Yüzbaşı
12 Temmuz 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme
Toplam: 953 (Bu ay: 1)
Gönderileri

2023 GÜNCEL EDİT: ARKADAŞLAR OLUŞUMUMUZ HİÇ BİR İCRAAT YAPAMADAN DAGILMIŞTIR. BU KONU HAKKINDA KISA BİR ÖZET GEÇEYİM. ÖNCELİKLE DİSCORD GRUBUNDA KISA BİR TASLAK HAZIRLAMIŞTIK. SONRA PLAN VE PROGRAMLAMA YAPILDI, HERKES GÖNDEREBİLECEGİ ÜCRETİ YAZSIN DEMİŞTİK. KATILIM OLDU İNSANLAR BAGIŞ VAKTİ GELİNCE GÖNDERECEGİ ÜCRETLERİ YAZDILAR AMA İSTENİLEN MİKTARA PLANLAMA SONUCU ULAŞAMADIK. BUNUN SEBEBİ DİSCORD GRUBUNA KATILIMIN FAZLA OLMAMASIDIR. YAKLAŞIK 1 SENE ÖNCE PROJEYİ BAŞLAMADAN İPTAL ETTİK AMA SADECE YORUMLARDA AÇIKLAMIŞTIK. BAŞLIGI DÜZENLEMEMEK BENİM SUÇUM AMA ZATEN YORUMLARDA AÇIKLAMIŞTIK. YANİ PROJE İPTAL EDİLMİŞTİR. EN AZINDAN BİR ÖRNEK TEŞKİL ETMİŞ OLDU VE DENENDİ. İLERİDE BU TARZ BENZER OLUŞUMLARI BENDEN DAHA TECRÜBELİ KİŞİLER YÖNETEBİLİRSE ÇEVİRİLMEYEN BİR ÇOK OYUNU ÇEVİRTTİREBİLİRSİNİZ.

ÖNEMLİ!!! HEDEFİMİZ BELİRLENMİŞTİR PİLLAR'S OF ETERNİTY 1 VE 2 OYUNLARINI İLK OLARAK TÜRKÇEYE ÇEVİRTTİRİYORUZ. YAPMAMIZ GEREKEN BAGIŞ TOPLAMAK. ŞU AN PLANLAMA AŞAMASINDAYIZ VE EKİBİN YETERLİ SAYIYA ULAŞMASINI BEKLİYORUZ. DETAYLAR İÇİN DİSCORD GRUBUMUZA KATILINIZ. DİSCORD GRUBUNA KATILMAK İSTEYENLER BANA ÖZELDEN MESAJ ATABİLİRLER.

Merhaba arkadaşlar. Bildigimiz üzere her sene çok güzel RPG oyunları çıkıyor ama çeviri grupları genellikle, el mahkum bir şekilde popüler oyunları çeviriyorlar. Örnegin Pillar's Of Eternity oyununu çevirecegimize onun beşte biri olan Battlefield ve Ubisoft'un oyunlarını çeviririz diyorlar çeviri grupları. Kendileri RPG çevirmek isteseler bile hem maliyeti çok yüksek, hemde zaman ve emek daha fazla harcanıyor. Bu kadar emek ve zaman harcandıgı halde zaten indirilen yamalara kıyasla RPG oyunları daha az kişi tarafından indiriliyor.

Ama bilinen bir gerçek var RPG fanları her zaman buradalar, RPG oyunlarına (Pillar's Of Eternity serisi, Baldur's Gate serisi, Shadowrun serisi, Final Fantasy, Tyranny vs vs) TR yama bekliyorlar ve gerçekten 1 kişimiz 10 kişiye bedeldir.

Bu sebeple (TR RPG/ Türkçe RPG yama birligi) projesini düşündüm. Bir birlik kurmalıyız ve ilk 50 kişiye ulaşsak yeterli olacaktır. Biliyorum RPG severler olarak bunun dahada fazlasına ulaşabiliriz. Bu birlik kurulduktan sonra hep beraber ortaya bir miktar para toplayacagız ve çeviri gruplarına bagışlayacagız ve en az senede 2 tane istedigimiz RPG oyununu çevirttirebilme fırsatımız olacak. Bir çok oyunun çeviri maaliyeti 5000-10.000 TL arası olacaktır. Ekip kurulduktan ve kadrolarmıız kemikleştikten sonra paralar direk çeviri gruplarının liderlerine ödenecek. Bu birligi saglayabilirsek bir çok RPG oyununun Türkçe olma fırsatı dogacak ve yıllarca yama beklenmeyecek. Katılmak isteyenler bana özel mesaj atabilir ve ilerleyen zamanlarda bir discord sunucusu açmayı düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun.

Amaçlarımız (Güncelleme: İLK amacımız belirlenmiştir. Pillar's Of Eternity 1 ve 2 oyunlarının Türkçe yamasını yaptırmak)

1-Öncelikle ekibimizi kurmak. Kişi başı 50-500 TL arası bagış yapabilecek bir topluluk oluşturmak. Kemik kadrosunu saglam bir şekilde kurmak. RPG fanları olarak, maddi olarak güçlü bir ekip kurabilirsek elimizde bir çok seçenek olacak. Bir çok çeviri grubu ile anlaşabilme şansımız olacak.

