Şimdi Ara

Aylik 17000TL maas mi yoksa aile mi? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
239
Cevap
8
Favori
10.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki

Aylik 17000TL maas mi yoksa aile mi?

(En Son Oy Tarihi: 26.12.2019)
Giriş
  • Kız istemeye gittiğinde kız babası parayı soruyor(araba ev varmı hesabı)...

17bin düşünülmez bile balıklama cupp mayami zahilleri gibi dalınır, 4-5yıl çalışılır, Türkiyede en kazığından vergili bir iş kurulur ve mıtlı coming soon
  • Eğer 17.000TL lik şıkkı seçersek birdaha asla aile sahibi olamayacaksak ben 5.000TL + Aileyi seçerim.Memleketin şu anki durumuna göre 5.000TL çok iyi bir para.
  • Thailand falansa bedava da giderim.
  • 17.000 iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: TAZE

17000 veren benim ailemdir zaten

Kardes cok Güldüm yorumuna:))
  • Açıkçası senin hayat görüşünle alakalı bir durum. Paraya önem veren kişiler 2. şıkka bakmayacaklardır bile, yada ailesine aşırı bağlı olanlar için 2. şıkka para bile eklemesen, yinede aileyi seçeceklerdir.

Asıl önemli olan senin nerede yaşamak istediğin? Bu ülkede halinden çok memnun çok mutlu yaşayanlar da var, biran önce bu ülkeden daha medeni bir ülkeye gitmeliyim diyenlerde....

Eğer yurtdışında yaşayacağın ve çalışacağın ülkenin yaşam şartlarını ve insanlarını benimsediysen yurtdışında çalışman daha mantıklı olacaktır...

Seçimin ne olursa olsun umarım sana mutluluk getirir...
  • bence 2 sene daha kal guzelce para biriktir sonra don..2 sene icinde kac lira biriktirebildin acaba? biriktiremediysen hemen don zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

Merhaba herkese,

Bir mantik sorusu sormak istedim. Eger onunuzde iki firsat olsaydi, bir ucunde 17000TL maas ancak aileden uzak ve asyalilarla beraber yasayacaksiniz (hintliler falan var bolca), diger ucta ise aile ve ortalama ustu (4-5bin) maasiniz olacak.

Siz olsaniz hangisini tercih ederdiniz, neden? Not: Aileyi getirmek gibi bir durum yok.

NOT: Su anda zaten yurtdisinda yasiyorum 2 yildir.

Hocam özel ve güzel bir soru sormak istiyorum. Cevaplarsan sevinirim.

Yurtdışında UCLA gibi hatırı sayılır üniversitelerde master yapmak için okulda başarı göstermek ve üniversite sınavından yüksek bir puan alıp iyi bir üniversite okumak yeterli mi? Yurdışında böylesine iyi bir üniversitede okumak göründüğü kadar kolay mı?

Ve asıl önemli soru, her dalda böylesine gelişmek ve genç yaşta başarılı olmak mümkün mü yoksa başarında bilişim sektöründe olmanın bir avantajı olduğunu düşünüyor musun?

• Çok iyi para kazanıyorum 8 aydır ailemi görmüyorum.

Sürekli su paranin yarısını alsam da ailemin yaninda olsam diyorum.

Bir zorlukta ailenin yokluğunu çok iyi anlıyorsun.

5 bin aile hiç düşünmeden kabul ederdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle 17 bin
  • Gidip orda sonsuza kadar kalmak zorunda degilsin ki.

17.000x12=204.000 TL yıllık
    5 yıl kalsan 1.000.000 TL. Tabii ki harcayacaksin ama cogunu biriktirip Türkiyeye geri dönersin. 5 yil icinde de tatillerde vs ailenle görüsebilirsin heralde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CankatAdiloglu

Gidip orda sonsuza kadar kalmak zorunda degilsin ki.

17.000x12=204.000 TL yıllık
    5 yıl kalsan 1.000.000 TL. Tabii ki harcayacaksin ama cogunu biriktirip Türkiyeye geri dönersin. 5 yil icinde de tatillerde vs ailenle görüsebilirsin heralde.

ki yavas yavas maasin artacak turkiyeye geldiginde tecrubeli yuksek lisansini iyi bir universitede yapmis birisi olacan seni havada kaparlar
  • hiç biri. sadece sevdiğin işi yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: IncredibLe!

Kusura bakmasın kımse ama, para varsa huzur ve mutluluk da verdır. Aıle tabıı kı onemlı ancak 17000 tl de fena para...

malesef

para huzur ve mutluluğu satın almıyor (manevi çünkü bu değerler)

para imkan satın alır
  • 17.000tl'ye 7-8 sene çalış geri dön burda 4-5bin tl'ye çalış
  • Bence Türkiyeyi küçümsüyorsun.Aylık 17.000 lira kazanacak birikime , geçmişe sahipsen , Türkiyede'de 8-12 bin arası kazanabilirsin.Belki hemen başlayınca olmaz ama bu maaşlar hayal değil.Yaşam standartları karşılaştıralamaz bile , ancak hayat pahalılığı ne durumda Asyada?Yani orda aldığın 17 bin lira burda aldığın 8-9 bin liraya eşit olabilir sosyal hayatında.Özellikle tek yaşayacaksan , daha da fazla harcaman olacaktır.
    Herşeyden önemlisi aile.Sanırım ben yapamazdım , Avrupa falan olsa bir nebze ancak Asyaya çok zoorrrr.

Çok iyi düşünüp taşınmak gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karpuzcu.

Çok iyi para kazanıyorum 8 aydır ailemi görmüyorum.

Sürekli su paranin yarısını alsam da ailemin yaninda olsam diyorum.

Bir zorlukta ailenin yokluğunu çok iyi anlıyorsun.

5 bin aile hiç düşünmeden kabul ederdim.

arkadasin durumuda buna benzer ama 2 yildir zaten yurtdisinda okuyan birisi. yani kazanmaya basladigimda durum degisir mi diyor???
  • Gelecege dair planlarina gore degerlendir. Babam on alti ayligina gitti turk cumhuriyetlerinden birine, hayat berbat ama iyi para aldi geldi. Ozel okula gonderdi beni araba aldi falanfilan. Allah'a sukur. Seninde planlarin boyle ise git. Yasina gore kendini ayarla, gidip hemen donebilecek misin en onemlisi bu. Gecmisinde bi isi yarim birakti sifatinin gecmesi hos olur mu bir dusun derim.
  • huzurlu aile ortamı mükemmeldir ama, 17 bin tl de godfather da ki sana reddedemeyeceğin bir teklif yapacağım cümlesini akla getiriyor.
  • realist olun azcık tr de kim 17 bin tl maaş veriyor. Asyalılar da güzel hem
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.