Şimdi Ara

Aylik 17000TL maas mi yoksa aile mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
8
Favori
10.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Aylik 17000TL maas mi yoksa aile mi?

(En Son Oy Tarihi: 26.12.2019)
Giriş
  • Kesinlikle aile tercihim olurdu . Vatandan , yuvadan kopmanın bedeli 12.000 tl -ki orada 5.000 ile geçinebilmeniz zor- olamaz . Kulağa hoş geliyor fakat başa geldiğinde ne kadar zor olduğunu kavrıyorsunuz . Bir çok kez tanık oldum ve daha yurt dışına çalışmaya gidipte mutlu olan görmedim .
  • Yurtdışı eziyet de olabilir, çok da sevilebilir. İki ihtimali de düşünerek giderdim. Kendime bir planlama yapıp yeterli paraya sahip olduğumda Türkiye'de ufak-orta çapta bir yatırım yapar zamanı gelince de ondan gelen parayla ve varolan sermayemle istediğim hayatı yaşardım. Neden Türkiye'de yatırım derseniz aileden dolayı. En azından gelip gitmeye bahane olur. Sonra nereye istersen oraya gidersin zaten. Tabii şartlar olumsuz gelişebilir, o 17000 hesapları bambaşka yönlere gidebilir. Hepsini göze almak lazım.
  • sen amerikada okuyordun değilmi fotoğraflar yüklemiştin bence 1 veya 2 yıl 17 000 likte çalış parayı iyice biriktir ardından türkiyeye gel ye parayı veya yatırım yap
  • Aileme bağlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: U Mad Bro?

Arkadas Samsung'u sececek sanirim

Bir ara konusu vardı. Ne oldu o iş merak ettim.

Bu arada 17000'i bir dene yapamazsan çeker gelirsin. Kazandığın da kâr kalır sana.
  • 17bin + otda bir bayğyean bulup evlenip oturma izni almak
  • 4 bin + aile + akbil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 300 Trakyalı -- 20 Nisan 2012; 0:28:47 >
  • 17 bin tl yi kim neden veriyo nasıl bir iş bu diye merak eden sadece benmiyim ?
  • canlıyı göreyim dibinde öleyim. Tabiki 17.000 tl.
    4-5 sene takıl sonra dön. türkiyede krallar gibi yaşarsın.
  • tabiki burak yılmaz
  • Tamamen kişinin kendi psikolojisine ve karakterine bağlı. 5 senelik üniversite dönemini saymazsak 2 yıldır ailemden ayrı başka bir ülkede yaşıyorum açıkcası hiç özlemiyorum. Bu benim karakterim. Çok seviyorum ama özlem hasret gibi duygularım yok. Devamlı telefonda konuşuruz ederiz. Fakat 2 senedir hiç Türkiye'ye dönsem ailemi görsem arkadaşlarımı görsem diye düşündüğüm olmadı. Yalnız başıma, sevdiklerimden uzakta yaşayabilirim. Ablam da 3 senedir yurtdışında o da 2ayda 1 Türkiye'ye gitmeden, ailemi görmeden yapamıyor. Her fırsatta özlüyor... Bu tamamen senin kendi içinde çözebileceğin bir durum. Hayatı boyunca ailesinin yanından ayrılmamış, 17000 TL'yi duyunca ağzının suyu akan liselilere sorarsan anaya rest babaya rest sülaleye rest çek Asya'lıları tercih et derler. 17000 TL maaş kazanacak yaşa geldiysen kendi kararlarını kendi içinde almalısın.

• Evlen karınla git oraya
  • Dostum bence bi 5 sene git çalış ayda 5.000 tl harcasan 12.000 tl kenara atsan yılda 144 bin 5 yılda 720.000 yapar o zaman dönersin
  • insanın yapsına bağlı tabi

ben 17bini tercih ederim

babasız ve annemi pek görmeden büyüdüm,uzun süreli ilişkilerim kötü bitti,aile özleminden/kurma isteğinden pek anlamam görmediğim için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonkeySpeed -- 20 Nisan 2012; 2:05:22 >
  • adam bildiğin paramı sevdiklerin mi demiş

cevap veriyorum ikiside değil hacı abi, ne para ne sevdiklerim, kendi huzurum, fikren fiziken özgürlüğün olmadıkça, yemişim parasını yemişim ailesini...

aile sana bir yere kadar bakar, para seni bir yere kadar götürür, yani kasmaya gerek yok, ömrünün sonuna kadar -saydı -seydi lerle geçireceksen hiç yaşama bence..
    cebimin ve gönlümün boşluğu asla dolmaz, hayatı nerede dolu dolu yaşayacaksan orada ol, cebinde dolar gönlünde...

aha yok mantık aramıyorum iş icabı diyorsan, ekmeğin nerede bolsa oraya git sevdiklerinde seninle birlikte gelir(zihinde ve kalbinde)
  • Memleketimizin hali göz önüne alındığında, 17.000 liralık seçenek seçilip iyi bir birikim yapılabilir. Sonrasında memlekete dönülüp güzel bir hayat sürülür. Hayatta zorluk çekmeden rahatlık olmaz. Ben böyle düşünüyorum.
  • Sen apple la mülakata giren arkadaş değil misin?
  • 17 bin lira + asyalılar ve dh ye konu açan bi eleman . OMG OMG beyin bedava
  • Anketi ekledim. Yorum yazanlara tesekkurler. Ozellikle nedenleri yazanlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rds

Memleketimizin hali göz önüne alındığında, 17.000 liralık seçenek seçilip iyi bir birikim yapılabilir. Sonrasında memlekete dönülüp güzel bir hayat sürülür. Hayatta zorluk çekmeden rahatlık olmaz. Ben böyle düşünüyorum.

Doğru düşünüyorsun. Katılıyorum Aylık 17.000 bu ülkede ne olursa olsun kaçırılmayacak bir fırsat
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.