Şimdi Ara

Uzun dönem kullanılan rexapin(olanzapin) bırakma süreci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
33.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 2014 yılbaşından bu yana kullaniyorum. Anksiyete, major depresyon/depresif/OKB vesaire türlü tanılar koyuldu. Yaklaşık 1 aydır gün aşırı 1 haftadır da 2.5 MG şeklinde rexapini bırakmaya çalışıyorum. Fakat;




    Çekilme baş dönmesi kusma mide bulantısı hissetmiyorum sadece dengesiz ve garip hissediyorum. Bu bırakma sürecinin bir parçası mı arkadaşlar? İnanın vücuduma kimyasal yüklemek istemiyorum artık. Rexapini bırakanlar varsa süreç konusunda yardımcı olabilir misiniz sevgiler




  • Bir ay a kalmaz yan etkisi biter. Alkol kahve enerjisi içeceği kola dahi içme. Sadece su tüket.

    Beyin kimyasını bozabilecek ortam yada içecek den kaçın.
  • Korkutma kanka ben de 1 yıldır kullanıyorum. Yarından itibaren sabah da içmeye başlıcam ssbah akşam olacak.( benimki 2,5)

    Rexapin ve tegretole başlarken mide bulantısı olmuştu sadece, biraz da iştahsızlık.
  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt

    Yaklaşık 25 gündür gün aşırı rexapin 10 gündür de 2 günde bir rexapin 2.5 MG aliyorum. Yanında anafranil 75 MG var ama önce rexapini kesmemiz lazim artık dedi anafranili 1 ay sonra yarıya düşürürürz tarzında konuştu. Hocam tamamen bırakınca neler olacak hayal bile edemiyorum doktorum 2 hafta 2 günde bir iç sonra kes dedi fakat şimdiden hissettirdiği bi garip birşey var buna yoksunluk denemez çok garip. 7 yıl beyinle içiçe olan bir maddenin 2 haftada kesilmesi normal gelmiyor bana. Tamamen bırakınca bambaşka bir hayatım olacakmış gibi hissediyorum. ne düşünüyorsunuz

  • Sing_a_song kullanıcısına yanıt

    Aklın varsa kullanma bırakmaya çalış. biz görüntü ses, gerçeklikten çikma yaşamiyoruz ama ağır bir ilaç kullaniyoruz. Halisinasyon, ses algıda bozulma gerçeklikle hayali karıştırma durumum olsaydı gönül rahatlığıyla iyileşmek için içerdim. Sorunum sadece uykusuzluk ve kalabaliktan rahatsız olmamdı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-37F4B34B4

    Aklın varsa kullanma bırakmaya çalış. biz görüntü ses, gerçeklikten çikma yaşamiyoruz ama ağır bir ilaç kullaniyoruz. Halisinasyon, ses algıda bozulma gerçeklikle hayali karıştırma durumum olsaydı gönül rahatlığıyla iyileşmek için içerdim. Sorunum sadece uykusuzluk ve kalabaliktan rahatsız olmamdı.

    Ben de yeni eve, binadan komşulardan gelen gürültüye alışamamıştım, üstüne kız arkadaşımdan ayılmaya çalışıyordum sinir krizi geçirmiştim. Zaten uykuszluk çekiyordum oldum olası.


    Bana iyi geldi açıkcası.


    Edit: Daha önce cipralex ve velorin 15 İkilisini bir kaçyıl doktor kontrolünde kullanıp bıraktım. Yukarıda belirttiğim gibi uyku sorunu dışında hiç bir sıkıntı ve yoksunluk hissetmedim, ysşamadım.


    Kenfini bu kadar sıkma, koşullanma . Umarım iyi olursun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 11 Nisan 2021; 3:9:13 >




  • Öncelikli olarak şunu söylemem lazım, psikiyatri rahatsızlıklarda önce uyku bozulur. En önemli belirtilir. Zaten beyin kimyası bozulduğu için rahatsızlık başlıyor.
    Sebep ise olaylar, aşırı mutluluk yada üzüntü, alınan kimsayal gıdalar, yanlış beslenme. Alkol enerji içeceği kahve kola boyalı içecek ve yiyecekler.

    İdoktor ilacı bırakmanı nasıl söylediyse o şekilde bırakılır. İlk bir ay beyin emcuklaması yaşama olasılığın var. 3 ay sonra sağlıklı hale gelecek beyin kimyan, arada bir sıkıntı hissedeceksin bence. Kahve alkol kola enerji içeceği uzak dur.

    Balık ve et türevleri desteklemeye yardımcı olur.
    Bir ay sonra full kan testi yaptırıp durumun kontrol edilmeli.

    Hangi rahatsızlık nedeniyle kullanmıştı, raporunda kronik.... Yazdı mı daha önce?
  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt

    major depresyon, OKB, Nevrotik, depresif bozukluk her bir doktorun farklı tanısı oldu. şizofrenik bir durum gelişmedi 7 yıldır. Hayır kronik nitelik kazanmış yazmadı. 2 hafta sonra 2 günden 3 güne çıkarmam daha sağlıklı değil mi birden kesmek yerine hocam? 7 yıl az zaman değil beyin kimyasina iyice yerleşmiştir olanzapin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37F4B34B4 -- 11 Nisan 2021; 23:56:0 >
  • Rexapin 5 mg kullanıyordum yarın doktora bırakmak istediğimi söylecektim cidden bu kadar sıkıntılı mı bırakması 1 haftadır kullanmıyordum ve bıraktığımdan beri bir sıkıntı yaşamadım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-88D381565 -- 11 Nisan 2021; 23:8:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-88D381565

    Rexapin 5 mg kullanıyordum yarın doktora bırakmak istediğimi söylecektim cidden bu kadar sıkıntılı mı bırakması 1 haftadır kullanmıyordum ve bıraktığımdan beri bir sıkıntı yaşamadım

    Herkeste farklı hocam. Bana hiç bir ilaç ayılma bayılma yapmadı mesela. Ne başlarken ne kullanırken ne de burakırken.

