Şimdi Ara

BENİM BUNLARDAN EKSİĞİM NE ? (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
24
Favori
16.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbulda okadar çok Anadolu lisesi var sen anadolu lisesinemi gidiyorsun ? 2.5yıl önce okuluma 395 küsür puanla girdim (Meslek falan değil normal anadolu) şimdiki gibi puanlar bukadar düşükte değildi sırf eğitimim için evimden 33 km uzaktaki okula gitmeyi göze aldım hergün gidişte 2 dönüşte 3 vesait değiştiriyorum 8.50 de başlayan okul için 6.30 ta kalkıyorum
    hani senin beklediğin minibüs varya hani sana çok koyan o aslında hiç birşey
    burada öğretmenlerimizin büyük çoğunluğu oldukça idealist ve hepsi yokluk nedir görmüş öğretmenler inan bize 2 fazla bilgi vermek için yapmadıkları şey yok
    üstelik sınıfımda 13 kişi şuan okulumuz küçükte değil kendi spor salonumuz kendi alanlarımız var ,sonuç olarak benim babam ne holding sahibi nede zengin bir kişi
    bu hayatta herşey parayla değil
  • beyler, büyük bi ihtimal bunu yazan arkadaş bu lisede ve tanıtım videosu hazırlama görevini almış, izleyen sayısı artsın diye de böyle bir yönteme başvurmuş. bravo dostum herkesi sazanladın
  • Buraya girmeniz icin 5 yil icin 70k x 5 (yatili, yatisiz 50k) den 350.000 (250.000) ₺ paraniz, ve Turkiye'de en basarili %0.01 lik kesimde olmaniz lazim. Basari kismini tutturursaniz ama paraniz yoksa burs veriyorlar, sansinizi deneyebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmeteyup

quote:

Orijinalden alıntı: Duellist

quote:

Evet en iyi okullarında hala ısrar ediyorum. Tabi bu en iyi kavramı verdiğin linkteki skor ve puanlarla alakalı değil.
    Bu materyalist kafayla işin içine milyon dolarlar da eklenince tatmin olduğunu görmek şaşırtmadı.
    Elbette lisedeki gibi değil yarışmalar ama benim bura bahsettiğim ülke yönetimi en ön sırada.
    Eğitim düzeyini savunduğun ülkelerin ahlaksızlık seviyesini de bir araştır istersen..
    Sen hala sıralamayı savun ben de hala bir adamın dahi ülke tarihini değiştirebileceğini savunayım.
    Söylediklerimi de yeniakitle sınırlandırman da ayrı bir hata..

Güzel kardeşim bütün diyalogunuzu okudum adam çürütmüş seni işte daha neden uç nokta örnekler veriyor yada konuyu saptırıyorsun?
    Eğitim düzeyini savunduğun ülkelerin ahlak düzeyi ne demek? Köşeye sıkışınca konuyu hemen bir edep, ahlak, hacı, hocaya getiryorsunuz.
    Materyalist kafa diyorsun da dostum insanlara bu bilgiler havadan gelmedi. İnsan yapımı herşey yıllarca süren bilgi birikimi ve araştırma-geliştirme çalışmaları sonucu oluştu. Eğitime harcanan milyarlarca dolar sayesinde daha da ileriye gidilecek.
    Bir adamın bir ülke tarihini değiştirmesi kolay mıdır? Mesela Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman bu insanlar kaç yılda bir gelmiştir Dünya'ya ve kaç milyar insandan sadece 1 kişidir. Bir insanın kaderinde varsa tarihi değiştirmek o insan onu Çankaya Üniversitesi mezunu olsada Oxford mezunu olsada değiştirir.
    Ülke yönetimi en ön sırada diyorsun ülkemizi yönetenlerin sen düzgün bir eğitim alıp, bir bilgi birikimiyle iktidar olduğunu falan mı sanıyorsun?
    En ufak bir konuda dinin ahlakın arkasına saklanmayın artık. Ahlaksız dediğin o ülkeler senin ülkeni sömürge yapmış, küçük düşürüyor, taşeron muamelesi yapıyor azıcık gözünüzü açın artık. Dünya'da olanlara insanlar karar verir Allah seni SINAMAK için Dünya'ya gönderdiyse burada ne yapacağına sen karar verirsin, verdiğin kararlar doğrusunda da sınanırsın.
    Söylediğin okulların hangileri en iyi okullar sıralamasında? Eğitime yılda ne kadar para harcayabiliyorlar? Yılda kaç mezun veriyorlar? Verdiği mezunlar nerelere gidiyor? Önce bu soruların cevabını bul ve o en iyi 500 sıralamasındaki okullardan birisiyle karşılaştır. Farkı gördükten sonra umarım hatanı anlarsın...

