Şimdi Ara

Başımıza gelen talihsiz ve ufak kaza. Suçluyuz sanırım? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
4.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özellikle İstanbul'da tali yoldan, ara sokaktan ana yola çıkarken park eden araçlar yüzünden yol durumunu anlamak bazen imkansız oluyor. İnsanla da araçlarının burunlarını yolun ortasına kadar sokuyor. Sonrasında ciddi riskler oluşuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinize katılmak ile beraber Sanırım yanlış kişiyi eklediniz. Ave Satan Olacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 1 Ocak 2020; 12:42:10 >
    Servis aracının arkası hala kendi şeridinde olduğundan size vurmamak için şeritten kaçtığı anlaşılıyor. Ki yukarda biri de belirtmiş, kesikli çizgilerin olduğu bir yol orası. Kontrollü sollamaya müsait görünüyor.

Trafik kanununu incelerseniz;

Madde 109

ve

15) Anayol: Ana trafiğe açık olan ve bunu kesen karayolundaki trafiğin, bu yolu geçerken veya bu yola girerken, ilk geçiş hakkını vermesi gerektiği işaretlerle belirlenmiş karayoludur.

Kanunun hiçbir yerinde sokak, cadde ayrımı yok. Normalde, şehir içinde (otoparktan, benzinciden vs. çıkmıyorsanız) anayola çıktığınızı gösterebilecek iki işaret (tabela) vardır. Ya DUR tabelası (TT-2), ya da yol ver tabelası (TT-1). Yine anayolda olduğunuzu gösterebilecek iki tabela (B-38, T-22x) var.

Ben bunu uygulamada hiç göremedim neredeyse. Gerçekten bilmediğiniz bir yola girmeden önce googlemaps, yandex vb. uygulamalarla yolun cadde olup olmadığınamı bakıyorsunuz? Yolun üstündeki şerit çizgilerinin sayısı, rengi size ne kadar doğru bilgi vericek geneli düşündüğünüzde? 2 şeritli geniş sokakların 1 şeritli caddelere bağlanabildiği olasılıklardan bahsediyoruz (Örnek,https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/118307161 ). Veya hiç şerit çizgisi olmayan ama anayol kabul edilen caddelerden.

Ben bu sözde (duruma göre adapte edilip dayatılmış) kuralların, gerekli trafik işaretlerini koymaktan aciz kişilerin kendilerini korumak için ürettiğini düşünüyorum. Basit, görülebilir bir tabela ile çözülebilecek bu iş için her kavşakta sürücüden bu kadar sorunun cevabını çözümlemesini beklemek gerçekten saçmalık. Şerit sayısı, sarı mı beyaz mı, kesik mi değil mi, trafik yoğunluğu, kedi varsa kesin sokaktır, köpek yürüyorsa mutlaka caddedir...

Olay anlattığınız gibiyse ve olması gereken kuralları düşünürsek babanızda suç yok çünkü tali yoldan anayola çıktığını gösterecek belirgin(!) bir trafik işareti yok. Adapte edilmiş kuralları düşündüğünüzde önceden görülebilir (iki taraflı) cadde tabelası var (hoş, olmasaydı da çok birşey değişmiyor) ama bu durumda bile suç yok. Servisin anayolda olması ona onlarca metre ileride önüne çıkmış her aracı biçme veya sollama hakkı vermiyor. Zaten o yolda sollama hakkı da yok. Kesikli çizgiler, sokaktan çıkanların karşı şeride geçebileceklerini gösterme amacıyla 5-10 metrelik kısım için uygulanmış (KAYNAK). Ama bunu kanıtlayacak resim, video, görgü tanığı vs. yoksa ve tutanakta servis şoförü aksini söylediyse (vurmamak için kaçtığını) babanız 100% suçlu bulunacaktır bence. Eğer karşı taraf sollamaya çıktığını yazdıysa, babanız 50% hatalı (gittiği istikameti kontrol etmediği için) belki kusursuz da bulunabilir.

Türkiye’de araç kullanıyorsanız gerçekten dashcam şart. Başka türlü derdinizi anlatmanız zor.

