Şimdi Ara

Battlefield 3 Tank Kullanım Rehberi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
4
Favori
8.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında tank kullanmak oyundaki kolay araçlardan biri ama özellikle ingilizce bilmeyenler ve yeni başlayanlar için faydalı olabilir. Zaten kullananlar için de işin inceliklerini bazı yerleri kaçırmış olabilir, yada ben kaçırmışımdır siz konuya yazarsınız

Başlangıç;

Önce tanka başladığınızda gördüğünüz geliştirmeleriniz kapalı durumdadır arkadaşlar. Tank ile aldıgınız her puan tankın haznesine ekleniyor ve belli aşamayı geçtikten sonra haznenin sonundaki özelliği kazanıyorsunuz. Aşağıdaki resimde puan toplayarak doldurmanız gereken barı görüyorsunuz;

Daha sonra 3 farklı slotta farklı farklı özellikler seçebiliyorsunuz. Örneğin ben ilk slota Reactive Armor 2.slota Zoom 3.slota da LMG seçtim gördüğünüz üzere

Şimdi bu özellikler nedir ne değildir görelim;

Autoloader tankın main gun(ana silah)ının daha seri ateş etmesini sağlar. İki atış arasındaki mesafeyi kısaltır

Canister Shell LMG ve HMG gibi 2.silah yerine geçer makinali değildir pompalı gibi tek sıkım atar. Pompalı silahın aynısı yani

Guilded Shell yerdeki düşman araçlarına kitlenip füze göndermenizi sağlar. Resimde Guilded Shell ile kitlendiğim düşman tankı;

HMG tankın 2.silahını makinali yapar. LMG ye göre avantajı ısınıp durmamasıdır. Dezavantajı ise daha yavaş olmasıdır

Tankın 2.silahına makinalı ekler. PC'de 2tuşuna basarak main gun'dan LMG ye geçiş yapabilirsiniz

Maintence otomatik tamir özelliğidir. Hasar tamirini geliştirir

Küçük haritanızdaki düşman birimlerini tespit eder

Tanka reactive zırh ekler. RPG tarzı silahlardan aldıgınız hasarı azaltır

x tuşuna basarak kullanılır. Düşman tankıyla karşı karşıya kalıp yenilme ihtimaliniz oldugu durumlarda gaz bombası bırakıp kaçmak için birebirdir tamire zaman sağlar. Havadan kitlenen füzeler için de bir çeşit flare görevi görüyor bildiğim kadarıyla

Düşmanın kitlenen silahlarının daha zor kitlenmesini sağlar

Termal Görüşü devreye geçirir. Sağ tuşa basılarak kullanılr. Düşman askeri birimleri ve araçlarını belirgin hale getirir

Main gun'a ve 2.silaha 3x yakınlaştırma sağlar

İpuçları

Yan taraftan saldır, karşı taraftan geleni önden karşıla!

Tankın zırhı heryerde aynı değil bildiğiniz gibi. En güçlü kısmı ön kısmı. Ondan sonra yan taraflar daha zayıf kalıyor. Arkası ise tankın en zayıf noktası. Buna dikkat ederek düşman tankıyla kapışmanız size büyük avantaj sağlar. Shift tuşu ile hızlanıp düşman tankının yanına geçerek onu yandan yada arkadan vurmaya çalışın. Aynı düşman tankıyla karşılaştığım şu 2 resime bakalım;

1.resimdeki tankımızın duruşu hatalıdır. Çünkü düşman tankı bizi yan cephemizden rahatlıkla vurabilir ilk resimde. Fakat 2.resime bakarsanız namlumuzun dönük oldugu tarafa ön kısmı da dönük tankın. Düşman tankının ateşini ön tarafta karşılarız böylece aldıgımız hasar azalır

