Şimdi Ara

Balans Ayarı Yapılmadığı Halde Sorun Olmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir ay kadar önce lastikleri değiştirdim.
    Lastikçi balans yapmadı '1000 km sonra gel yapalım şimdi yapsak gene bozulur' dedi.
    Deneme amaçlı 160 a kadar çıktım hiç titreme ya da çekme yok.
    1500 km oldu takılalı.
    İş yoğunluğundan dolayı balans da yaptıramadım, böyle binsem ön takıma ya da lastiklere sorun olur mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Balans ve rot ayarı yapılmadan 7 ay 4000-5000 km kullandim bir sıkıntı olmadı.

Yinede güvenlik için rot balans ayarı yapılması gerekli diye düşünüyorum. Sonuçta pahalı bir şey değil 50-60 lira biseydir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Çakıltaşı__1

Geçen yaz kışlık lastikgi söküp sıfır lastik taktırdım. Kışa kadar

Balans ve rot ayarı yapılmadan 7 ay 4000-5000 km kullandim bir sıkıntı olmadı.

Yinede güvenlik için rot balans ayarı yapılması gerekli diye düşünüyorum. Sonuçta pahalı bir şey değil 50-60 lira biseydir.
    Lastik aldığım firma ücretsiz yapcak da işte fırsat bulamadım.

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Bu forumda normalde tersi söz konusu olması lazım.
    Bu sefer öyle olmadı 😃

Jantta ve lastikde bi hata olmayınca uyum sağladı diye düşünüyorum.

direksiyonda hissettiğim bir sıkıntı yok, ama lastikte dengesiz aşınma v.s. olur mu diye sordum.

• Rot balans ayarı önemli tabikide fizikende teorik olarakta. Mesela yaz lastiklerini taktırdığım salak lastikçi yoğunluktan dolayı arabayı getirdiğimde yüzü düştü bi anda içinden sövmeye başladı sanki yav yeter öldüm ya canım çıktı der gibi şikayet ede ede lastikleri değiştirdi 2 lastiğe balans yaptı 2 sine yapmadı. Sorduğumda;

Abi ön 2 lastiğe balans yapılır sadece dedi. Ben bişey demedim sustum otobana çıkıp arabayla bastığımda 140-150 den itibaren trim sesleri ve araç içi titreşim arttı. Normalde 180 den itibaren titreme ve trimlerden ufak ufak titreşimler meydana gelirdi. Bunun sebebide 2 lastiğe balans yapmaması.

Rot ayarıda arabanın sağa sola çekmemesi için düz giderken direksiyon hidroliğinden daha az güç çekerek yakıt tüketimini düşürmek gibi önemli hususları var. Rot balans ayarı önemli kısaca.

Hatta salıncak burçlarınada bakılmalı

AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Rot balans ayarı önemli tabikide fizikende teorik olarakta. Mesela yaz lastiklerini taktırdığım salak lastikçi yoğunluktan dolayı arabayı getirdiğimde yüzü düştü bi anda içinden sövmeye başladı sanki yav yeter öldüm ya canım çıktı der gibi şikayet ede ede lastikleri değiştirdi 2 lastiğe balans yaptı 2 sine yapmadı. Sorduğumda;

Abi ön 2 lastiğe balans yapılır sadece dedi. Ben bişey demedim sustum otobana çıkıp arabayla bastığımda 140-150 den itibaren trim sesleri ve araç içi titreşim arttı. Normalde 180 den itibaren titreme ve trimlerden ufak ufak titreşimler meydana gelirdi. Bunun sebebide 2 lastiğe balans yapmaması.

Rot ayarıda arabanın sağa sola çekmemesi için düz giderken direksiyon hidroliğinden daha az güç çekerek yakıt tüketimini düşürmek gibi önemli hususları var. Rot balans ayarı önemli kısaca.

Bu lastikçileri anlamıyorum zaten. Parası neyse veriyim 4 lastik balans yap diyorum adam yapmıyor. Nasıl bir mantık anlamadım. Yarın 1000 km uzun yola çıkıcam. Arabada daha 120de uğultu ve titreşim başlıyor. 160 üstünde uğultu ve titreşim gidiyor.. Normalde 4 lastik balans yapılınca tık bile olmaz otobanda yağ gibi giderdim. İstanbul'da 4 lastik değişicek bi daha ayrıca masrafa girmek istemiyorum ama o yol nasıl biticek bilmiyorum..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Rot balans ayarı önemli tabikide fizikende teorik olarakta. Mesela yaz lastiklerini taktırdığım salak lastikçi yoğunluktan dolayı arabayı getirdiğimde yüzü düştü bi anda içinden sövmeye başladı sanki yav yeter öldüm ya canım çıktı der gibi şikayet ede ede lastikleri değiştirdi 2 lastiğe balans yaptı 2 sine yapmadı. Sorduğumda;

Bu lastikçileri anlamıyorum zaten. Parası neyse veriyim 4 lastik balans yap diyorum adam yapmıyor. Nasıl bir mantık anlamadım. Yarın 1000 km uzun yola çıkıcam. Arabada daha 120de uğultu ve titreşim başlıyor. 160 üstünde uğultu ve titreşim gidiyor.. Normalde 4 lastik balans yapılınca tık bile olmaz otobanda yağ gibi giderdim. İstanbul'da 4 lastik değişicek bi daha ayrıca masrafa girmek istemiyorum ama o yol nasıl biticek bilmiyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: senged

Alıntıları Göster
    O şekilde uzun yola çıkmayın, gidin başka rot balanscı mı yok

• Öncelikle balans ayarı değişmez. Jantın içine çamur v.b dolmadıkça, lastikte düzensiz aşınmalar olmadıkça (ABS'siz araçta kızaklamak v.b) balans şikayetiniz olmaz.
    1000 km sonra balansa gel şimdi yapsak gene bozulur diyen ustanın da kapısından geçmeyin. Sanki jant lastik birbirine oturana kadar zaman geçecek, janta lastiği taktığınızda bir daha sökene kadar o pozisyonda kalır, kaymaz etmez.