Arkadaşım siz ahlaksızlığı yok sayıyorsanız ben ne yapabilirim bu konuda.
    Birkaç özlü söz:
    "İnsanda yok ise 'EDEB' neylesin medrese mektep! Okusa ÂLİM olsa yine merkep, yine merkep.." Hz. Mevlana

"Vardım ilim meclisine kıldım talep. İlim taa gerilerde kaldı illâ edep illâ edep."

Mesela Almanya şuanda halkı çocuk yapıp çoğalsın diye ne imkanlar seferber ediyor ama nafile.
    İnsanlar çocuk yapmayı gereksiz ve meşekkatli görüyor. Her sene nüfusları azalıyor.
    Keza çoğu Avrupa ülkesinde ve Amerika'da durum böyle. Müslümanların nüfusu artıyor.
    Eğitim-fen elbet lazım ama en önce edep haya..
    Şimdi de bu laftan önce ülke yönetimi dediğimle çarpıtmayın sakın :)

Edep konusunu nasıl çocuk yapmaya bağladın? Konuyu sürekli değiştiriyorsun. Attığın video da saçma sapan bir video. O zaman Türkiye'nin doğusunda kürtler daha hızlı ürüyor orayı da kürtler ele geçirsin? Böyle bir mantık olabilir mi? Videoda 8 Müslüman çocuğa karşı, 2 Avrupalı çocuk doğuyor demişler. O doğan 8 müslüman çocuğun 4'ü erkek olsa onların 2 tanesi Allah diye bağırarak sağa sola roket atarla ateş edecekler, ancak o 2 Avrupalı çocuk çok güzel bir eğitim alacak çok güzel bir çevrede sağlıklı bireyler olarak yetişecek ve bu Dünya'ya katkı sağlayacaklar. Şimdi bana uç nokta örnekler vererek kendini savunma genelin bu olduğunu herkes biliyor. Avrupa'ya sömürecek genç ve kalabalık bir nüfus lazım ve Müslüman ülkeleride bu nüfusu onlara veriyor. Türkiye'nin bile sömürge olduğu bir Dünya'dan bahsediyoruz. Eğitim seviyesi yüksek, çalışmaya giden Müslümanlar zaten biz burda devlet kuracağız diye eline AK-47 alıp gitmiyor Avrupa'ya o yüzden böyle saçma sapan dolaylı yoldan cihad videolarını atmayın buralara. Ortada bir gerçek var Batı ne kadar ahlaksız olursa olsun ki onlardan aşağı kalır yanımız yok ahlakı sadece 2 bacak arasında aramayın en ufak bir olayda millet birbirini bıçaklıyor, dün kızın biri binanın üzerine çıkmış intihar etmek için sağlık görevlileri havalı yastığı açmış oturuyorlar kadının biride çay ikram ediyordu bu ahlaksızlık değil mi?
    Sonuç olarak Batı ne kadar ahlaksız olursa olsun medeniyetleri bizden 120-130 yıl ilerideler ve biz hala ahlakı 2 bacağın arasında zannettiğimiz sürece bu fark açılmayada devam edecek. Lütfen şöyle saçma sapan cihad videolarınada inanmayın milletide bunlarla kandırmayın. Bu arada son olarak Reaksiyon dizisinde müşteşarın ortadoğudaki savaş hakkında yaptığı yorumu lütfen bir izle. Dünya görüşünün değişeceğine eminim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yahu hiç mi öss birincisi, ilk 10a giren çoban görmedin sen hayatında?

hangi yüzyılda yaşıyoruz?

sıçarken bile çalışacaksın ki o okula denk liselere gideceksin. Soyuna lanet okumasını biliyorsun, sende bir şeyler yapmadığın sürece sana da lanet okunacak.