2-Çevirilmesini istedigimiz oyunlar: İlk önceligimiz Pillar's Of Eternity 1-2. Daha sonra: The Outer Worlds, Tyranny, Disco Elysium, Pathfinder: Wrath of the Righteous, Planescape:Torment, Baldur's Gate 1:Dragon Spear DLC, Baldur's Gate 2 ve Baldur's Gate 3, DRAGON QUEST, Final Fanstasy serisi, Legend of Grimrock 1 ve 2. Bu liste uzar gider :).

Ama özetle 1 tane Eski oyun örnek: Pillar's Of Eternity, 1 tane yeni çıkmış veya yakın zamanda çıkmış örnek: The Outer Worlds, bir tane JaponRPG örnek: FINAL FANTASY X/X-2 HD Remaster ve bir tanede Zindan oyunu örnek: Legend Of Grimrock gibi sırasıyla bu tarz projeleri başlatıp destek olabiliriz.

SORU CEVAP

S:Ücretler toplanıp kime ödenecek ve güvenceniz var mı?

C: Benim referansım olmadıgı için ücretleri asla tek elden kendime isteyip sonra çeviri başkanlarına ödemeyecegiz. Bu işten hiç bir çıkarım yok. Bende sizin gibi sıradan bir vatandaşım ve tek istegim RPG oyunlarını Türkçe olarak oynamak.

Ücret ödeme yöntemimiz ise çok basit olacak. Çeviri yapan grupları biliyorsunuz ve onlara güveniyorsanız paraları gönderebilirsiniz. Çeviri gruplarının resmi discord gruplarının duyuru kısmından, çeviri başkanları I-BAN ad soyad paylaşabilirler ve gönlünüzden geçen bagışı o I-BAN'a gönderebilirsiniz. Bir başka seçenek ise donate bar gibi sistemler. Donate bar doldurabiliriz. Sistemleri çeviri gruplarının başkanları belirleyecegi için şunu yolu kesin izleriz diyemem ama çeviri gruplarının yanlış yapacagını sanmıyorum. Kimse kendi itibarını sıfırlamak istemez.

ÖNEMLİ!!!: Discord grubumuza mutlaka katılınız, maddi ve manevi olarak güçlü olmalıyız. Hem şimdiki projeler hemde ilerleyen zamanlarda istedigimiz projeleri başlatmak için.

Discord grubumuz kurulmuştur katılmak isteyenler, bana özelden mesaj atınız.

.......

Arkadaşlar iyi forumlar. Biraz geç olacak çünkü oyunun çıkmasına az bir zaman kalmış. Wasteland 2, oyun daha çıkmadan önce resmi türkçe olarak çevirilmişti. Oyun yapımcıları çeviriye çok fazla destek veriyorlar. Biraz geç kaldım bu konu için ama resmi çeviri yapmak isteyen ekipler varsa kaçırılmayacak fırsat. İlgilenenlere duyurulur.
Arkadaşlar hesabımı satmış bulunmaktayım. Ama swgoh hesap alım satım işlerine devam etmekteyim. Swgoh hesabını satmak isteyenlere yardımcı oluyorum ve bir miktar satış için pay alıyorum. Discordum harunalp#9884 hem satış, hem hesap almak için, hem de swgoh hakkında bir sorusu olan varsa beni ekleyebilir.

edit: Bu konuya sattıgım hesapların sahiplerine yazacagım referans olarak konuyu desteklemeleri için. Tamamen güvenilir satıcıyım hesap almak ya da satmak isterseniz bana discord üzerinden ulaşabilirsiniz.
Baldur's Gate: Siege of Dragonspearhttp://store.steampowered.com/app/385970/ Baldur's gate 1 EE sürümü Resmi türkçe olarak çıkmıştı. Linkini attıgım oyun baldur's gate 1 EE dlc sürümü olarak satışa sunuldu. Resmi Türkçe olması için Deniz negiş kolları sıvadı ve çalışmalara başlamak için ekib arkadaşları arıyor. Oyun yapımcılarıyla herşey konusuldu geriye tek ekip kaldı. Baldur's gate 1 ve 2 arasındaki olayları anlatan ve birçok soru işaretini giderecegi söylenen siege of dragonspearın türkçe olması için bu sayfaya mesaj atınız: Not: ben sadece haberciyim çevirmen filan degilim.https://www.facebook.com/baldurgecidi/?fref=ts

Sayfadan alıntı not:
OLASI SIEGE of DRAGONSPEAR ÇEVİRİSİ İÇİN...

Selamlar Ben Deniz Negiş, BG1 çeviri ekibinin düzeltmeni ve terim sorumlularından biriydim.

Beamdog'un BG1 ile BG2 arasında geçen olayları konu anlatan Siege of Dragonspear oyunu için Beamdog'dan çeviri gruplarına yeşil ışık yakıldı. Yeterli çevirmen bulunduğu taktirde Siege of Dragonspear oyununu Türkçe'ye kazandıracağız.

