Şimdi Ara

Astra J Sedan 1.4T LPG yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
4.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar malum artan benzin fiyatları ve yılda ortalama 25 bin km yapmam sebebiyle lpg ye merhaba diyeceğim fakat kafamı karıştıran bir durum var.

Servis Landirenzo öneriyor yağlamalı sistem diyor 5500 TL fiyat çıkıyor sanırım belli aralıklarlada bu sisteme yağ koymamız gerekiyormuş. Bunun hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Birde Prins vsi2 buldum 4200 TL ye prins bayiisi montajı yapacağını ve sorun olmayacağını söyledi.

Subap sorunu yeni nesil tüm araçlarda var öyle yada böyle değişime gidilecek belli bir kmden sonra çok önemsemiyorum fakat Landirenzo çok kafamı karıştırıyor.

Araç 1.4T benzinli B14NET motor kodu. Araç en az 4 yıl daha kullanılacak ve kendini amorti eder mi?

Sizce hangi kiti tercih etmeliyim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yağlamalı kit olayın reklamı diyebiliriz. Fakir karışımda çalışan araçta egzoz gaz sıcaklığı yüksek olur ve bu sıcak gaz egzoz sübapları ile dışarı atılır ki zaten erime de egzoz sübaplarında gerçekleşir. Ancak yağlamalı kitler bahsettikleri sıvıyı emme sübabına gönderirler, bir tezatlık çarpmıştır gözünüze :)

Lpg kitinde fark daha çok regülatör ve enjektörlerde oluyor. Atiker'in regülatöründe basınç dalgalanmaları olur, siz rölantide 1.0 bara ayarlarsınız ama gaza bastığınız zaman bu 0.95 bara düşebilir, bu da enjektöre gönderilen yakıt miktarının olması gerekenden az olmasına sebep olur. Atiker Fast'te basınç düzeltme ekranı var ancak Gold veya Grand gibi kitlerde durum nedir bilmiyorum.

Enjektörlerdeki fark ise çalışma hızı ve ses diyebiliriz. Enjektör kalitesi arttıkça ses azalır, çalışma hızı artar, direnç düşer desek kabaca doğru tanımlamış oluruz.

Atiker Grand, 1.4 Turbo için uygun bir kit, ayarı düzgün yapıldığı sürece parça bozulması hariç sıkıntı yaratmaz. Prins VSi2 çok kaliteli, özellikle enjektörleri çok hızlı ama 1.4 Turbo için gereken bir kit değil. OPC'ye LPG takacağım derseniz VSi2 alın elbette ama 1.4 Turbo için fazlaca masraf, değeceğini sanmıyorum :)

Eğer tavsiye istiyorsanız size bir link bırakayım, size yakın olan yeri arayarak bilgi alabilirsiniz

http://lpgayari.com/iletisim/
  • Sizin araba hep 7.5 litre yakmıyormuydu ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 1.6 düz motora geçen sene Ankara’da serviste landirenzo taktırdım ama fatura vs olgun lpg adıyla kesildi bence direk olgun lpg ile iletişime geçin derim simit depo 36 litre alıyor ve uzun yolda 380-390 kmleri görüyorum şehir içi ise 350 den aşagı düşmedi ki kasmıyorum bile az yaksın diye. Yağlamalı sistem artısı var diyen de çok eksisi var diyende. Amorti etme durumu tamamen katedeceğiniz kmye bağlı

Bu zamana kadar motor arıza ışığı tekleme stop etme gaz benzin geçmeme gibi sorun olmadı yaz kış ayarını landirenzo kendisi otomatik yapıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Niye kıskandın ki beni şapşik

• Muhtemelen satana kadar 100 bin km üstü yapacağım kesin...
    Serviste taktırmayı düşünmüyorum onlarda başka yere yaptırıyor sonuçta ama orası 5500 dedi sadece 2 marka arasında kaldım.

@Alistar her lpgci ayrı kafadan söylüyor kimi diyor iyidir subapları soğutur kimisi bir işe yaramaz sabahtan beri aramadığım lpg bayiisi kalmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

Hea 7,5-8 yakıyor az daha tasarruf etmek zorundayım maalesef 7,17 den benzin alınca kafamda şimşekler çakmaya başladı

Niye kıskandın ki beni şapşik
    Hacı bende aynı motor şanzımanı 2 yıl kullandm da ankarada 9 litrenin altına düşmedim

Aracın garantisi devam ediyorsa landirenzo EVO serisi taktır pişman olmazsın, 10bin km altındaysan motor garantisi de veriyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OPEL Astra J 1.6 Dizel Enjektör
    2 yıl önce açıldı
    opel Astra j 1.4t tekleme
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Muhtemelen satana kadar 100 bin km üstü yapacağım kesin...
    Serviste taktırmayı düşünmüyorum onlarda başka yere yaptırıyor sonuçta ama orası 5500 dedi sadece 2 marka arasında kaldım.

@Alistar her lpgci ayrı kafadan söylüyor kimi diyor iyidir subapları soğutur kimisi bir işe yaramaz sabahtan beri aramadığım lpg bayiisi kalmadı.
    vallah hocam astra var bende. yağlama sistemi vardı. ona rağmen subaplar lpg takıldıktan 70 bin kilometre sonra rahmetli oldu.
    subapları yaptırdıktan sonra yağlama kutusunu da söküp attırdım.
    yani yağlama sistemi olunca subap eritmez falan diye birşey yok.
    Ama 1.4t subap konusunda diğer modellere göre daha dayanıklı. o açıdan belki de sıkıntı yaratmaz.
    lpg'de ise markadan çok kime taktırdığınız ve ayarının iyi olması önemli.
    çünkü ayar bozuk olunca bir sürü sıkıntı yaratıyor.

• Candan mühendislik ümraniyede,lovato obd2 taktır,devam et.https://youtu.be/_E9Z5x3-7KI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkaraman -- 16 Nisan 2019; 15:35:3 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirARSLAN -- 16 Nisan 2019; 15:36:8 >
  • quote:

Ankara'da o civarda yakar normaldir ama Sivas ta trafik akıcı... Ben biraz sıkıştırırsam 9 ve üstüne çıkıyor sakin kullanımda 8 i pek geçmez Sivasta.
    Maalesef araç 25 bin km de şuan aracın garantisi devam ediyor ama...
    Hacı git bi olgunla görüş belli fiyat karşılığı motor garantisi verebiliyorlar.

Yağlama sistemini motor garantisi vermk için mecbur takıyorlar ama hayatımda gördüğüm en boş anlamsız sistem, okulda otomotiv mühendisliği bölümündeki hocaya sordum kendisi baya baya bilgili ki kesinlikle faydası olmaz dedi subap erimesine. Yaptırdıktan sonra kendileri yağ koyuyorlar, o bitene kadar kullan sonrada tekrar yağ koydurmadan devam et. Ben şuan aynı aracın 1.6 atmosferiğini lpgli kullanıyorum, son 60bin kmdirde yağsız kullanıyorum, yağ kutusu boş :)

Bir tavsiyem opel bayisinde fiyat yüksek oluyor bayide taktırma

• Landirenzo nun Türkiye de iki İthalatçıs� var galiba biri Kayserili olgun LPG. Ankara'da bayileri var. Kalite konusunda bişey diyemiyorum. Benim araçta da landirenzo var. Çalışırken millet dizel sanıyor. Düğmeye basıp kapatınca evde çalışan elektrik süpürgesi kapatılmış da sessizlik olmuş gibi oluyor. O kadar ses farkı var. :) Ama devirlenince eşitler tabi. Rölanti de bu dediğim
    Lpg dönüşüm kitlerinin genel olarak italya menşeili olmalarına binaen İtalyan forumları bi incelemen fena olmaz. Belki hangisini takmanın iyi olacağına daha net karar verirsin.

https://forum.quattroruote.it/threads/cruze-sw-ltz-1-4-turbo-gpl.74221/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etusch -- 16 Nisan 2019; 16:0:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: etusch

Landirenzo nun Türkiye de iki İthalatçıs� var galiba biri Kayserili olgun LPG. Ankara'da bayileri var. Kalite konusunda bişey diyemiyorum. Benim araçta da landirenzo var. Çalışırken millet dizel sanıyor. Düğmeye basıp kapatınca evde çalışan elektrik süpürgesi kapatılmış da sessizlik olmuş gibi oluyor. O kadar ses farkı var. :) Ama devirlenince eşitler tabi. Rölanti de bu dediğim
    Lpg dönüşüm kitlerinin genel olarak italya menşeili olmalarına binaen İtalyan forumları bi incelemen fena olmaz. Belki hangisini takmanın iyi olacağına daha net karar verirsin.

https://forum.quattroruote.it/threads/cruze-sw-ltz-1-4-turbo-gpl.74221/
    bende atiker takılı.
    tam tersi lpg'ye geçince araç çok sessizleşiyor. benzinde daha sesli çalışıyor.

• Candan mühendisliği bi ara sor fikirlerini al istanbulda bu işin piri olarak geçiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uza -00- -- 16 Nisan 2019; 16:34:28 >
    2020 1.5 Audi A3 Sport
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uza -00-

Candan mühendisliği bi ara sor fikirlerini al istanbulda bu işin piri olarak geçiyorlar
    candan mühendislik istanbul/ümraniye'de yalnız.
    1999 1.6 Renault Clio RXT
    2014 1.4 Seat İbiza Style
    2012 1.6 BMW F30 Comfort
    2020 1.5 Audi A3 Sport
  • yasin90 Y kullanıcısına yanıt
    Kayseri de yerleri varmış aradım konuştum haftaya kayseri ye gideceğim hem prins hem Landirenzo hakkında konuşacağım artık hangisi mantıklı gelirse o kiti takacağım. Subap sorun etmiyorum belli bir km sonra değiştirir yoluma devam ederim. Tavsiye için teşekkür ederim kardeş.

• Uza -00- kullanıcısına yanıt
    Candan atiker takalım diyo bende onu istemiyorum. Biraz kaliteli bir kit olsun istiyorum. Al satçı değil uzun süreli bıkıyorum araçlara ben.

• GM motorlarına Prins ve Landirenzo nun dışında bir marka düşünüpte macera aramayın aksi taktirde motor arıza ışığı tekleme bayılma sorunları yaşarsınız
  • En iyi Prins olmakla birlikte GM grubu araçlara servisten Landirenzo tavsiye edildiğini duymuştum. Aynı zamanda kimi Cruze kullanıcılarının lanetrenzo dediğini de sıkıntılardan dolayı...Prins'in bakım aralığının uzun olması, enjektör kalitesi farkı var açıkçası.

BRC Seq 32 de çok iyi kitmiş. Prins-BRC-Landi-Lovato diye sıralardım kendimce.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.