Şimdi Ara

Başımıza gelen talihsiz ve ufak kaza. Suçluyuz sanırım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
4.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shkoksal

Cahil biz mi oluyoruz anlamadım?
    Şu fotoğrafa bakıp da (yazıyı okumaya bile gerek yok) servis şöföründe de suç olabilir diyen herkes zırcahildir..

Adam tali yoldan ana yola ok gibi fırlamış ve servis aracına yandan bindirmiş

Durum buyken hebele hübele kusur 50 50 falan diyenlerin ehliyetleri elinden alınmalıdır

Üstelik forumun bu kısmında o kadar çok cahil var ki bunlar nasıl ehliyet almışlar ben bilemiyorum bir ara hiç kursa gitmeden ehliyet alınıyordu yani kurs bunları derse gelmiş gibi gösteriyordu falan

Her türlü sahtekarlık ve ahlaksızlıgın döndüğü ülkede zırcahil adamların haketmeden ehliyet almaları da normaldir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ave Satan -- 31 Aralık 2019; 19:54:12 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Kardeşim bizim arabamız yolun ortasında, servis ters şeritte. Biz mi fırlamışız? Aniden önüne atlasak kapımıza vurur, tampona vurur. Biz adama vuruyoruz resmen önümüz kesmiş.
    Yav he he

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ave Satan kullanıcısına yanıt
    Biz buraya insanlardan bilgi almak namına konu açıyoruz. İnsanlar da düşüncelerini dile getiriyor. Siz kim oluyorsunuz da insanları cahillikle suçluyorsunuz? Konu başlığını dahi hatalıyız sanırım diye açmışım. Hatalıyız ya da değiliz, kimseye görüşü yüzünden böyle ithamlarda bulunamazsın.

Olay sonucunda haklı veya 50-50 hatalı çıkarsak buradaki herkesten özür dilemek zorundasın. Hoş, şu an bile dilemelisin o üslup için.

• quote:

Biz buraya insanlardan bilgi almak namına konu açıyoruz. İnsanlar da düşüncelerini dile getiriyor. Siz kim oluyorsunuz da insanları cahillikle suçluyorsunuz? Konu başlığını dahi hatalıyız sanırım diye açmışım. Hatalıyız ya da değiliz, kimseye görüşü yüzünden böyle ithamlarda bulunamazsın.

Olay sonucunda haklı veya 50-50 hatalı çıkarsak buradaki herkesten özür dilemek zorundasın. Hoş, şu an bile dilemelisin o üslup için.
    Siz baba oğul 50 - 50 haklı çıkın ben gelir özür dilerim ama tersi olursa sen ne yapacaksın? Tabii ki sırra kadem basacaksın...

Bu arada cahil sözünün bir hakaret oldugu konusuna katılmıyorum.. Cahil basitçe bir konuda ya da genel kültür olarak bilgisiz insanı tanımlamak için kullanılır...

Üstelik ben size cahil dememiştim cahiller var şeklinde durum tespitinde bulunmuştum...

Adam orta şeride doğru gelmiş falan falan bunlar çok komik iddialar resimler gün gibi ortada babanız %100 suçludur ve benzer kazayı ben çocukken ailem de yapmıştı ve kusurlu olan tarafta bizdik fakat bizim arabanın haşatı çıkmıştı vuran yine servis aracıydı kasko arabaların tamirini karşıladı arabamız pert durumdaydı serviste 2 ay yattı arabayı aldık ama arabanın kafası sağa sola gidiyordu böyle kısa süre sonra da araba eskisi gibi olmadıgı için ailem arabayı sattı..

Özetle benzer şekilde kaza ve benzer durum üstelik tesadüfe bakın ki servis aracı.. Yalnız bizim araba önden darbe yemişti ve kafasıyla yan camı kırdığı için babamın kafasından cımbızla cam parçaları falan çıkartmışlardı.. Yani babanız aslında ucuz atlatmış diyebilirim... Burada siz %100 kusurlusunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ave Satan -- 31 Aralık 2019; 20:27:2 >

• megane suçlu, geçmiş olsun.

Bilgisiz olduklarını düşünmüyor insanlar. Kaldı ki kesin sonuç da yok ortada, tartışmaya açık durum.

Ben üzerime alındım çünkü olayın tartışmaya açık ve de 50-50 olduğunu düşündüm.

