1-) Perhidrolde %20 hidrojen peroksit yazıyor. Kaç perhidrole kaç tuz ruhu atmalıyım ? 3/1 falan anlamıyorum ben hangisi tuz ruhu hangisi perhidrol. "3 Perhidrole 2 tuz ruhu" şeklinde söyler misiniz ?
2-) 1-2 yer çıkmamış. Oraları cd kalemi ile tamamlayıp sonra mı aside atayım yoksa hiç uğraşmayıp lehimle mi tamamlayayım ?
3-) Plastik bir kapta çözeltiyi hazırladık attık diyelim. Neyle tutup çıkartacağız ? Parmak olmaz demir kaşık çatal olmaz. Bir yapı marketten 10 liraya aldığım kalın turuncu bir eldiven var onunla tutabilir miyim ?
4-) Çıkınca suya tutup durulayayım mı üstündeki asidi ?
5-) Tiner yok zımpara makinem ve zımpara bantlarım var. Bunları kullansam olmaz mı toneri sökmek için ?
Çok teşekkürler şimdiden. Kağıdı sökemedim tam, içeride suda bekliyor plaket. O yüzden acil cevabını almam lazım bu soruların. Teşekkürler. :)
1-Ben porçöz kullandığım için bu soruyu cevaplayamam. 2-CD Kalemi ile düzeltebilirsiniz edding kalemiydi galiba. 3-Ben karga burnu ile çıkartıyorum.Elinize değmesin de. 4-Suya tutun yıkayın , sonra tonerin tamamen temizlenmesi için zımpara veya bulaşık telini sürtün tertemiz olur. 5-Toneri bulaşık telini plakete ovalayarak çıkarmanızı tavsiye edebilirim ben de öyle yapıyorum mümkünse tiner temin edin bu aşamada lazım olmasa da lehimden sonra oluşan pasta artıklarını temizlemekte çok yararı dokunuyor. Kolay gelsin.
Ben kartı vim le temizliyorum.Zımpara ile yaparsanız kartın zarar görebileceğini düşünüyorum.Dikkat edip yolları kaldırmasanız bile boş bölgelerin çizik içinde kalıp kötü bir görüntü oluşturacağını düşünüyorum.
3 kapak tuz ruhu, bir kapak perhidrol. Benim kullandığım oran ise 4 kapak tuz ruhu 1 kapak perhidrol. Biraz yavaştır ama zarar vermez yollara. Ancak benim evimde kullandığım litrelik perhidrolün çözeltisi ne onu hatırlamıyorum. %50 olma ihtimali var. Sen yine de tuz ruhunu daha fazla at. sadece gecikme yaratır. Geç ama temiz iş olur. Çıkmayan yerleri edding kalemi diye tabir ettiğimiz asetatlı (permanentli) kalem ile çizebilirsin. permanentsiz de sorun yaratmaz. dezavantajı kuvvetli asitlerde çabuk siliniyor tırnağının ucuyla da alabilirsin. on onbeş dakikalığına elinde ufacık bir beyazlaşma ve hafif kaşıntı hissi yaratır. Eski kullanılmayan bir kargaburun, cımbız vs de olabilir. Ben hiç eldiven kullanmadım şuana kadar. Buna çözüm olarak tehlikeli iş yapmak istemeyenlere; eczanelerde 8 10 liraya satılan yüzlük paketlerdeki latex eldiven kullanması iyi olur. işin bitince de eldiveni yıkar bu iş için defalarca kullanabilirsin. Evet kart temizliği açısından su ile durula. Diğer türlü ha asidin içinden elinle almışsın kartı, ha asitten çıkardıktan sonra ellemişsin, birşey değişmez eline temas ettikçe. Tiner kullanılabilir, olmazsa bulaşık teli ile hafif ovalanır, o da olmazsa toz deterjan ile bulaşık süngeri. Kolonya asetatı silmeye birebir. Kalemle çizdiğinde kolonya kullanırsan çok iyi çözüldüğünü görürsün, ancak akan mürekkep kartın üstünde leke bırakıyor. Çok iyi temizlemek gerek.