Şimdi Ara

ASOSYALLİKTEN KURTULMAK İMKANSIZ. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
218
Cevap
20
Favori
12.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fa362

Dostum her şey kişinin kendisinde bitiyor ailene mok atmaya gerek yok.Şöyle bi örnek vereyim Atalay Demirci'yi tanırsınız ben çok sevmesemde rast geldim bi kac kere izledim adamı nasıl bilirsin üst seviye sosyal bi insan özgüveni oldukça yüksek yoksa o sahneye çıkması imkansız sadede gelirsek adam yetiştirme yurdunda büyümüş.Eğer senin aklın böyle bi sorunun olduguna eriyorsa çözmekte senin elinde

Aile baş etken emin ol(en azindan benim acimdan oyle herkesin ailesi farkli sonuçta).Sorunu çözüceğimi yorumumdada belirttim sadece sabretmem gerek simdilik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bamya Avcisi

quote:

Orijinalden alıntı: APOTHEON

Boy kilo tip yetenekler vb. bilgi verebilirsen sana bu durumun nedenini açıklayabilirim.

Bu bahsettiklerinle hicbir alakasi yok kizlar tamamen agzi laf yapana bakar.Ortalama bir tipin olsun bir de agzin laf yapsin karsindakini guldur ve ozguvenin olsun butun kizlari halledersin.

Alakası yok, ben de konuşkan bir insan değilim. Kızlar ağzı laf yapana bakıyor diye birşey yok, olgunluğa bakar sadece. Sen olduğun gibi görün, rahat davran, prensiplerin olsun, o zaman daha çekici gelirsin karşı cinse.
  • Asosyaldim, sosyal oldum (ciddiyim)

Ama kurtulmak zor olabilr ortam senin sevmediğin veya çok ilgilenmediğin bir ortam ise... sevmediğin veya ilgilenmediğin bir ortamda sosyal olmayı çalışmakta değmez bana göre, yeni bir ortam bulup sosyal olmak daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IG -- 19 Eylül 2014; 16:53:21 >
  • Morte34 kullanıcısına yanıt
    İnşallah çözersin
  • ilerde anlarsın bu arkadaş-kız arkadaş ve sevgili yapma mevzularının gereksizliğini. boşuna tribe girme. asosyallik kötü bir şey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _recoo

quote:

quote:

Boy kilo tip yetenekler vb. bilgi verebilirsen sana bu durumun nedenini açıklayabilirim.

Bu bahsettiklerinle hicbir alakasi yok kizlar tamamen agzi laf yapana bakar.Ortalama bir tipin olsun bir de agzin laf yapsin karsindakini guldur ve ozguvenin olsun butun kizlari halledersin.

Alakası yok, ben de konuşkan bir insan değilim. Kızlar ağzı laf yapana bakıyor diye birşey yok, olgunluğa bakar sadece. Sen olduğun gibi görün, rahat davran, prensiplerin olsun, o zaman daha çekici gelirsin karşı cinse.

Ysa gore degisir hocam ben 20 yas altiyla ilgileniyorum daha cok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kızlar genellikle ağzı laf yapanlar ile kanka olur, olgun olan ve tipi olan kişilerle sevgili olur.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de zamanında 20 yaş altıydım, o zaman göre gözlemlerim bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emily Haines

quote:

Orijinalden alıntı: Persentil

asosyallik sebep değil sonuçtur. asosyalliğe sebep olan sorunlar ortadan kalmadan sonuç kaçınılmaz.

bu teknik söylemlerin de alayı boş.
    nasıl bir sorun olabilir yani şimdi? bildiğin asosyalim işte, ve bu hiçbir zaman değişmiycek.

Tam tersine en dolu laf. Dostum mesela para durumun nasil, eger iyi paran olsa asosyal olmazdin buyuk ihtimal

yada yakisikli olsan

yada basarili olsan vs. Yanu adamin demek istedigi hayatta para-tip-basari-kultur vs konularinda bir eksigin var ki asosyal oluyorsun.

