Şimdi Ara

Aylik 17000TL maas mi yoksa aile mi? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
239
Cevap
8
Favori
10.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki

Aylik 17000TL maas mi yoksa aile mi?

(En Son Oy Tarihi: 26.12.2019)
Giriş

Orijinalden alıntı: theturx

17 bini alır 5 bine yerime birini yollar kalanla da kafama göre takılırım.

Kardeş süpersin ne güldüm şu yazdığına Türk insanının zekası böyle bişey işte hep yatarak para kazanma peşindeyiz. Nereye kadar peki bunu hiç düşünenimiz yok Türkiye dışında çoğu ülke birşeyler üretiyor geliştiriyor bizlerde sadece tüketme peşindeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sistemler

quote:

Orijinalden alıntı: theturx

17 bini alır 5 bine yerime birini yollar kalanla da kafama göre takılırım.

Kardeş süpersin ne güldüm şu yazdığına Türk insanının zekası böyle bişey işte hep yatarak para kazanma peşindeyiz. Nereye kadar peki bunu hiç düşünenimiz yok Türkiye dışında çoğu ülke birşeyler üretiyor geliştiriyor bizlerde sadece tüketme peşindeyiz.

benzeri bi olay geçen yıllarda yaşanmıştı. bi vergi dairesi müdürü yerine emekli bi müdürü alıp maaşa bağlamıştı. rüşvetlerle, maaşla falan kral gibi hayat kurmuştu kendine.
  • 17bin tl yi seçerdim. tatillerimde türkiye de kralım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ailemde asyalı sorun yok.
  • Allah yolunu açık etsin kardeşim. Bu ülke çok pislik bir yer emin ol. Git saygın firmada işine gir kendini geliştir, çalış, çabala bir yerlere gel ve hayatta bir dikili taşın olsun. Bu ülkede hiçbirşeye saygı yok. Herşey kağıt üzerinde kalıyor. Bizimkiler üniversiteye, saçma sapan eğitim sistemine ve sınavlara kafayı takmışlar. Nice yetenekli gençler imkansızlıktan heba olup gidiyor. Eğer ülkemize faydan olacaksa buradan çok zeki gençlere burs ve imkan ver. Ama bunları yapabilmen için güçlü olman ve çok çalışman gerekiyor. Benimde çok hayalim vardı. Sağlık sebeplerim ve bu ülkenin lanet olası, iğrenç, pislik düzeni yüzünden köşeme çekildim. Allah birgün fırsat verirse (gözüm hep açık) bu ülkeden hiç düşünmeden çeker giderim. Para ve zenginlik için değil emeğe verilen değerden yoksun olduğu için.

İnşallah iyi işlere imza atarsın. Sizin gibi arkadaşlar bizim gurur kaynağımız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POWER64 -- 20 Nisan 2012; 12:42:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

Merhaba herkese,

Bir mantik sorusu sormak istedim. Eger onunuzde iki firsat olsaydi, bir ucunde 17000TL maas ancak aileden uzak ve asyalilarla beraber yasayacaksiniz (hintliler falan var bolca), diger ucta ise aile ve ortalama ustu (4-5bin) maasiniz olacak.

Siz olsaniz hangisini tercih ederdiniz, neden? Not: Aileyi getirmek gibi bir durum yok.

NOT: Su anda zaten yurtdisinda yasiyorum 2 yildir.