Baldur's Gate'in ilk oyununu çeviren ekibin bir kısmı bir araya geldi ama çeviriye başlayabilmemiz için ekipte daha çok kişiye ihtiyacımız var.

Ekibe katılarak çeviri yapacak arkadaşların isimleri oyunun "Credits" bölümünde yer alacak ve çeviri yapanlar çalışma sonunda oyunun ücretsiz bir kopyasını alabilecekler ayrıca bu projeyi Beamdog'un ismini vererek öz geçmişlerinde kullanabilecekler. Firma referans irtibatı olarak beni yetkilendirdi çünkü çeviriler benim elimden geçecek. Proje kapsamında çevirmenler Beamddog'un online çeviri platformunda çalışacaklar. İlgilenen arkadaşlar proje ile grup çevirisi, terim çevirisi tartışmaları, yerelleştirme sürecini deneyimleyebilecekler.

Beamdog ile olan yazışmalarıma istinaden diyebilirim ki BG2'de yaşadığımız sorunu yaşamayacağız. Yani verilen işi yapacak yeterli sayıda çevirmen bulabilirsek Siege of Dragonspear'i Türkçeye kazandırabileceğiz. İlgilenen kişiler sayfamıza mesaj atarak irtibat kurabilirler. İlgilenmiyorsanız bile çevrenize yayarak çevirmen arayışımıza katkıda bulunabilirsiniz. Teşekkürler...

Resmi Türkçe çeviri için umarım yardım eden birileri çıkar.
Selamlar tüm çevirmenlere iyi forumlar bazı sitelerde VE tek başına çalısan kişilerde ismini vermek istemiyorum çok saçma oyunlara çeviri yapılıyor Hayır yani çeviriden anlıyorsunuz ama oyun zevkiniz 0 oyundan anlamakta gerekir diye düşünüyorum. Elit oyunlar dururken gereksiz oyunlara çeviri yapmak sadece size zihin egzersizi olarak döner aşagıdaki listede verecegim oyunlara çeviri yapmanızı tavsiye ederim:

STAR WARS™ Knights of the Old Republic™ II - The Sith Lords™
Shadowrun Returns
Shadowrun: Dragonfall
Legacy of Kain serisi
Sacred serisi
Titan Quest serisi
Fallout 1-2
Anachronox
Baldur's Gate II: Enchanded edition

Herkesin yaptıgı emege sonsuz saygım var lütfen başka yerlere çekilmesin ama yıllardır takip ediyorum en sonunda bende patladım elit oyunlar öksüz kalmasın unutmadan sadece öneridir hiçbir zorlama yapmıyorum.
Başlıkta belirttigim oyunun yüzde 50 indirim kuponu var arkadaşlar elimde oyunu satın almak isteyen birisi varsa verebilirim.
BEdava oyun derken dikkat çekmeye çalıştım ve aslnda bedava oyunumda var gun monkey denilen silahlı şempanzeler :D isteyen olursa gun monkeyide hediye olarak gönderebilirim elimde 1 adet gun monkey adlı oyun var
başlık biraz uzun oldu ama sorun böyle dlcler yüklenmiyor 100 de 100 indiriyorum hata veriyor sol alt köşede baglanmavar onu bile yapamıyordum. Baglantı sagladım şifre degiştirip tekrar deneyince 2-3 kere şifre degiştirdim anca baglandı ama online profil sorunum var ne yapmam lazım yardım eder misiniz? :S tşkler

Selam iyi forumlar baldur's gate encanded edition steamda sahibim level atlayamıyorum acaba sorun ne olabilir 159000 exp kaldı hangi karakterle oynasam ya 161000 yada 159000 den sonra exp alamıyor gerçekten böyle güzel bir oyunu bu şekilde sonlandırmak istemem. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şuan level 9da kaldım bir bug desem yeni karakter açıp yapyıorum onunlada olmuyor böyle kaldım
Bugün nasib olursa kart satın alıcam yanında monitör güç kaynagı belki 8 gb ram de alabilirim sistemim i5 işlemci 3.2 ghz anakart ddr3 büyük ihtimalle alacagım kartlar sorun çıkarmaz alabilecegim kartlar bunlar

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/asus-engtx560tidcii1d5-gtx560-ti-directcu-ii-gddr5-1gb-256bit-nvidia-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=52294

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/zotac-zt-50307-10m-gtx560-ti-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=57622#allImages

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/zotac-zt-50301-10m-gtx560-ti-gddr5-1gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=53524

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/zotac-zt-50302-10m-gtx560-ti-amp-gddr5-1gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=58112

yarın masraf çok olucak gönlüm gtx 670 ten yanaydı monitör güç kaynagı ram vs eklenince bu kartları düşündüm indirim yarın tükeniyor konuyu geç gördüm geç açtım şimdi yatmaya gidiyorum yarın gitmeden önce konuya bakarım
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.119
İkinci El Bölümü Mesajları: 4
Konularının görüntülenme sayısı: 10.289 (Bu ay: 633)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.037 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.