Şimdi Ara

az önce belediye otobüsünde yaşadığım rezillik (ihtiyar içerir) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
190
Cevap
3
Favori
6.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülkenin zeka ve kültür seviyesi yerlerde sürünüyor normal bu tür olayların yaşanması
  • Yaşlılar belli bir süre sonra böyle oluyor , ne olursa olsun katlanıp , tamam amca , evet amca , kusura bakma amca diyebilmek lazım. Benimde başıma çok geldi , neredeyse birbirimize girişecekken ayırdılar , sonraları anladım durumu , çoğu böyle uyumsuz oluyor yaşlanınca.
  • sen, bana terbiyesiz dimeye hakkın yok,
  • Okurken ben de sinirlendim yeminle.
  • Ben istemediğim sürece kimse beni yerimden kaldıramaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bide yer yok ama yaşlı herifler gelip bağırmıyor mu ilerleyin diye kıl oluyorum sanki millet keyfinden önde birikiyor.

Birde bazıları varki yer yok ama o ille geçicek sanki arkada yer varmış gibi herkese sürtüne sürtüne geçmeye çalışıyor çakcan bi tane
  • Tahmin ettiğime göre ankara

Otobus full boş bile olsa oturmam millet bana mal mal bakar tek ayaktaki benim diye ama inat ettim! 1 senedir ayakta gidip geliyorum yorgun bile olsam gece bile osla ayaktayim
  • Bugün benzer bir olayı da metrobüste ben yaşadım. Anladım ki, bu şehirde insanlar birbirlerine saygılarını yitireli çok olmuş. Bazı adamlar var ki 90 yaşında da olsalar birinin yer vermesini hak etmiyorlar.

Ben adam seçiyorum artık yer verecekken. Bugün önümde bomboş bir metrobüs durdu, bulduğum ilk yere oturdum. 60 yaşlarında çatık kaşlı huysuz bir adam bindi, haliyle yer vermedim. hemen arkamda ayakta gitti bir süre. daha sonra binen çocuklu bi ablaya yer verdim, ondan sonra amcanın keskin bakışları sürekli üstümdeydi :) sonra o boşalan bir yere oturdu, bir iki durak sonra da ben onun yanına. bundan sonra da kimseye yer vermedim önümde ayakta duran bir bayan olmasına rağmen. amca bir süre ters ters baktı bana, hiç umursamadım. inerken de o bayanı çağırıp yerine oturtmak istedi ama kadın oturmadı :) amca da bana son bi bakış atarak defolup gitti.

böyle insanlar metrobüste oturmayı hak etmiyorlar. o saatte orada olanların hepsi aynı modda, hepsi yorgun. eğer ben gezintiden dönüyor olsaydım vapurla döner deniz havası alırdım. gençleri yer vermeye zorlamaya kimsenin hakkı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

yaa bende her sabah o lanet kadıköy tuzla arabalarına biniyorum millet paket halinde kimseye sürtmemeye çalışıyorum ama gidene kadar akraba oluyoz resmen yolcularla yer verme meselesine gelince kardeşim

sen doğru olanı yapmışın iyilik yapıyosun ve karşılığında kötülük buluyosun...

takma kafana burası istanbul görgülü terbiyeli adam zor bulunur burada köyünün dağından inmiş gelmiş burda artistlik taslıyolar görende istanbulun yerlisi sanar bu tipleri yaa

bende kaynarcadan biniyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

öncelikle 26 yaşındayım ve csb denilen şeylerle alakam yoktur beni tanıyan bilir, olay gerçek.

az önce eminönünden fatih e gitmek için 38E otobüsüne bindim, otobüs boştu, orta kapının hemen arkasındaki koltuğa oturdum, yanıma da bi genç oturdu. yaşlı bi amca bindi ve genç yaşlı adama yer verdi. sonra yaşlı bi teyze bindi, ben de yaşlı teyzeye yer vermek için kalktım ki bi baktım arka koltuklarda boş yerler var, tekrar oturdum. teyze gitti arkadaki koltuklardan birine oturdu.

yaşlı adam bana döndü ve teşekkürederim dedi. ben şaşırdım tabi, döndüm adama, buyrun dedim. 'teşekkürederim yer verdiğin için' dedi. anlam veremedim tabi, 'yaşlı teyzeyi söylüyosanız arka koltuklar boş' dedim. adam sesini yükselterek, 'eşim o benim' dedi. anladım tabi orda meseleyi, 'keşke söyleseydiniz eşiniz olduğunu bilmiyodum' dedim. bu gene sesini yükselterek 'tamam tamam yer verme sen zaten rahatsız ettik seni özür dileriz' dedi. iyice sinirlendim ve bende olabildiğince sesimi yükselterek: 'beyefendi eşiniz olduğunu söylemiyosunuz ve şimdi de terslemeye kalkıyosunuz, ne dediğiniz zerre kadar umrumda değil' dedim. adam dönüp tip tip bakıyo bende ona bakıyom, cevap vermedi ve olay kapandı.

