Bayan için i20 1.4 otomatik benzinli alınır mı?

-
-
günlük 10km bilinecek farklı bir şekilde kullanmayacak ise gayet uygun araç...
haftada 70...ayda 280km yapar
10LT yaksa... 180-200TL yapar 100km'de ...
litresi 20lira olan günümüzde gayet normal rakamlar..
kullandığınız menzile göre V8 araç bile alınabilir tabi... (şaka tabi
)
benzer bir güzergah ile günde git gel 10-15km arası giden aracımızda
(araç 1.4 tdi) kısa mesafe sürekli dur kalk partikül-dpf sorunu yaşadık...
-
Güzergah yokuşlu değilse alınır, çok yokuşlu bir güzerga ise bezdirir. İstanbul'da kullanan bir akrabam çok rahatsız atmosferik olmasından dolayı yokuşlarda aracın yığılmasından.
4 ileri tam otomatik şanzıman sorunsuzdur ama yakıtı yüksektir. Şehiriçi ortalama 10-12 litreleri gözden çıkartmak gerekir.
-
Peki ne tavsiye edilir bunun yerine?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence kesinlikle alınır. Çok yakacağını göze alın. Her gün karadeniz dağlarına çıkmıyorsanız yokuşta da araçta tek kişi ile yeterli çekişi sunar. Tam otomatik şanzımanı ile başkaca bir alternatif bütçeye göre belirlenir. Bütçe 450 üzeri ise Clio 5 1.0 Xtronic olabilir. Daha yukarılarda PSA nın benzinlileri olabilir. Daha aşağıda tam otomatik Corsa da bakılabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bayilerde sıfır km olarak varmi tam olarak bilmiyorum ama i20 yerine kuzeni Kia Rio 1.0turbo-DCT alın. donanım olarak kia tarafı aynı paraya daha çok şey sunuyor + en boş pakette bile 6 hava yastığı standart geliyor. bayilerde yoksa da düşük km 2.el olanlara bakılabilir özellikle Elegance tekno paket olanlar cazip duruyor hocam. araç sonuçta senelik olarak çok fazla km yapmayacak gibi ama senelik MTV masrafı da az olur 1.3 hacim altında motor olursa (nitekim sıfıra yakın aracın senelik MTV'si çok çıkıyor, ayrıca birde seneye ciddi zam bekleniyor MTV için, bu nedenle MTV oranı en düşük motor tercih etmeye bakın)
alternatif olarak bütçe yetiyorsa Clio 5 1.0TCe - CVT (XTronic) bakılabilir.
yada kasası hafif olan bu nedenle yakit tüketimi az olan japonlar var, 1.2 motorlu CVT şanzımanlı Suzuki Swift yada Mitsubishi Spacestar gibi. bunlarada bakılabilir hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 7 Aralık 2022; 13:36:25 >
CVT otomatik alacağınıza i20 4 ileri tam otomatiği tavsiye ederim.
Alternatif olarak Kia Rio 1.4 Elegance donanımda 6 ileri tam otomatik var.
İlan ile hiç bir ilgim alakam yoktur.
Örnek ilan;
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-kia-rio-2019-elegance-tekno-tam-otomatik-dusuk-km-sahibinden-1039090699/detay
-
Yeni model i20’lerde 6 ileri otomatik kullanılıyor.Bayon’da bu vitesi kullanıyor olabilir mi? 4 vitesli versiyonları artık üretmiyor diye biliyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
o arabaya ben benzınle binmem
o araca lpg taktırmamak enayilir.
tam uyum ve % 50 tasarruf
aksini iddaa etmeyin kullanıyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Şehir içi hızlarda yokuş da pek problem olmaz. Zaten şanzıman otomatik olduğu için bence iş görür.
Uzun yolda bile performans beklemeyen birini memnun eder.
-
2. el alacağını düşünerek yazmıştım. Sıfır alınacaksa çok daha mantıklı PSA araçları var.
-
Enayilik demeyin. Ben de 1.4 Egea'ya 2,5 yıl benzinde bindim hiç de enayi gibi hissetmiyorum. Ondan önce 6,5 yıl LPG'li araba da kullandım LPG düşmanı ya da karşıtı da değilim.
Tercih meselesi diyelim.
-
Tabiki tercih hocam ben abarttim biraz.
Benim gönlüm er vermez.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2019 1.4 i20 sahibiyim sıfır almıstım 35bin km'de lpg taktırdım. Bence kendi fiyat bandında rakibi yok donanım olarak. Tamam segmentin en iyisi değil ama bulundugu fiyat bandında bence en iyisi, ayrıca yukarıda rio tavsiye eden arkadas da var doğru ama ikinci elde i20 daha güçlü.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
kısa mesafede kullanacak kişinin lpg taktırması tamamen mantıksız.
-
Yeni i20 ve Bayon aynı motor ve şanzımanı kullanıyor. Tam otomatik 6 ileri tork konvektörlü şanzıman eski 4 ileri tork konvetörlünün yerini aldı.
hyundai şu kasaya aynı polodaki gibi 1.2-1.4 turbo beslemeli, 110-120 hp güce, 200 nm torka sahip bir motor koysaydı, peynir ekmek gibi satardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 7 Aralık 2022; 21:43:13 > -
psa araçlar ne oluyor hocam
-
18 i20 sahibiyim kesinlikle öneririm.
Yokuşta kaçırmaz, sıkışık ve dik trafikte yanlışlıkla gaza gerekenden fazla yüklenirseniz. Kesinlikle sağa sola kendisini atmıyor ve stabilitesini koruyor.
Yani sürücü hatasını araba tölare ediyor.
Gece dönülen alanı aydınlatıp fazladan görüş sağlıyor.
Tavsiyem geri görüş kamerası mutlaka olsun, ayrıca sesli uyarı.
Bu tavsiyemi aklından çıkarma, maşbiyel koruma yaptır.
Yada sağa sola tam dönüş esnası, kaldırımı vb hangi noktada göremiyorsunuz. Araca binip test edin, tam sağ sol dar geçişlerde, göremediğiniz noktayı elektrikli aynaları kullanıp yeterli görüşü alın….
İ20 kendi sınıfında bence en iyi seçenek. Ama o 1,4 otomatik versiyon bildiğiniz kara sanziman gibi bir şey.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- otomatik vites d de titreme
- seramik cam filmi
- mercedes e 200 cgi kullanıcı yorumları
- sogutucu az sogutucu koy opel astra
- çelik rötuş ankara
- citroen 2025 fiyat listesi
- sodyum iyon batarya
- eve elektrikli araç şarj istasyonu kurulum maliyeti
- peugeot 504 lakabı
- uçan araba fiyatları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X