Yahu suçludur diyorsun da bizim araç yolun ortasında 'duruyor' servis önümüzden bizi sollamaya çalışıyor ters şeride çıkarak. Sollarken sürtünce de suçlusun diyor. Nasıl kabullenmeliyiz bu durumu?

Geçmiş olsun, üzüldüm adınıza. Şükür ki mala gelmiş, cana gelmesin...

• quote:

Yahu amacım haklı çıkmak değil ki. Ben yıllardır buradayım, siz iki gündür foruma üyesiniz. Gelir sonucu yazarım.

Bilgisiz olduklarını düşünmüyor insanlar. Kaldı ki kesin sonuç da yok ortada, tartışmaya açık durum.

Ben üzerime alındım çünkü olayın tartışmaya açık ve de 50-50 olduğunu düşündüm.

Yahu suçludur diyorsun da bizim araç yolun ortasında 'duruyor' servis önümüzden bizi sollamaya çalışıyor ters şeride çıkarak. Sollarken sürtünce de suçlusun diyor. Nasıl kabullenmeliyiz bu durumu?

Geçmiş olsun, üzüldüm adınıza. Şükür ki mala gelmiş, cana gelmesin...
    Çok uzun zaman geçti söylediğim gibi ben ortaokuldaydım öğlen vakti öyle bir çarpışma sesi oldu ki 200 300 metre ilerde arka bahçede sigara içiyordum ve o sesi duydum..

Bu arada iki gündür üye olmak gerçeği yazmaya engel değil...

Siz sonucu bildirirsiniz ama ben kusurun %100 sizde oldugunu düşünüyorum sizin babanıza da geçmiş olsun iyi ki yandan vurmuş eğer bizdeki gibi kafa kafaya girselerdi o araba kendi etrafında dönerek içindekini savururdu ve kafa emniyet kemeri olsa bile yan cama çarpıyor ve cam dağılıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ave Satan

Şu fotoğrafa bakıp da (yazıyı okumaya bile gerek yok) servis şöföründe de suç olabilir diyen herkes zırcahildir..

Adam tali yoldan ana yola ok gibi fırlamış ve servis aracına yandan bindirmiş

Durum buyken hebele hübele kusur 50 50 falan diyenlerin ehliyetleri elinden alınmalıdır

Üstelik forumun bu kısmında o kadar çok cahil var ki bunlar nasıl ehliyet almışlar ben bilemiyorum bir ara hiç kursa gitmeden ehliyet alınıyordu yani kurs bunları derse gelmiş gibi gösteriyordu falan

Her türlü sahtekarlık ve ahlaksızlıgın döndüğü ülkede zırcahil adamların haketmeden ehliyet almaları da normaldir

Alıntıları Göster
    Alintiliyorum, sonuç geldiğinde çok ağır editleyecegim.

1.Ayni degerlerdeki yollardan soldan gelen araçlar sagdan gelen araclara gecis hakki vermek zorundadir

2.Servisin trafik suçu 52/a Aracın hızını, kavşaklara yaklaşırken, dönemeçlere girerken, tepe üstlerine yaklaşırken, dönemeçli yollarda ilerlerken, yaya geçitlerine, hemzemin geçitlere, tünellere, dar köprü ve menfezlere yaklaşırken, yapım ve onarım alanlarına girerken azaltmamak.

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

1.Ayni degerlerdeki yollardan soldan gelen araçlar sagdan gelen araclara gecis hakki vermek zorundadir

2.Servisin trafik suçu 52/a Aracın hızını, kavşaklara yaklaşırken, dönemeçlere girerken, tepe üstlerine yaklaşırken, dönemeçli yollarda ilerlerken, yaya geçitlerine, hemzemin geçitlere, tünellere, dar köprü ve menfezlere yaklaşırken, yapım ve onarım alanlarına girerken azaltmamak.

Alıntıları Göster
    tamam editlersiniz 50 50 olursa...

• Geçmiş olsun babanızın ben hatalıyım demesinin bir önemi yok komisyon karar verecek. Bence servise verirler hatayı...

Nikon D90 | 18-105 VR | 50 mm 1.8d nikkor | Metz 36-5 TTL | Digipod-A-2541NP + PH-223 3-Way Head | Samsung Galaxy Note 2 | Samsung Galaxy S wifi 5.0 | Sony Vaio FZ21M | LG x130 | 2011 Peugeot 308 1.6 HDİ Comfort Pack | Güncel Blog | Chevrolet Club Türkiye
  • quote:

Alıntıları Göster
    aynı kazayı yaptım. servis aracı kullanıyordum. caddede ilerlerken sağımdaki sokaktan çıkan araca duramayıp vurdum. yerler ıslaktı kaydım. tüm suçu sağdan gelene verdiler.