O kadar egitiminin ve cabalarinin meyvesini alman en buyuk hakkin, aile konusunda ise maddi acidan rahat olman onlar icin de en buyuk rahatlik olur. Hak ettigini dusundugun seyler icin bu kadar ugrastin, simdi geri tepme...
  • Öncelikle tebrikler.Böyle güzel eğitim almış gençlerimizin yurtdışında üst düzey firmalarda Türkler'i çalışkanlığıyla,bilgisiyle temsil etmesi çok güzel bir şey.
    Amerika ise çalış derim.Öncelikle orada ''insan'' muamelesi görürsün.
    Burada paso vergi ödersin 5 bin lira olur 4 bin lira sana.
    4 bin lira yeter mi, tabii ki yeter burada ama 17.000 daha iyidir her zaman.
    Orada daha iyi şartlarda yaşarsın,anladığım kadarıyla üniversiteyi de Amerika'da okumuşsun.Alışkınsındır zaten gurbet olaylarına.
    Çok özlerim diyorsan arada bir al annen-babanın uçak biletlerini gelsinler yanına 2-3 ay kalıp giderler(Vize prosedürünü tam bilemiyorum)
    Annen-baban emekli vs. ise zaten maaşları vardır onlara yeter,sende yollarsın sıkıştıklarında.
    Kısacası;orada 3-4 sene çalış zaten daha buraya gelmeyi pek istemezsin.

Bir örnek vereyim.Benim kuzenim ABD'ye gitti 2000 yılında,işletme masteri yapmaya.Orada bir internet sitesi açtı önce Ebay'den yapıyordu satışlarını.10 senedir hem ebay-hem de kendi sitesinden yapıyor.Ben geçende hesapladım günlük cirosı 78 bin Türk Lirası..O da çok çok iyi yerlerden mezun olmadı Dokuz Eylül'den mezun oldu ama talihi döndü.Oraya git tallihin iyiyse zaten çok iyi yerlere gelirsin.

Lafı uzattıysam affola.Hayatında başarılar.
    Sevgiler,saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.F.S.A.N.E -- 20 Nisan 2012; 13:11:17 >

• Omrunun sonuna kadar ailenin yani da olamazsin. Olamayacaksin da. Hayatin gercegi bu. Bu durumda ailenin yaninda kalma git demiyorum ama kendi mantigini kullan.
    İnsanin karsisinda hayati boyunca 2-3 tane buyuk firsat cikar. Ve bu firsatlardan birini degerlendirmen gerekir. Sahsi dusuncem.
    Bu firsat da iyi bir firsata benziyor. E o paralar teklif ediliyorsa demekki TR de 4-5 bine her zaman is bulabilecek bilgi beceri tecrube ve potansiyele sahipsin.
    Firsati degerlendir bunu ailene anlat ve git. Basaramazsan, zor gelirse sana geri donersin. Burdaki kapi sana her zaman aciktir buyuk ihtimalle.
    Hayirli olsun simdiden.
  • Tr de 5000 tl iyi para asyalılarla zor .
  • quote:

Ben anket sorundan ziyade bu paralara maaş almak bu dünyada mümkün mü bunu merak ediyorum fikir verirsen bizlerde ona göre çalışmalarımızı artıralım. 17.000 Tl yanlış mı yazdın nedir :) sıfırı fazla koydun sanırım :) İyi bir paylaşım olur yaptığın işi söylede eğer uygun bir iş ise "Helal bir kazanç kapısı ise" bizlerde bu alanda kendimizi geliştirelim. Şaşırtıcı bir durum ve ya sen yurt dışına çık bize söyle biz 4-5 bin Tl çalışalım :) Hatta sen bizi işe al o da iyi fikir o kadar da gözümüz yok 2 bin Tl versen yeter. Ama benim şartım ben yurtdışına çıkmam :)

17.000 TL ne ki? su an yakin akrabalarmdan biri en az 20.000Dolar maas aliyor + primler var. hem de gayet helal kazanc seklinde.

34 yasinda bir bankanin genel mudur yardimciligina gelmis biri var, 15-20.000dolar maas aliyor. genel mudur, risk yonetimi muduru vs kisaca banka, sirket fark etmez yonetim kismina el attin mi is bitmistir. + bankanin kari ustunden prim. banka kari ne kadar? katrilyonlar:) %0.5 bile buyuk para :)

tek caresi de okumak. hepsinin cv lerine baktim. bogazici, odtu, bilkent okumus + yetmemis cogu amerikada master yapmis. fransizca, ingilizce ana dil seviyesinde + ek dil varsa pozitif.

