Şimdi Ara

Aylik 17000TL maas mi yoksa aile mi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
8
Favori
10.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki

Aylik 17000TL maas mi yoksa aile mi?

(En Son Oy Tarihi: 26.12.2019)
Giriş
  • Yurt dışında 17000TL'lik işde çalışmaya başlayın. Bir iki yıl çalışın, zaten yurt dışında dünyaca tanınmış bir yerde çalışıyorsanız Türkiye'ye geldiğinizde o 5000TL olan maaş yurt dışından tecrübeli olarak geldiğiniz için 5000TL'de kalacağını zannetmiyorum en az 8000TL'ye çıkar. Firmalar böle adamları kaçırmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam 17.000 TL yi tercih ederim, sebebine gelecek olursak; Bahsettiğiniz ücret Türkiye Şartlarında oldukça iyi bir ücret fakat bunun yanında bence daha önemlisi, -Sanırım Samsungda çalışacaksınız- Samsung gibi bir firmada çalışmanızın size katacaklarıdır. Gerçi tam olarak çalışma şartlarınızı yazmamışsınız ancak, ben olsam 3-4 sene yurt dışında çalışır, imkan bulduğumda başka plan yapmadan Türkiye ' ye gelir alemi görürüm. 3-4 yıl sonunda da yapacağınız parasal birikim ile Türkiye ye döner, yurt dışında çalışmanızdan dolayı, özellikle Samsung gibi bir firma olması dolayısiyle elde ettiğiniz bilgi, tecrübe gibi size ilerisi için getirisi olacak donanımla Türkiye de iyi bir işe girerim.
  • ulan halinize sükredin be 1580 tl ailemden binlerce km uzaktayım dağ köyünde öğretmenim.yinede hamdolsun.
  • 17.000 maaş ile zaten 2 ayda bi gelirim ailemi görmeye
  • Benim yaşadığım yerde çok hintli var. Ben yapmazdım. hayatı kaçırdığın yetmez gibi hintliler de üzerine ceza gibi olur. Irkçılık yapmıyorum ama sürekli iletişim içinde olunca insanın yaşama şevki kaçırıyorlar. Hele onlarla çalışacaksan kolay gelsin diyorum...
  • Ailen hep yanında olmayacak. Hayat şartları bazen seni zaten ayıracak onlardan.
    Hayat şartları ayırmadan, senin ayağına fırsat gelmiş sen ayrıl diyorum.
    Ben olsam düşünmeden 17000 TL'yi seçerdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

Anketi ekledim. Yorum yazanlara tesekkurler. Ozellikle nedenleri yazanlar.

Hocam gerçekten 17000 veriyorlar mı ya? Sende bunu konu dışına anket açıyorsun :) Git tabii ki sorman hata bence.
  • İlk başta kendi ailen sandım eşin çocuun falan ama evlenmeyi düşünmüyomuşsun bile. Bence 17000 daha mantıklı. Ama gideceğin yerde alım gücü nasıl. Burda 5binle yaptığını orda 15binle yaparsan bi anlamı pek kalmaz gibime geliyo biriktirmek mantıklı olur. Gitmek daha cazip. Sonuçta evlendiğinde de işe güce dalıcaksın ve ailenden uzak kalıcaksın. Onları sev say yalnız bırakma ama onlarsızmışsın gibi yaşamana devam et. Bir gün gelicek yok olacaklar o zaman geriye baktığında maneviyat kalır sadece bu senin karnını doyurmaz. Geriye baktığında kendini güvene almışsan taş üstüne taş koymuşsan herşeyin üstesinden gelirsin. Bu hayatta kendin için yaşıyosun şuan annen yada baban için değil. Kendine ne katarsan kendin için ne yaparsan o kadar mutlu olursun. Bence git. Üniye gidenler napsın arada ailelerini görüyolar tamam işte artık kendin için yaşa. Benim düşüncem bu. Duygusal davranırsan her zaman taviz verirsin ve o an güzel gözüken şeyler sonradan canını sıkar

• 5 kagit zaten bana geliyor havadan.
  • 17 bine giderim ailemide orada yaşatırım kimsenin haberi olmaz olsada ilgilendirmez.
  • eğer şu an zaten uzaktaysan ve uzun süredir öylesen bence 2 yıl daha dişini sıkıp çok iyi paralarla evine geri dönersin
  • biraz para biriktirip katlanmak iyi bir fikir

akrabam makina mühendisliğini bitirip direk kazakistan a gitti 5 bin doları geçkin maaş alıyor, ancak şartlar epey zormuş 2 haftada 1 gün tatil, çalıştıkları yerle kaldıkları yer aynı zaten yemek vs. de ordan, çok iyi para biriktiriyor ancak insanları biraz hırçınmış bikaç kere şantiyeyi basanlar olmuş, birkaç yıl sabredip dönecek

bu tip şeyleride düşün gidiceğin yerde önemli, ona göre karar ver
  • git ayda 17000 tl'yi kazanmaya bak. ailen turşunu kurmayacak ya biriktir biriktirebildiğin kadar.
  • Umarım Türkiye'ye dönmek gibi bir hata yapmazsın.
  • 5bin fena para değil yalnız 17 bin çok iyi para en azından 3-4 yıl kalıp türkiyeye döndüğümde evimi arabamı alıp 5binlede krallar gibi yaşarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sound_of_silence!

