Şimdi Ara

BENİM BUNLARDAN EKSİĞİM NE ? (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
24
Favori
16.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rober kolejine oyle paran olduğu için gidemem yalnız. Oyle herkesi almıyolar seni paran olsa da almazlar yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar eşit değildir. Bazıları daha zeki doğar. Bazıları daha güzel doğar.Bazılarının ailesi yoksuldur.Bazılarının vücudu zayıftır. Doğum, gelişmek ve yetenek, bütün insanlar farklıdır! Evet, insanlar farklı olmak için doğar!Bu yüzdeninsanlar birbiriyle savaşır ve yarışır!Oradan, evrim meydana gelir. Eşitsizlik kötü değildir. Eşitliğin kendisi kötüdür.


    anlatabildim mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gömlekli Adam -- 26 Ekim 2014; 0:34:57 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmeteyup

    Evet en iyi okullarında hala ısrar ediyorum. Tabi bu en iyi kavramı verdiğin linkteki skor ve puanlarla alakalı değil.
    Bu materyalist kafayla işin içine milyon dolarlar da eklenince tatmin olduğunu görmek şaşırtmadı.
    Elbette lisedeki gibi değil yarışmalar ama benim bura bahsettiğim ülke yönetimi en ön sırada.
    Eğitim düzeyini savunduğun ülkelerin ahlaksızlık seviyesini de bir araştır istersen..
    Sen hala sıralamayı savun ben de hala bir adamın dahi ülke tarihini değiştirebileceğini savunayım.
    Söylediklerimi de yeniakitle sınırlandırman da ayrı bir hata..

    Güzel kardeşim bütün diyalogunuzu okudum adam çürütmüş seni işte daha neden uç nokta örnekler veriyor yada konuyu saptırıyorsun?
    Eğitim düzeyini savunduğun ülkelerin ahlak düzeyi ne demek? Köşeye sıkışınca konuyu hemen bir edep, ahlak, hacı, hocaya getiryorsunuz.
    Materyalist kafa diyorsun da dostum insanlara bu bilgiler havadan gelmedi. İnsan yapımı herşey yıllarca süren bilgi birikimi ve araştırma-geliştirme çalışmaları sonucu oluştu. Eğitime harcanan milyarlarca dolar sayesinde daha da ileriye gidilecek.
    Bir adamın bir ülke tarihini değiştirmesi kolay mıdır? Mesela Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman bu insanlar kaç yılda bir gelmiştir Dünya'ya ve kaç milyar insandan sadece 1 kişidir. Bir insanın kaderinde varsa tarihi değiştirmek o insan onu Çankaya Üniversitesi mezunu olsada Oxford mezunu olsada değiştirir.
    Ülke yönetimi en ön sırada diyorsun ülkemizi yönetenlerin sen düzgün bir eğitim alıp, bir bilgi birikimiyle iktidar olduğunu falan mı sanıyorsun?
    En ufak bir konuda dinin ahlakın arkasına saklanmayın artık. Ahlaksız dediğin o ülkeler senin ülkeni sömürge yapmış, küçük düşürüyor, taşeron muamelesi yapıyor azıcık gözünüzü açın artık. Dünya'da olanlara insanlar karar verir Allah seni SINAMAK için Dünya'ya gönderdiyse burada ne yapacağına sen karar verirsin, verdiğin kararlar doğrusunda da sınanırsın.
    Söylediğin okulların hangileri en iyi okullar sıralamasında? Eğitime yılda ne kadar para harcayabiliyorlar? Yılda kaç mezun veriyorlar? Verdiği mezunlar nerelere gidiyor? Önce bu soruların cevabını bul ve o en iyi 500 sıralamasındaki okullardan birisiyle karşılaştır. Farkı gördükten sonra umarım hatanı anlarsın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: XxTRUCKxX

    Valla kardeşim ben konu dışında takılıyorum çünkü sarıyo yani ve bilgisayar bölümü okuyorum Allaha şükür kendi çapımda bişeyler yapıyorumda yani normal insanlardan daha çok anlıyorum en azından forumların varlığından haberdarız çoğu insan bunlardan bile haberdar değil yada haberdar aama takılmakdan mahrum

    Bilgisayardan anlayabilirsin. Ama diyorum ki, yazdıklarından ve üslubundan çıkarım yaparak konuşuyorum, genel kültür düzeyin o okuldaki en kötü öğrencinin bile onda biri etmez muhtemelen. Yani öyle kendini avutmaya gerek yok öyle "bilgisayar biliyorum, onlardan daha iyiyim" diye, oradaki öğrenciler genel olarak senden çok daha donanımlı insanlar. Sen orada okumuyorsun, onlar gibi olamazsın demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Sen de oradakiler kadar donanımlı olabilirsin belki. Sarıyor diye konu dışında takılmaktansa gider kitap okursun, ya da kitap okumak zor geliyorsa internetten bir şeyler araştırırsın vs.




  • Burada olman.
  • Evet lise on numara ve eşsiz. Anılarını (ki gayet zengin olacak bunlar) ve size katkısını dolaylı olarak ömür boyu taşıyacaksınız.