Hasar aldık

Tankınızın hasarı 30un altına düşmediği durumlarda çatışma esnasında tanktan çıkmayın. Ha düşman arkadadır tankı döndürecek zamanının yoktur o ayrı ama 30un üstündeki can değerleri 1 rpg yada tank ateşini daha karşılayacaktır böylece sizin de 1 atış hakkınız olur.
    Eğer tank yanmaya başlarsa inip tamir etmeniz gerekecektir çünkü tank yanarken can barı sürekli azalmaya başlar tamir edip yangını söndürmezseniz patlayasıya kadar azalır

Ana gövde-Namlu konumu

Bir diğer önemli oldugunu düşündüğüm şey ise; tankın silahı tankın arkasına bakarken(yani öne giderken arkaya baktığınızı düşünün) normal şekilde durdugundan daha havada durur. Yani tankınızın arkasında atıyorum bir adam varsa ve siz sadece namluyu arkaya çevirirseniz adamı vuramayabilirsiniz çünkü adamın boyunu aşar namlu muhtemelen. Bunun yerine A ve D tuşlarıyla tankı döndürün direkt

Bu resimde anlatmak istediğimi görüyorsunuz. 1.resimde tank düz durumda oldugu için namlu daha aşağıya inebiliyor. 2.resimde ise tankın arkası dönük oldugu için namlu daha havada

Uzaklara gönder

Tankın main gun'u ile gerçekten uzakta duran hedefleri vurabilirsiniz. Bu anlamda Zoom Optics'i kullanmanız faydalı olur zira 3x zoom sağlıyor

Gördüğünüz gibi aynı konumdan bakarken 1.normal görüş 2.ise zoom optics ile bakarkenki görüş. Bir de uzağa ateş ederken merminizin yerçekimine yenik düşüp aşağı doğru gideceğini unutmayın. Hedef çok uzaksa namluyu hedefin üstüne kaldırmanız şart ki onu da ilk atışınızın kısa-uzun düşmesine göre ayarlayacaksınız

Yanlış yada eksik yerleri varsa, eklemek istediğiniz şeyler varsa yazabilirsiniz

• Eline sağlık.. Güzel çalışma..

Ben de LMG ile HMG arasında kalıyordum hep.. HMG'nin ısınmadığını bilmiyordum..
  • HMG kullanışlı değil, atış aralıkları uzun olduğu için hareketli piyadeleri daha zor vurursunuz. LMG iyidir.
  • helal olsun hocam ellerine sağlık,sonuna kadar okudum.çoğunu açamadım hala o özelleştirmelerin ama faydası oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

HMG kullanışlı değil, atış aralıkları uzun olduğu için hareketli piyadeleri daha zor vurursunuz. LMG iyidir.

+1 Hmg çok hantal.
  • cok guzel olmus eline saglik.
  • citv station özelliğini açmış olanınız var mı aranızda? ben açtım ama şimdi lazer gibi bir özelliğim var sanırım.. soflam gibi hedef işaretleyip hava araçlarına falan da kitlettirebilir miyim tankı?

kendi soruma kendim cevap vereyim; hee öyleymiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekialem -- 26 Kasım 2011; 15:54:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel olmuş. Ufak bir ayrıntı vermek isterim izninle :

HMG: Heavy Machine Gun - daha yavaş ama yüksek hasar ve ayrıca hafifzırhlı araçlara ve helikopterlere kullanılabilir.
    LMG: Light Machine Gun. - daha seri ama az hasar. daha çok piyadeler için.

HMG ve LMG seçimlerinizi yaparken bunuda göz önünde bulundurabilirsiniz.
  • Mükemmel ötesi bir çalışma olmuş... Eline sağlık. Büyük bir emek harcamışsınız tebrikler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yekialem

citv station özelliğini açmış olanınız var mı aranızda? ben açtım ama şimdi lazer gibi bir özelliğim var sanırım.. soflam gibi hedef işaretleyip hava araçlarına falan da kitlettirebilir miyim tankı?

