Şimdi Ara

Aslantepede Kriz bitti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
1.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • işçilerin çıkartılmasına ne kadar sevindim bilemezsiniz bu kadar yayagaraya hakettiklerini buldular
  • işçiler haklıdır. soğuk demeden, yağmur çamur demeden gurbette, yarı aç yarı tok çalıştılar. 3 ay az bir süre değil. her gün biri gelip onlara paranızı yarın alacaksınız diyor. yarın oluyor gene aynı şey, her gün kandırılmak nasıl bir duygu bunu ancak yaşayanlar bilir.

ama haklı oldukları yerde haksız duruma düştüler. bayrak indirmek NE DEMEK! Fenerbahçe bayrağı asmakla tehdit etmek ne demek? kimse Galatasaray'ın en üst değerlerini tehdit malzemesi yapamaz. onlar şükretsinler sadece işlerinden oluyorlar. paralarının hepsini vereceğini söyledi Eren Talu. Parayı Gs mi vermedi? yanlış yaptılar.. karşılığını alacaklar tabi!

Orjinalden alıntı: subsonic

Ya Allah aşkına sanki devlet bayrağı indiriyorlar. Spor kulübünün bayrağı işte neyi kutsal olacak.

Olay bayrak indirmek değil . Fakat sonuçta bu olayın Galatasaray ile alakası olmadığı halde GS bayrağı indirmek hoş bir davranış değil.
    ben bilmem eren talu-dubai li ortak - işçisini tokisini

benim için önemli olan

stadın bitmesidir. diğer olaylar bizim dışımızda çünkü

Orjinalden alıntı: metinyurdaer

quote:

Orjinalden alıntı: dredd

allah belalarını versin, demek işten atmışlar ha...adamların tek istediği emeklerinin karşılığını alabilmekti,sanki herifler keyiflerinden iş bırakma eylemi yaptı... lanet olsun Türkiyedeki bu işveren zihniyetine

Hocam şimdi düşün.

Sen işverensin ve bu krizde iş yapmaya çalışıyorsun. Dolayısıyla ekonomik olarak zora giriyorsun ve işçilerine maaş vermekte zorlanyorsun.

İşçilerde bi noktadan sonra işi bırakıp, sana ve iş yaptığın kuruma karşı eylem yapıyor. Malzemelerini yakıyor, bayrağı indiriyor.

Sen bi daha bu işçileri işe alırmısın. Bir daha ekonomik olarak krize girince maaş ödeyemezsen bu işçilere tekrar nasıl güveneceksin.

İnşaat sektöründe çalışan birisiyim ben.Burada yapılan eylem çok haklıca ve uygulamalarda doğru.Ben Kazakistanda İnşaat işi ile uğraşıyorum ve burda da bu gibi sorunlarla karşı karşıyayız.Kazak halkı normalde olmadıkları kadar iyi niyetli davrandıla bu zamana kadar.Ben şahsen işin sertleşmesinden yanaydım.Beni dinlemediler ve şimdi pişmanlar.
    İnşaat sektörü okadar çok o.... iile dolu ki ne demek istediğimi belki anlamaya bilirsiniz.Para yok diye birşey yok.Para herzamn vardır.Ama kullanamak istersen vardır.Kimse bu krizde para çıkarmak istemiyor.Ama işin devam etmesini istiyor.Yani orada ağır şartlarda çalışan adamları kimse düşünmüyor.4 ay para alamamak çok büyük bi şerefsizliktir.
    Habere göre Para gelmiş hatta fazlasıyla.Bu şu demek oluyor ki "parayı vermek istdiğimiz zaman veririz."

Şİrketçi olmayın emeğe biraz saygı gösterin.İşçiler bu tehtitte bulunmasalar belkide daha uzun süre alamayacklardı bu parayı.

