Şimdi Ara

B-12 eksikliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
12
Favori
6.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 aydır mahvoldum . Corona mıyım diye düşünüyordum hatta . En son bi doktor test yaptırdı . B12 eksikliği çıktı arkadaşlar . Covid testi de yaptırmıştım daha önceden

    En başta işi bıraktık virüs yüzünden 3 ay önce . O hafta boğaz agrım başladı . İş yerinden birisi de vefat etti coronadan dolayı . Acaba bende mi corona oldum dedim . 1-2 hafta ole evde olumu bekledim resmen . Psikolojim çöktü . Sonra nefes nefes darlığı da olunca gittim doktora . Boğazımda kızarıklıklar da var 3 aydır . Kimi faranjit dedi kimi alerji . Bi turlu geçmedi Boğaz yanmam . 3 aydır resmen psikolojim mahvoldu . Neyse dün dayanamadım yine gittim dahiliyeye bu sefer . Test yaptı . B12 benim 150 ye düşmüş . En dusuk 180 olması gerekirken . Bu b12 bi çok şey yapıyormuş megersem . Son 1 haftadır su icsem bile karnım ağrıyordu. Geceleri karın agrısı ile kalp çarpıntısı ile kalkıyordum . Dün bi igne vurdular . Bugün çok iyi hissediyorum kendimi çok şükür . Nefes darlığım da geçti insallah . B12 nelere kadirmiş ya .

    Erken konuşmayayım ama benim sıkıntılarım b12 den büyük ihtimalle. Sabahları heryerim agrıyordu . Son 1 haftadır da karnım çok kötü idi . Su içsem agrıyordu . 4-5 kilo verdim toplam . Geceleri terleme kalp çarpıntısı ile kalkıyordum 1 haftadır .

    İnsallah düzelmişimdir.

    B12 psikolojik sorunlarda yapıyormuş . Belki de öyledir arkadaşlar . Gece kalbim atarak uyanıyorum karnımda sıcaklık ve ağrı oluyor . İgneden sonra biraz azaldı .

    Ablamın da öyle olmuş 2-3 sene önce . Kalp krizi geçiriyorum sanmış . Onda da b12 eksikliği çıkmıs. 1 hafta igne kullandım geçti dedi.

    Bu arada 2-3 günde bir sabahları yumurta yerim . Yoğurt en sevdiğimdir . Her gün yemeden günüm geçmez ...Et ise yemeye dikkat ederim . Balık ise hiç sevmem . 10 yıldır balık yememişimdir.

    Bende 1 yıldır kulak çınlaması da mevcut . Kbb uzmanları bi cozum bulamamıstı. Belki bu da ondan dolayıdır


    Benzer sıkıntıları yaşayanlar b12 sonuçlarına da baksın bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevemem1985 -- 24 Haziran 2020; 9:40:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • hocam babamada doktor et ye demiş şimdi adam kolestrol hastası oldu. sanılanın aksine hayvan vucudunda sentezlenmez. b12 toprakta suda bulunur. haliyle hayvanlar otları yıkamadan toprağıyla yediğinden etlerinde yumurtalarında bolca bulunur. ben takviye olarak VeNatura MA Metilkobalamin ve Adenozilkobalamin olanı kullanıyorum. ama babam ilaç kullanmak istemediği için doğal yollardan almaya çalışıyor ıspanağı marulu toprağını yıkamadan yiyor. köyden arıtılmamış klorlanmamış su getiriyor bidon bidon.
    devletin bedava verdiği benexol isimli ilaç var ama içeriğindeki b1 ve b6 vitaminleri çok fazla. eksikliği yokken fazla miktarda b1 ve b6 takviyesi almak akciğer kanserini bile tetiklediğini yazıyor bazı yabancı kaynaklar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djdon -- 23 Haziran 2020; 14:54:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer şeyleri bende yaşadım. Aynı şekilde b12 eksikliği çıktı. Her gün et yememe rğmen 140 çıkmıştı. İğnelerden sonra iyileştim.
  • djdon D kullanıcısına yanıt
    Hocam meyve ve sebzeleri yıkamadan yemek çeşitli virüsel, bakteriyel ve parazit hastalıklarına neden oluyor çok tehlikeli. Bende akviye olarak VeNatura MA Metilkobalamin ve Adenozilkobalamin kullanıyorum. Yurt dışında herkesve özellikle yaşlılar bu tür takviyeler kullanıyor.
  • Solgar kullanan var mı? Tavsiye eder mi?
  • Bende ölçülemedi bile. Sıfır gibi bir şey çıktı. İğnelerle üç ayda 150 üstüne çıktı. Çok da düşmemiş seninki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben 19 yaşındayım. Saç dökülmesi vardı doktora gittim. B12'im 107 çıktı. Yerlerde sürünüyor anlayacağınız. Dodex iğne vermişlerdi onu vurmaya başlamıştım ama korona çıktığı için bıraktım. Daha önceden de kullandığım benexol'u aldım. Reçetesiz olduğu için 24 lira ödedim. Dünya üzerindeki en iğrenç kokan ilaç olabilir kendisi ve afedersiniz dışkınızda bile onun kokusu geliyor. Bir haftadır kullanıyorum pek bir etkisini görmedim. Bu benexol hakkında kötü yorumlar var sizce bırakmalı mıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milletin dişi ağrısa korona mı oldum diye paranoyak oluyor artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • djdon D kullanıcısına yanıt
    B12yi sebzelerden yeteri kadar almanız zor. Veganlarda en sık karşılaşılan problemlerden malabsorbsiyon
  • Bendede var b12 eksikliği arada 3 ayda 1 bu ürünü kullanıyorum. Değerlerim gayet iyi.dil altına püskürtüyorsun iğne filan uğraşmıyorsun. Birde bunun sprey d vitamini var .ikisi yetiyor bana B-12 eksikliği.
  • YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    Boğaz ağrısı ile başladı bende hersey.