O yüzden otur dersine çalış, sıçarken dahi çalış. Çocuğunu okutursun o lisede
  • ulan hakkat okunurmuştu bee, bizden geçti artık sür eşşeği mezara.
  • evet maalesef bu hayatta seçemeyeceğiniz şeyler var, doğduğunuz ülke - koşullar - - aile vs..

önceliklle her şey para değil yani sadece para yeterli değil- gerçekten zeki olmak belli bir puanı tutturabilmek lazım , - belki zeka bile biraz genetik ama kendini geliştirebilmek ve çalışmak da çok önemli ,

artık imkanlar eskiye göre çok farklı , elinizin altında internet diye bir hazine de var, düzgün kullanırsanız sonsuz bir kütüphane .. ama çok az faydalanıyoruz.. bilgi çoğaldıkça hazırlop olmaya başladı yeni nesil.. "araştırayım - öğreneyim" diyen çok azaldı, "birisi bana öğretiversin" derdinde herkes , kolaya kaçan çok..

hele yabancı diliniz varsa kaynak sonsuz, önce ingilizcenizi ilerletin- sonra bence uzak doğu dilleri..

sanmayın ki bu zengin aile çocuklarının hepsi başarılı oluyor, genelde 1 nesil kafayı çalıştırıp çok para kazanabilirse 2. nesil bunu çarçur ediyor. (tabii ki istisnalar hariç)

iyi okul çok önemli - ama ben gördüm ki çok iyi okulları bitirip - derecesi yüksek üniversitelerden mezun olup yine de iş hayatında başarılı olamayan çok var, tam tersi olarak da daha basit üniversitelerden mezun olup iş hayatında çok iyi yerlere gelen insanlar var..

umudunuzu yitirmeyin , her anınızı size bir şeyler katacak işlere harcayın, çok gezin, çok okuyun, çok dinleyin, çok kişi ile iletişimde bulunun, farklı ortamlara girmeye çalışın, hayatta herşey tecrübedir, her yeni yaşadığını şey vizyondur, size bir şeyler katar..

internetin sonsuz kaynaklığına bir örnek : mesela :

http://www.ted.com

veya bir örnek sunum :

http://www.ted.com/talks/robert_neuwirth_on_our_shadow_cities/transcript?language=en#t-432544

(bu videoyu niye seçtim, izlerseniz , imkan - imkansızlık içersinde yaşam konusunda biraz görüşünüz değişebilir, izleyin.. subtitle kısmında türkçe altyazı mümkün. )
    (dünyada 6 kişiden biri gecekonduda - tuvaletsiz - susuz- bazen elektriksiz yaşıyor- istanbul sultanbeyliden çokça bahsediliyor videoda , ve bizimkiler dünya standartına göre çok ileri düzeyde.. )

en sık takip ettiğim sitelerden biri, muhteşem konuşmalar- sunumlar var.. bağımsız gönüllü çevirmenler sayesinde hemen her sunumu altyazı ile sunuyor.. konuşmaların metinlerini yayınlıyor, ufkunuzu açacak ilginç konularda - konuşmalar bulabilirsiniz.. bu sadece internetin olumlu kısmana bir örnek..

para mutluluk getirmiyor.. hayatta amaç "mutlu olmak" .. herkesin imkanları farklı olabilir ama mutlu olma - başarının göreceliği ve ne olacağınızın seçenekleri sınırsız..belli olmaz bugün önünüze çıkabilecek bir şey tüm hayatınızı değiştirebilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sg888 -- 26 Ekim 2014; 11:45:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Orijinalden alıntı: DocMCMXCVII

Kudur sinirinden kudur. Senin kafada adamın evine en sağlam özel ders hocası girse her işini hizmetçi yapsa değil burayı kazanmak, kitap açmazsın. Babanın porsche unu yürütüp karı kız avlarsın anca.

