Şimdi Ara

Başıma dert arıyorum, Serçe toplanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
15.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nerden geldi bilmiyorum aldı beni bir heves, serçe toplamak. Tipi çok hoşuma gitmeye başladı. Tabi araç toplamanın stres ve sinir katsayısını nasıl etkilediğini biliyorum. Sabır işi. Ustalarla iyi pazarlık etmek lazım vs. Sizden fikir istiyorum, verdiğim emeğe değer mi bunu merak ediyorum.

Genel planım 1500 lira civarına kaportası çürüksüz, çizgileri düzgün, şasisi sağlam, ağır kazası olmayan bir araç almak. Motoru, yürüyeni hiç umrumda değil. Nasıl olsa toplayacağım. Bazıları metal yorgunluğundan bahsediyor 1-2 seneye çürümeye başlar diyorlar. Ne kadar iyi toplanırsa toplansın bu döngü bu şekilde ilerler deniyor. Elbette ilk günkü sağlamlığı koruması zor ancak durum nedir? 1-2 seneye çürüyecekse hiç uğraşmayayım daha iyi.

Sizden olası masraflar konusunda fiyat bakımından yardım bekliyorum. Aracı tamamen soyup kaporta-şasi en ince ayrıntısına kadar düzeltip boya-tesisat-döşeme diye ilerlemek istiyorum. Ortalama/Kötü senaryo olarak ne kadar harcarım? Kafamda kaba bir hesap var ama buraya hiç yazmadan önce sizin cevaplarınızı merak ediyorum, kimseyi etki altında bırakmayayım kafamdakiyle karşılaştırayım.

Performans beklentim yok. Connect kadar yürümesini tabi ki beklemiyorum. Sorunsuz yürüsün yeterli, ekonomik olması da önemli. Her haftasonu İstanbul-Adapazarı yapmam muhtemel. Uzun yola gider mi? Ayda ort. 1500-2000km yaparım, 100km'de ortalama kaç litre benzin ya da LPG'de kaç litre LPG tüketir? İnternette çok değişik rakamlar var. Ne tükettiği önemli.

Görsel olarak apaçi tayfasına katılmak gibi bir niyetim yok. 2-3 cm basarım(sırıtmayacak kadar), kuş serisinin milli jantını takarım(CMS40 tabi ki), camlara 1-2 numara film çekerim, amerikan park yaparım vs. en fazla budur. Sade bir şıklık istiyorum. Gören bir daha bakacak ama içinden kötü şeyler geçirmeyecek. Arabadan hiç anlamayan birisi bile ne kadar güzel olmuş diyecek.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Pası attım gol bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JasoNBuraK -- 30 Kasım 2011; 23:09:02 >

• oldukça kolay toplanır biraz mekanik bilginiz varsa daha ucuza mal etmeniz bile mümkün. Bu işler biraz merak işidir. Ailemden kalan w108 250s in restorasyonu ile uğraşıyorum bu aralar. Biraz maliyetli olacak ama inanılmaz keyifli bir iş.

size tavsiyem yeterli bütçeniz ve sabrınız yok ise bu işe bulaşmayın ama sizin toplamayı planladığınız otomobil yedek parçaları kolay bulunacak bir otomobil hemde anlayan ustası çok.
  • Serçeyi toplamak kolaydır ve yakıtı sizi korkutmasın.Motorun bakımını iyi yaparsanız ve lpg sistemini elden geçirirseniz 30 kuruş civarı yakar belkide daha az..Genelde hor kullanıldığı için motorları bakımsız bu yüzden verilen rakamlar tutarsız.Şimdiden kolay gelsin, bizim burda birtane var beyaz serçe bakanın birdaha bakası geliyor
  • Serçe yerine 131 daha mantıklı olur diye düşünüyorum.
  • Her şeyi geçtim hallolur da; her hafta sonu İstanbul-Sakarya bu araçlarla işkence olur. Biz de bir ara her hafta sonu gider gelirdik memleketimiz Sakarya'ya, bazen Megane II ile bazen ticari araç(Kangoo, Partner Tepee, Kartal) ile, ticari ile git gel yapınca akşam eve geldiğinizde direk yatma ihtiyacı duyuyorsunuz ki Serçe ile ne olur bilemeyeceğim:) Şehir içi için keyifli olabilir belki ama şehirler arası hem güvensiz hem yorucu olur.
  • Aklını başına topla önce, daha zevkli hobiler var, 1500tl ye git uzakdan kumandalı uçak al, benzinlileri satılıyor, onla uğraş, serçeye değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyundai Motor Company

Serçe yerine 131 daha mantıklı olur diye düşünüyorum.