iyi para kazanmak icin iyi okumak lazim. sadece siradan bir universite mezunu olup, bu paralari kazanmak "helal" yoldan imkansiz. ama okurken iyi isler yaptiysan karsiligini da aliyorsun.

son ornek, eskiden karsi komsumuzdu. ben kucuktum o zamanlar ortaokula falan gidiyordum, hukuk bolumu okuyordu, ve cocugun(abi diyordum tabi) okula gidecek parasi yoktu. yuruyerek her gun 10 km gider gelirdi.

su anda ? tv de programa cikiyor, araba almis, ev almis, onceden kirada oldugu ofisi almis... no pain, no gain:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

quote:

Ben anket sorundan ziyade bu paralara maaş almak bu dünyada mümkün mü bunu merak ediyorum fikir verirsen bizlerde ona göre çalışmalarımızı artıralım. 17.000 Tl yanlış mı yazdın nedir :) sıfırı fazla koydun sanırım :) İyi bir paylaşım olur yaptığın işi söylede eğer uygun bir iş ise "Helal bir kazanç kapısı ise" bizlerde bu alanda kendimizi geliştirelim. Şaşırtıcı bir durum ve ya sen yurt dışına çık bize söyle biz 4-5 bin Tl çalışalım :) Hatta sen bizi işe al o da iyi fikir o kadar da gözümüz yok 2 bin Tl versen yeter. Ama benim şartım ben yurtdışına çıkmam :)

17.000 TL ne ki? su an yakin akrabalarmdan biri en az 20.000Dolar maas aliyor + primler var. hem de gayet helal kazanc seklinde.

34 yasinda bir bankanin genel mudur yardimciligina gelmis biri var, 15-20.000dolar maas aliyor. genel mudur, risk yonetimi muduru vs kisaca banka, sirket fark etmez yonetim kismina el attin mi is bitmistir. + bankanin kari ustunden prim. banka kari ne kadar? katrilyonlar:) %0.5 bile buyuk para :)

tek caresi de okumak. hepsinin cv lerine baktim. bogazici, odtu, bilkent okumus + yetmemis cogu amerikada master yapmis. fransizca, ingilizce ana dil seviyesinde + ek dil varsa pozitif.

iyi para kazanmak icin iyi okumak lazim. sadece siradan bir universite mezunu olup, bu paralari kazanmak "helal" yoldan imkansiz. ama okurken iyi isler yaptiysan karsiligini da aliyorsun.

son ornek, eskiden karsi komsumuzdu. ben kucuktum o zamanlar ortaokula falan gidiyordum, hukuk bolumu okuyordu, ve cocugun(abi diyordum tabi) okula gidecek parasi yoktu. yuruyerek her gun 10 km gider gelirdi.

su anda ? tv de programa cikiyor, araba almis, ev almis, onceden kirada oldugu ofisi almis... no pain, no gain:)

İlginç bir şey söyledi arkadaş 17.000 TL paramı 20.000 Dolar alan insanlar var hemde gayet helel kazanc şeklinde.

Şimdi arkadaşın Helal kazanç dediğine bakalım Allah Rasulu (S.a.v.) ne diyor.

Resûlullah sallallâhu aleyhi ve selem ‘Ribâyı/fâizi yiyene, yedirene, (sözleşmesini) yazana, şâhidine lânet etti ve ‘Onlar müsâvîdirler/eşittirler.’ dedi.” (Müslim, Musakaat, 19 (106/1598).

Peygamber efendimiz böyle söylüyor arkadaşda helal diyor. Bırak bankada çalışana faiz alana Rasullullah lanet ediyor. Sende Bankacı helel kazanıyor diyorsun.

