Şimdi Ara

Bağımsız Merkez Bankası İstiyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ülkede bir genç olarak bütün gelecek paramı yatırım yapmak için borsaya koydum şu an 200k zarar var ben zaten biliyorum bu zararımın gelecek zamanda çıkacağını ama yanlış yapılan şeyler yüzünden(merkez bankasının başkanının görevden alınması, faizlerin inatla aynı seviyede tutulmaya çalışılması) benim gençliğim, psikolojim, gelecek hayallerim eriyor. Bu forumda büyüklerim, yaşıtlarım ve benden küçük olanlara sesleniyorum. Artık BİR ŞEYLER yapılmasının zamanı gelmedi mi sizce de.

• Ekonomi namına bir şey bilmediğin çok açık belli. Seni yargılamıyorum. Ben ne chpliyim ne akpli ne de başka bir partili. Bu ülkede ne muhalefet adam gibi ne de iktidar. Sana sormak istiyorum, Naci ağbal neden görevden alındı biliyor musun? Çünkü ekonomi kitaplarına göre faizi yükseltti. Olması gereken bir seviyeye çıkarmak zorunda kaldı ne yazık ki. Bak kardeşim bizleri ayrıştırıyorlar bunların gazına gelme. Hepimiz kardeşiz bu ülke hepimize ait lütfen ayrımcılık yapma, yaptırtma. Ben istiyorum ki gelecek hayallerimizi kuralım, ben istiyorum ki asgari ücretle çalışan da evinde et yesin, ben istiyorum ki işsizlik azalsın, ben istiyorum ki dışarıda her an birbirini öldürmeye teşebbüs edebilecek psikoloji ortadan kalksın. Kısacası sen beni ayrıştırmaya çalıştıkça yok sen akplisin yok sen chplisin bu ülke düzelmeyecek. Senden isteğim hukuk çerçevesinde adaletli mutlu güzel bir geleceği sahip olma adımında ilerlemeye çalışan bir devlet için çalışman.

• Bizim kadar vurdumduymaz bi millet yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne demek bağımsız merkez bankası?Kimse bizim bağımsızlığımıza göz dikemez.Hürriyetimizden asla ödün vermeyiz.Türkiye üniter bir devlettir ve merkez bankası da devlete bağlı bir kuruluştur.Doğrudan cumhurreisine bağlıdır ve öyle de kalacaktır.

Sizin o istediğiniz anca CeHaPe döneminde olur.Merkez Bankası da ,TRT de ,Üniversiteler de özerk yapıya bürünür.Peki ya sonrası?Yok öyle şey.

Tek Devlet,Tek Millet,Tek Lider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 21 Haziran 2021; 16:5:23 >
  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

Ekonomi namına bir şey bilmediğin çok açık belli. Seni yargılamıyorum. Ben ne chpliyim ne akpli ne de başka bir partili. Bu ülkede ne muhalefet adam gibi ne de iktidar. Sana sormak istiyorum, Naci ağbal neden görevden alındı biliyor musun? Çünkü ekonomi kitaplarına göre faizi yükseltti. Olması gereken bir seviyeye çıkarmak zorunda kaldı ne yazık ki. Bak kardeşim bizleri ayrıştırıyorlar bunların gazına gelme. Hepimiz kardeşiz bu ülke hepimize ait lütfen ayrımcılık yapma, yaptırtma. Ben istiyorum ki gelecek hayallerimizi kuralım, ben istiyorum ki asgari ücretle çalışan da evinde et yesin, ben istiyorum ki işsizlik azalsın, ben istiyorum ki dışarıda her an birbirini öldürmeye teşebbüs edebilecek psikoloji ortadan kalksın. Kısacası sen beni ayrıştırmaya çalıştıkça yok sen akplisin yok sen chplisin bu ülke düzelmeyecek. Senden isteğim hukuk çerçevesinde adaletli mutlu güzel bir geleceği sahip olma adımında ilerlemeye çalışan bir devlet için çalışman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Txrboz kullanıcısına yanıt
    Bu kadar yazmadan önce ironi olabilir mi diye düşünseydin keşke...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt

O yazı sadece ironi yapacaklar için yazılmadı ne için yazıldığı belli anlayana

• Bütçe açığı ve cari açığa sınırlama getirilse pek çok sorun çözülebilir... Gelir 1 trilyon gider 1.25 trilyon lira 250 milyar lira açık var. Bu 250 milyar için MB'nin söylediği faize yakın hatta daha yüksek faizle borçlanıyorsun

170 milyar ihracat 220 milyar dolar ithalat 50 milyar var açık var . Bu açık için de yine %5-6 dolar faiziyle borçlanıyorsun

Devamlı faiz ödeyen bir ekonomide sermaye birikimi oluşmaz yeni fabrika kurulmaz devamlı limanları, arsaları , otelleri , evleri satarsın

MB bağımsız olsa iyi olabilir ama memur emekli maaşları ödenemediğinde sosyal yardımlar yapılamadığında bu sefer suçlu MB olur. Şimdi bile tüm suçları kendi atadığı MB başkanına yüklüyorlar o sefer bu daha fazla olabilir hatta işin içine halkda girer memur emekliler MB başkanın istifasını ister. Çünkü iktidar bütün sorunları dış güçler, şu bu, kilicdar yapti diyordu eskiden AYM Danıştay tsk'yi de söylüyordu

* %1'den fazla bütçe açığı ve cari açık olduğunda hükümet düşmüş sayılırsa . Bak o zaman hükümet doları baskılamak için 10 milyarlarca dolar %7.5 faizle borç alabilir mi yoksa cari açık olmaması için doları artırmak zorunda kalır mı... Doların baskılanmadığı ortamda ( hatta biraz artırıldığı ortamda) kimse devlet beleş yemek versin iş versin diye beklemez üretir ve satar. Parasını kendi kazanır. Devlete kapak atmak için torpille KPSS ile uğraşmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 21 Haziran 2021; 17:13:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bağımsız bir merkez bankası istememin sebebi şu prof.lardan oluşan bir yönetim kurulu kurulsun bu işi layığıyla yapacak insanlarımız ekonomistlerimiz var. Bir başka sebebi insanların işlerinin açılması için faizi baskılıyorlar ve şimdiye kadar tlnin diğer para birimlerinin karşısında erimesinin sebebi sürekli girilen looplardan çıkamamak. Dediğiniz gibi cari açıkların önlenmesi gerekiyor, yüksek katma değerli malların üretilmesi lazım

• İroni yapmak bir sanattır. Her önüne gelen ironi yapınca sapla saman birbirine karışıyor kim doğru kim yalan anlaşılmıyor.

• İronilerin anlaşılmamasının sebebi ancak bi ironi olacak söylemlerin siyasiler tarafından politika haline dönüştürülmesi.Yoksa benim yaptığım sıradan bir ironi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 21 Haziran 2021; 18:41:18 >
  • Demokrasi bu ülkenin mayasına ters.2017'te tek adamcılık garabetini seçerek bunu ispatladılar

• quote:

Orijinalden alıntı: Txrboz

Bağımsız bir merkez bankası istememin sebebi şu prof.lardan oluşan bir yönetim kurulu kurulsun bu işi layığıyla yapacak insanlarımız ekonomistlerimiz var. Bir başka sebebi insanların işlerinin açılması için faizi baskılıyorlar ve şimdiye kadar tlnin diğer para birimlerinin karşısında erimesinin sebebi sürekli girilen looplardan çıkamamak. Dediğiniz gibi cari açıkların önlenmesi gerekiyor, yüksek katma değerli malların üretilmesi lazım

Dediğin doğru ama MB paranın değerini korumak istedi ve fazla para basmadı diyelim. Bu seferde iktidar partililer MB kapısına dayanır emekli -memur aç para lazım niye para basmıyorsunuz dedirtilir. CB aday adayının bahçesine helikopterle genelkurmay başkanın indiği bir ülkedeyiz. Bütün suç MB başkanına atılır. Oysa şimdi 5.80den 8.5'a 2 senede geldi maaşımda arttı diyor vatandaş ve iktidara oy vermeye devam ediyor. İşsiz vatandaşta sorun bende yada küresel sorun var diye düşünebilir. Böylece iktidar ülkeyi ne kadar kötü yönetse de hâlâ oy almaya devam edebilir İsviçre ,katar bankalarındaki kasaları dolunca yatlar katlar çoğalınca seçimi kaybetse de farketmez