Ha bir de şu var, jantın ağır kısmı lastiğin hafif kısmına denk gelip birbirini dengelemiş olabilir, o zaman balans ihtiyacı olmayabilir ama bunun denk gelmesi, ayarlanması v.b bizim lastikçilerin uğraşacağını sanmıyorum.
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Öncelikle balans ayarı değişmez. Jantın içine çamur v.b dolmadıkça, lastikte düzensiz aşınmalar olmadıkça (ABS'siz araçta kızaklamak v.b) balans şikayetiniz olmaz.
    1000 km sonra balansa gel şimdi yapsak gene bozulur diyen ustanın da kapısından geçmeyin. Sanki jant lastik birbirine oturana kadar zaman geçecek, janta lastiği taktığınızda bir daha sökene kadar o pozisyonda kalır, kaymaz etmez.

Ha bir de şu var, jantın ağır kısmı lastiğin hafif kısmına denk gelip birbirini dengelemiş olabilir, o zaman balans ihtiyacı olmayabilir ama bunun denk gelmesi, ayarlanması v.b bizim lastikçilerin uğraşacağını sanmıyorum.
    İşini bilinçli yapan bi ustaya denk gelemedim daha.

Basınç sensörü jantın içinde. Adama sibopları değiştir dedim, Bunlar değişmez ömürlük abi dedi.

Heralde sensörleri kırmaktan korktu.

Lastik yeni sibop eski kaldı.

• Bugün fırsat buldum balans yaptırmak için götürdüm lastiği aldığım yere.

adam sordu titreme bi şikayet var mı diye? Yok dedim

O zaman arkalara balansa gerek yok dedi.

Israr etti bi de, uğraşmak istemedim

Bıktım işbilmez ya da üçkağıtçı ustalardan.

Akstan ya da TPMS sensoru uzerinden ölçülen iki farkki sistem vardir.

TPMS de sibop değişmez.

Lastik yapisi geregi düz olarak uretilir ve sonunda birleştirilir.

Bazi ureticiler Radyal Lastiklerde birlesme noktasina Belirgin ya da Sari Bir Nokta koyarlar, her ne kadar her zaman tutacak kadar mukemmel olmasa da, en az balans icin bu sari noktanin siboba denk gelmesi gerekmektedir.

Doğrusu lastik takildiktan 50-100km sonra balans yapilmasidir. Ancak siboba denk gelen lastik aslinda hic balans istememesi gerekir ya da daha az balans ister

Bunu bilen bir usta bu sekilde sorabilir.

Motosiklet kullanicilari ve yuksek performansli lastik kullananlarin cogu bunu tecrube etmistir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 21 Haziran 2018; 0:25:29 >

• Jantın içinde derken sibobun ucunda takılı, lastiğin içinde kalıyor demek istedim.

O sarı noktalar rasgele duruyor, lastikçilerin umrunda değil öyle şeyler

Adama arkalara da balans yap diyorum şikayet yoksa arkaya balans yapılmaz diyo.

Küçük bi dükkan da değil burası

Orijinalden alıntı: Alisilin07

O şekilde uzun yola çıkmayın, gidin başka rot balanscı mı yok

Alıntıları Göster
    Hocam Focus'a ne lastik taktınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy

Jantin icinde basinc sensörü olmaz.

Akstan ya da TPMS sensoru uzerinden ölçülen iki farkki sistem vardir.

TPMS de sibop değişmez.

Lastik yapisi geregi düz olarak uretilir ve sonunda birleştirilir.

Bazi ureticiler Radyal Lastiklerde birlesme noktasina Belirgin ya da Sari Bir Nokta koyarlar, her ne kadar her zaman tutacak kadar mukemmel olmasa da, en az balans icin bu sari noktanin siboba denk gelmesi gerekmektedir.

Doğrusu lastik takildiktan 50-100km sonra balans yapilmasidir. Ancak siboba denk gelen lastik aslinda hic balans istememesi gerekir ya da daha az balans ister

Bunu bilen bir usta bu sekilde sorabilir.

Motosiklet kullanicilari ve yuksek performansli lastik kullananlarin cogu bunu tecrube etmistir
    Aks üzerinden lastik basıncı ölçen sistem nedir ? Merak ettim. Ayrıca jantın içi dediğiniz kısım neresi tam anlayamadım ama 2017 Megane'de jantın içinde. Lastiğin içinde daha doğrusu, sibop arkası bağlantılı.

• nk061 kullanıcısına yanıt
    Bunlarda Tpms sensoru bulunmaz, ABS beyni aks dönüş capina göre ölçer, size tam olarak hangi lastikte sorun olduğunu soylemez genel hata verir. Avantaji kirilacak birşey olmamasıdır.

Orijinalden alıntı: kartalus

Hocam Focus'a ne lastik taktınız?

Alıntıları Göster
    Falken ze 914.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.