Şimdi Ara

B-12 eksikliği (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
10
Favori
7.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    senin ölmen lazım hocam :)

ALLAH korusun
  • B12 bu kadar etki yapmaz kan değeri sonuçlarını at bakayım.

B12’nin yapabileceği unutkanlık , saç dökülmesi , çabuk sinirlenme vb.

Doktorun benexol yazsın işe yaramazsa dodex iğne.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 24 Haziran 2020; 20:32:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    B-12 eksikliği

B-12 eksikliği

B-12 eksikliği

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• sevemem1985 S kullanıcısına yanıt
    Vitaminlerin eksik ama bunun karnının ağrımasıyla alakası yok vücudunda enfeksiyon var mikrop,bakteri.

Doktoruna devit3 ampul ve dodex iğne yazmasını söyle.

Enfeksiyon hakkında ise doktorun antibiyotik verirse verir.
  • yaşıyon mu kank sen
  • B12 ve D vitamini eksikliği Türk halkının büyük çoğunluğunda olan bir şey. Akdeniz insanı özelliği diyelim. Tüm coğrafyada bu şekilde. Genetik.

Çok ciddi bir eksiklikten bahsetmiyorsak, B12 eksikliğinin etkileri ıvır zıvır etkiler oluyor. En belirgin semptom hızlı sinirlenme. Bu gözlemlenebiliyor. Çok ciddiyim. Saman alevi gibi parlayan tipler B12 eksikliğini giderdiğinde biraz daha sakin mizaçlı hale geliyor. Bunun dışında B12 eksikliğinin bu kadar ağır sonuçları olmaz. Dediğiniz herşeyi yapsa bile çok çok minik yapar. Anlattığınız kadar ekstrem yapmaz.

Ancak ekstrem bir eksiklikten bahsediyorsak, onu bilemem tabii ki.
  • Ekmek, pide, makarna, fasulye, vs bitkisel tabanlı beslendildiği sürece B12 eksiği devam eder.

İnsan sindirim sisteminin en cok hayvansal gıda ve ete uygun olduğu bilimsel de değil, matematiksel olarak ispatlı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CapoNx

Hocam babanız haklı fakat bu vitaminin emilimi oldukça düşük. Etten alınan b12nin vücuda geçişi ve kullanılması ortalama 3-6 ay sürüyor. Ben amway markasının vitaminlerini kullanıyorum. B12 tek olarak değil B kompleks şeklinde tabletleri ve spirulina yosunu olduğu için emilimi hızlı başlıyor. Çünkü bu yosun protein içerikli ve midede çözünmeye başlıyor. Kesinlikle öneririm. Genetiği değişmemiş nadir bir besindir bu yosun.

B vitaminleri emilirken birbirlerinin emilmesine kolaylık sağladığı için kompleks olarak kullanıyorum. Sadece B12 bi işe yaramıyor. Ben de yıllarca acısını çektim.

Et konusunda da şöyle bir bilgi vereyim. Asidik bir yapıya sahiptir. Bu durum vücudumuzdaki hücrelerin işleyişini bozar. Sindirimi zordur. Et tüketirken yanında bol bol alkali besin tüketilmelidir ( yeşil yapraklı sebzeler ). Toplumda oluşmuş bir kanı vardır. Sanıldığı gibi B12 oranı yüksek gıdalar arasında et son sıralarda yer alır. Öncelikli bakliyatlar ve yeşil yapraklı sebzelerdir. Kilolarca et pişirmenize gerek yok. Vücudumuzu yorduğu için sindiremediğimiz için yorgun, bitkin düşüyoruz.

Vitaminler hakkında sorun cevaplayayım.
    Yalnız dediğiniz amway ürününde b12, siyanokobalamin yani sentetik formda olan bir vitamin.

Dil altında eritilen ya da dil altına püskürtülen formda olması lazım. Venatura f/p olarak en iyi çözüm.

• sevemem1985 S kullanıcısına yanıt
    Kolonoskopi bağırsak için endoskopi mide

• B12 eksikligi vejeteryanlarda gorulur genellikle.
    En ciddi etkisi bas donmesi ve mide bulantisi.
    Yogurt, süt vs b12ye cok fazla etkisi yok. En fazla ciğerde b12 vardir. Karacigerin saglamsa iyi calisiyorsa, 1 tabak cigeri 6ay depolayabiliyor. 6ay et yemesende oluyor.
    Tabi et, ciger hayvansal gidalar yedikten sonra tatli yememen lazim. Yemekten hemen sonra yenilen tatli urunler besin degerini öldürüyor. Çok sıkça yanlış yaptığımız hatalardan biri malesef.
    Senin yasadigin problemlerden mide sorunun da var gibi gozukuyor

• Bu değeri ölçtürmek için hangi polikliniğe gidilmeli? Doktorun yazacağı B12 iğneleri pahalı mıdır? Bende uzun yıllardır fazla miktarda saç dökülmesi var.
  • B12 iğnesi 18 lira falan 5 tanesi ucuz. Sağlık ocakları sabah aç karnına saat 10 dan önce giderseniz kan tahlili alıp sonucu öğleden sonra e nabız sistemine atarlar. İlle hastaneye gideceğim derseniz dahiliye doktoruna söyleyin yapar. Her doktorun bu tahlili alma yetkisi var zaten. Saç dökülüyorsa cildiye de ilk B12 testi yapıyor demişlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OsmanlıKafası -- 26 Haziran 2020; 13:28:18 >
  • OsmanlıKafası kullanıcısına yanıt
    bu süreçte gidilir mi :S
  • 9600_G_T kullanıcısına yanıt
    Ben çok kötüydüm gittim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D50B08F8B

Bu değeri ölçtürmek için hangi polikliniğe gidilmeli? Doktorun yazacağı B12 iğneleri pahalı mıdır? Bende uzun yıllardır fazla miktarda saç dökülmesi var.
    Dahiliye,demir eksikliği olması daha muhtemel saç dökülmesi konusunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 29 Haziran 2020; 11:47:4 >
  • coronadan korktuğum için uzun süre sağlık ocağına gidip iğnemi yaptırmamıştım, hafifden bir kas ağrılarım olunca burayıda okuyınca yaptırıyım dedim corona olursam yazarım
    burdaki arkadaşlara şey sorcaktım aktif hareketli bir hayatı olup,spor yapıp yine b12 eksikliği yaşayan varmı burda..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 30 Haziran 2020; 18:45:51 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.