2023 GÜNCEL EDİT: ARKADAŞLAR OLUŞUMUMUZ HİÇ BİR İCRAAT YAPAMADAN DAGILMIŞTIR. BU KONU HAKKINDA KISA BİR ÖZET GEÇEYİM. ÖNCELİKLE DİSCORD GRUBUNDA KISA BİR TASLAK HAZIRLAMIŞTIK. SONRA PLAN VE PROGRAMLAMA YAPILDI, HERKES GÖNDEREBİLECEGİ ÜCRETİ YAZSIN DEMİŞTİK. KATILIM OLDU İNSANLAR BAGIŞ VAKTİ GELİNCE GÖNDERECEGİ ÜCRETLERİ YAZDILAR AMA İSTENİLEN MİKTARA PLANLAMA SONUCU ULAŞAMADIK. BUNUN SEBEBİ DİSCORD GRUBUNA KATILIMIN FAZLA OLMAMASIDIR. YAKLAŞIK 1 SENE ÖNCE PROJEYİ BAŞLAMADAN İPTAL ETTİK AMA SADECE YORUMLARDA AÇIKLAMIŞTIK. BAŞLIGI DÜZENLEMEMEK BENİM SUÇUM AMA ZATEN YORUMLARDA AÇIKLAMIŞTIK. YANİ PROJE İPTAL EDİLMİŞTİR. EN AZINDAN BİR ÖRNEK TEŞKİL ETMİŞ OLDU VE DENENDİ. İLERİDE BU TARZ BENZER OLUŞUMLARI BENDEN DAHA TECRÜBELİ KİŞİLER YÖNETEBİLİRSE ÇEVİRİLMEYEN BİR ÇOK OYUNU ÇEVİRTTİREBİLİRSİNİZ.
ÖNEMLİ!!! HEDEFİMİZ BELİRLENMİŞTİR PİLLAR'S OF ETERNİTY 1 VE 2 OYUNLARINI İLK OLARAK TÜRKÇEYE ÇEVİRTTİRİYORUZ. YAPMAMIZ GEREKEN BAGIŞ TOPLAMAK. ŞU AN PLANLAMA AŞAMASINDAYIZ VE EKİBİN YETERLİ SAYIYA ULAŞMASINI BEKLİYORUZ. DETAYLAR İÇİN DİSCORD GRUBUMUZA KATILINIZ. DİSCORD GRUBUNA KATILMAK İSTEYENLER BANA ÖZELDEN MESAJ ATABİLİRLER.
Merhaba arkadaşlar. Bildigimiz üzere her sene çok güzel RPG oyunları çıkıyor ama çeviri grupları genellikle, el mahkum bir şekilde popüler oyunları çeviriyorlar. Örnegin Pillar's Of Eternity oyununu çevirecegimize onun beşte biri olan Battlefield ve Ubisoft'un oyunlarını çeviririz diyorlar çeviri grupları. Kendileri RPG çevirmek isteseler bile hem maliyeti çok yüksek, hemde zaman ve emek daha fazla harcanıyor. Bu kadar emek ve zaman harcandıgı halde zaten indirilen yamalara kıyasla RPG oyunları daha az kişi tarafından indiriliyor.
Ama bilinen bir gerçek var RPG fanları her zaman buradalar, RPG oyunlarına (Pillar's Of Eternity serisi, Baldur's Gate serisi, Shadowrun serisi, Final Fantasy, Tyranny vs vs) TR yama bekliyorlar ve gerçekten 1 kişimiz 10 kişiye bedeldir.