• Baban %100 hatalı. Yola çıkan yolu kontrol etmek zorunda. Servis kaçış manevrası yapmış ama baban buna rağmen vurmuş servise. Şimdi işin kötü tarafı o servisin tamir süresi için istenecek yatar parası. Geçmiş olsun.

Servisi haksız bulanlar lütfen araç kullanmasın, trafiğe çıkmasın. Çok samimi söylüyorum aşağılamak için demiyorum.

Burada zaten yola çıkmış arabanin karşı seride geçiyor.
    Ifadede vurdum yazmasi birşey değiştirmez.

NoWayBikeryoutube
    How give way to the right works (yield to the right/priority to the right)
    https://www.youtube.com/watch?v=hljBluW7YSs&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 31 Aralık 2019; 22:19:21 >

• 50-50 çıkması imkansız bence, asli kusur her türlü babada. ama 8/8 suçlu da çıkmaz servis aracında da kusur var.

DUR tabelasi vardır. Ya da yollarin biri digerinden farklidir(bulvar-cadde, cadde-sokak)

Burada zaten yola çıkmış arabanin karşı seride geçiyor.
    Ifadede vurdum yazmasi birşey değiştirmez.

https://www.youtube.com/watch?v=hljBluW7YSs&feature=youtu.be
    aynen o ifadedir. ben de vurdum yazdım mesela. olanı anlattım. suçluyum demek değildir bu vurdum kelimesi...
  • Geçmiş olsun. Çift sıra sarı çizgi bu yolun ana yol olduğu çift çizginin refüj kabul edilmesi gerektiğini çift çizgi olduğu için de diğer yönde trafiğin aksi yönde aktığını fakat kesik kesik olduğu içinde kontrollü şekilde diğer şeride geçilebileceğini belirtir. Diğer şeride tali yoldan çıkış yapılarak girilebildiği gibi sollama da yapılabilir.Sarı renk olması ise burada trafiğin yoğun aktığını ve dikkat çekilmesi amacı ile yapılmıştır. Sürücülere ekstra bir dikkat çekme rengidir.

Haliyle babanız tali yoldan ana yola çıkış yaptığı ve tali yoldan gelen aracın yol çıkmadan her ne şart altında olursa olsun ana yoldan gelen araçları göz ederek çıkması gerektiği için suç babanıza yazılır.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Ben bu kazada %100 babanızın kusurlu olduğunu düşünüyorum. Çünkü tali yoldan ana yola katılacak olan aracın ana yola katılmadan önce durup yolu kontrol etmesi, trafiğin müsait olduğu anda manevra yapması gerekir. Bu sebeple servis sürücüsünün size yol vermekle yükümlü olması gibi bir durum söz konusu olamaz. Babanızın dediği "Servis şoförü ile arasında mesafe yeterliymiş yola çıkmış." ifadesindeki mesafe pek de yeterli değilmiş anlaşılan.

Zaten kaza mahalindeki fotoğraflara baktığımızda babanızın sağ tarafı kontrol etmek için yolun ortasında tamamen durması başlı başına hata. Park etmiş aracın fotoğrafta gözükmediğini söyleseniz de babanız 1 tam şerit işgal etmeden ufak bir burun çıkartma hamlesi ile yolu rahatlıkla kontrol edip güvenli bir şekilde dönüşü yapabilirdi diye düşünüyorum. Burun çıkartarak kontrol edilemeyecek kadar kötü bir durum varsa da soldan minibüsün geldiğini görmüş olduğunu belirten babanızın bu şartlarda kesinlikle yola çıkmaması gerekirdi. Sonuç olarak soldan araç geldiğini gören babanızın yolun ortasında tamamen durması zaten en büyük hata.

Kazanın fotoğraflarına baktığımda ise, minibüsün o açıyla size vurması çok zor. Babanız yola kontrolsüzce atladığı için minibüsün sol tarafa doğru kaçma manevrası yaptığını düşünüyorum. Çünkü minibüs ön-arka bir bütün olarak sol şeritte değil, sadece ön tarafı ile sol şeride doğru kaçmış. O esnada babanızın minibüsü görmeyerek ileri hamleye başladığını ve vurduğunu düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.