Şimdi Ara

ASOSYALLİKTEN KURTULMAK İMKANSIZ. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
20
Favori
12.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuya yorum yazmadan geçemeyeceğim konuyu görünce kendim aklıma geldim yaklaşık 2 yıl önce durum bende de aynıydı insanlar konuşmayı hiç ama hiç sevmezdim nedense boş muhabbet yaptıklarını düşünürdüm ya da öyle olmasını isterdim diyelim çünkü konuşacak bir şey bulamıyordum.Ama yaklaşık 2-3 yıldan beri hayatım değişti diyebilirim asosyallikten çıkıp çok fazla sosyal olduğum söylenemez ama eskisine göre epey yol kat ettiğimi söyleyebilirim.Biraz tavsiye vermemi istiyorsan her şeyi karşındaki insandan bekleme mesela bir ortama giriyorsun değil mi örneğin dershaneye gittin sabah dersiniz mi var girince günaydın de,çıkışta iyi akşamlar gibisinden başla sohbet edemem diye korkma en b*ktan konularda bile sohbet ediliyor.Erkek erkeğe olunca daha rahat olursun zaten.(Kızlar için zamana ihtiyacın var gibi duruyor ama kızlarla daha zevkli kafa dengise eğer)Hiç bir zaman kendini aşağı görme karşındakiler de senin gibi insan yanlış bir şey söylesen bile dünyanın sonu değil abicim son olarak sana önerilermi kitap oku,gündemi takip et,zaten asosyal olduğun için dizi,film,oyunla aran iyi,çok fazla olmasa da genel kültürün olsun,muhabbet tıkanınca başından geçen komik bir şeyler anlat internetten komik videolar izleyin olum hayat yaşayınca,paylaşınca güzel ya kabuğuna çekilip kalma ileride çok pişman olursun.Umarım bu yazdıklarımın bir kısmını dikkate alıp dinlersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkweither -- 19 Eylül 2014; 13:35:18 >

• sen şu paceli teamler kuran herif deilmisin fifada konuda küfür yemediğin eleman kalmadı troll seni şaka bir tarafa 20 yaşındayım demişsin sanırım kendine bir uğraş edin spordan mu hoşlanıyorsun örn. futbol mu oynuyorsun o konuda kendini geliştir basket mi oynuyorsun o konuda kendini geliştir ama sana en büyük tavsiyem fitness body vs yazılman çünkü hem içindeki o kötü enerjiyi atcak hem de beslenmene dikkat ettiğin için özgüvenin artcak . Çünkü bizi annelerimiz kız gibi yetiştirdi oğlum ona dokunma oğlum sus bizi çocuklarından çok her an kırılcak bir vazo olarak gördüler bizde de işte bu eziklik var ama bunun arkasına sığınmak korkaklıktır . Doğru belki çoğu insandan farklıyız çünkü biz öyle zannediyoruz biz aslında kendimizi hasta olarak görüyoruz normalde onlardan hiçbir farkın yok hiçbir farkımız yok . Sanırım tek çocuksundur büyük ihtimalle veya değilsinde sanırım ailede geri planda kalman daha az sevildiğini düşünmende seni asosyalliğe itmiş olabilir

• @Rocky Marciano

2 kardeşiz. dediğin doğru sayılır, ailem tarafından süt çocuğu olarak yetiştirildim. bu yaşta hala babam yatma saatime karışır, ders çalış derler vs... büyüdüğümü anlayamıyorlar sanırım.
    e onlar da haklı, bir yetişkinin yaptığı hiçbir şeyi yapmıyorum ki. tek yaptığım şey 11-12 yaşındaki çocuklar gibi oyun oynamak. ne bir sevgili, ne bir kötü alışkanlık, ne bileyim, büyük olduğumu hissettirecek hiçbir şey yapmadım. böyle yaşadım şu zamana kadar. ben bile kendimi çocuk olarak görüyorum bazen. ben 2. kez mezuna kaldığım için sınıfımdaki çocuklar benden 1 yaş küçük. ama yemin ediyorum ortamda hiç belli olmuyor bu. adamlar bir konuşuyor bir konuşuyor görmen lazım...sanarsınki onlar 20 yaşında, ben 14 yaşında kalmışım. kötü bi durum.

fitness işini herkes söylüyor fakat ne kadar yararlı olur bilmiyorum. hadi gidicez diyelim, onun için para lazım, baya zaman lazım vs.. o yüzden ona da pek sıcak bakmıyorum. 2 vücut yaptık diye milletin ilgi odağı olacağımı sanmıyorum zaten. kalsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emily Haines

