Şimdi Ara

Aylik 17000TL maas mi yoksa aile mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
8
Favori
10.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki

Aylik 17000TL maas mi yoksa aile mi?

(En Son Oy Tarihi: 26.12.2019)
Giriş
  • Pardon da birader 17 bin lirayı sana ne için vericekler ? bahsettiğin rakam çok büyük.
  • 5bin liraya aileyle beraber olan secenek sanirim Turkiye icinde bi is imkani. Paranin azligini gectim sadece Turkiye'den dolayi bile secilmez bence. Bir cok arkadas bana kizacak boyle dedigim icin ama elde kariyer imkani varken, bir de eger bu onceden bahsettiginiz mulakat olayindaki sirketlerden biriyse, Turkiye'ye gelip o imkandan vazgecmek ne kadar dogru olur? Sonucta burada ne kadar ilerlenebilir ki kariyer olarak?

Bazi arkadaslar birikim yap falan demis ama bunlar ufak hedefler gibi geldi bana. Sonucta boyle yetenek sahibi bi insan fakir kalacak degil. Yurtdisinda okumus, buyuk sirketlerde calismis biri hakettigi parayi her sekilde kazanir ve birikime de cok ihtiyaci olmaz bence. O yuzden bu vereceginiz karar icin bi etken olmamali diye dusunuyorum.

Son olarak insallah en hayirlisini, sizi en mutlu edecek olani secersiniz diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Behram -- 20 Nisan 2012; 4:16:57 >

• Valla ben olsam 2-3 sene dışarıda çalışıp olabilecek max. parayı biriktirip dönerdim. 20.000 liradan hesaplasak senede 240.000 lira yapıyor , 40.000 ile ihtiyaçlarını karşılayabilir misin bilmiyorum ama 3 sene çalışsan 600.000 lira para birikiyor. Türkiye'ye 600.000 ile dönüp adamakıllı 1 ev 1 de araba alırsın. Bir kısmını da kazandıracak bir işe yatırırsın. 5.000 lira maaşla da güzelce geçinebilirsin.
  • Aile derken anne babansa zaten ayrilicaksin. Eger esin ve cocugunsa 2 yilda birikim yapip geri don ve birikimi degerlendir. 250 bin tl olsa guzel yatirimlar yaparsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodfalles

quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

17bin + asyalılar

şöyle bi durum var 17000tlye onlar senin tüm masraflarını karşılayacak mı yani oradaki konaklama,yeme, gezme tozma vs hesapla geriye ayda 10.000tl atabiliyorsan köşeye 2yıl çalışıp 240bintl cebinde eve dönersin

ne iş yaptığını bilmiyorum ama sana başka ülkede çalışman için o kadar para veriyossalar burada en az 7-8bin tl çalışman lazım yoksa rahat edemezsin

Asyada her ulkede karsilar o para seni, arkadas guney koreye gidicek sanirim orda hayli hayli karsilar.

Not: Shadow, eger uluslararasi firmalarda calisirsan, misal Google, microsoft cart curt gibi. Belli bi sureden sonra relocate olabiliyorsun, kaldi ki google'la aram iyi demistin, zurichdeki ofisi baya iyi veriyo. $110k alicaksin anladigim kadariyla korede, bence abd de once calisip sonra avrupaya bi yere relocate ol, eger ailem cok onemli diyorsan.

Bide su durum var, asyada yasayabilcekmisin? Bide asyasi var asyasi var yani gidip singapurda hongkongda yasarsin, halk cince konusmasina ragmen ingilizce konusabilirsin, fakat diger ulkeler var onlarda konusamiyosun, halk bilmiyor, dilini ogrenmek zor, hele onlarin kulturu cok zor mesela koreliler kopek kesip yer, buna falan razi olacaksin sonucta pork degil bu. Bana sorarsan ailem onemli diyosan avrupyaya relocate ol, sonucta google gibi firmalar gecerli sebebin oldugu surece kabul ediyorlar.

Ps: Google ile bildiklerim sallama degil, google'da technical recruitment olarak calisan birisi bana soylemistir.

• Abi git gel diyoruz da.Yıllar çok önemli ya.O 5 yılımı kendi ülkemde geçiririm daha iyi.Basit değil bu.5 yılını kaybedeceksin.He dersin ki bundan sonra hayatım bu şekilde olacak(olmak zorunda) orasını sen bilirsin...
  • bbu paranin vergisi yok mu, bu bir, ikinci 100 000 dolarlari cok tecrubeli muhendisler alir sen fazla ucuyorsun daha bildigim yeni mezun olacaksin, benim tanidik amerikada master+doktora yapti simdi alaninda oncu bir firmada muhendis 100bin dolar maasi var eline gecen vergiden sonra aylik 5300 dolar kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 20 Nisan 2012; 5:49:01 >
  • Hocam yurtdışından buraya dönüş yapmış bir aile ferdi olarak derim ki 4-5bin TL aile yanı Ailemizle kesin dönüş yapmayı hep planlıyorduk, ama her defasında bu sene olmadı bir sonraki seneye inşallah diyip ertelemek durumunda kalıyorduk. Biraz daha birikim olsun düşüncesi işte.. Sonra artık geri dönüş yapmaya karar vermiştik, geri dönmeyi özellikle de babaannem babamı annemi bizleri çok özlediğinden almıştık. Gel gör ki dönüş yapacağımız tarihten 2 ay önce babaannem vefat etti. O dönem babamın nasıl bir hal aldığını çok iyi hatırlarım. Gurbette olmak zordur, hele ki aileye bağlılık varsa.. Allah hakkında hayırlısını versin hocam

• 17Bin+Asian girls
  • Asyalılar+aylık akbile bile raziyim.
  • Hocam gerçekten çok sevindim. Arkadaşların dediğı gibi, Orada 1 yıl para biriktirip, Buraya gelmen daha mantıklı. Fakat elbette, Yıllardır ailen seni özlemiş. Bir karar alırken, seni yetiştiren insanlara da sormalısın diye dusunuyorum. mesela , Benim dayım endustrı muhendisi, şuanda Arizona'da. Oraya giderken, annesini razı etti. Şuan orada evlendi. gayet mutlu, huzurlu.