kendi soruma kendim cevap vereyim; hee öyleymiş

Evet ancak CITV'nin kullanılabilmesi için tanka 3. bir kişinin CITV izleyicisi olarak oturması gerekiyor.
  • HMG'nin hardcore serverlarda bile düşmanı 2 kere de öldürmesi bazen düşmanın tüğmesine yol açabiliyor. Aslında gövdedende tekte alması lazım sonuçta hayvan kadar büyüklükte mermi atıyor. Piyadeler için kaçma fırsatını sıfıra indirmek için şu sıralar LMG kullanmaya başladım.
  • Size altın değerinde bilgi vereyim,
    2 kişisiniz tankı süren Sniper ile soflam alacak, 2. adam Javelin ve Kaynak aleti alacak. tankı süren soflamı güzel biyere monte edip tanka binecek ve roketi açacak soflam bakmasanız da kitliyor.
    bunun alternatifi tankta herşeyi açınca 3.koltuk da açılıyor ve oraya geçen soflamın yaptığın yapıyor fakat tamire aravermek zorunda kalıyor. Bu yüzden aralıksız action için en uygun gördüğüm mini tim bu, daha mantıklısı varsa yazın da şu ruslarla boy ölçüşelim adamlar anroid gibi gördüğümü vuruyor
  • Tankta hayat kurtaracak bir bilgi:

Tankı tamir etmek için inecekseniz ama yoğun çatışma varsa ve çıktığınız gibi indiriyolarsa çözüm: Gunner yada driver olarak namluyu neresi müsaitse oraya çevirin, çıktığınızda orada olursunuz.

Kafa kafaya tankla kapışırken gunnersanız ve çıkarsanız tankın önünde direk yem olursunuz ama namluyu arkaya çevirip E tuşuna basıp çıkarsanız, tankın arkasında olursunuz, kimse görmeden tamiri halledebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Tankta hayat kurtaracak bir bilgi:

Tankı tamir etmek için inecekseniz ama yoğun çatışma varsa ve çıktığınız gibi indiriyolarsa çözüm: Gunner yada driver olarak namluyu neresi müsaitse oraya çevirin, çıktığınızda orada olursunuz.

Kafa kafaya tankla kapışırken gunnersanız ve çıkarsanız tankın önünde direk yem olursunuz ama namluyu arkaya çevirip E tuşuna basıp çıkarsanız, tankın arkasında olursunuz, kimse görmeden tamiri halledebilirsiniz.

işte bu ya bende oyun hatası zannediyodum hep önünde çıkıyo tankı korumak için can veriyoz :)
  • süper bir konu arkadaşlar teşekkürler bilgiler için SOFLAM'ı denemek istiyorum.
  • eyvallah
  • Çok yararlı bir konu olmuş.Emeklerinize sağlık :)

Helikopter ve uçak için olanlarıda olursa daha yararlı olur bence
  • Emeğine sağlık...
    Bilmediğim bi çok şey varmış,Sayende öğrenmiş oldum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogan_95

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Tankta hayat kurtaracak bir bilgi:

işte bu ya bende oyun hatası zannediyodum hep önünde çıkıyo tankı korumak için can veriyoz :)

Bak bu super iste ...

• Benim tavsiyem reactive armor,thermal optic,canister shell. Manevra yapma kabiliyetiniz geliştikten sonra bu üçlü ile katliam yaratabiliyorsunuz. Hem hızlı giderek hem de engellere takılmadan yol alabiliyo olmanız lazım. Sokaklarda,bina aralarında pusmuş düşmanlara kabus gibi çökmek için birebir. Şahsen tanka bindiğim zaman hiç durmam,bir saniye bile, her an hareket ederim. Gelen rpglerin ıskalama olasılığını ve nereden atıldıklarını görmek içinde avantaj yaratıyor. Veyahut arkadan çaktırmadan gelip c4 yapıştırmaya yeltenecek supportlara imkan tanımam. Ha turrete proximityli birisi binerse ne ala. Ama binse bile hareketi asla kesmem. Tankı jeep gibi ifv gibi kullanmak lazım. O zaman katliam yaratıyor. Kısaca aktif ve seri, piyade ezmeye yönelik şekilde tank kullanacaklara tavsiyem bu üçlü.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.