Şimdi Ara

Aylik 17000TL maas mi yoksa aile mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
8
Favori
10.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki

Aylik 17000TL maas mi yoksa aile mi?

(En Son Oy Tarihi: 26.12.2019)
Giriş

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

Ufuklarda evlilik gözüküyorsa 17 bin daha mantıklı bir tercih olur.Kuş yuvadan bir gün uçuyor,ne zaman uçmayı öğrenirseniz sizin için daha iyi Nereye kadar ailenizle kalacaksınız

Bu da cok mantikli. Aslinda ben ise duygusal yaklasmiyorum. Ancak ailem huzursuz oluyor. Ozellikle anne dayanamiyor uzak kalmaya. O yuzden kafami karistiriyor. Ancak bu dediklerin de gayet mantikli. Kus yuvadan artik ucabilmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow_Shooter

quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

Ufuklarda evlilik gözüküyorsa 17 bin daha mantıklı bir tercih olur.Kuş yuvadan bir gün uçuyor,ne zaman uçmayı öğrenirseniz sizin için daha iyi Nereye kadar ailenizle kalacaksınız

Bu da cok mantikli. Aslinda ben ise duygusal yaklasmiyorum. Ancak ailem huzursuz oluyor. Ozellikle anne dayanamiyor uzak kalmaya. O yuzden kafami karistiriyor. Ancak bu dediklerin de gayet mantikli. Kus yuvadan artik ucabilmeli.

17k iyidir. Zamanla ailen de alışır, önemli olan senin alışman.

• uleeeennn...tongayaa düştüm...5000 i işaretledim yandım mı şimdi? bi ben seçmişim

işin şakası böyle seçeneklerin olduguna göre iyi bi meslegin ve kariyerin var...ömrün boyunca para sıkıntın olmayacak gibi...o yüzden hiç düşünmeden aile diyorum...
  • 5-6 yil 17000 ondan sonra ülkeye geri dönüs :)
  • Bence belli bir süre para biriktirip daha sonra aile işlerini düşünürsen ilerde çok rahat edersin.Aslında 4-5 bin de fena sayılmaz ama artık insanlar lüxe düşkün olduklarından dolayı az gelebilir.Bu arada hangi işmiş bu 17.000 olan merak etmedim desem yalan olur.
  • para'dan once mutluluk ve huzur dusun...
  • ergendir bu hayal kuruyo

mantıklı insan 17bini alır ailesini de yanına alır
  • quote:

Orijinalden alıntı: SebaStianbjK

Tamamen kişinin kendi psikolojisine ve karakterine bağlı. 5 senelik üniversite dönemini saymazsak 2 yıldır ailemden ayrı başka bir ülkede yaşıyorum açıkcası hiç özlemiyorum. Bu benim karakterim. Çok seviyorum ama özlem hasret gibi duygularım yok. Devamlı telefonda konuşuruz ederiz. Fakat 2 senedir hiç Türkiye'ye dönsem ailemi görsem arkadaşlarımı görsem diye düşündüğüm olmadı. Yalnız başıma, sevdiklerimden uzakta yaşayabilirim. Ablam da 3 senedir yurtdışında o da 2ayda 1 Türkiye'ye gitmeden, ailemi görmeden yapamıyor. Her fırsatta özlüyor... Bu tamamen senin kendi içinde çözebileceğin bir durum. Hayatı boyunca ailesinin yanından ayrılmamış, 17000 TL'yi duyunca ağzının suyu akan liselilere sorarsan anaya rest babaya rest sülaleye rest çek Asya'lıları tercih et derler. 17000 TL maaş kazanacak yaşa geldiysen kendi kararlarını kendi içinde almalısın.

Cok guzel ve dogru yazmissin. Ancak gozden kacirdigim seyler var mi gormek istedim (baskalarinin ortaya atabilecegi). Cok onemli bir karar sonucta. Aileyi ben de isin acikcasi cok ozlemiyorum. Ancak aile benden hic uzak kalmadigi icin onlar icin manevi buyuk sorun oluyor.

• İnsan ilk etapta kendisi için yaşar, bunu unutma.

Ailen sana maddi anlamda muhtaç değilse, ki bunuda gitmeye karar verirsen oradan çözebilirsin sanırım, kendi hislerin doğrultusunda hareket etmen en mantıklısı. İnsanın en başta kafası rahat, huzuru yerinde olmalı. Mutluluk parayla satın alınamayacak kadar değerli, kıymetli bir şey. Nerede mutluysan, orada olman en doğrusu.