5bin fena para değil yalnız 17 bin çok iyi para en azından 3-4 yıl kalıp türkiyeye döndüğümde evimi arabamı alıp 5binlede krallar gibi yaşarım

kesinlikle
  • ben olsam 3 yılımı verebilirdim. Sonuçta farklı ülke farklı insanlar farklı duygular bunları tatmak bunları anlamak için bu süre yeterli. Ama dediğim gibi arkamda ailem bile olmasa yine dönüp türkiyede yaşarım:)
  • aradaki fiyat farkı çok fazla, 1 ayda kazandığını 4 ayda kazanıyoken mutlu olabilmen zor ama kişiye göre değişir yani
    ayrıca uclade eğitim alıp bunu türkiyede, o eğitimi gerektirmeyecek bi işte kullanırsan ayıp olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Usta senin konularını takip ediyorum.

Çoğu noktaya değinilmiş konuda.Bende şunu sorayım o halde, anlaşma şartlarında seni kısıtlayacak bir madde var mı ? Yani buradakiler 1 yıl çalış dön diyor ama imzayı 3 yılın altına mı atacaksın o iş nasıl olacak ? Tabi ülkeye dönme zamanları, tatil takvimin nasıl olacak bunlarda var.

Orada harcayacağın brüt para nedir, kaç ayda bir ülkeye döneceksin, çalışma koşulları ile maaşın doğru orantılı mı ? gibi sorular geldi aklıma ilk etapta.

Şöyle bitireyim madem, ben olsam 2 yıllık anlaşmaya imza atar, ayda net 5bin kenara atacak şekilde karımı hesaplar, uzak doğuda tarihi her mekanı dolaşır dönerdim(tabi benim zevkim bu, mesela oteller tatil köyleri falan hiç hoşlanmam.Tarihi mekanlara yapılara ilgiliyimdir, turistik amacım da bu yönde olur yani).

Diger merak edenler icin aciga kavusturayim. Oncelikle soz konusu pozisyon Amerika'da ancak yazilim sektoru asyalilarin elinde oldugu icin (hintli, cinli, vs.) o sekilde yazdim. Calisma kosullari sanirim Turkiye'den kat kat ustun. Evden calisma, calisma saatlerini kendin belirleme, yuksek kalite kampus ici saglik ve spor, bakim vs gibi.

Turkiye'ye donme zorunlulugum bulunmuyor. Anlasma da bu nedenle full time (sonu olmayan) sekilde yapiliyor. Ulkeye ne kadar donecegimi sanirim izin zamanim belirleyecek. Harcama ise yine sana bagli. Eger luks bir yasam yasarsan farkli bir harcaman olabilir. Yani istedikten sonra birak aylik 17bin tl, 50bin tl de harcamak mumkun. Bunun siniri yok yani :)

• quote:

Orijinalden alıntı: @li behr@m

5bin liraya aileyle beraber olan secenek sanirim Turkiye icinde bi is imkani. Paranin azligini gectim sadece Turkiye'den dolayi bile secilmez bence. Bir cok arkadas bana kizacak boyle dedigim icin ama elde kariyer imkani varken, bir de eger bu onceden bahsettiginiz mulakat olayindaki sirketlerden biriyse, Turkiye'ye gelip o imkandan vazgecmek ne kadar dogru olur? Sonucta burada ne kadar ilerlenebilir ki kariyer olarak?

Bazi arkadaslar birikim yap falan demis ama bunlar ufak hedefler gibi geldi bana. Sonucta boyle yetenek sahibi bi insan fakir kalacak degil. Yurtdisinda okumus, buyuk sirketlerde calismis biri hakettigi parayi her sekilde kazanir ve birikime de cok ihtiyaci olmaz bence. O yuzden bu vereceginiz karar icin bi etken olmamali diye dusunuyorum.

Son olarak insallah en hayirlisini, sizi en mutlu edecek olani secersiniz diyorum.

Tesekkur ederim bu guzel dileklerinizden oturu. Dusuncem odur ki sermaye olusturmak hedef olmasa da gelecek icin yasyaan biri icin vazgecilmez bir durum. Sanirim insan ilk 10 yil kendi icin diger kalan yillarda ise cocuklarina iyi bir gelecek saglamak icin calisiyor.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.