Not:Artık bende bu bozuk düzene fazla dyanamayacağım için Yarın Türkiyeye dönüyorum.(Gecekuşu evdekierin haberi olmasın

)

• İşçiler işsiz kalmış. Birileri de kına yakar artık. O işsizlerden birinin yerine kendinizi ya da babanızı koyun. Kriz kriz diye inliyoruz, adamlar 3 aydır maaş alamıyor. Siz ise kalkıp adamları suçluyorsunuz. Bayrak indirme olayında haksız olabilirler ama orada çalışan adamların da kültür seviyeleri de az çok bellidir diye düşünüyorum. Aklınca GS'yi kullanıp göz dağı verdiler. Buna onları mecbur edecekleri suçlayacağınız yere oh olsun diyorsunuz. Helal olsun. Aynısın (Allah korusun) bir gün başınıza gelince görürüm sizleri.

nasıl iyiniyetliler anlamadım? ( tabi yanlış hatırlıyorsam ayrı)

Ben de işçi çalıştırıyorum ve emeğin kutsallığına inanırım, her türlü ödemeden önce çalışanların ücretlerini haklarını veririz.

İşçiler alacağını istemekte, iş bırakmakta sonuna kadar haklıdır. Ama haklı iken bu inşaatın medyatik yönünü kullanarak haksız duruma düştüler. Sanki Eren talu, TOKI gibi markalarda paraları kalacaktı. Dünyanın dört bir yanında herkes bu krizden kendine düşen payı alırken, onlar sebat etmeyi bilemediler.
    Belki haber çıkarmak için kendilerini buna iten basın mensuplarının tuzağına düştüler, ama kafalarını kullanamadılar, hak ettikleri gibi işsiz kaldılar.

Gerek bu fotodaki gibi sırıtıp gerinerek, gerek karayoluna uzanıp zafer işaretleri ile gülümseyerek gerekse bayrağımızı indirme cüretini göstererek hadlerini aştılar, melek olma sıfatını yok ettiler.

Aslantepede Kriz bitti

Bu kriz ortamında onlara inşaatlarda olmasa bile medyatik şovlarda ekmek çıkar diye inanıyorum.

Hadi güle güle !!!

• Üzüldüğüm kurunun yanında yaşta yanar şimdi bir kaç gaz adam bunları yaptı bütün işçilere maloldu..

http://www.holigan.com.tr/NewsVideo.php?videos_id=1578

Orjinalden alıntı: .TaneR.

aynı şov devam ediyor, video çok taze, sonra da mazlum edebiyatı yapıyorlar. ağızlarında aziz yıldırım

Gerçekten provakasyona gelmiş insanlar bunlar. Belki aralarından birilerinin, belki basından birilerinin, belki de üçüncü şahıs kişilerin provakasyonu. Ama kesinlikle inanmıyorum gerçekten hak aramak için bunu yaptıklarını. Yinede yazık olmuş demekten başka birşey gelmiyor elimden onlara artık...

Arkadaşlar bu işçilerin işten çıkartılmaları konusunda bence dikkatli olmalıyız. Basının saçmalığı olabilir. Eren Talu'nun kendi ağzından duymadan çıkartıldıklarını ben inanmıyorum. Basının stadı antipatik göstermek için yaptığı adiliklerden birisi olabilir.

• quote:

Aslantepede Kriz bitti

Bu adamlar mı aç,sefil,3 aydır para alamayıp evlerine ekmek götüremiyorlar? 3 aydır aç olan adamın hali böyle mi olur lan

quote:

Ahahahahhhah...Aziz Yıldırım'dan Fb bayrağı istiyorlarmışşş...Hadi bakalım paralarınız ödendi ve kovuldunuz, gidin Aziz babacığınıza!!
    disruption it would bring with it..

• şu kutsal günde artislik yaptılar iyi olmuş

Orjinalden alıntı: temptations

şu kutsal günde artislik yaptılar iyi olmuş

Asıl kutsal gün emeğin kapitalizmin önüne geçtiği gün olacaktır.

aynı şov devam ediyor, video çok taze, sonra da mazlum edebiyatı yapıyorlar. ağızlarında aziz yıldırım

sanki adam işçiliğe değilde şov yapmaya gelmiş

• quote:

Ben kendi forumumuzda hiç üşenmeden aylardır "cehennmi inşaa eden melekler" diye zevkle hepsinin fotoğraflarını tek tek eklemiştim. Zevkle de tek tek sildim.

Ben de işçi çalıştırıyorum ve emeğin kutsallığına inanırım, her türlü ödemeden önce çalışanların ücretlerini haklarını veririz.