O yüzden olay tamamen sen de bitiyor. Gidip birikim yapmak istersen, hayatında köklü değişiklere ihtiyacın varsa, yaşamının bir evresini sıkıntılı ama büyük bir kısmınıda rahat geçirmek istiyorsan, gitmen en mantıklısı olacaktır. Ha, ailemden kopamıyorum, manevi olarak bağlıyım, gözüm arkada kalır vs. diyorsanda kimsenin seni bunun için suçlayacağını ya da kendin suçluluk hissedeceğini düşünmüyorum.

Birde işin gerçekleri var. Aylık 17.000 TL gerçekten çok güzel para. Şahsi olarak seni tanımadığım için alışkanlıklarını, yaşam standartını bilemem ama düzgün bir birikimle ileride çok rahat edebilirsin. Tabi bu noktada, kafanın rahat olması için sadece birikim yapmayada gitmemen gerekiyor bence. Yeni bir hayata başlar gibi başlamalı, birikimi hayatının akışına göre sağlamalısın. 300.000 lira biriktireceğim diye gidersen, gittiğine gideceğine pişman olursun.

Ben olsam giderdim çünkü maddi olarak ne ben nede ailem iyi durumda değil, hallice diyebileceğimiz bir durumdayız. Aileme düşkünlüğüm olmakla birlikte, 2-3 sene çalışıp birikim yapmak çok işime gelirdi doğrusu.

• 5-6 yil 17k diyenlerin yanlisi var bana kalirsa , 5 yil boyunca bu adamin hic maasinda artis olmayacak mi ? Bence 17 k ile basla 3 sene sonra falan rahat 22-23 k alirsin ama türkiyede çok zor düşünmeden yurtdışına git derim
  • Teklif nerden hocam? Ona göre cevap vereceğim.
  • İşe biraz daha duygusal yaklaşıyım; Eğer annem ve babam yaşlarını aldıysa yani 60 65 yaşındalarsa gitmezdim. Sonuçta insan yaşlanınca ihtiyaçlarını birilerinin yardımlarıyla daha kolay halledebiliyor burda da iş biz, çocuklara düşüyor. Eğer sen oraya gidersen bi nevi hayatlarından çıkmış olucaksın anca telefonda görüşebilceksin.
    Kısacası eğer ailen yaşlıysa gitme.
    Böyle bi durumda ben olsam gitmezdim, en basitinden ben ordayken ailemden biri vefat etmiş olsa vicdan azabı çekerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIOnlyForYouII -- 20 Nisan 2012; 3:01:19 >
  • ya annene babana bir şey olursa sen yokken, muhtemelen yaşlı insanlardır...

damardan girerim arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

ya annene babana bir şey olursa sen yokken, muhtemelen yaşlı insanlardır...

damardan girerim arkadaş

Bir sey olursa ben yanlarindayken de olurdu. O konuda zaten yapacagim bir sey yok.
  • doğru diyorsun,sakınan göze çöp batar ayrıca kibarca söylersek
  • Duygusal düşünme aileden ayrı kalmak falan profesyonel hareket et 17bin çok iyi bi rakam ailene ordanda destek olabilirsin
  • Usta senin konularını takip ediyorum.

Çoğu noktaya değinilmiş konuda.Bende şunu sorayım o halde, anlaşma şartlarında seni kısıtlayacak bir madde var mı ? Yani buradakiler 1 yıl çalış dön diyor ama imzayı 3 yılın altına mı atacaksın o iş nasıl olacak ? Tabi ülkeye dönme zamanları, tatil takvimin nasıl olacak bunlarda var.

Orada harcayacağın brüt para nedir, kaç ayda bir ülkeye döneceksin, çalışma koşulları ile maaşın doğru orantılı mı ? gibi sorular geldi aklıma ilk etapta.

Şöyle bitireyim madem, ben olsam 2 yıllık anlaşmaya imza atar, ayda net 5bin kenara atacak şekilde karımı hesaplar, uzak doğuda tarihi her mekanı dolaşır dönerdim(tabi benim zevkim bu, mesela oteller tatil köyleri falan hiç hoşlanmam.Tarihi mekanlara yapılara ilgiliyimdir, turistik amacım da bu yönde olur yani).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnrbK -- 20 Nisan 2012; 6:20:20 >
  • kendin icin yasa
  • 17000 i sec ayri bir avantaji var türkiyede senin icin referans olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: South Korea

Şimdi düşündümde hacı bende öyl bi fırsat olacak 1 dakka durmam bu ülkede haa bi ayağında burda kalacak zaten ailen var internete 60 lira veriyoz 1 mbit sende diyosunki istanbula yertleşecem aile kuracam te allam ya herkes gider mersine sen gidersin tersine

Seni TTNET AKK konusunda görmüştüm
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.