    Allah rahmet etsin çalışma arkadaşımızı kaybettik 40 yaşında .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevemem1985 -- 23 Haziran 2020; 16:38:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçen sene temmuzda 128 çıkmış b12. Baya bir iğne yedim. Son güncel kaçtır değeri bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B12 eksikliğiniz varsa, Aile hekimi yada gittiğiniz doktora Bexenol yazdırın. 2 kutu kullandıktan sonra tekrar B12 testi yaptırın. İlaç çok etkilidir ve ciddi şekilde faydasını görürsünüz. Yan etki olarak ağızda ve idrarda koku olabilir.

    Ben 3 ay kullandım ve çok şükür daha iyiyim. Kan değerlerinizde daha farklı bir durum söz konusu değilse, Benexol'u doktorunuza sorun.
  • Genelde alarji yapan birşeyde olabilir şebeke suyundaki klor bile yapıyor son zamanlar fena şekilde klor pompalıyor belediyeler virüs mevzusuna malum o su ile duş alıyorsun yemeklere katıyorsun çay yapıyorsun tamam suyu ayrı içebilirsin satın alma ama diger tüm şeylere kullanıyorsun..oda yapıyor..
  • djdon D kullanıcısına yanıt
    B12 ette bulunur fakat son zamanlarda hayvanlara içirilen ilaçlardan dolayı b12 vitamini ölüyor çoğunlukla, o yüzden takviye olarak alıyor çoğu insan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun umarım sorun sadece b12 eksikliğidir. Ayrıca takviyeleri ilaç olarak görmek pek mantıklı değil. Çünkü yediğimiz ette,sebzede genetiğiyle oynandığı için eski zamanlardaki gibi vitamin barındırmıyor dünyada bu takviyeleri milyonlarca insan kullanıyor. omega3 ve b12 kesinlikle takviye olarak alınmalı diye düşünüyorum.
  • Benim de B12, 60 seviyelerindeydi. Var mı daha düşüğü olan? Dodex iğne verdi doktorum ama bir farkını göremedim. Tek hissettiğim yorgunluk. B12 eksikliği demek ki kişiden kişiye farklılık gösteriyor. Bende pek ağır etkisi olmadı henüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O iğneler çok fayda etmedi bende. Bir dil altı var onu kullanınca düzeldi değerlerim. 100 kusurden 700 e çıktı bir buçuk ayda. Saç dökülmesi durdu. Aniden kalkınca baş dönmesi oluyordu o da bitti. B12 önemli he daim 500+ tutmaya çalışın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani normal de gülmem ama şu halinize gülüyorum. Adamın biriside gitmiş damla gibi birşey atmış konuya :D :D puahahaha
    B-12 en kolay çözülecek mesele Günde 3 tane yumurta ye zeytinyağlı oldu bitti. Esas sen D vitaminine baktır o sıkıntı. Güneş göremiyoruz çogumuz evlere tıkılı kaldık. Ben arada bir çıkıp geziyorum yarım saat ama sokakların da eski tadı kalmadı. Bak bir haber sitesinin paylaşımını aldım b vitamini hangi besinlerde bulunur diye arattım. Dedigim gibi yumurta en önemli besin bu sorun için bir de her ev de en çok bulunan diger bir besin süt ve yogurtta da yeteri kadar mevcut. Gerçekten b vitamini seviyen o kadar düşükse bu bence büyük bir başarı zoru başardın xD


    B12 VİTAMİNİ HANGİ BESİNLERDE BULUNUR?

    Süt ve süt ürünleri
    Süt, yoğurt ve kefir.

    Yumurta
    Tavuk, kaz ve ördek yumurtaları.

    Ciğer
    Dana, kuzu, koyun ancak özellikle kuzu ciğeri B12 vitamini açısından zengindir.

    Kabuklu deniz ürünleri
    İstiridye, midye, yengeç, ıstakoz.

    Balık
    B12 vitamini bulunan yiyecekler arasında uskumru, somon, ton ve lüfer balıkları önemli bir yere sahiptir. Bu besinler ayrıca Omega 3 alımı içinde uzmanlarca önerilmektedir.

    Kırmızı et
    Özellikle sığır ve kuzu etleri yüksek oranda B12 içerir.

    NOT:ALINTIDIR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunefetr -- 23 Haziran 2020; 18:2:33 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.