131'de o retro hissini bulamıyorum. Aslında 124 daha güzel olur ama parça sıkıntısı var..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: atiyba

Her şeyi geçtim hallolur da; her hafta sonu İstanbul-Sakarya bu araçlarla işkence olur. Biz de bir ara her hafta sonu gider gelirdik memleketimiz Sakarya'ya, bazen Megane II ile bazen ticari araç(Kangoo, Partner Tepee, Kartal) ile, ticari ile git gel yapınca akşam eve geldiğinizde direk yatma ihtiyacı duyuyorsunuz ki Serçe ile ne olur bilemeyeceğim:) Şehir içi için keyifli olabilir belki ama şehirler arası hem güvensiz hem yorucu olur.

Cuma akşamı gelir pazar akşamı dönerim. Sağdan ağır ağır ilerlemek de mi yorar. Connect beni yormuyor tempolu bir şekilde gittiğim halde. O konuda sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Caipirinha

Aklını başına topla önce, daha zevkli hobiler var, 1500tl ye git uzakdan kumandalı uçak al, benzinlileri satılıyor, onla uğraş, serçeye değmez.

Ne yapayım uzaktan kumandalı aracı otobüse alternatif arıyorum. Serçeye neden değmesin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

131'de o retro hissini bulamıyorum. Aslında 124 daha güzel olur ama parça sıkıntısı var..

Murat 131 Hocam, bildiğim kadarıyla Murat 131'in de eski kasa hali var. Serçe toplamaktansa Murat 131 toplamalısın. Sanırım arkadaş da bundan bahsetmiş...

Esasında, öğrenciyken benim de böyle bir hayalim vardı. Hem de gerekli restorasyonu yaparak Marea'nın 5 silindirli 148 bg gücündeki motorunu takma hayalindeydim. Ama dediğiniz gibi; kesinlikle apaçi işi olmayacaktı. Ama bu hayali gerçekleştirmek için ya kendi atölyeniz olacak, ya da bu işten gerçekten zevk alan bir ustanız olacak... Sevgiler, takipteyim.

• quote:

Her şeyi geçtim hallolur da; her hafta sonu İstanbul-Sakarya bu araçlarla işkence olur. Biz de bir ara her hafta sonu gider gelirdik memleketimiz Sakarya'ya, bazen Megane II ile bazen ticari araç(Kangoo, Partner Tepee, Kartal) ile, ticari ile git gel yapınca akşam eve geldiğinizde direk yatma ihtiyacı duyuyorsunuz ki Serçe ile ne olur bilemeyeceğim:) Şehir içi için keyifli olabilir belki ama şehirler arası hem güvensiz hem yorucu olur.

Kapı içlerine kablo doldurup davlumbazlara da zift+keçe izolasyonuyla bir nebze çekilir belki

Ayda 2000 km için araba toplayan pek duymadım, haftasonu keyfi için olanbilir.

• quote:

quote:

Aklını başına topla önce, daha zevkli hobiler var, 1500tl ye git uzakdan kumandalı uçak al, benzinlileri satılıyor, onla uğraş, serçeye değmez.

Ne yapayım uzaktan kumandalı aracı otobüse alternatif arıyorum. Serçeye neden değmesin..

Valla madem uğraş arıyorsun, RC uçaklarla tanış, muazzam bir şey, ilk önce planör tarzı elektrikli al işi öğren, sonra daha profosyonellerini al, çok acayip zevkli :)
  • vakit sabır ve paranız varsa neden olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

quote:

quote:

Murat 131 Hocam, bildiğim kadarıyla Murat 131'in de eski kasa hali var. Serçe toplamaktansa Murat 131 toplamalısın. Sanırım arkadaş da bundan bahsetmiş...