@Rocky Marciano

2 kardeşiz. dediğin doğru sayılır, ailem tarafından süt çocuğu olarak yetiştirildim. bu yaşta hala babam yatma saatime karışır, ders çalış derler vs... büyüdüğümü anlayamıyorlar sanırım.
    e onlar da haklı, bir yetişkinin yaptığı hiçbir şeyi yapmıyorum ki. tek yaptığım şey 11-12 yaşındaki çocuklar gibi oyun oynamak. ne bir sevgili, ne bir kötü alışkanlık, ne bileyim, büyük olduğumu hissettirecek hiçbir şey yapmadım. böyle yaşadım şu zamana kadar. ben bile kendimi çocuk olarak görüyorum bazen. ben 2. kez mezuna kaldığım için sınıfımdaki çocuklar benden 1 yaş küçük. ama yemin ediyorum ortamda hiç belli olmuyor bu. adamlar bir konuşuyor bir konuşuyor görmen lazım...sanarsınki onlar 20 yaşında, ben 14 yaşında kalmışım. kötü bi durum.

fitness işini herkes söylüyor fakat ne kadar yararlı olur bilmiyorum. hadi gidicez diyelim, onun için para lazım, baya zaman lazım vs.. o yüzden ona da pek sıcak bakmıyorum. 2 vücut yaptık diye milletin ilgi odağı olacağımı sanmıyorum zaten. kalsın.

bende bu sene mezuna kaldım ben sana göre daha şanssızım babamla annem bu sene ayrıldılar babam şizofren gibi bir şey normal hali mesela çok normal yani herkes gibi ama bazen hastalanıyor işte annem de artık dayanamadı ayrıldılar. Ömrüm boyunca sevdiğim kıza ilişki teklif ettim kız seni arkadaş olarak görüyorum dedi çok uzun süre etkisinden çıkamadım ders çalışıp napıcam dedim çalışmadım okuldan kaçtım saolsun arkadaşlar çok yardımcı oldu bu açıdan şanslıyım aynı şekilde ailem akrabalarım beni de küçümsüyo olum tipin düzgün bi sevgilin yok diyolar o kadar hoca tuttuk bi yer kazanamadın diyolar . Hep evdemi oturacaksın diyolar böyle yani senden 10 kat kötü bir hayatım var yinede senin kadar karamsar değilim dostum sanırım hiçbişiyi önemsemiyorum kısacası herkes bu hayatta kendi kafasını yaşıyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Del Pierro -- 19 Eylül 2014; 13:57:52 >

• Konuya sadece diyorum. Asosyallikten kurtulmak gayet de mümkün. Bunu bir zamanlar aklınızın almayacağı kadar asosyal olan biri söylüyor.

Ancak oturduğunuz yerden pat diye asosyallikten kurtulamazsınız. Asosyallikten kurtulmak için çok çalışmalı, zaman ayırmalı ve emek vermelisiniz. Öyle pat diye şunu yapıcam bunu yapıcam diyerek asosyallikten kurtulamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

quote:

Orijinalden alıntı: Phantom II

quote:

Orijinalden alıntı: Ayhan.

Üniversite de geçer diye söylüyorlar . Görücez

yok oyle bisey.Universitede kimse seninle konusmak icin can atmiyor.Sadece lisenin devami olarak dusun.Lisede neysen orda da o.Zaten sinifin cogunlugu onceden birbirini taniyanlar.Universitenin bi esprisi yok yani.

Ünide nasıl herkes birbirini önceden tanıyor ? ilk gelenlerin hepsi çömez kimi bursa dan gelmiş kimi niğde den bu arkadaşın sorunu ilk bıraktığı o pısırık yabani tavırları eğer hiç tanımadığı bir ortamda normal bir birey gibi davranırsa bu sorunu ortadan kalkar.

Ben de anlamadım,herkes olarak dediğim bütün sınıf değil tabii.Mesela 2 kişi daha önce aynı okuldaymış.Diğer 3 kişi ilkokulda beraberlermiş,4 kişi geçen sene kalanlardan....Böyle durum.Benim gibi 2-3 kişi sürüsünü kaybetmiş koyun gibi bakıyoruz etrafa

• Unreal Nerd U kullanıcısına yanıt
    Aynı benim hayatım. Sadece ben yalnız yaşıyorum. Ama ben çok olmasa da sosyal bir insanım. Ama bu sosyalliği sevemiyorum. Oyun oynayarak evde oturarak daha mutluyum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OzcanQQ

Aynı benim hayatım. Sadece ben yalnız yaşıyorum. Ama ben çok olmasa da sosyal bir insanım. Ama bu sosyalliği sevemiyorum. Oyun oynayarak evde oturarak daha mutluyum.

