Şimdi Ara

İmar Barışı-Yapı Kayıt Belgesinin İptali Yardımlaşma Grubu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

şikayet üzerine 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapıldığının tespit edilmesi
    ile belgem iptal oldu. tebliğ aldım.
    60 gün içinde İdare Mahkemesine itiraz edeceğim.
    itiraz etmez isem tüm suçları kabul etmiş sayılacağım.

itirazi mı bu yönde yapacağım:

6 Haziran 2018 tarih ve 30443 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine
    İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğini (Kısaca 'Tebliğ') yayımlanmıştır. Tebliğ'in 4 (') madde hükmü
    aynen şöyledir; 'Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından,
    e - Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle
    müracaatta bulunulabileceği gibi kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de müracaatta
    bulunulabilir.

Yapı Kayıt Belgesi almak için müracaatta bulunanlara, Bakanlık ve yetkilendireceği kurum ve
    kuruluşlarca ilgili Yapı Kayıt Belgesi düzenlenerek verilmektedir.

Ancak, Tebliğ'in 8 (2) madde fıkrasına göre; 'Yapı Kayıt Belgesi düzenlenemeyecek yapılar
    için bu belgenin düzenlendiğinin tespit edilmesi durumunda, Yapı Kayıt Belgesi iptal edilir,
    bu belgenin sağlamış olduğu haklar geri alınır. Yapı Kayıt Belgesi bedeli olarak yatırılmış
    olan bedel iade edilmez ve belge düzenlenmesi safhasında yalan ve yanlış beyanda bulunan
    müracaat sahibi hakkında 10'uncu maddenin ikinci fıkrası uyarınca suç duyurusunda bulunulur.

Yukarıdaki yasa hükümleri çerçevesinde, Bakanlık ve yetkilendireceği kurum ve kuruluşlarca,
    müracaat sahibine Yapı Kayıt Belgesi verilmekte ve sonra da yapının 31/12/2017 tarihinden önce
    yapılmış olmadığının Google Earth Proğramı görüntüsünden tespiti üzerine, Yapı Kayıt Belgesinin
    iptaline ilişkin bir kısım uygulama gözlenmektedir. Bu uygulama sonucunda, Tebliğ'in 8 (2)
    madde fıkrası uyarınca Yapı Kayıt Belgesi iptal edilmekte, bu belgenin sağlamış olduğu haklar
    da geri alınıp, Yapı Kayıt Belgesi bedeli olarak yatırılmış olan bedel iade edilmemekte ve
    belge düzenlenmesi safhasında yalan ve yanlış beyanda bulunan müracaat sahibi hakkında da
    suç duyurusunda bulunulmaktadır.

Uygulamada sorun şudur; Yapı Kayıt Belgesi almak için müracaat tarihinde elinde Google Earth Proğramı
    görüntüsü bulunduğu halde,Bakanlık ve yetkilendireceği kurum ve kuruluşların, anılan belge düzenlenmesi
    evresinde bu görüntü gözardı edilmekte - incelenmemekte - ve Yapı Kayıt Belgesi verilmesi ve Yapı Kayıt
    Belgesi bedeli alındıktan sonra anılan belgeden söz edilerek, Yapı Kayıt Belgesi iptal edilmekte, bu
    belgenin sağlamış olduğu haklar da geri alınmakta, Yapı Kayıt Belgesi bedeli olarak yatırılmış olan
    bedel iade edilmemekte ve belge düzenlenmesi safhasında yalan ve yanlış beyanda bulunan müracaat
    sahibi hakkında da suç duyurusunda bulunulmaktadır.

Böylesi bir uygulama, işlemi gerçekleştiren Devlet için tek taraflı koruyucu kural ve müracaat
    sahibi yönünden ise hem idari hem de cezai yaptırımları öne çıkarmaktadır. Müracaat sahibinin
    belge düzenlenmesi safhasında yalan ve yanlış beyanda bulunmasının hoşgörü ile karşılanmasından
    yana olunamaz. Ancak, böylesi fiilin işlenmesi için, Bakanlık ve yetkilendireceği kurum ve
    kuruluşların Yapı Kayıt Belgesi düzenlemeden önce gerekli incelemeyi gerçekleştirmesi gerekmektedir.
    Zira, söz konusu inceleme önceden yapıldığı takdirde, söz konusu olumsuz olaylar yaşanmayacak ve
    milli hukukta kamu düzeni zedelenmemiş olacaktır. Bu olumsuz uygulama, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası
    hukukumuzda, toplumun temel yapısı ve temel çıkarlarını koruyan kurallara aykırılık teşkil etmektedir.

dava başvuru örnekleri varmış.bulamadım.
    yazılmış bir örnek bulabilirsem sizinle paylaşırım.

hukukİ haber
    Av. Gökhan BİLGİN - YAPI KAYIT BELGESİNİN İPTALİ VE SONRASINDAKİ SÜREÇ
    https://www.hukukihaber.net/yapi-kayit-belgesinin-iptali-ve-sonrasindaki-surec-makale,7851.html

memurlar.net
    On binler 'yapı kayıt' mağduru: Devlet bizi sokağa koyuyor
    https://www.memurlar.net/haber/886835/on-binler-yapi-kayit-magduru-devlet-bizi-sokaga-koyuyor.html

• Kardeş merhabalar. Bana da bugün böyle bir kağıt geldi. Ne yaptın ne durumda işlemlerin bilgi verebilirsen cok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar geçmiş olsun. Ben insaat ruhsatı dolduğu için imar barışına başvurdum. Tapumu da aldım. Fakat bina şuan tamamıyla bitmedi ve 2 balkonu aradaki duvarı yıkıp balkona dahil etmek istiyoruz. Bu durumda yapı kayıt belgesi iptaliyle karşılaşır mıyım? Veya bir sorun yaşar mıyım? Bilgisi olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ©orleone

Merhabalar geçmiş olsun. Ben insaat ruhsatı dolduğu için imar barışına başvurdum. Tapumu da aldım. Fakat bina şuan tamamıyla bitmedi ve 2 balkonu aradaki duvarı yıkıp balkona dahil etmek istiyoruz. Bu durumda yapı kayıt belgesi iptaliyle karşılaşır mıyım? Veya bir sorun yaşar mıyım? Bilgisi olan var mı?

Hocam bir sonuca varabildiniz mi? Ben de dubleks bir daire almak istiyorum. Üst kattaki dairelerin çatılarındaki eğimi ise yükseltmek istiyorum.

• fox166 F kullanıcısına yanıt

İmar barışı sonrası rastgele denetime çıkılıyormuş. Çevre ve şehircilik özel şirketleride görevlendirmiş sanırım. Yani kim, ne zaman gelir standart ne olur meçhul. Ben hiç o topa girmedim

• Merhaba, imar, tapu ve amlak ile ilgili tüm sorularınıza alanında uzman danışmanlarımız ile www.degerinibilir.com web sitemiz üzerinden, danışmanlık hizmetlerimizle cevap alabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.