Şimdi Ara

Bakan Soylu duyurdu: 125 cc altındaki motorlar için otomobil ehliyeti yeterli olacak (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
1
Favori
11.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zaten 125 cc altı sadece 50 cc motor var onlarda zaten b ehlıyet kullanıyordu bırsey degısmıs olmadı kı 125 cc ve altı dese anlayacagım

  • 1985 haziranında çıkarılan kanunla gasp edilen hakların bir kısmı hala yaşayanlara lutuf olarak veriliyor:)85 haziranından önceki kanunda büyük ehşiyet küçük ehliyeti kullanıyorken 1985 te yapılan anayasa ihlaliyle kazanılmış olan bu hak ehliyet sahiplerinden alınıp a1,a2,a diye motosikletler için sınıflandırılmıştı.şimdi almanyada 125 cc motosiklet ehliyetini otomobil ehliyetliler kullanıyor diye bu imtiyazmış gibi veriliyor.verin bütün motosikletleri kullanma hakkını anlayalım eski ehliyetlere hak iadesini ve yenilerde ise avrupayı geçmiş olalım,alkışlayayım

  • Zaten trafikte hatta yaya olarak bu kuryelerden bıktık kurye olmayanların boş gürültüsünden bıktık yasak geleceğine daha kolaylık sağlıyorlar.

  • Araç ehliyeti ile sürüp intihar etmeyi planlayanları umursamıyorum ama kurbanlarına acımamak elde değil!

    Not: 23 yıldır motor kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 11 Mayıs 2023; 16:40:4 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 50 CC gibi gereksiz fiyat şişmeleri olacak =(


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onu bunu geçin. bu kanunla birlikte artık honda veya yamaha nah buluruz. zaten karaborsada ve fırsatçıların elinde olan piyasa bu kanunla birlikte şaha kalkacak.

  • 125 cc ye izin çıksın, onu 250 cc ye çevirip, kırbacı vuran çok olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diploma dağıtımı ne zaman? 2 3 tane mühendislik diploması lazım acilen....

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sadece Instagram'ın reels kısmında, ülkemizde mevcut olan düşük hacimli (şu sözümona racing ya da naked olan 125-250 cc Çin ve Hindistan çöplerini kullananlar) motosikletleri kullanan güruhu (kadın ya da erkek fark etmeksizin ve evet, ciddi oranda kadın motosiklet binicisi de mevcut) şöyle ucundan kıyısından gözlemlediğiniz zaman dahi insanların neden bu düzenlemeden irkildiklerini anlarsınız. düşünün ki onlar bir de bir şekilde ehliyet alabilmiş olanları...


    ...şimdi "lütfen" dahi olsa kurs yüzü görmeksizin bu dört tekerden her şeyi ile farklı aletlerin tepesine çıkacak olanları bir tahayyül edin, gözlerinizin önüne getirin...


    muazzam grotesk bir trafiğimiz olacak. Pandemi ile beraber kurye hizmetleri anormal bir ivmelenme kazandığı ilk zamanlar özellikle Haramidere'den Yeşilköy'e kadar olan E-5 güzergahında adeta yol kenarı işaretiymişcesine neredeyse her 100-200 metrede bir yolun en sağında araçlar ve bariyer arasında amele sümüğü gibi asfalta yapışmış bir adet tazeye* denk geliyorduk. bundan da daha beter hale gelecek.





  • 300cc ve altı olaydı iidi. XD

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye tarihinin en rezalet seçimini yaşıyoruz.

  • Konuda aşırı saçma boş yorumlar yapan olmuş sanki şuan ehliyetsiz motor kullanılmıyormuş gibi. Şehir içinde kullanılan motorların çoğu için ehliyet şartı zaten yok her yer motor B ehliyeti yetiyor.


    125 CC için halen ehliyet şart olacaksa hiçbir anlamı yok ki bu duyurunun. Millet niye 50 cc yerine 100 cc alıp birde motor için vergi ödesin. Hem vergisiz hemde ehliyetsiz 50 cc motor veya elektrikli scooter tercih eder.


    125 cc nin de ehliyetsiz kullanılabilmesi lazım ki en azından vergilendirilecek olan motor devlete ek vergi kazancı getirir. Ehliyete 1 kez para veriyorsun vergiye her sene..

  • Ülkenin en önemli sorunu çözülmüş oldu...

  • Bu da mülteciler içindir. Onun için iyi bir şey olabilir...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Masyur kullanıcısına yanıt

    Aynen 125 cc ye kadar eğer ehliyet istenilmeyecekse A1 ehliyetin hiçbir geçerliliği kalmıyor ama iade de etmezler alınan ücretleri. Onun yerine A1'in A2 seviyesine, 250 veya 600 CC ye kadar geçerli olup, A2 yi de A seviyesine yükseltilse tüm sorun kökten çözülür. A ile A2 arasında zaten sadece yaş veya süre şartı vardı.


    Belli bir yaşa kadar sadece A1 verilip, A2 isteyene de yaş veya süre şartını tamamlamış olanlar yükselebilecek şekilde düzenleme yapılması lazım.


    Yapılmazsa A1 ehliyeti olanlar ne kadar isyan etseler haklılar bu konuda.

  • 3 gün kaldı hadi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakan Soylunun 125lik motorların 130 KMleri görebildiğinden haberi yok herhalde. Ehliyetsiz birisi alıp motordan düşerse neler olabilir siz düşünün.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu karar, imar affı ile aynı şey.

    Sonuçlarını hep beraber göreceğiz....

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.