Ben de bu durumdayım. Herkes eğlenirken ben kenarda köşede olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asosyaller de sosyal olabilir. Ama sartlar tamamen lehine donmeli. Sorun ne ? Para mi, cekingenlik mi, ozguven mi, aile baskisi mi, utangaclik mi, insanlardan nefret etme mi ?

Bazi asosyaller umutsuz vak'a. Asosyal bir insan sosyal olamaz diyen bir asosyal umutsuz vak'a'dir. Kimse kafasinin icine giremez , sadece kendi kendini degistirebilir insan.

Bu forumda tek yapilan milletin birbirinin ozguvenini dusurmesi. Bu foruma bakarak ben kendimi asosyal, sosyal fobim var saniyordum. Ama sevgililerim oluyordu, arkadaslarim vardi. Sadece utangac, ve cekingenmisim.

Bunu asınca da sosyallik corap sokugu gibi geldi. Forumdaki bazilari da nefret eder benden.

Unutmayin ; Herkes sizi severse bir yanlislik vardir demektir. Birileri sizden nefret etmeye baslarsa bir seyleri degistirdiniz demektir.

Cunku artik sizi eskisi gibi kullamayacaklar. Sizi somuremeyecekler. Haliyle de sen cok degistin haa, garip bi adam oldun derler.

4 yil once forumdan universiteyi kazananlar olarak gorustuk bulustuk. Bir uye vardi ''Asosyal birisiyim ins universite beni degistirir'' demisti. Gorustuk, asosyaldi harbiden. Aradan 4 yil gecti gecen yine gordum. Hic degismemis.

Asosyallik size cok sey kaybettirir. Herkes saniyor ki ; Asosyaller cok kitap okuyacak, arastiracak, is hayatinda bir numara olacaklar, steve jobs olacaklar, gencliginde bakmayan kizlar da paralari oldugu icin onlara gelecek.

Sosyal insanlar da issiz kalacak, kizlar onlara bakmayacak, ayrica sosyaller kitap okumaz, arastirmaz, cahildirler.

Ben size hayatin gerceklerini anlatayim.

İs adamlarinin hepsi sosyal becerileri ve iletisimi gelismis adamlardir. Siyasetciler de oyle. 20 kisi icinde konusamayan bir adamin hayali ulkenin basbakani olmak degildir mesela. Ya da 300 tane is adaminin onunde de konusamaz.

Kadinlar, paraniz var diye size gelir. Ama sadece paranizi yer. Siz 30 yasina da gelseniz farkli ve eglenceli olmak zorundasiniz. Ya da evlenir, saclari erken dokersiniz. Ki genelde insanlarin yaptigi budur.

Sosyaller de cok kitap okur, arastirir. Saniyorum ki konuda benim kadar cok kitap okuyan ve izleyen kisi sayisi maksimum 5'tir. Zaten bos adam olursaniz apaci olursunuz. Burada amac kaliteli bir arkadas grubu bulup sosyal olmak.

Sosyallerin cevreleri daha genistir. Etik olmasa da daha kolay torpil bulurlar. Siz her yerde sira bekleyip agresif davranirken, cevresi olan adam isini 2 dakikada hallettirir.

Asosyal adamlar, is hayatinda sosyal olmazlar.

Bu sadece hayati ertelemektir. Derler ki, universitede degisicem. Sonra is hayatinda degisirim derler. Degismeye niyeti olmayan adam yine degismez. Forumda kac tane is hayatina atilmis asosyal var bir konusun onlarla.

Sosyallik her seydir. Mutluluktur. İstedigin seyi yapmandir.

Eger sen kiz arkadas istiyorsan, sevismek istiyorsan ki -istememen anormal- ve bulamayip da sevgili bos is yaa ben okuyup buyuk adam olucam diyerek mutsuz oluyorsan. Sebebi kizlardir.

Ya da arkadas grubun olsun istiyorsan ama cekindigin icin konusamayip da ''herkes iki yuzlu yaa bosver'' diyorsan yine mutsuz olursun.

Hepsi olacak. Sevgilisiz, arkadassiz, eglencesiz, derssiz hayat gecmez.

Yapmaniz gereken, once bunu kafada bitirmek.

Sonra birilerinle konusmak, tanismak.

Ardindan rahat davranmaya calismak.

Yani yasitiniz birine '' siz'' demeyin. Samimi konusmaya calisin.

Ha illa degisemiyorsaniz da kendinizi oyle kabullenin.

