Merhaba, 2014 yılbaşından bu yana kullaniyorum. Anksiyete, major depresyon/depresif/OKB vesaire türlü tanılar koyuldu. Yaklaşık 1 aydır gün aşırı 1 haftadır da 2.5 MG şeklinde rexapini bırakmaya çalışıyorum. Fakat; Çekilme baş dönmesi kusma mide bulantısı hissetmiyorum sadece dengesiz ve garip hissediyorum. Bu bırakma sürecinin bir parçası mı arkadaşlar? İnanın vücuduma kimyasal yüklemek istemiyorum artık. Rexapini bırakanlar varsa süreç konusunda yardımcı olabilir misiniz sevgiler |
Rexapin (Olanzapin) Bırakma Süreci
Giriş:
Rexapin (olanzapin), şizofreni ve bipolar bozukluk gibi psikiyatrik durumları tedavi etmek için kullanılan bir antipsikotik ilaçtır. Uzun süreli Rexapin kullanımı, ilaç bırakıldıktan sonra yan etkilere neden olabilir.
Rexapin Bırakma Süreci:
Rexapin'i bırakmak doktor gözetiminde yapılmalıdır. Doktorun, dozunuzu kademeli olarak azaltacak bir bırakma programı belirleyecektir. Bırakma süreci genellikle birkaç hafta ila birkaç ay sürer.
Bırakma Belirtileri:
Rexapin'i bıraktıktan sonra aşağıdakiler gibi yoksunluk belirtileri yaşayabilirsiniz:
- Uyku sorunları (uykusuzluk veya aşırı uyku)
- Kaygı
- Huzursuzluk
- Mide bulantısı ve kusma
- Baş ağrıları
- Terleme
- Titreme
Yorumlar:
5 mg Rexapin kullanan kişiler, bıraktıktan sonra genellikle hafif ila orta şiddette yoksunluk belirtileri bildirmiştir.
Kaç Günde Etki Eder:
Bırakma belirtileri tipik olarak ilaç bırakıldıktan sonraki birkaç gün içinde başlar ve genellikle birkaç hafta sürer. Bazı durumlarda, belirtiler daha uzun sürebilir.
Rexapin Nasıl Bırakılır:
Rexapin'i güvenli bir şekilde bırakmak için şu adımları izleyin:
- Doktorunuzla bir bırakma programı hakkında konuşun.
- Dozunuzu doktorunuzun talimatlarına göre kademeli olarak azaltın.
- Yoksunluk belirtileri yaşıyorsanız, doktorunuza başvurun.
- Bırakma süreci boyunca desteğe ihtiyacınız olursa, bir terapiste veya destek grubuna başvurun.
Yan Etkiler:
Rexapin'i uzun süre kullanmak aşağıdakiler gibi yan etkilere neden olabilir:
- Kilo alımı
- Metabolik sendrom
- Sedasyon
- Baş ağrıları
- Kabızlık
Sonuç:
Rexapin'i uzun süre kullanmak, ilaç bırakıldıktan sonra yan etkilere neden olabilir. Bu nedenle, Rexapin'i bırakmak doktor gözetiminde yapılmalıdır. Doktorunuz, dozunuzu kademeli olarak azaltacak ve yoksunluk belirtilerinizi yönetmenize yardımcı olacak bir bırakma programı belirleyecektir.