Şimdi Ara

Bakan Soylu duyurdu: 125 cc altındaki motorlar için otomobil ehliyeti yeterli olacak (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
1
Favori
11.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ayni kaygilar Almanyada da yasandi ( olusabilecek trafik kazalar vs )fakat genis kapsamli ,imtihana tabi tutulmadan ek bir Kurs yaparak Otomobil ehliyeti ile 125 cc Motor kullananlarin sayisi yüksek olmasina ragmen kaza haberleri , õlùmcül kazalarda artis olmasdi....asil önemli olan : Trafik kuralina uymayan bir ülkeyiz , keske bu konuda daha sorumlu olabilsek fakat imkansiz...Yeni düzenleme hayirli olsun zaten 50 cc kullananlarin cogu cc yükseltip öyle kullaniyordu ve muhtemelen bundan sonrada 125 lik egitim alanlar cc yi Minimum 300 e cikarirlar ))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iktidarını kaybetmiş (2 gün daha) partiyi ciddiye aldırmak isteyenlerin konusu. siz bilirsiniz. -mış gibi yaşamaya devam edin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet togg alamayinca anca parası motora yetiyor. Oda eğitimsiz binilirse ömür boyu sakat kalacak yada ölecek. Nüfusu azaltmak iyi mantıklı ama bu sekilde değil, yada depremde çürük binalarda öldürerek değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 125cc'nin B sınıfı ile kullanılması gayet makul. Bir çok kişi kazadan dem vurmuş, haklılar orası ayrı ancak hali hazırda 50cc serbest ve 50cc trafikte 125cc'lere kıyasla daha tehlikeli. Gerektiği yerde hızlanamamak 50cc'lerin en büyük problemi. 50cc ile tatil beldeleri ve trafiğin olmadığı yerlerde gayet rahat sürüş gerçekleştirebilirsiniz ancak şehir içinde trafiğe çıktığınız anda 125cc'den daha riskli.



    Bu kararla birlikte bazı sorumluluklarda yüklenmeli. Örneğin kasksız yakalanan, ters şeride giren, ışıklara ve genel trafik kurallarına uymayan bilinçsiz birinin bu kullanım hakkını elinden alınmalı; ehliyet sınavına girmek zorunda bırakılmalı.

  • Ülkede araba alacak para olmayınca çözüm üretmekte gecikmedik


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız şöyle bir saçmalık var bu düzenlemede.. Normalde motor kullanmayı bilmeyenler motor ehliyeti almaya üşeniyolardı,zaman, para gibi sebeplerle, şimdi b ehliyetim var nasılsa diyip, motora hücum edecekler, trafikte kontrolsüz motor sürücüleri de çoğunlukta olacak artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 11 Mayıs 2023; 23:14:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 yıllık bir araç tecrübem var ve 2 yıldır 50 cc motor aktif olarak kullanıyorum. Aslında versen 125 de kullanırım rahat. Ehliyetim olmadığı için kullanamıyorum. Ehliyet almak sıkıntı değil parasını ver 1 ay sonra ehliyet elinde sınav da zor değildir eminim. Benim için motorsiklet ehliyeti almak bir psikolojik bariyer. Bunu aşmakta zorlanıyorum özellikle ailem hiç istemiyor. Çok tehlikeli ve motorsiklet sürerken gerçekten korkuyroum ve temkinli süüryorum. En basit düşmede en iyi ihtimalle kolunun derisi soyulacak ne gerek var? Geçen araba ile 70 le bariyerlere girdim tırnağım bile çizilmedi. Motorsiklet tehlikeli tecrübe istiyor.

  • Elimizde çok büyük bir koz var yakalanmamak😅😅

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Osiris34 kullanıcısına yanıt
    +5 Yıl Al SS, bana Msj. Atarsın Ben aldim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Neysy bu konuyu es geciyorum. Süslü Suleyman bu demis olabilir. Neticede düşünebilme yetenegi yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soylu çok acele etmiş, bir iki gün daha bekleseydi seçim sonuçlarını bir görseydi demi. MOTED bu konuyu 6 ay önce bakanlığa sunmuştu. Öyle B ehliyeti olan direk motoru alıp kullanacak diye tasarlanmadı bu iş. Ama burası Türkiye, kaç tane ehliyet kursunda motor var ki? Bu arada bizim milletimiz genelde bu motor işinden korkar, çocuğuna eşine aldırmaz motor falan. Korkmayan bir kesim var ki, hani eskiden apaçi falan derdik, işte herkes onlardan korkuyor  

  • bizim a2 ehliyetlerde 2013 de oldugu gibi A sınıfına yükseltilsin o zaman .

  • Bence çok doğru karar kaos yaratan tarafı şu trafik sigortası yapma zorunluluğu 50 CC dahil gelmeli bir kaza olsa motorcu suçlu olsa al başına bela adamı bulucanda yaptırıcanda bir ton dert. Devlet izin verdi tamam da vatandaş da kendi önlemini alsın bisiklet kullanmayı bile bilmeyen adamlar binmesinler motora.

  • lmıllet scooter alacak para bulamıyor ne motoru :D

  • selimyuksel S kullanıcısına yanıt
    Hocam bende pcx 125 var ruhsatta tam 125 cc yaziyor. Giriyor mu o zaman

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sizin ben yapacagınız işi .....

  • milleti önce ev, araç alamaz hale getirdiler. şimdi de 125 cc altı motorları layık görüyorlar.. yeniden seçilirlerse millet o 125 cc motorlara da benzin koyacak para bulamaz. o zaman da otoyollara bisiklet girişini serbest bırakırlar.. bisiklete yatırım kazandırır..

  • o 1-2 derste ücretli olur harç parası vs...
    Bence motor ehliyeti komple kalkmalı.Motor sürmek zaten basit bir iş.Önemli olan magandalık yapan motorsiklet kullanıcılarını trafikten men etmek.Aragazcı,kamera takıp şovmen,magandalık yapanları trafikten men edeceksin gerisi tırıvırı...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seçime kalmış 2 gün. bakan soylu bakan soylu. bakan yetkileri ile, aday olduğu milletvekilliği için propaganda ...

    herkes biliyor ki, aday listesi açıklandığı anda, istifa etmeliydi. bu akp nasıl bir şey yahu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • siyaseti bi kenara koyalım.


    bunun avantajı motosiklet kullanımı artar. motosiklet satışı ve ekipman satışı piyasada canlılık olur.


    Dezavantajı herkes bu kafada değil. özellikle güneyde inşaat bareti takanlar var. kaskla alakası yok. hani mont eldiven vs geçtim. kazalar artabilir.


    çözüm ve yapılması gerekenler: öyle 8saatlik eğitim kurtarmaz. özellikle ekipmanla ilgili sağlam eğitim şart bunun önemi anlatılmalı. ayrıca trafikte denetimler artmalı.



    birşeyide vurgulamak istiyorum. özellikle istanbulda çok fazla sivil polis plakasız motosiklet kullanıyor, çoğu motorda hurda tipli bunların da örnek olması açısından denetime girmesi önemli.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.