Bu sebeple (TR RPG/ Türkçe RPG yama birligi) projesini düşündüm. Bir birlik kurmalıyız ve ilk 50 kişiye ulaşsak yeterli olacaktır. Biliyorum RPG severler olarak bunun dahada fazlasına ulaşabiliriz. Bu birlik kurulduktan sonra hep beraber ortaya bir miktar para toplayacagız ve çeviri gruplarına bagışlayacagız ve en az senede 2 tane istedigimiz RPG oyununu çevirttirebilme fırsatımız olacak. Bir çok oyunun çeviri maaliyeti 5000-10.000 TL arası olacaktır. Ekip kurulduktan ve kadrolarmıız kemikleştikten sonra paralar direk çeviri gruplarının liderlerine ödenecek. Bu birligi saglayabilirsek bir çok RPG oyununun Türkçe olma fırsatı dogacak ve yıllarca yama beklenmeyecek. Katılmak isteyenler bana özel mesaj atabilir ve ilerleyen zamanlarda bir discord sunucusu açmayı düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun.
Amaçlarımız (Güncelleme: İLK amacımız belirlenmiştir. Pillar's Of Eternity 1 ve 2 oyunlarının Türkçe yamasını yaptırmak)
1-Öncelikle ekibimizi kurmak. Kişi başı 50-500 TL arası bagış yapabilecek bir topluluk oluşturmak. Kemik kadrosunu saglam bir şekilde kurmak. RPG fanları olarak, maddi olarak güçlü bir ekip kurabilirsek elimizde bir çok seçenek olacak. Bir çok çeviri grubu ile anlaşabilme şansımız olacak.
2-Çevirilmesini istedigimiz oyunlar: İlk önceligimiz Pillar's Of Eternity 1-2. Daha sonra: The Outer Worlds, Tyranny, Disco Elysium, Pathfinder: Wrath of the Righteous, Planescape:Torment, Baldur's Gate 1:Dragon Spear DLC, Baldur's Gate 2 ve Baldur's Gate 3, DRAGON QUEST, Final Fanstasy serisi, Legend of Grimrock 1 ve 2. Bu liste uzar gider :).
Ama özetle 1 tane Eski oyun örnek: Pillar's Of Eternity, 1 tane yeni çıkmış veya yakın zamanda çıkmış örnek: The Outer Worlds, bir tane JaponRPG örnek: FINAL FANTASY X/X-2 HD Remaster ve bir tanede Zindan oyunu örnek: Legend Of Grimrock gibi sırasıyla bu tarz projeleri başlatıp destek olabiliriz.
SORU CEVAP
S:Ücretler toplanıp kime ödenecek ve güvenceniz var mı?
C: Benim referansım olmadıgı için ücretleri asla tek elden kendime isteyip sonra çeviri başkanlarına ödemeyecegiz. Bu işten hiç bir çıkarım yok. Bende sizin gibi sıradan bir vatandaşım ve tek istegim RPG oyunlarını Türkçe olarak oynamak.
Ücret ödeme yöntemimiz ise çok basit olacak. Çeviri yapan grupları biliyorsunuz ve onlara güveniyorsanız paraları gönderebilirsiniz. Çeviri gruplarının resmi discord gruplarının duyuru kısmından, çeviri başkanları I-BAN ad soyad paylaşabilirler ve gönlünüzden geçen bagışı o I-BAN'a gönderebilirsiniz. Bir başka seçenek ise donate bar gibi sistemler. Donate bar doldurabiliriz. Sistemleri çeviri gruplarının başkanları belirleyecegi için şunu yolu kesin izleriz diyemem ama çeviri gruplarının yanlış yapacagını sanmıyorum. Kimse kendi itibarını sıfırlamak istemez.
ÖNEMLİ!!!: Discord grubumuza mutlaka katılınız, maddi ve manevi olarak güçlü olmalıyız. Hem şimdiki projeler hemde ilerleyen zamanlarda istedigimiz projeleri başlatmak için.
Discord grubumuz kurulmuştur katılmak isteyenler, bana özelden mesaj atınız.
silinsin
.......
|
Star Wars Galaxy of heroes HESABI ALIM SATIM.
|
|
|
Winged Sakura: Mindy's Arc Ve bedava oyun isteyen Konuya
|
Baldur's gate encanded edition level Atlayamama sorunu
|
Bugün kart satın alıcam Acil Yardım!
|
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.119
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 10.289 (Bu ay: 633)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.037 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun