Şimdi Ara

Audi A3 mü yoksa Volvo V40 mı? [V40 R-Design Alındı.] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
1
Favori
35.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 95 bin TL ye BMW 316İ alacaksın performansıda güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Premiumasas

95 bin TL ye BMW 316İ alacaksın performansıda güzel

95 e dizel orta donanım volvo s60 mı alırsın, yoksa benzinli boş donanım 3.16 mı?
  • Performans olarak bakılırsa 180lik manuel v40 ile 140'lık a3 0-130 km'lere kadar kafa kafaya gidiyor, fakat sonrasında v40 0-180 km'ye 6 saniye önce çıkıyor, hız arttıkça bu farklar katlanarak artacaktır. Otomatik viteste dsg'nin avantajı sayesinde belki bu bahsettiğim 130 km 140-150'leri görür fakat sonrasında yine değişen bir şey olmayacaktır.

Audi A3 mü yoksa Volvo V40 mı? [V40 R-Design Alındı.]

2.si audi'nin şanzımanı maksimum 250 nm'ye dayanırken volvodaki şanzımanın kapasitesi 450 nm... Bu da audinin 250 nm'lik motoru düşünüldüğünde audi açısından büyük bir soru işareti demek.

Araçların şasilerine bakıldığında ise v40'ın tüm yaşam kafesi ultra yüksek güçlü çelikten imal edilmişken, a3'te bu materyalin kullanımı yaşam kafesinin a ve b sütunlarıyla kısıtlı.

A3'ün bu karşılaştırmada öne çıkabileceği tek disiplin yakıt tüketimi olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 17 Şubat 2013; 19:33:11 >

• Ben yıllardır birbirine benzeyen Audileri görmekten ve yıllardır ama yıllardır ufak makyajlarla yeni kasa diye çıkarılan Audilerden çok sıkıldım..

Tercihim kesinlikle Volvo olurdu..

Not: Bu yeni kasa araba çıkarma huyunda Vw 1, Audi 2. dir herhalde.. (Kardeşim bir yenilik yapın ya, içte dışta ufak farklılıklar al sana yeni kasa.. Yok öyle yağma)
  • Araçların fiyatları ve donanımlarına göre karar verilir ki ikiside arasında tasarım dışında çok çok büyük farklar olmayan araçlar... Ancak A3 biraz daha verimli, yani daha makul tüketimle daha iyi performans ortalaması veriyor... Özellikle silindir kapama teknolojili 140 Hp 1.4 TFSI motor, oldukça esnek bir kullanım sunuyor, isterseniz oldukça ekonomik kullanmak mümkün... Ancak bu araç yanlış bilgi almadıysam Ağustos'tan önce Tr ye gelmeyecek gibi gözüküyor... Mart sonunda 1.4 TFSI 122 Ps, Haziran sonunda 1.6 TDI, Ağustos'ta 1.4 TFSI 140 Ps A3 ler gelecek diye biliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

Orijinalden alıntı: Premiumasas

95 bin TL ye BMW 316İ alacaksın performansıda güzel

95 e dizel orta donanım volvo s60 mı alırsın, yoksa benzinli boş donanım 3.16 mı?

Şahsen ben gider yine 3.16 alırım ama arkadaş alabilirse 105 bin tlye full olanınıda alabilir tabi ...
  • Aynı fikirdeyim,makul bir fiyatla gelirse ağustosta gelecek 140 HP dengeleri bozabilir..
  • fuarda volvo v40 a oturdum direk dedim ki sınıfının başını çeker bu araç, diğer araçlara oturmamla kalkmam bir oldu ancak v40 ın içinde epey zaman geçirmiştim
  • volvo
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

Performans olarak bakılırsa 180lik manuel v40 ile 140'lık a3 0-130 km'lere kadar kafa kafaya gidiyor, fakat sonrasında v40 0-160 km'ye 6 saniye önce çıkıyor, hız arttıkça bu farklar katlanarak artacaktır. Otomatik viteste dsg'nin avantajı sayesinde belki bu bahsettiğim 130 km 140'ları görür fakat sonrasında yine değişen bir şey olmayacaktır.

2.si audi'nin şanzımanı maksimum 250 nm'ye dayanırken volvodaki şanzımanın kapasitesi 450 nm... Bu da audinin 250 nm'lik motoru düşünüldüğünde audi açısından büyük bir soru işareti demek.

Araçların şasilerine bakıldığında ise v40'ın tüm yaşam kafesi ultra yüksek güçlü çelikten imal edilmişken, a3'te bu materyalin kullanımı yaşam kafesinin a ve b sütunlarıyla kısıtlı.

A3'ün bu karşılaştırmada öne çıkabileceği tek disiplin yakıt tüketimi olacaktır.

Hocam volvonun şanzımanın 450nmye dayanıklı olduğuna emin misiniz? Şayet öyle olsaydı dizel motorla beraber sunmazlar mıydı lansmandan itibaren?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kirpinti

Daha sonra sürülmesinin tork dayanımı ile ilgisi yok.450 NM torka dayanımlı olduğu doğru.

Lansmandan itibaren dizel+Powershift sunulsa T4 motoru ve Dizel Manuel'i veya D3-D4'ü kime satacaktınız ?

Otomobil firmaları ürünlerin değişik türevlerini bir anda sunmaz.Talep azalmaya başladığı anda piyasaya sunulan yeni türev azalan talebi tekrar canlı tutmaya çalışır.Artık yapacak bişey kalmayıncada kasa değişir
  • O zaman gayet iyiymiş valla v40. A3un esamesi okunmaz yanında. 2-3 sene sonrası için benim de aklıma girdi

• Ben de aynı kararsızlığı yaşıyordum ki hatta benim düşüncem tamemen farklı olarak Vw CC düeti ile başladı , sonrasında Mercedes A - Audi A3 - Volvo V40 triosu şekline dönüştü.. Ben kararımı beyaz bir V40 R-Design'ten yana kullandım. Yabancı forumlarda çok araştırma yapmıştım ama aracı görmeden sipariş verdiğim için kafamda birçok soru işareti vardı. Fakat aracı gördükten sonra doğru karar verdiğim için çok sevindim. Bu arada Mercedesi kullanma , A3ün içini de yakından inceleme fırsatı buldum. A3 ile ilgili tek negatif düşüncem sanki bana kokpit tasarımı yarıda kalmış zoraki olarak o şekilde satışa sunulmuş izlenimi verdi. Ama bu unsur dışında Audi de bence çok hoş bir araçtı...

• V40 çok hoş bir araç özellikle R-Desing 95.000 TL'ye 1.6 benzinli otomatik şanzımanlı full olmasa da yeterli donanımlı bir araba alınır.
    Hayırlı olsun da denilir. Yeni A3 canlı gözle incelemek lazım. Fotoğraflardan aynı gibi duruyor. V40 daha hareketli
  • Audi A3 derim iç mekanı sade ve kaliteli.
  • A3 tabii kide.
  • V40 diyen çok ama iş ciddiye binince çoğu arkadaş a3 alır.Yollarda ozellikle bu fiyatlara fazla v40 görecegimi düşünmüyorum.V40 da a3 kadar premium algisi olmadıgini düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

Performans olarak bakılırsa 180lik manuel v40 ile 140'lık a3 0-130 km'lere kadar kafa kafaya gidiyor, fakat sonrasında v40 0-180 km'ye 6 saniye önce çıkıyor, hız arttıkça bu farklar katlanarak artacaktır. Otomatik viteste dsg'nin avantajı sayesinde belki bu bahsettiğim 130 km 140-150'leri görür fakat sonrasında yine değişen bir şey olmayacaktır.

adamlar audi a3 ün 0-200km/h hızlanmasını yazmamışlar heralde 2 3 dakka tuttu

tsi motorlar zaten 160 dan sonra hızlanmak istemiyor.. bu 122ps dede aynı 140 dada aynı 160 dada aynı

edit: dede dada dada

• V40 güzel ancak 2.el meselesi Volvo'nun her an indirim yapabilecek bir fiyat politikası izlemesi ayrıca da servis masrafları düşündürüyor biraz.Güzel araç olduğu kesin ancak bir A3'e göre çok daha pahalıya geliyor.Yerinizde olsam(ki yerinizdeyim ) yeni A3 Sportback'i beklerdim.TFSI 140PS + Ambition + S-tronic + Adaptif Xenon ve LED + Advance paket alırdım.Maksimum 85-86 isterler bu araca.

Tabi C180 AMG'de göz kırpmıyor değil.Ya da A200 AMG.

Kısacası Volvo kesinlikle almazdım.Göründüğünden çok daha pahalı bir araç.
  • volvonun indirim meseleside adın çıkacağına ...... çıksın meselesine döndü ... yani adamlar fi tarihinde bir fiyat güncellemesi ile indirim yapmışlar o gün bu gündür konuşuluyor . ben 1 yılı geçkindir takip ediyorum fiyat listelerinde bir indirim göremedim. bayi indirimlerini de bilmiyorum.

bu arada indirim yapsalarda alsak diye 1 yıldır bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sidartha123 -- 17 Şubat 2013; 22:59:34 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.