    Ama abartmayın, üniversiteyi bitirdikten veya çalışmaya başladıktan sonra kimse size liseniz neydi diye sormayacak.

    Not: Bu okuldan mezunum (çok oldu).
  • ShaG kullanıcısına yanıt
    hocam anlıyorum demek istediğini ve araştırma yapıyorum uçakları gemileri tankları helikopterleri araştırıyorum hayvanları araştırıyorum yani ilgimi çeken şeyleri ama kitap okumak mesela hiç içten gelmiyor ama onlarla 1gün geçirmek isterdim nasıl oluyomuş bu tarz insanlarla takılmak bi denemek isterdim
  • Hiçbirimiz eşit değiliz zaten yapacak bir şey yok ayrıca iyi bir üniversiteye girdikten sonra lisenin önemi kalmaz zaten.Boğaziçi'ne falan soksalar beni en dandik lisede okurum sorun değil.
  • Böyle iyi Liselere veyahut da buna denk Devlet Liselerine gitmek istiyorsan eğer öncelikle çekirdekten iyi bir İlkokul ve Ortaokulda okuman gerekiyor , ne yazıkki öyle çok çalışacağım havalarına girip yapamıyorsun . Ve tabi ki okulda senin tepende olan öğretmen bozuntusu gardiyanların her dediğini elifi elifine yapman gerekiyor . Buraya giden öğrencilerin kültürel bakımdan sizden benden pek bir farkı yok hatta belki de ders çalışmak yerine roman , şiir ya da film izleyen bünyeler bu arkadaşlar kadar iyi liselere gitmeseler de kültürel bakımdan muazzam üstünlük kuracakları muhtemeldir . Çünkü bu tip liselere gitmek için aşırı ders çalışmak gerekir ve dolayısıyla dersler de bu kültürel gelişime kesinlikle izin vermemektedir . Anlayacağınız buraya gidenlerin çoğu kültürsüz , ezberleyen tiplerdir ( gene de genelleme yapmak istemiyorum ) Ayrıca tepenizdeki otoriteye de muazzam şekilde itaat etmeniz icap eder . İşte o zaman topluma faydalı bir birey yetiştirilmiş olur ve iyi yerlere gelirsiniz . Unutmayın ; farazi bilgilerle , kimse derslerle kafayı kırıp elde ettiği başarıdan tat alamaz . O yüzden pek üzülmeyin çünkü bu arkadaşların tek başarısı üstlerden yağan bütün emirleri yerine getirmektir , zeka bakımından kimseden üstün değildirler .




  • temel nedeni maddi durum

    bunu anlayabilmek için konu açmana gerek yoktu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gecmisgecmistir


    quote:

    Orijinalden alıntı: çokta nicimdeydi

    quote:

    Orijinalden alıntı: gecmisgecmistir


    quote:

    Orijinalden alıntı: çokta nicimdeydi

    hayvan niye diyorsun şimdi anlayamadım onların suçu ney paran varsa gidersin bu kadar basit

    hepsi hayvan hepsi.suc bizim soyda zaten.dedem nenem bırakmamış babam okusun.git boyacilik yap 1-2 lira getir diye 10 kilo boya setini takmışlar boynuna.adamda doğru dürüst okuyamadi.lise 3 e kadar zorladı bıraktı.lanet olsun ya soyuma kökenime her seyime

    afrikanın en fakir kabilesinde doğsaydın ya şuanda hergün eve su getirmek için 2 saat yol yürümen gerekseydi?

    şükür ede ede bu hale düştük ya zaten.etmiyorum şükür felan lanet olsun ekmeğine de suyunada.sırf zenginler diye benden kat kat ustun hayat yasiyolarsa ne şükür ederim ne adaletten bahsederim

    haline şükretmeyip isyan edersen allah seni dahada beter yapar .ne olursa olsun bunada şükür demeyi bil .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gecmisgecmistir


    quote:

    Orijinalden alıntı: Treth

    Bu sene taban puanından öğrenci almadı tabana düşmedi bile yapılan başvuruların neredeyse hepsini en tepe puandan aldı. normal 500 özel puan 800 yani.

    Üstüne üstlük birde buraya gidenler o puanı tutturmakla kalmıyor her dönem 24.000 tl ücret ödüyorlar 26.000 de olabilir tam hatırlayamadım şimdi.



    Bunlar buraya gelene kadar özel hocalardan ne biçim dersler aliyolardir allah bilir.kopek gibi imkânları var ya.bunlarin kantini bizim okulun buyuklugune eşit resmen ya

    hadi canım hadi kazanmak isteyen adam her türlü çalışır kazanır sen bu zekayla 1 milyonda 200 bine giremezsin. meslek lisesi forza