Esasında, öğrenciyken benim de böyle bir hayalim vardı. Hem de gerekli restorasyonu yaparak Marea'nın 5 silindirli 148 bg gücündeki motorunu takma hayalindeydim. Ama dediğiniz gibi; kesinlikle apaçi işi olmayacaktı. Ama bu hayali gerçekleştirmek için ya kendi atölyeniz olacak, ya da bu işten gerçekten zevk alan bir ustanız olacak... Sevgiler, takipteyim.

destekliyorum
    birazdan serçe,murat 131 le uğraşılırmı diyenler konuya üşüşür diyecektim ama ufaktan ufaktan sızmaya başlamışlar bile.

zevkinize karışamam ama bana sorsanız,murat 131 derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıraslan -- 30 Kasım 2011; 23:52:18 >

• quote:

quote:

quote:

Valla madem uğraş arıyorsun, RC uçaklarla tanış, muazzam bir şey, ilk önce planör tarzı elektrikli al işi öğren, sonra daha profosyonellerini al, çok acayip zevkli :)

Tabi ki zevklidir, ama benim ilgimi çekmiyor. İyi kötü bir arabam olsa daha iyi olur. Babama 20.000-30.000 liralık bir araç aldırmayı da biliyorum ya da en kötü 1.3 CDTI 2003-2006 Corsa 3K aldırırdım 10.000 liraya mis gibi binerdim ama bir malda kendi emeğin olmadığı zaman değerini çabuk unutuyorsun. Bu nedenle böyle bir yol seçtim..

• @Caipirinha adam otobüse bineceğime alternatif olarak böyle bir işe girişeceğim diyor sen hala rc al diyorsun, sen al oyna arkadaşın konusuyle alakası yok:)

Dostum bence harcayacağın paralar 5-10 bin lira arasını bulur. Okul için gidip geliyorsan ve ilk senen değilse biraz daha sabret, bitirince daha iyilerine bakarsın:) Allah korusun en ufak bir kazada kötü sonuçlar çıkar ortaya ki otoyolda gidip gelmenin şakası olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İbrahimKıraslan

quote:

quote:

quote:

birazdan serçe,murat 131 le uğraşılırmı diyenler konuya üşüşür diyecektim ama ufaktan ufaktan sızmaya başlamışlar bile.

Bu taş bana mıydı? Valla arkadaş Mersin'de ise seve seve ellerimle yardımcı olurum, zevkli bir uğraş olurdu doğrusu. RC hobi önerenler sızdı ufaktan

• quote:

Orijinalden alıntı: emtue

quote:

Kapı içlerine kablo doldurup davlumbazlara da zift+keçe izolasyonuyla bir nebze çekilir belki

Ayda 2000 km için araba toplayan pek duymadım, haftasonu keyfi için olanbilir.

Yapmayın yahu 80-90 sağdan sağdan gideceğim o kadar rüzgar-motor-yol sesi alır mı? Yalıtım konusuna elbet bakacağız. Benim ki de haftasonu keyfi de, mesafe uzun ondan böyle. Altı üstü serçe, amerikan toplamıyoruz ya. Bindiğim araç 1950 model dahi olsa temiz olması önemli. İdareten değil yani..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: İbrahimKıraslan

quote:

quote:

quote:

Bu taş bana mıydı? Valla arkadaş Mersin'de ise seve seve ellerimle yardımcı olurum, zevkli bir uğraş olurdu doğrusu. RC hobi önerenler sızdı ufaktan

yok hocam,estağfurullah.

mesajınızı destekledim.bende koyu murat 131 hastasıyım.şimdi mesajınızı alıntı yapıpta şu smileyi yapmak istemedim,gereksiz post kasmamak için

• quote:

quote:

Serçe bildiğin 124 aslında. Fakat T stop, kare far bir 131'i toplamak daha çok retro hissi verir diye düşünüyorum.
    Her bakımdan mantıklı olur. Gerçekten böyle bir planınız varsa 131 fikrini iyice bir düşünün derim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.