Ayrıca faiz baskılanıyor işlerin açılması için demişsin. Dövizi baskılamak için faiz artırılmıştı zaten bu sefer de tüketim azaldı yatırım zaten pek yok. %19-24 gibi faizler çok yüksek . Faizin artışı ülkeye faydası olmaz ancak yine iktidarın dövizi baskılamasına ve firmaların zam yapmasını engelleyerek görece enflasyonu düşürdüm demesine yarayabilir kendisi açısından bir süreliğine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 21 Haziran 2021; 22:40:29 >

• Düzen bir kere bozuldu, artık mb nin bağımsız hale gelebilmesi için ciddi anlamda yapılanma şart, ve öyle kanunlarla desteklenmeli ki akp gibi bir parti geldiğinde yine kendine bağlaması mümkün olmaması gerekiyor.

• İşte bahsettiğim şey döviz baskılanır. Güzel gelişme yaşatmaları lazım ki piyasa soğusun, kaygılar azalsın. Sonra da ufak ufak aşağıya çekilir faiz ve o şekilde güzel adımlarla artık bir şeyler yapılması lazım çünkü paramız, yatırımlarımız, hayatımız eriyor. Şu an abd dolar bastı en yüksek seviyelerde. Adamlar bugün etkin piyasa gücü ve bir anda dolar seviyesini düşürmek istiyoruz dedikten sonra dolarları piyasadan toplamaya başlarlarsa dolar tl 13-14 lira olur. Kısacası hepimizin sonu olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Txrboz -- 22 Haziran 2021; 12:30:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Txrboz

İşte bahsettiğim şey döviz baskılanır. Güzel gelişme yaşatmaları lazım ki piyasa soğusun, kaygılar azalsın. Sonra da ufak ufak aşağıya çekilir faiz ve o şekilde güzel adımlarla artık bir şeyler yapılması lazım çünkü paramız, yatırımlarımız, hayatımız eriyor. Şu an abd dolar bastı en yüksek seviyelerde. Adamlar bugün etkin piyasa gücü ve bir anda dolar seviyesini düşürmek istiyoruz dedikten sonra dolarları piyasadan toplamaya başlarlarsa dolar tl 13-14 lira olur. Kısacası hepimizin sonu olur.

Akp iktidarda kalmak için devamlı dövizi baskıladı zaten. Tabii son dönemde yaptıkları iş bilmezlik ve manipülasyon olmakta . Medyaya faizi indir çıkar demek manipülasyona girer. Bundan dolayı Erdoğan'ın yargılanması gerekir sıradan biri yapsa 2-3 yıl hapisle yargılanır üstelik Erdoğan'ın yetkisi var bu nedenle etkisi daha fazka . Erdoğan'ın açıklamaları vatandaşların milyarlarca dolar zarar etmesine neden oldu

• Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

Bence verilebilecek tek cevap budur fazlasına değmez.

Bağımsız Merkez Bankası İstiyoruz
  • Şu an burada bunları konuşuyoruz diye bile yargılanabilme ihtimalimiz varken daha fazla sesli sorgulamaya geçtiğimizde kafamıza vuracak insanlar var. Manipülasyondan bahsetmek gerekirse borsada yapmış olduğum teknik analizler bu yüzden patlıyor.

• srtc39 kullanıcısına yanıt

Gerçekten görüyorum iktidar yanlıları muhalefete ayyaş diyor, çapulcu bilmem başka şeyler, muhalif kesimde olanlar onlara yobaz diyor, abicim artık ayrışmayalım çünkü çok ciddi diyorum vatan millet meselesine geldi ülkenin bekası bozuluyor. Ekonomik krizden dolayı iç savaşa bile sürüklenebiliriz. Herkes her an pimi çekilmiş bomba gibi. Son umudum 2023te olmazsa yurt dışına gideceğim.

• Bankaya para koymaya korkar oldu insanlar sırf bu yüzden elimdeki bitcoinleri bozdurmaya çekiniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 24 Haziran 2021; 16:12:45 >
  • Borsaya yatırırken bize mi sordun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.