  • (bu yazı ağır şaka içerir)

    eksiğinin ne olduğunu daha çözemediysen zaten okula falan gitme sen
  • fakültede robert çıkışlı elemanlar var, hiçbir farkları yok la diğer öğrencilerden, lise boş, ünide sağlam yere kapak bağlamak lazım gençler.
  • Ortam ve manzara guzel, insana iyi bir farkindalik kazandirir, ayrica dil egitimi cok iyi seviyededir Robertte. Ama liseyi daha uzun surede bitirirsin, mufredat Universite sinavlarina gore degil de kendi belirledikleri hususlara gore sekillenir. O sebeple iyi bir devlet okuluna ya da fen lisesine giderek onlardan daha kisa surede daha iyi bir universiteye gidebilirsin. Ancak nereye gidersen git, orada sana ogretilebilecek bazi seylerden de uzak kalacaksin. Bunu hayatin bir adaletsizligi gibi algilamak yanlis. El elden ustundur. Ben de zamaninda Fen lisesi ile Robert alasinda kalmistim, hala da merak ederim eger Robert'i tercih etseydim neler degisirdi hayatimda diye, ama bunu " adamlar ne bicim hayat yasiyor bir de bize bak " seklinde dusunmek yanlis. Cok uzun bir zaman diliminde cok kisa bir evreden bahsediyoruz ne de olsa.
  • devlet okulları daha iyidir. üniversite okuyorum ama lise gibisi yoktur hele bizim ki bambaşkaydı. sen boşver ona buna özenmeyi elindekilerin değerini bil elinde olanla mutlu ol sonra gerisi gelir
  • İyi bir lise her zaman avantaj getirir.Herşey üniversite değildir.Bazı işyerleri liseye de bakar çünkü lise en verimli çağdır.Zaten iyi liseler başarılı öğrencileri alır onlarda temeli olduğundan iyi üniversitelere girer.
    Üniversite kampüsü kadar alanı ve birçok imkanı olan anadolu lisesinde okudum.Bize hoca piyano çalıp, klasik müzik dinletirdi, bahçede yarım tabaka kağıda natürmort resimler yapardık.Ha dersin ki bunlar benim ne işime yarayacak? Genel kültürdür.Herşey mat-geo bilmek iyi bir üniversiteye kapak atmak değildir.İnsan her yaşını verimli ve dolu geçirmeli.Yoksa emekli olduğunda eşekten düşmüş karpuza dönen adamlara benzersin.Adamların hayatı çalışmaktı iş bitince ya televizyona bakıyorlar ya da kahveye gidiyorlar.
  • şahsen otuzlu yaşlarda bir olarak iyi ki beni almamışlar böyle liselere diyorum.

    meslek lisesinde elektronik bölümünden boat döşemeyi öğrenerek işe başladım. sonra teknik liseye geçtim ve turbo pascal programlarında graphic unit kullanıp eğlendim.

    sonra mecburen öğretmen yaptı beni güzel devletim. kpss falan denedim 2010 kopya skandalına denk geldi tek çalıştığım yıl.

    zaten meslek lisesi mühendis olamaz dediklerinde hayattan tüm beklentim henüz lise 2 deyken bitti.

    o gün bugün sürüklenip duruyorum. inanılmaz tembelim. mesela son 48 ayın sadece 20 ayında bir yer de çalışmışım.

    özetle devlette millette artık benden fayda beklemesin. ben her ikisinden de fayda beklemeyi bıraktım.

    bu liseye ben gitsem de çok bişey değişmezdi. belki mühendislik üstüne işletme masterı falan sonrada
    piyasada çalışanın hakkını yiyen yavşak bi yönetici olur, hayattan aynı derecede nefret ederdim.

    adaletsizliğe değil sinirim, nefretim. adaletsizliğe ses çıkarmayan kokuşmuş insanlaradır.
    buradan türk halkının en yarısına çok "selam" ediyorum.




  • ben burada okumak istemezdim lan gariplik bende mi? çok elitist. sevmiyorum ben böyle şeyleri.
  • 1- Bende yok niye onda var anlayışın
    2- Bahanelerin arkasına sığınman
    3- Ders çalışmaktan kaçıp o yok bu yok demen
    4- Hayattaki her şey sanki o okulda okumakmış sanman
    5- Dağdaki Çobanın Hacettepe Tıp kazandığını görmezden gelmen.
    6- Kendine güvenmemen
    7- Tefekkür etmemen

    Benden sana tavsiye hayattaki değer yargılarını değiştir kendini insanlarla kıyaslama kendine güven ders çalış sonra tefekkür et başarı ve iç huzurun yerine gelir.


    (Bende özel bir üniversitede tam burslu okuyorum mezun olduğum lise Keçiören Rauf Denktaş lisesi benim için paha biçilmez bir yerdi ama forumdan bilenler bilir eğitim ve öğrenci kalitesi yerlerde sürünüyordu. Sonuç çok mu iyi bir yerdeyim hayır ama bana yetiyor. Birde o zaman günlük harçlığım 1 TL idi 2 poğaça anca ediyordu dershaneye her gün 30 dakika giderken 30 dakika dönerken yürüyordum. Sağ olsun ailem dişinden tırnağından artırıp son sınıfta dershaneye göndermişti. Şimdi Toplam 875 TL aylık burs alıyorum + her ay 150 liralık yemek fişi toplarsan 1025 TL okulumda paralı okuyan çoğu çocuk bu parayı ayda ailesinden alamıyor daha fazlasını da alanlar var ama sonuçta sen çalış Allah yardım eder.




  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.