|
Astım ve Askerlik Erteleme
Askerlik Erteleme:
- Eğer astım hastasıysan, Askerlik Kanunu'na göre askerlik hizmetini erteleme hakkına sahipsin.
- Erteleme işlemi, astım hastalığının şiddetine bağlı olarak 6 ay veya 1 yıl süreyle yapılabilir.
- Erteleme işlemi için, devlet hastanesinde veya askeri hastanede aldığın astım teşhis belgesini askerlik şubenize teslim etmen gerekir.
Askerliğe Engel Durumlar:
- Astım hastalığı, şiddetine göre askerliğe engel bir durum olabilir.
- Alerjik astım da dahil olmak üzere tüm astım türleri, askerliğe engel olup olmadığı konusunda değerlendirilir.
- Askerliğe engel olma durumu, astımının şiddeti, ilaçlara yanıt verme düzeyi ve tetikleyicilere karşı duyarlılık gibi faktörlere bağlı olarak belirlenir.
- Eğer astımın askerliğe engel olup olmadığı konusunda şüphen varsa, bir askerlik muayene hastanesinde muayene olarak bilgi alabilirsin.
Askere Giden Astım Hastaları:
- Astım hastası olup da askerlik hizmetini ertelemeyen veya erteleme hakkını kullandıktan sonra askerlik çağına gelen kişiler, askere gidebilirler.
- Bu kişiler, askerlik sırasında astımlarını kontrol altında tutmak için gerekli ilaçlar ve tedaviyi alabilirler.
- Askerlik sırasında astımı ağırlaşan kişiler, gerekli tedaviyi alabilmeleri için hastaneye sevk edilebilirler.
Önemli Hususlar:
- Astım hastalığı olan kişilerin askerlik durumları, bireysel olarak değerlendirilir.
- Askerlik erteleme veya askerliğe engel olma konusunda kesin bilgi için resmi kaynaklara başvurman önerilir.
- Askerlik Muayene Hastaneleri ve askerlik şubeleri, bu konuda sana detaylı bilgi verebilirler.