Ben kendi adıma söyluyorum; tr de zaten unv okuyordun. Gitin abd de de okulunu okudun. Yaş oldu 27-28-29 oldu.

Tam iş hayatına gireceksin, Bu yıla kadar okudun. Yüksek maaş Hakkındır. Fakat Herşeyin para olmadığını, çok iyi biliyorsun.

Ölüm her an gelebilir. Ben olsam, Maaşım 17 ise 15 e dusurulme ihtimalı olsada, Ben yinede gidip, Mutluluğu huzuru seçerim.

Ailemi buraya alırım. Sonra Temiz, ahlaklı birini bulup, maaşımı 2-3 arası belirtip evlenme adayının para için gelmemesini saglarım.

Veya turkıyeye gelirim. Ağaoğlu gıbı sırketlere mulakata gıderım. yine olmuyosa 5 bine razı olurum.

SELAMETLE

• 17.000e öğle yemeği ve belediye otobüsü dahilse bana mantıklı geldi
  • Burada aileden çok iş koşulları önemli bence. Ayrıca hangi işte gerçekten işini yapıyorsan o da etkili olur.
  • Para bir insani maddi olarak ısıtır ama aile insanı manevi olarak ısıtır ...
  • 17bin TL'yi seçenler para sıkıntısı içinde yaşayanlar ve her şeyin parayla çözülebileceğini sananlar bence. Haklılar.

5bin TL ve aile'yi seçenler aileden biraz zenginler yani para onlar için orta değerde bir şey.
  • İkinci sayfanın başlarına kadar göz gezdirdim, o yüzden yazılmışsa veya sen göz önünde bulundurduysan kusura bakma şimdiden.

Öncelikle çalışacağın şirketin çok iyi bir şirket olacağını biliyorum. Nokia ile görüşmüştün, Samsung, Tesco gibi markalarla iletişime geçmiştin yanlış hatırlamıyorsam. Bu, aldığın maaşın yanında hayat standardını da önemli ölçüde arttıracaktır. Etrafındaki insan profili hayatı daha güzel hale getirecektir fakat ülkemizde çalışırsan etrafında bir sürü otlakçı olacaktır. Bunu da geçtim, çevrendeki insanların bir kısmı sadece paran için seninle zaman geçirecektir.

İkinci olarak, yukarıda gördüm sanırım birisi daha yazmış, bence bir insan belli bir yaştan sonra ailesinden ayrı yaşamalı. Hayatını kendi başına idame ettirebilmeyi bilmeli.

Son olarak, senin problemine bir çözüm önerisi. Orada çalıştığın sürece mutlaka para biriktireceksin. Baktın bir kaç yıl sonra hala ailem düşünceleri aklından çıkmıyor, aileni de yanına alabilirsin. Kazandığın parayla orada ailene de bakabilirsin. 6 ay yanında kalabiliyorlar normal vize ile. Sürekli yanında yaşamalarını istiyorsan da elçilikten prosedürleri öğrenebilirsin diye düşünüyorum.

Umarım kendin için en doğru kararı verebilirsin. Zor karar. İyi şanslar şimdiden.

• 5 yıl aile özlemi çekerim o para için. ondan sonra dönersin ülkene 4 - 5 bin yerine 10bin tl maaş ile başlarsın.
  • Sabahları asyada olur çalışırım, akşamları Türkiyeye gelir çalışırım.
    Yani her ikisinide idare ederim.Hem 22000 TL maaş alırım hemde aileden uzak kalmam.
    Beyin bedava.
  • Hayatın bir düzeni vardır. Canlı olup, şuurlu-şuursuz her yaratılan kendi olgunluklarına ulaştıklarında bağımsız yaşamaya başlarlar.

Bir çita 1.5-2 yaşlarından sonra, bir kuş uçmak için çırptığı ilk kanat hareketi, ailesiyle beraber yaptığı son aktivitedir, bir kız evladı evlenecek olgunluğa geldiğinde...

Büyüyüp sonra uzaklaşıp gitmek doğamızdır. Her şeyi ailemizin yanında yapamayız.

17 yaşından beri aileden habire uzaklarda bulunmaya başladım. 17-18li yaşlarımda çalışmaya diye Güney'e indim sonra yine her yaz kendimi oralarda buldum, 19 yaşımda üniversiteye başladım, Kocaeli'n de 1 yıl okudum, sonra Çanakkale'ye geçiş yaptım aynı bölüm sene kaybetmeden, şimdi de okuyorum burada, önümüzdeki sene başka şehirde okuyacağım ondan sonraki sene yurt dışında inş. Yine bu yazın da fotoğrafçı olarak çalışmaya gideceğim, işim hazır bile.

Uzun lafın kısası, aileden birini kaybedebiliriz, sonra çok pişman oluruz, en iyisi onların yanında durmak gibi düşünmek bence yanlış olurdu. Sırf onlar ölürler diye yanlarında kalırsak, o zaman onların resmen ölmesini bekliyoruz demektir.

Bence Asya'ya gitmeli, çalışmalısın.

Saygılar K.K.

• 1 yıl orada çalışırım beğenirsem ailemi getiririm beğenmezsem biriktirdiğim parayla beraber Türkiyeye geri döner 5 bin tl lik işe devam ederim bu kadar basit.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.