Niyeti olan bir adam olsan az söylenir çok çalışırdın kimseye bu başarı altın tabakta gelmiyor. Niceleri ne zorluklarla orayı kazanıp kendi hayatlarını kendileri kuruyor. Zengin bir aileye sahip olanların yükümlülüğü ise bunun istikrarını sağlamak bunu onlar da biliyor.

Şükretme, söylenmeye devam et. Nasıl olsa böyle gidersen hayatın boyunca anca söyleneceksin.

İmkan yaratmak dediğin her gün test çözmek mi?

Hedefin tıp mıydı? Gerçekten tıbbı istiyor muydun?

Bugün öğrencilerin yüzde doksanı para için okuyor da.

Ben tıbbı isteyerek yazdım. Ama bence gerçekten para kazanmak istiyorsa biri tıp yazmamalı.

Bir arkadaşım tıp kazanmasına rağmen boğaziçi işletmeye girmek için seneye kaldı, boşu boşuna sırf para kazanmak için istemediği bir mesleği yapmak zorunda kalmadı ki fırsatları daha da geniş oranın. Ama oranın da puanı gayet yüksek ve yine çok çalışmak gerekiyor.

Test çözme konusu ise arkadaşın imrendiği okul ile ilgili, malesef sadece "atılganlık" ile girilmiyor oraya az ilim bilmek de lazım

Edit: Verdiğin %90 oranı oldukça karamsar bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mother of Dragons -- 26 Ekim 2014; 11:24:51 >

• 2-3 trilyon eksiğin var.
  • Sanki 500 tam puan yapmışta tek eksiği paraymış gibi konuşuyor.
  • Olum liseliler ne kadar çok musallat olmuş bu foruma
  • İlk önce dikkatimi çeken şey adamlar çok rahat baksanıza biz lisede bu kadar rahat değildik ya herşeyimize karışıyorlardı eğitimmi aldık biz bize verilen eğitimle hiç bir şey olmaz.
  • Cankaya universitesi bilgisayar mhd.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Neo

Kendi ülkeleriniz yetmedi avrupayıda baltalayacaksınız şimdi.

Dahi anlamındaki de da eki ayrı yazılır.
    Kendi ülkelerim hangileri oluyor hocam çok merak ettim..
    Ayrıca bu avrupa hayranlığından vazgeçin.
    Avrupa bitti bitiyor bunu görmek lazım..

Müslüman ülkelerinden bahsediyorum. Bunu anlayamamana şaşmadım. Akıl o seviyede. Avrupa bitiyor mu bitmiyor mu bilmiyorum. Ahlak konusunda avrupanın 5 sınıf gerisindeyizdir. Sanmıyorum ki avrupada bizdeki gibi çok eşli evlilikler olsun. Koca koca adamlar kızları yaşında bayanları başlık parasıyla alsın. Ama sende kendince haklı olabilirsin. İnsanın ahlaktan ne anladığına bağlı birazda. Bu arada bende avrupa hayranlığı yok. Ama şuda bir gerçek. Medeniyet konusunda 10 sınıf üstündeler müslümanların. Bence siz arap özentiliğini bırakıp arap devşirmesi olmaktan vazgeçin. Türk olun türk