Edit1: Kaynak için direkt link;

Edit2: Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zihtumreth -- 1 Ocak 2020; 22:18:22 >

• Alıntı yaptığım mesaj zaten onundu. Sizinle aynı fikirde olduğum için bilgilendirme maksatlı ekledim.
  • şu kazada babanız suçlu tali yoldan ana yola çıkıyor kontrolsüz çıktığı belli münibüs kurtarmak için direksiyonu kırmış yol hakkı kiminse burda haklı olan o dur minibüs yine iyi manevra yapmış göbekleseydi sizin masraf daha fazla olurdu ucuz yollu atlatılmış bir kaza

• Şu forumda bile hani otomobil bölümü ya burası, servisçiyi suçlu bulanlar için ciddi söylüyorum ehliyetinizi gidip en yakın karakola teslim edin. Burada bile böyle yorumlar yapılıyorsa biz gerçekten trafikte hergün kelle koltukta gidiyoruz demektir.

Benim bu konudan çıkardıgım sonuç, en yakın zamanda araç kamerası almam lazım.

Orijinalden alıntı: matsipik

megane ağır hatalı tartışmaya bile gerek yok.
    ben söyledim zaten herif gidip servise bam diye bindirmiş bunlar diyor servis şerit değiştirmiş falan türk insanının kalitesi belli ve iq su da çok düşük.. eline klavye aldım mı başlıyor ekran başında artistliğe.. canları sürekli dayak çekiyor.. fakat reel hayatta çoğu böyle değil.. çünkü fiziksel temas ihtimalinden korkuyorlar.. bazen düşünüyorum da, acaba dünyada bundan daha kötü ve sinsi insanların yaşadıgı bir ülke var mıdır diye.. ihtimal vermiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ave Satan -- 2 Ocak 2020; 9:32:45 >

1. Servis kazadan kaçınmaya çalıştığı için tamamen kendi şeridinde değil.
    2. Megane o kapkara camlarla dışarıyı göremez. zaten koskoca arabayı görmemiş.
    3. Megane servise tam ortadan bindirmiş.

% 100 megane kusurlu

Orijinalden alıntı: ogisan

Sayfada yorum yapanların yarısının ehliyeti yok sanırım.

1. Servis kazadan kaçınmaya çalıştığı için tamamen kendi şeridinde değil.
    2. Megane o kapkara camlarla dışarıyı göremez. zaten koskoca arabayı görmemiş.
    3. Megane servise tam ortadan bindirmiş.

% 100 megane kusurlu
    Belli bir yaştan sonra ehliyeti milletin elinden alacaksın.. Bu adam 30 yaşında olsa, babam diyor servise bindirmiş demek ki babası 20 yaşında askere gitmeden önce evlenip üreyen bir köylü değilse en az 60 yaşındadır.. 60 yaşında adam araba kullanmamalı. Benim babam bıraktı mesela kullanmıyor artık yoksa servise de bindirir allah korusun yaya falan da ezer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ave Satan -- 2 Ocak 2020; 17:45:19 >
  • Burada pat diye yola dalma yok gibi,olsaydı servisci istediği kadar sola kaçsın fazla hasar alırdı.Babaniz sağını kontrol ederken sabırsız ve karşı şeridin boş olduğunu gören servis şoförü ordan geçeyim demiş ve sağın boş olduğunu gören babanızda yola dahil olayım diyip gaza basınca ortada buluşmuşlar.Zaten dediğinize göre babanız vurmamış servisci sürtmüş.Yinede babanız sağını kontrol ettikten sonra tekrar soluna baksa bu kaza olmazdı,çünkü servisçiler beklemeyi sevmez karşı şeridi çok kullanırlar

Babam 68 doğumlu çok şükür hiçbir hastalığı yok. 18'inden beri araç sürer, kazası toplasanız 3 tane yok. Bakın suçlu olduğu kazası 3 demiyorum, toplam kazası diyorum. Senede de 10000 km den az araç sürmez. E sınıf ehliyete sahip kendisi. Yorumunuzu esefle kınıyorum.

Mesajı editledim, bu olayda haklı çıkmamız bize bir şey kazandırmayacak ama foruma çok şey katacak.

Servis şoförü öyle işgüzar ki ehliyetini dahi paylaşmamış. Belkide B sınıfı ehliyetle kullanıyordu. Kendisini aradığımızda bugün atarım dedi başka birinin ehliyetini gönderdi. Keşke polis çağırsaymışız, anne ve anneanne olmasa veya yılbaşı arifesi olmasa olay farklı boyutlara taşınacakmış anlaşılan.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.