  • İlacı nasıl Bırakacağını doktor söylemiştir. Bunun dışına çıkmamalısın.

    Yüzündeki ifade, ses tonu konuşma hızı vurgu davranışlar ilişkiler giyim kuşam, anksiyetenin artış hızı, uykunun bozulması iştah artışı azalış bunları kendinde takip et. Ettir.


    Beyinde Depolandığını düşünmüyorum. Etkileyip atılıyor bence.
    İlaç etkileri Resetleme, yok etme, tedavisini hızlandırma, koruma amaçlı olabilir.


    Stress e sokacak her durumdan uzak olmalısın. Etkileyen olaylar ve gıdalar, atak geçirmene sebep olur. Uykuya dikkat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @KlavYE@ -- 12 Nisan 2021; 2:13:38 >
  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt

    Anladım. Ben çağri merkezi çalışanıyım ses tonum ve vurgularım benim kazancım. Eğer normallikten çıkarsa ne yapacağım bilmiyorum. konuşurken hep tetikteyim hata yapmamak için

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-37F4B34B4

    Anladım. Ben çağri merkezi çalışanıyım ses tonum ve vurgularım benim kazancım. Eğer normallikten çıkarsa ne yapacağım bilmiyorum. konuşurken hep tetikteyim hata yapmamak için

    ilac kullandigin doneme nazaran daha atik ve hizli dusunen bir doneme giriyorsun.. doktor birakmani soylediyse saglik durumunu daha iyi gormustur. yukarida yazdiklarima dikkat et yinede.

  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt

    22 nisan aksamı doktorumun önerisiyle rexapin 2.5 MG’i bıraktım. İlk 1 hafta dengesiz hissettim(eyleme dökmemeye çalıştım) daha sonra yavaş yavaş normale dönebildim. Şu an tek sorunum aslında sorun gibi de değil geceleri geç uykum geliyor. Onun dışında çok şükür sorunum şimdilik yok. 7 sene kullanımdan sonra nihayet bırakabildim gibi. Sırada 2. ilacım Anafranil 75 MG var. Onu da doktorumla koordineli birakmayi planliyorum. Bırakma döneminde olan herkese kolaylıklar dilerim arkadaşlar...

  • edwinnarc kral merhaba. ben 4 yıldır rexapin 2.5 içiyorum. şuanda kolesterolüm çok yüksek bu ilaçtan dolayı. hemen yorulmaya başladım. 20 dk yürüyorum hemen kesiliyorum. kalbim kaldırmıyor sanki. kardiyolojiye gidiyorum kalbinde bi sıkıntı yok diyor. bu ilaçtan kaynaklı olabilir mi sence ? sende böyle etkiler oldu mu ? yakında işe başlayacam ama sanki 30 dk dan sonra hemen kesilecem gibi hissediyorum. yardımcı olursanız sevinirim. ne önerirsiniz ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Demi Lovato is Bipolar

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    Geçmiş olsun hocam.


    Benim konulmuş bir teşhisim yok. Ben kız arkadaştan ayrılma ve iş stresi çakıştığı için fazla sinirliydim ve uyuyamıyorsum o nedenle kullanıyorum.


    Ama genel olarak takıntılı ve detaycıyım. Adlandırsak bipolar bozukluğa çok uzak değilim.



    Daha önce farklı antidepresanlar kullanıp doktor kontrolünde bırakmıştım, en ufak bir sıkıntı yaşamamıştım.


    Fakat bırakırken hayatımda biri olduğu ve 3-5 ay sonra ayrılıp, sinir krizi raddesine geldiğim için, kızdan da kolay ayrılabilmek başa çıkabilmek için tekrar doktoruma gittim ve bu ilaçlara başladık. (Sorunun karşı tarafta olduğu belli ama kendimi çok yıpratıyorum işte).




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 17 Mayıs 2021; 0:49:32 >




  • Emir10line E kullanıcısına yanıt

    Merhaba, ben de kardiyolojik bir problem olmadı daha doğrusu rahatsızlık hissetmedim. Yılbaşında yaptirdiğim testlerimde de herhangi bir sorun olmadığını gördüm. Psikikaytrınla bu durumu görüştün mü?




    çağri merkezi bölümünü okumanın sana bir faydası olmaz. Çağri merkezi denilen yerde takım lideri veya yönetim, insan kaynaklarında çalışmadığın sürece en fazla 3-4 yıl çalışabilirsin. Ne mental dengen ne sağlığın kaldırır. Bana kalırsa o bölüm gereksizdir. Önü açık değildir. Gidip havayollarında uçakları yöneten kule operatörlüğü gibi isteklerin varsa ona birşey diyemem ben bunu istiyordum ama vazgeçtim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-37F4B34B4 -- 17 Mayıs 2021; 1:35:36 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.