• Ağlamanın bir anlamı yok. Çalış istediğin üniversiteye gir, derece yaptın da üniversite mi almadı seni?
  • insanda hırs olmalı başarmak zorluklara mücadele edip okumak hırsı bu olmadıgı sürece hiç kimse bir yere gelemez imkanlar işini kolaylaştırır kolay yoldan kestirmeden herkes varıcaga yere daha çabuk ulalşır ulaşsın sende biraz daha gayret edersin
    yan yana gelirsiniz ama adam para babasıdır babasının tesisine fabrikasına ceo olur aslında aptalın teki de olabilir nasılsa babadan ogula geçen miras işde

sende olursun ama diresek çürütmen zorluklarla mücadele edip okuduktan sonra belli bir yerden o mevkiye dogru ilerken ve iş hayatının insanları ile boguşman gerekir çok akıllı başarılı ise insan olur ceo ve altındaki yönetim kadrosuna
    beyin lazım babası parası yoksa yara para babası lazım beyin yok ise herşey açık ve net

kimisi rahatsız olucak kimisi senin o mevkiye gelmemen için ayagını kaydırmaya çalışıcak yerinde gözü olucak insanların

hayatı ögrenmen lazımdırki şu dalga geçtigin nalet olsun dedigin günlerini arıycaksın

önündeki 10 sonra nerde ne vasıflarda bir insan olucagının karararını vermelisin 10 yıl sonra kendini nerde bulmayı bekliyorsun

yaw okadar insanlar var mum ışıgında dersini çalışıp koyunların peşinden istanbula gelip ünüversitede ilk 10 girip saglam bir burs alıp tezini projesini amerika avrupa duyuyor staj iş imkanlarını degerlendirip bir

mühendis doktor kimyager nebilim bişeyler oluyor çıgır açan buluşlarını tanınan bilim adamı türkiyeden her senede bir iki tane gidiyor hiçbirinden zengin fakir ayrılımı olmuyor

ögrenecgin çok şey var dostum

ben orta oluldan terktim okumadık imkan vardı sallamadım işin dogrusu güzel bir orta olulda okudum 1996 da tek o devlet ilkögretim okulunda fizik fen dersleri için labaratuvar teknik ders için atölye müzik derleri için ayrı bir sınıf geniş kütüphane beden egitimi için özel kapalı salonu büyük iki bahçesi vs vardı devlet okulu idi
    bizden puan vs istemediler belki ozamanlarda yok idi sonradan 8 yıla mecburi olunca torpilin olsa nafile puan sistemine geçti

istek olucak insanda azim olucak başarma hırsı yoksa parada boş isterse bulutları üstünde olsun okulun hikaye sonradan orta okulu liseyi ayrı ayrı akşam özel bir dersaneden verdim aldım diplomayı

istersem ünüversiteyide okurdum ama istek yok hala yaş kemale erdi bukadar kalleşlik gördük çalışma ortamlarından ama gene okurmuydum diyorum gene hayır diyorum sıkıyor beni

yurt dışına amerikalara kadar gidip çalıştım para kazandım yedik içtik geldik eglendik sabahlara kadar dilini yerinde tam anlamıyla ögrendik ama işimin sıkıntıları eziyetini yorgunlugunu çalışma ortamındaki insanların kalleşliginine bilirim sıkıntıyı ordada çektim

sadece türkiyeye özel bir durum yok

para aile ve torpilin sana tek faydası nasıl olur hızlı ve kolay olur sıkıntı üzüntü çekmezsin maddi açıdan rahat olursun sen biraz rahatı seviyorsun kolay yerden koparmaya bakıyorsun dostum çignenmeden yutamazsın ekmek lop diye mideye düşmüyor
    bukadar zorlukları kabulleneceksin saglam bir baban yok ise sırtını dayacagın dayın hayatta ayaklarının üstünde durmayı kendin ögreniceksin kimse tutmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.M.C -- 26 Ekim 2014; 12:33:40 >

