Şimdi Ara

Başımıza gelen talihsiz ve ufak kaza. Suçluyuz sanırım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
4.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar dostlar. Yılın son günü babam ufak bir kaza atlatmış. Bana suçlu gibi geldi fakat kendisi pek kabullenmiyor bu durumu. 40 küsür senelik şoför olduğundan sanırım. :)

Olayı direkt ağzından aktarıyorum, görselleri de eklerim;

Ara sokaktan caddeye çıkmak üzereymiş. Sinyalini vermiş, soluna bakmış. Servis şoförü ile arasında mesafe yeterliymiş yola çıkmış. O esnada sağ tarafında park halinde olan araçtan sağ üst taraftan gelen araçları görememiş. Yolun yarısına dek çıkmış sonra sağı kontrol amaçlı durmuş yol ortasında. (Park halindeki araç fotoğraflarda yok, şoför içindeymiş başka yere çekmiş.) Daha sonra tekrar kafasını sola çevirirken önünde servisi görmüş, fren yapmış. Frene bastığı anda vurmamış, servisçi ters yöne çıktığından ve o esnada tersten gelen araçtan kaçmak için direksiyonu sağa kırıp şeride girmeye çalışmış ve bizim araca sürtmüş. Babam servisçinin yol vermemek adına gaza yüklendiğini düşünüyor. Olay neticesinde çevre esnafı da babamı ikna etmiş polis çağırılmamış babam da suçlu olduğunu söylemiş tutanakta.

Edit: Bugün eksper aradı, tutanakta bir kısım yanlış yazılmış onunla ilgili arandık. Babam yerine bizzat ben görüştüm, tutanakta babamın hiçbir el yazısı olmadığını sadece imzası olduğunu ilettim. Eksper de beyanımızı istedi, A4 kağıda o günkü beyanımızı detaylı şekilde yazıp ilettik.

Servisçinin işgüzarlığını kabul etmemiş olduk.

Karayolları Trafik Kanunu 57. Madde C fıkrasının 2. bendine göre eksper atanmış durumda. Değerlendirme sonucunu bekliyoruz.

Edit 2: ilgili kanun;

c) Kavşak kollarının trafik yoğunluğu bakımından farklı oldukları işaretlerle belirlenmemiş ise;
    2. Motorlu araçlardan soldaki sağdan gelen araca,
    Geçiş hakkını vermek zorundadırlar.

Edit 3: Büyük ihtimalle servis şoförünün geldiği istikamette yaya geçidi ve de öncesinde tümsek olmasından dolayı ana yol-tali yol kavramı ortadan kalkmış durumda. Veyahut aracımızın geldiği sokakta yol ver tabelası olmamasından da olabilir.

Sonuçlandı. 50 50 suç bulundu taraflarda. İtiraz etmeyeceğiz, kamera olmadığı için hiçbir şey ispatlayamıyoruz. Bana kalsa tamamen hatalıyız fakat objektif düşünemediğim için konuyu açmıştım zaten. Karşı tarafın da itiraz edeceğini düşünmüyorum, bizim aracımızda tamir görecek kısım yok. 20 liraya plaka bastırdık, bedavaya da plakalık aldık servisten. Trafikte ticari araçların özellikle de büyük ticarilerin küçük araçlara olan hal ve tutumunu gösterir nitelikte bir kaza yaşadık. Eksper işlemlerinin bu denli hızlı olması da sevindirici. En az 1 hafta bekliyordum.

Herkese iyi forumlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shkoksal -- 3 Ocak 2020; 10:25:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Video olmadan birşey söylemek zor. Şimdi servis şöföründen dinlesek o da muhtemelen tam tersini anlatır. Ancak babanız tutanağa suçlu olduğunu yazdıysa olay zaten bitmiştir.
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hocam. Araç içi kamera şart oldu artık. Hoş, olsa anlayabilir miydik kimin hatalı olduğunu? Araca vurduğunu yazmış, direkt hatalıyım dememiş :) O konuda inat etmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shkoksal -- 31 Aralık 2019; 16:23:13 >
  • shkoksal kullanıcısına yanıt
    Araç kamerası kesinlikle şart. Allah korusun babanız şu kavşakta bir motosikletliye çarpmış ve motoru kullanan ölmüş olsaydı karşı taraf %100 suçlu olsa bile derdinizi anlatamazdınız. Bir musibet bin nasihatten iyidir derler sizde bu vesile ile araç kamerası sahibi olursunuz.
  • Araç kamerası zorunlu olmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yenimahalle mi burası
  • resime bakinca bile yaziyi okumadan senin babalik suclu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kaza da kim haklı?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öveçler ile Cevizlidere arası

• Geçmiş olsun
  • Servis aracının istikameti kapalı beklemeliydi. Diğer şerite girerek zaten hata etmiş. Tutanak gayet açık yazılarak tutuldu ise sonucu merak ettim. Sürten servis aracı sonuçta.

Gerçi pek hasar yok gibi.

• Ben bu kaza suclu olaylarindan pek anlamam ama servisin orasina vurabilmesi icin babanin yolda olmasi lazim zaten. Servisci zaten ters seride kacmis. Hadi bir anda cikmis olsa refleksle diye de kiviramaz cunku ne cok arkadan ne cok onden vurmus baban.

Ben servisciye hata verirdim ama bilemedim.

• Dur tabelasi yok ise 50%
    Var ise 100%

• Tutanakta babaniz vurdum ifadesini kullanmasaydi %50-50 cikardi diye dusunuyorum. Su durumda sonucu merak ediyorum, editlerseniz sevinirim

• Tali yoldan gelene ne zamandır geçiş üstünlüğü veriliyor

• Benzer olay başıma geldi. Babam benim araçla sokaktan çıkıyor ford transit benim plakayı falan alıyor. Suçlu transit...

yani buradada suçlu vw servis. Benim tamponda çizikler falan oluşmuştu kaskodan yaptırdım trafikten rücu etti...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek varis

Tali yoldan gelene ne zamandır geçiş üstünlüğü veriliyor
    Cahillik %90 seviyesine ulaştığından beri
  • Prokizya kullanıcısına yanıt
    Sizinle aynı fikirdeyim. Bizim araç zaten yola çıkmış, dönüşe başlamış. Yolumuzu kesen servis aracı. Bizde hasar tampon boyanacak, plaka kırılmıştı onu aldık. Yine de can sıkıyor durum.

Anne ile anneanne de araçta olunca babam yılbaşı arifesi canlarını sıkmak istememiş onların. Tutanağı da önemsememiş.

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Mantıklı düşününce bize de öyle geliyor. Servisçi ters şeritten geçmeye çalıştı bizi, ben öyle düşünüyorum. Üzüldüğümüzle kaldık sağlık olsun.

• Tabela yok hocam

• Ave Satan kullanıcısına yanıt
    Cahil biz mi oluyoruz anlamadım?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.