• bennickolmusum B kullanıcısına yanıt
    Ben kenarda köşede oturamam. Öyle biri değilim. Ben sanırım ikisini dengede tutabiliyorum. Ama sosyallik yerine asosyalliği tercih ederdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emily Haines

quote:

Orijinalden alıntı: Anus Destroyer

diğer insanlarla konuşurken heyecan yapmayın rahat olun onlarda sizin gibi

sağolun hocam daha önce hiç okumadığım bir tavsiyeydi bu.

heyecanı falan geçtim, adamlarla konuşmuyorum ki zaten. nasıl desem, o kadar sosyalleşmek istiyorum diyorum ama sınıf ortamına girince bambaşka biri oluyorum resmen. kimseyle konuşasım gelmiyor. konuşmuyorum da zaten.

Kardeşim sendeki asosyallik değil, bu senin konuşkan olmadığındır. Ben de eskiden senin gibiydim, konuşmaz kimseyle takılmaz evden dışarı çıkmazdım. Şimdi biraz daha aktif ve sosyal takılıyorum, dışarı çıkıyorum geziyorum vs ama halen konuşkan değilim. Konuşmakla alakalı değil yani konu, kendini biraz konuşmaya zorlayıp insanlarla kaynaşabilirsin ama bu senin sosyal olduğunu göstermez, insanlarla hiç konuşmaya da bilirsin ama bu senin asosyal olduğunu da göstermez.

Sen kendini değişmek için zorlama insanlar seni o halinle sevdiği sürece kendini önemli hissetmeye başlarsın. Bırak insanlara benzemeye çalışma, onlar sana benzesin.

Değişmeye çalıştıkça kendinden uzaklaşır yapmacıklaşmaya başlarsın ve bunun sonucu daha kötü olur. Kendin ol, senin gibi insanlarla karşılaştıkça durumu daha iyi anlayacaksın. Denendi, facebook onaylı %100 çalışıyor.

• Ben insanlardan nefret etmiyorum sadece onları çok sevmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: APOTHEON

Boy kilo tip yetenekler vb. bilgi verebilirsen sana bu durumun nedenini açıklayabilirim.

Bu bahsettiklerinle hicbir alakasi yok kizlar tamamen agzi laf yapana bakar.Ortalama bir tipin olsun bir de agzin laf yapsin karsindakini guldur ve ozguvenin olsun butun kizlari halledersin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • avmlerde amaçsız amaçsız dolaş.kafelere git para dök.sigara iç.her türlü mallık yap.merak etme ortamdaki arkadaşların gülecek.(sadece onlar gülcek zten.)tebrikler artık sosyalsin ve yeni dünya düzenine karkıda bulunan bir gençsin

• Asosyal insan ortalama bi insandan daha zekidir.Zaten asosyal olmanın nedeni bu eğer kafana taktığın ufacık sorunları çıkartabilseydin asosyal olmazdın herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmenden dolayı bu durumdasın sosyal insanlar gerizekalıdır demiyorum tabi ki :) sadece biraz umursamaz olmalısın yoksa bu hayat zehir olur.
  • Seni bilmemde ben bu sorunu çözecem.bu asosyallikte aile cok buyuk etken..Dusundukce aileme karsi kin beslemeye basladim.

• quote:

Orijinalden alıntı: fa362

Asosyal insan ortalama bi insandan daha zekidir.Zaten asosyal olmanın nedeni bu eğer kafana taktığın ufacık sorunları çıkartabilseydin asosyal olmazdın herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmenden dolayı bu durumdasın sosyal insanlar gerizekalıdır demiyorum tabi ki :) sadece biraz umursamaz olmalısın yoksa bu hayat zehir olur.

katılıyorum. samsunluyum bende hangi bölüme başladınız hayırlı olsun.
  • Morte34 kullanıcısına yanıt
    Dostum her şey kişinin kendisinde bitiyor ailene mok atmaya gerek yok.Şöyle bi örnek vereyim Atalay Demirci'yi tanırsınız ben çok sevmesemde rast geldim bi kac kere izledim adamı nasıl bilirsin üst seviye sosyal bi insan özgüveni oldukça yüksek yoksa o sahneye çıkması imkansız sadede gelirsek adam yetiştirme yurdunda büyümüş.Eğer senin aklın böyle bi sorunun olduguna eriyorsa çözmekte senin elinde
  • BARIŞ55 B kullanıcısına yanıt
    İfşa etmesene tarih bölümü hocam siz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bamya Avcisi

quote:

Orijinalden alıntı: APOTHEON

Boy kilo tip yetenekler vb. bilgi verebilirsen sana bu durumun nedenini açıklayabilirim.

Bu bahsettiklerinle hicbir alakasi yok kizlar tamamen agzi laf yapana bakar.Ortalama bir tipin olsun bir de agzin laf yapsin karsindakini guldur ve ozguvenin olsun butun kizlari halledersin.

Kızlar nerden cikti yahu adam daha yanindaki cavusla konusamiyor sen kiz diyon

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.