• Düz lise cıkıslıyım ve suanda mühendislik fakültesinde eğitim görüyorum. Benim için lise dediğin yer hoca sınıftayken dersten kaçmaktır.Derste su şişesi patlakmaktır :)) Biz bunları yaptık diye cahil miyiz? Kültürsüz müyüz? Alakası yok bence kendini geliştirmek isteyen insan buna inanması durumunda yapar bence. Zaten okulu bitirdiğimizde cok rutin bir hayatımızın olacagını herkes cok iyi biliyo. Genclik yıllarımızda hem eglenip hem öğrenmekten yanayım. 497 puan yapan birinede düz liseye git hayatı öğren demiyorum tabi ki Okuyun okuyun ama gözünüzü seveyim ülkenize hizmet edin. Bu tarz liselerden cıkıslı kişilerin cogu Avrupa hayali kuruyor cunkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecmisgecmistir

https://m.youtube.com/watch?v=426N_zfRyfg

BEN NEDEN BU LİSEDE DEGİLİM.BENİM BU ZENGİNLERDEN EKSİĞİM NE.İSTE GELDE LANET ETME HAYATA

Bu çocukların senden eksiği ne ? Neden senle aynı şartlarda doğmadılar? Sen sabahın 6 sında minibüsüne binip okuluna giderken, neden onlar okula gidemiyor ?

• quote:

quote:

Avrupa bitti bitiyor çok komik bir söylem... Yanlış anlama görüşlerine saygı duyuyorum ama gülerler adama...

Hiç bir gelişmiş ülke ; avrupa-amerika-vb. bitmez... Onlar biterse bizim gibi ülkeler ( gelişememiş ) yeryüzünden silinir... Yakın tarih örneklerle doludur... 2. dünya savaşı sonrası avrupası yada savaşın taraflarını incelersen, üzerinden silindir gibi geçilen ülkelerin kaç senede sıfırdan sistemini kurduğunu görebilirsin... ki gelişmiş bir ülke/organizma hatalarından ders alıp bunun bir daha başına gelmemesi için gerekli önlemleri alabilme yetisine sahiptir.

Gelişmiş ülke demişken bunu çok iyi anlamak gerek... Anlaşılabilseydi böyle toplumu bölebilecek başlıklara, içeriklere gerek kalmazdı zaten... Keşke bu ülkedeki her bir birey bir şekilde ( iş / tatil / eğitim vb. ) bir süre gelişmiş bir ülkede yaşayabilse... Ülkede yaratılan yada gelişmemiş ülkelerde yaratılan matrix'ler diyelim net bir şekilde ortaya çıkardı... en azından bu kadar kolay yönlendirilemezdik.

Sonuç olarak ; Tarımın olmadığı, Hayvancılığın olmadığı, ne ucundan tutulur bir eğitim ne de sağlık sistemin var ( ki gelişmişliğin temelleridir ) Üretimin yanından geçmiyorsun ( eskiden gazeteler karton maket dağıtırdı, keser biçer Naim Süleymanoğulları, uzay gemileri, fabrikalar yapardık... Milli uçak, gemi, tank, oto vb. ana mantığıda budur. ) dengesizce nüfus artışına teşvik ediliyorsun ( işte bunun bir mantığı var, girmeyeceğim ;) ) Günümüz kapitalist sistemin paradan para kazanma saadet zincirinin istesekde istemesekde başrol oyunculuğunu yapıyoruz ( Gelişmiş ülke vatandaşlarıda bu zincirin içerisindedir ama devlet politikaları ayağı kaysında tepesine bineyimden ziyade aman düşmesine oynar... aksi ekonomik buhranları doğurur... )

Merak ettiğim, bir şekilde avrupayı bitirdik diyelim adamları nasıl sömüreceğiz ? Ne vereceğiz adamlara ? TOKİ konutları mı ? Eğitim sistemi mi ? Duble yollar ? Toplu yaşama kültürümüz ? Bakın bu bir aşağılama kesinlikle değil... Dünya tersine döndü... Almanya, Amerika, İngiltere, vs. buyrun onları nasıl sömürürsünüz ? simüle edin...