• dershane konusunda 1 yılda kimse ile konuşmazsan bir şey kaybetmezsin veya konuşursan da bir şey kazanmazsın ( üniversiteyi kazanıp gideceksin sonuçta ) 1 sene sonra biri ile bile arkadaşlık kurmayacaksın belki o yüzden takma .

kendimden örnek vereyim 19 yaşındayım daha önceden kuzenlerimle bile doğru düzgün konuşamıyordum , hele ki kızlarla 0

amcamın marketi vardı orada 1 ay kasiyerlik yaptım ücretsiz olarak her gelen müşteri ile sohbet ettim tabi onların isteği doğrultusunda , sosyalleşme dönemi orada başladı daha sonra arkadaşımın vasıtası ile tanıştığım 2 ay falan çıkmıştık (tabi ben haala kızlarla doğru dürüst konuşamıyorum (konuşacak konu bulamıyorum) ilişki fırsatım oldu değerlendirdim daha sonra öz güvenimin arttığına inandım artık utanır sıkılır halim yok asosyallik ten kurtulmuş sayılırım

öneri olarak , part time bir işte çalışmayı dene insanlarla iç içe olduğun tabi ki başta zorlana bilirsin ama gerçekten yararı oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shizuo Heiwajima -- 19 Eylül 2014; 18:04:33 >

• konusurken sakin ol arkadasina herhangi bir konudan bahset hangi okula gidiyorsun vs. herhangi bir sey olabilir ama kesinlikle sakin ol bir kaç kez muhabbete girdiğin zaman bu heyecanin bos yere oldugunu goreceksin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Anus Destroyer

diğer insanlarla konuşurken heyecan yapmayın rahat olun onlarda sizin gibi

sağolun hocam daha önce hiç okumadığım bir tavsiyeydi bu.

heyecanı falan geçtim, adamlarla konuşmuyorum ki zaten. nasıl desem, o kadar sosyalleşmek istiyorum diyorum ama sınıf ortamına girince bambaşka biri oluyorum resmen. kimseyle konuşasım gelmiyor. konuşmuyorum da zaten.

Aynı durum kızlara karşı bendede vardı sıcağı sıcağına yazıyorum daha yeni yeni düzeldim yapman gereken ağzı iyi laf yapan birinin yanına otur bizde Tohumoğluydu konuyu ben açardım o konuşurdu öyle öyle alıştım artık kızların gözlerine bakarken ve konuşurken sıkıntı çekmiyorum.

Not:Tohumoğlu denilen şahıs erkekler arasında sevilmeyen değişik bir tip ve birazda mal ama kızlar buna dikkat etmiyor emin olabilirsin kızlar özgüvenli erkek arıyor o arkadaş sıska bişe ama kendine olan güveni tam ve bu Bi ➕ bana göre

Edit:Abi erkeklerle konuş ya bişe olmaz lan bende direk cevap yazdım.Önce kendi kafanda biri bul senin kafanda,biri rahat bulursun çok fazla var PC manyağı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chalinder -- 19 Eylül 2014; 18:46:49 >

• Hocam senin bahsettiğin asosyal grubu ne ben o gruptamıyım merak ettim de

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de zamanında 20 yaş altıydım, o zaman göre gözlemlerim bunlar.

Hocam lise döneminde sessiz kalıp kız çekmek sadece olağanüstü bir tipin olunca olur.Öbür türlü illa kendini paralamak zorundasın.Espri yapmak sık konuşmak karşındakini güldürmek ve muhabbet pat diye atlayabilmelisin.Öbür türlü iş zor yani en azından şu an böyle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gamer 202

Hocam senin bahsettiğin asosyal grubu ne ben o gruptamıyım merak ettim de

Hangi asosyal grubundan bahsediyorsun hocam? Oyle bir sey mi yazmisim?

• Asosyal değilsin dostum. Sadece insanlar ile iletişimini unutmuşsundur...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gamer 202

Hocam senin bahsettiğin asosyal grubu ne ben o gruptamıyım merak ettim de

Hangi asosyal grubundan bahsediyorsun hocam? Oyle bir sey mi yazmisim?

Demişsinya asosyaller düzelmez düzelirlersede ya yalan atıyolar yada benim bahsettiğim asosyal grubunda değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zamandır asosyalim ben diyodum herşeyi bir araba değiştiriyor arabayla dershaneye gittim ve hiç görmediğim en az 10 kızla çok yakınlaştık lanet olsun kapitalizm herşey paraya bakıyor

• Dostum yazılanları falan hiç okumadım, muhtemelen herkes aynı şeyi söylemiştir.

1- Sosyal olabilmen için konuşabilmen lazım.Peki nasıl konuşur bir insan bir şey biliyorsa, bir şey bilmeden konuşamazsın.Sadece dinlersin hatta yorum bile yapamazsın çünkü bilmiyorsun.

O yüzden okuyacaksın her şeyi ama her şeyi okuyacaksın, önce bilgilenecelsin. Bilgin olacak sonra konuşacaksın.

Bilgin olacak, kendine güveneceksin.

Sana biri 2+2 kaç yapar derse hiç utanmadan, sıkılmadan 4 dersin çünkü biliyorsun, eminsin ve doğru olduğundan şüphe yok.

İnsan bilmediğinden korkar.

2- Alışkanlık kazanmalısın, insanlarla konuşmada alışkanlığın olması gerekir. Alışkan olursan rahat olursun, şöyle düşün adamın bir kalp krizi geçiriyor ve çoğu insan donup kalıyor neden? çünkü ne olacağını, ne yapılacağını bilmiyorlar. Fakat ilk yardım ekipleri soğuk kanılıkla ona müdahale ediyorlar, elleri tiremiyor bile, sen yapabilir misin bunu?

Nasıl kazanırsın alışkanlığı?

En basiti, girdiğin dükkanlara hayırlı işler, kolay gelsin, iyi günler...vs. bununla ilgili bir sürü cümlemiz var Türkçe'de bunları kullan. Her söylediğinde de daha kolay olduğunun farkına varacaksın.

3- Bunları yapmış olmana rağmen hala bilmediğin, alışık olmadığın durumlar olabilir bu durumda ne yaparsın?

Çok basit blol bol soru sor, bu kadar basit yahu, bir soru sor karşında ki cevap versin sonra sen de bir yorum kat, sonra bir soru daha, soru+karşıda ki cevap+senin yorumun

Sohbetin terminolojisi budur. Bunu yaparsan konuşamayacağın kimse yoktur.

4- Enerji; enerjin düşük olduğun zaman hiçbir şey yapamazsın. Bunu yükseltebilmenin çeşitli yolları var, bunlardan biri müzik dinlemek, biri herhangi biriyle konuşmak, yerinde hoplayıp zıplamak bile enerjini yükseltir.

5- İnsanlar yaptığım hakkında ne düşünür? bu kalıbı hayatından çıkar, ne düşünürlerse düşünsünler a.q, sen yap, bok gibi yap, berbat et ama bir şeyler yap.

Unutma bir şeyi batırmak hiçbir şey yapmamaktan iyidir. En kötü tecrüben olur, bir sonra ki sefere daha iyi yaparsın.

dost kazanma ve insanları etkileme sanatı - dale carnegie bu kitabı birkaç sefer oku, işin ince detaylarını teoride öğren hayatına geçir.

Son tavisyemde bırak artık düşünmeyi sadece yap, nasıl olur, ne olur bırak düşünmeyi aklına gelen ilk şeyi yap, düşündükçe yapman zorlaşır. Bunu hayat felsefesi edin hatta.

Değişim uzun, meşakatli ve zordur bunları birkaç haftada yapabilmek elbette zordur fakat yaptıkça, uyguladıkça önce kalibre olucaksın sonra otomatik olarak yapmaya başlayacaksın.

Çokça oku ve çokça uygula.

• Küçük enişteyi rahat bırak bir de öyle dene

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.