Şimdi Ara

Avatar, 12 yıl sonra Çin'de tekrar vizyona giriyor; Avengers Endgame'i geçmeye çalışacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Avatar, 12 yıl sonra Çin'de tekrar vizyona giriyor; Avengers Endgame'i geçmeye çalışacak



    Başarılı yönetmen James Cameron'ın yazdığı ve yönettiği Avatar filmi 2009 yılında vizyona girmişti ve sinema dünyasına damga vurmuştu. Özel efektler anlamında çıtayı bir hayli yukarıya çıkaran film, hasılat rekorunu da bir hayli yukarı çıkarmıştı. Ancak 2019 yılında yayınlanan Avengers Endgame, 10 yıl sonra Avengers Endgame'in rekorunu geçmişti.



    Ayrıca Bkz.Da Vinci Şifresi'nin öncesini anlatacak olan bir dizi geliyor: Dan Brown's Langdon



    The Hollywood Reporter'ın yaptığı habere göre önümüzdeki Cuma günü Avatar, Çin'de tekrar vizyona girecek. Hem 3D IMAX hem de klasik 3D versiyonlarıyla tüm ülkede tekrar vizyona girecek. Avatar'ın Avengers Endgame'in hasılat rekorunu geçmesi için yaklaşık 7.4 milyon dolar hasılat elde etmesi gerekiyor. Avengers'ın şu anki hasılatı 2.797 milyar dolar, Avatar'ın da 2.790 milyar dolar.



    Elbette filmin vizyona girmesindeki birincil sebep rekoru geçmeye çalışmak değil. Birincil sebep salgının getirdiği sinema sektöründeki çöküşü toparlamak. Bildiğiniz gibi sinemalar Çin'de bir hayli büyük bir gelir kaynağı.



    Avatar'ın devam filminin çekimleri bitirilmiş durumda ve şu anda çekim sonrası işlemler yapılıyor. Normalde bu yıl vizyona girmesi beklenen Avatar 2, salgın sebebiyle 16 Aralık 2022'ye ertelenmişti.




    Kaynak:https://www.hollywoodreporter.com/news/avatar-surprise-re-release-china







  • Amaç o değil ama başlık o. Tebrik ediyorum.

  • quote:

    2019 yılında yayınlanan Avengers Endgame, 11 yıl sonra Avengers Endgame'in rekorunu geçmişti.

    Vay be.

  • Geçer muhtemelen, sonra da Avengers Endgame tekrar girer o da onu tekrar geçer. Öyle gider artık...

  • Pandemi olmasa geçer de, akıntıya karşı kürek çekiyorlar şuan.

  • avatar ı bi izlemedim gitti. nasıl bir film bilgisi olan var mı

  • haberde onumuzdekı hafta cıkıcak dıyor sonra 2022 hangısı dogru.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mladenbmv

    haberde onumuzdekı hafta cıkıcak dıyor sonra 2022 hangısı dogru.

    haftaya gösterime girecek olan ilk avatar filmi,

    2022 de vizyona girecek olan ise yeni çekimleri biten avatar 2 filmi.


    zaten avatar 2 filmi sinemalarda gösterilmez ise bu yapımın harcadığı gelirde çöp olacak dolayısıyla sinemanın salgından ötürü kapanması filmin vizyon tarihini öteledi.muhtemelende salgından ötürü seyirci kaybına uğrayan ve yapım firmalarını ciddi sıkıntıya sokan bu süreci atlatmada avatar 2 filmi kurtarıcı olarak lanse edilecek ve büyük ihtimallede bu etki ile çok büyük bir rekorla hasılat birincisi film olacak.

  • İşlerine gelince Çinliler pis, kötü, kaka, Çin'e ambargo, işlerine gelince hasılatı arttırmak için kaç yıllık filmlerini Çin'de tekrar vizyona sokmak! Belki de dürüstçe Çinlileri sevip sevmediklerine karar vermeliler. Ya her şeye ambargo koyup filmlerini de vizyona sokmasınlar ya da onlardan medet ummasınlar. Belki de koronayı atlattıkları şu süreçte Çinlileri topluca sinemalara sokup yeni bir dalga planlıyorlardır bilemem artık. Bu dünyaya da hükümetlere de güvenmiyorum çoktandır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 11 Mart 2021; 9:26:49 >
  • Avatar'ın neden bu kadar tuttuğunu hiç anlamamışımdır. Bence altında bir reklamcılık başarısı var. "Herkes bunu izlemeli çünkü teknik devrim niteliğinde" vurgusu yapınca hiç izlemeyecek olan da izler. Yani meraktan izler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 12 Mart 2021; 10:26:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Aynı fikirdeyim. Avatarın başarısı, yüksek reklam ve pazarlama stratejileri ile markalaşmış olan James Cameron isminden ileri gelmektedir. Zamanına göre sunulan teknik başarılarına laf edemem ama görsel efektler ve sesten başka hiçbir numarası olmayan vasat bir yapımdır. Şu reklamları ve James Cameron ismini at şu gişe başarısının uzağından bile geçemezdi. Avatarı ben film olarak değil de görsel ve ses efektleriyle zenginleştirilmiş 2.5 saatlik bir demo olarak görüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 13 Mart 2021; 2:15:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    end game de ne var? mcu nun fanları için yapılmış, buram buram fanmade kokan bir filmden başka birşey değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Endgame'i uzun yıllar uğraşıp koca bir sinematik evren inşa edip çektiler. Marvel filmleri overrated diyebiliriz tabii ama çok sayıda karakterin ne denli vasat işlenirlerse işlensinler büyük bir seyirci potansiyeli var. Yani reklam yapsalar da yapmasalar da çok sayıda insan aksiyon ve karakterler için Endgame'i izleyecekti. Avatar'daki kadar bir sıfırdan başlama durumu Endgame'de ya da herhangi bir süper kahraman filminde yoktu. Bir yandan Endgame de başarısız addetmiştim, Infinity War'dan sonra bence bariz bir gerilemeydi. Kurgusu zaman yolculuğu teması yüzünden hiç inandırıcı değildi. Mantık hatalıydı. Sahneleri zaten oldukça dağınık ve sıkıcıydı. Baş kötü Thanos da değişmişti. Habire aynı tuhaf lafı (I am inevitable, ben kaçınılmazım) ona tekrar ettiriyorlardı. Bunu diyen bir karakter zaten kozmik bir diktatör olmaya çalışırdı saçma sapan felsefemsi bir misyon benimsemezdi. Zaten kendi kendisini yok edecek bir şeyi bu kendisini yok ediyor diye yok etmezsin ve kendini elde ettiğin sonsuz güçten sonra mahrum bırakmazsın (sen kötüsün yahu!). Yeryüzünün en abestle iştigal planı herhalde Thanos'un tasarısı olabilir. Aynı Thanos neden bunca yıl bekledi de bir de o zaman harekete geçti? Marvel'in Thanos kısmı fena batık; ne yapsan kurtarmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 13 Mart 2021; 2:33:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Seyirci potansiyelinin olması Sinema nın ucuz ve zevkli bir aktivite olması.3 Yıl önce neredeyse her hafta sinemaya gidiyorduk İMAX 20 TL geliyordu.Maximum kampanya vs .Gelmek istediğim nokta şu hocam Marvel filmlerinin çerezlik diye tabir edebiliriz özelikle gittiğiniz salon güzelse keyif almaya bakıyorsunuz.Zaten Disney-Marvel olması belli bir yaş grubuna olması senaryonun yetişkinler için ya da mantıklı olmasını torpülüyor.Hawkeye,Kış Askeri,Blackwidow bunların olması bile senaryoyu aşağı çekiyor.Sonuç olarak hocam aksiyonu olan,efektleri kaliteli olan çerezlik bir yapım için iyidi.Şimdi sinemayı saldık.

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Çıktığı dönemde reklamı çok sağlam yapılmıştı. "Cameron bu filmi çekmek için teknolojinin gelişmesini 10 yıl bekledi" falan goygoyları da eklenince herkes hypelandı filme. Sinema ile en alakasız adam bile gidip izlemişti bu filmi.

  • Ben bu filmin özelliğini hala anlamadım.

  • Rekoru geçmişler yine 1. sırada Avatar, biraz önce başka yerde okudum. Sinema sektörünü toparlama adına sundukları film 'Avatar' ise, sıkıntı büyük bunların..

  • İki kere gitmiştim, Avatar muhteşem bir film idi. Sinema salonunun kattığı büyü bambaşka bir şey.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.