Arkadaşlar, gelişmiş bir ülkede gelin-görümce-kaynana mantığında benim ondan eksiğim ne diye sorulmaz... Yaşamın her alanında standardizasyon yapılır ( ki eğitim ve sağlıkta bu açık uçludur... ör. İngilizlerin en çok övündükleri şeylerin başında ne gelir bilir misiniz ? ukalalık derecesinde sağlık sistemi... ) ve bu talep edilir... Standart dışı kabul edilemez. Onaylanmaz, oy almaz... Standartları uygulayan, yerine getirende omuzlar üstünde taşınmaz, önünde paspas olunmaz, tapılmaz... Görevidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Victory_5

quote:

quote:

Avrupa bitti bitiyor çok komik bir söylem... Yanlış anlama görüşlerine saygı duyuyorum ama gülerler adama...

Hiç bir gelişmiş ülke ; avrupa-amerika-vb. bitmez... Onlar biterse bizim gibi ülkeler ( gelişememiş ) yeryüzünden silinir... Yakın tarih örneklerle doludur... 2. dünya savaşı sonrası avrupası yada savaşın taraflarını incelersen, üzerinden silindir gibi geçilen ülkelerin kaç senede sıfırdan sistemini kurduğunu görebilirsin... ki gelişmiş bir ülke/organizma hatalarından ders alıp bunun bir daha başına gelmemesi için gerekli önlemleri alabilme yetisine sahiptir.

Gelişmiş ülke demişken bunu çok iyi anlamak gerek... Anlaşılabilseydi böyle toplumu bölebilecek başlıklara, içeriklere gerek kalmazdı zaten... Keşke bu ülkedeki her bir birey bir şekilde ( iş / tatil / eğitim vb. ) bir süre gelişmiş bir ülkede yaşayabilse... Ülkede yaratılan yada gelişmemiş ülkelerde yaratılan matrix'ler diyelim net bir şekilde ortaya çıkardı... en azından bu kadar kolay yönlendirilemezdik.

Sonuç olarak ; Tarımın olmadığı, Hayvancılığın olmadığı, ne ucundan tutulur bir eğitim ne de sağlık sistemin var ( ki gelişmişliğin temelleridir ) Üretimin yanından geçmiyorsun ( eskiden gazeteler karton maket dağıtırdı, keser biçer Naim Süleymanoğulları, uzay gemileri, fabrikalar yapardık... Milli uçak, gemi, tank, oto vb. ana mantığıda budur. ) dengesizce nüfus artışına teşvik ediliyorsun ( işte bunun bir mantığı var, girmeyeceğim ;) ) Günümüz kapitalist sistemin paradan para kazanma saadet zincirinin istesekde istemesekde başrol oyunculuğunu yapıyoruz ( Gelişmiş ülke vatandaşlarıda bu zincirin içerisindedir ama devlet politikaları ayağı kaysında tepesine bineyimden ziyade aman düşmesine oynar... aksi ekonomik buhranları doğurur... )

Merak ettiğim, bir şekilde avrupayı bitirdik diyelim adamları nasıl sömüreceğiz ? Ne vereceğiz adamlara ? TOKİ konutları mı ? Eğitim sistemi mi ? Duble yollar ? Toplu yaşama kültürümüz ? Bakın bu bir aşağılama kesinlikle değil... Dünya tersine döndü... Almanya, Amerika, İngiltere, vs. buyrun onları nasıl sömürürsünüz ? simüle edin...

Arkadaşlar, gelişmiş bir ülkede gelin-görümce-kaynana mantığında benim ondan eksiğim ne diye sorulmaz... Yaşamın her alanında standardizasyon yapılır ( ki eğitim ve sağlıkta bu açık uçludur... ör. İngilizlerin en çok övündükleri şeylerin başında ne gelir bilir misiniz ? ukalalık derecesinde sağlık sistemi... ) ve bu talep edilir... Standart dışı kabul edilemez. Onaylanmaz, oy almaz... Standartları uygulayan, yerine getirende omuzlar üstünde taşınmaz, önünde paspas olunmaz, tapılmaz... Görevidir.

+1

Nasıl kendini kandırıyor bu insanlar. Avrupa amerika çöküşte bitiyor sonları yakın gibi komik şeyler söylüyorlar

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.