Gerisi size kalmış

• Para huzur vermiyor aile
  • Aile para insanı mtlu etmiyor 5 bin iyi bir para yalnız ailede cocuk deglde baba rolündeysen dediklerim geçerli
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

17bin + asyalılar

• Napolyon ne demiş para para para
  • anlattığınız 17000 lira dediğiniz işin çalışma koşulları bile çok tatmin edici.
    türkiyede kalmamak için bir çok sebep sıralayabiliri.
    15 yıldır sigortalı olarak irili ufaklı şirketlerde çalıştım, çalışmaya da devam ediyorum.
    vergilerden,kişiye göre adaletten, ülkenin 1 adım daha ileriye gidememesinden,pasaportumuzun herhangi bir değeri olmamasından,hayat pahalılığından, halkının çoğunluğunun yoksulluk, %22 sinin açlık sınırı altında yaşamasından, devletin bunları izleyip sermayenin kölesi olmuş olmasından, gelen hiçbir hükümetin halkının refah seviyesini yukarılara taşımaktan ziyade hergün daha da kötüleştirmesi,
    ücretli çalışan birinin maaşı daha eline geçmeden %33 e yakını ssk, gelir vergisi,damga vergisi, işsizlik sigortasına gitmesinden, üstüne üstlük dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanmasından,para babalarından vergi tahsilatı yapamadığı için hergün vatandaşa zamdan başka haber verememesinden, yüksek reel enflasyonlardan, enflasyonla ve kıdemle doğru orantılı olarak artamayan asgari ücret,memur ve ücretli çalışan maaşlarından ve daha saymakla bitiremeyeceğim bir sürü adaletsizlikten rahatsız olmadan,mutlu mesut yaşarım diyorsanız tercihiniz Türkiye de kalmak olmalı.

o değil de amma dolmuşum ben!

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

Diger merak edenler icin aciga kavusturayim. Oncelikle soz konusu pozisyon Amerika'da ancak yazilim sektoru asyalilarin elinde oldugu icin (hintli, cinli, vs.) o sekilde yazdim. Calisma kosullari sanirim Turkiye'den kat kat ustun. Evden calisma, calisma saatlerini kendin belirleme, yuksek kalite kampus ici saglik ve spor, bakim vs gibi.

Turkiye'ye donme zorunlulugum bulunmuyor. Anlasma da bu nedenle full time (sonu olmayan) sekilde yapiliyor. Ulkeye ne kadar donecegimi sanirim izin zamanim belirleyecek. Harcama ise yine sana bagli. Eger luks bir yasam yasarsan farkli bir harcaman olabilir. Yani istedikten sonra birak aylik 17bin tl, 50bin tl de harcamak mumkun. Bunun siniri yok yani :)

Yanlız bayağı önemli bir detayı es geçmişsin. :) İşin ABD'de olması demek benim gözümde 1-0 önde başlaması demek zaten.Tanıdığın kültür, zaten şu anda oradasın.İnsanlarını hayat biçimlerini biliyorsun, aylık ne kadar giderin olacağını kestirebilirsin, 2-3 yılını nasıl geçireceğini çok rahat şekilde tahmin edersin.

Ben uzak doğu sandığım için o şekilde yazdım, şu durumda kesinlikle kalırım ABD'de.Yanlız 9500$ sanırım maaşın, net maaş mı bu(vergiler hariç) ?

• 5 Yıl çalış sonra geri gidersin ailenin yanına.Tabi parayı biriktirmek şartıyla.
  • 17 binlik işe girersin bir süre birikimini yapıp düzenini koyup kimi istiyorsan yanına getirirsin, nasılsa yurtdışında yaşıyormuşsun alışıksın da yurtdışına, ha işinden mutlu olmazsan dönersin ne olacak, 17 bin kağıtlık iş bulabilen adamsan ben gidiyorum desen nasılsa seni her türlü yüksek maaştan alan firma çıkar
  • Usta seni Nokiadan arıyacaklardı ne oldu o iş ?

Bu arada Türkiyede rahat 5000 liraya yaşarsın. Eğer gideceğin ülkenin dilini geleneklerini biliyorsan, yaşama standartları düşükse (örneğin Hingistan) 17 bin lira orada da işe yaramaz gibi düşünüyorum. İstediğin zaman geri dönebilme imkanın varsa git yurt dışına 2 yıl 17.24 türkiyede malikane sahibi olarak yaşa.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.