neyse benim ineceğim durağa yaklaşınca ayağa kalktım, kulağımda kulaklık var, bi baktım yanımdaki ihtiyar bi yan koltuktaki adamla konuşuyo beni göstererek, kulaklığı çıkardım baktım benim hakkımda atıp tutuyo. beyefendi benim hakkımda mı konuşuyosunuz dedim. biraz bağırarak: 'heraldi yani kimin hakkında konuşacaktık' dedi. bakın dedim, 'söyleseydiniz eşiniz olduğunu yer verirdim söylemiyosunuz ve tartışma çıkarmaya çalışıyosunuz' dedim. adam yüksek sesle: 'terbiyesize bak bide kendini savunuyo' dedi. benim tepemin tası attı başladım bağırmaya, ulan 70 milyonun nüfus kaydını mı tutacam kafamda ne saçmalıyosun sen, bana terbiyesiz dimeye hakkın yok, ben 26 yaşındayım ömrüm boyunca yaşlılara yer verdim, otobüs boşken neyin hesabını yapıyosun sen diye bağırıyom. otobüstekiler beni destekledi, bi adam geldi oğlum bırak herif dengesiz işte cevap verme falan dedi.

bikaç atışmanın ardından yaşlı herif iyice sustu artık, otobüstekiler de beni destekleyince verecek cevabı kalmadı ve otobüsten indim. hala sinirliyim.

Dostum 38E ye bende binerim fatihin neresindesin sen? O otobüste sorunlu kişiler çıkıyor nedense hep bende bir kere kavgaya denk geldim.

• İzmir çankayada,otobüs beklerken ,terör gazisi bir genç ile tanıştım.Tek ayağını mayına basarak kaybetmiş.Otobüs geldi tıklım tıklım kimse yer vermiyor gaziye.İzmirde zaten genç kızlar atasına bile yer vermiyor.Onların kukusu çok değerli olduğundan herhalde.Tartışmama rağmen yer vermediler.Bende ortalara doğru ilerleyip genç bir oğlan çocuğunu zorla kolundan tutup yerinden kaldırmak zorunda kaldım.Direnmedi yer verdi mecburen.Kafayı 360 derece çevirmiş kalkmamak için ergen ama yemedi...
  • Bende bazen şoförlerinden nefret ediyorum yorgunum dersten cikmisim otobus tam geciyrdu durdurdum suraya gidiyor mu diye,s.ktir deyip kapatti kapiyi beyinsiz herif.belki benim de hatam var ama bunu demeni gerektiren sey ne

• Gecen yanıma ihtiyar bi amca oturdu. Az ilerde oturan biri kulaklıkla müzik dinliyordu otobüste sesi duyulmayacak derecede kısıktı müziğin sesi zaten. Amca başladı bana yok bizim zamanımızda boyle seyler yapılmaz ayıp, bu nasıl gençlik... Evet amca evet diye geçiştirdim sonra bana cocuklarından bahsetmeye başladı yok avukat yok valinin islerini hallediyor... Ondan sonra da cevap vermedim dışarıya bakarak indim otobüsten. Az önceki arkadaşın dediği gibi kişilik meselesi bence. Benim de dedem var ama bunları söyleyecek kadar cahil değil.

Konuya gelirsek en iyisini yapmışsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaşlı insanlara karşı daha anlayışlı olmalıyız. aynı yaşta sayılırız, benim de başımdan benzer birçok olay geçti. yaşlılar belli bir yaştan sonra çocuktan beter oluyorlar. kendi yaşıtıma ya da yaşlı denemeyecek yaştaki birine karşı boğazımı kesseler hakkımı yedirtmem, lafımı da sakınmam fakat yaşlılar başka. yaşlı insanlar, artık yavaş yavaş sağlıklık düşünme sınırını aşmış oluyorlar. ne derse desin, aşırı ileri gitmedikce umrumda olmaz. biz de birgün yaşlı olacağız eğer nasip olursa. hep kendi yaşlılığımı düşünürüm. biraz empati yapmakta fayda var. kimse benim yaşlılığım da gençliğim gibi olur demesin, emin olun ki o yaşlılar da zamanında öyle düşünüyorlardı.
  • arka taraf boşsa totosunu kaldirip eşini yanina otursaymiş dengesiz herif

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 8 Eylül 2012; 2:30:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bim A.Ş

Dostum 38E ye bende binerim fatihin neresindesin sen? O otobüste sorunlu kişiler çıkıyor nedense hep bende bir kere kavgaya denk geldim.

ben üsküdar/libadiye de oturuyorum aslında, işyeri fatihte, akdeniz caddesinde.
  • quote:

quote:

Hmm ne işi yapıyorsun kardeşim dükkan senin mi çaya gelirim belki.
  • yaşlı gördünmü başını cama doğru çevireceksin,manzaranın tadını çıkaracaksın bu gibi durumlarda.(çoğunlukla böyle yapıyorum göz göze gelmim diye hacılarla)
  • quote:

quote:

quote:

Hmm ne işi yapıyorsun kardeşim dükkan senin mi çaya gelirim belki.

mühendisim, dükkan benim değil ama istediğin zaman buyur gel özelden haberleşiriz

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.