İşçiler alacağını istemekte, iş bırakmakta sonuna kadar haklıdır. Ama haklı iken bu inşaatın medyatik yönünü kullanarak haksız duruma düştüler. Sanki Eren talu, TOKI gibi markalarda paraları kalacaktı. Dünyanın dört bir yanında herkes bu krizden kendine düşen payı alırken, onlar sebat etmeyi bilemediler.
    Belki haber çıkarmak için kendilerini buna iten basın mensuplarının tuzağına düştüler, ama kafalarını kullanamadılar, hak ettikleri gibi işsiz kaldılar.

Gerek bu fotodaki gibi sırıtıp gerinerek, gerek karayoluna uzanıp zafer işaretleri ile gülümseyerek gerekse bayrağımızı indirme cüretini göstererek hadlerini aştılar, melek olma sıfatını yok ettiler.

Aslantepede Kriz bitti

Bu kriz ortamında onlara inşaatlarda olmasa bile medyatik şovlarda ekmek çıkar diye inanıyorum.

Hadi güle güle !!!

İyi de güzel kardeşim adamlar 3 aydır para almıyorlar. Paraları kalmayacak ne demek? Paraları kalmayacak diye isterlerse stad bitince versinler, nasıl hoş olmaz mı? Bu adamların bakmakla yükümlü oldukları bir aileleri yok mu? Belki de bir çoğunun tek ekmek kapısı orasıydı. Kendiniz 3 ay evinize para götüremediğinizi düşünsenize. Tabi tuzunuz kuru öyle havadan civadan sallarsınız.
    Yazmıştım yine yazıyorum; bu çalışanların kültür seviyeleri az çok belli, bayrak indirmenin bile ne olduğunu bilmiyorlardır, belki teşvik edilmiş bile olabilirler. Burada eğitimsizliğin öne çıktığını düşünüyorum. Adamların sırıtması ise tamamen gazeteye çıkacak olmanın verdiği heyecandır.

• -ASLANTEPE YILBAŞINA KALDI-

Aslantepe'de Ali Sami Yen Spor Kompleksi çerçevesinde devam eden yeni stadın inşaatında yaşanan sıkıntılar, divan kurulu toplantısında da gündeme gelirken, Eren Talu'nun babası Erdem Talu, inşaatı yılbaşında bitireceklerini söyledi.

Güncel olaylar bölümünde söz alan, yüklenici firma sahibi Eren Talu'nun babası Erdem Talu, stat inşaatında mali sıkıntılar nedeniyle yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyduklarını belirtirken, daha önce 29 Ekim 2009'da bitirilmesi planlanan inşaatı, gecikmeler nedeniyle yılbaşında tamamlayacaklarını söyledi.

''Bir süredir yaşanan işçi hareketleri, bizi son derece rencide etmekte ve itibarımızı zedelemektedir'' diyen Talu, şunları söyledi:

''Maalesef buna basın da alet olmuştur. İşçiler, taşeronun sorumluluğunda. Biz her ayın 25'inde, hak ediş ölçüsünde para ödüyoruz. Şubat istihkakını eksik ödedik, mart ayında da ödeme yapamadık. Yani 1,5 aylık istihkak ödenmedi, ancak bugün ödemeler yapılıyor. Sebebi, bankalardan gereken finansmanın sağlanamaması. Bundan dolayı 1,5 aylık aksama oldu. Bizi asıl üzen, işçi denen bu insanların Galatasaray bayrağını indirmesi, 'para geldi mi, dekontunu bize yollayın' gibi taleplerle bizi aramaları. Bunlar, bir işçinin bilebileceği şeyler değil ve özel bir organizasyonla yapıldığını düşünüyoruz. Değil Galatasaray bayrağını, hiçbir kulübün bayrağını aşağı indirmek kimsenin hakkı değildir.''

Erdem Talu, stat inşaatı için bugüne kadar 71 milyon dolar sarf edildiğini ve 100 milyon dolara daha ihtiyaç duyulduğunu dile getirerek, ''Birkaç bankayla mutabık kalındı. Bugün Dubai'deki ortaklarımız geliyor ve yarın bankalarla gerekli temaslar yapılacak. 1 Nisan'dan itibaren de yeni bir anlayışla inşaat devam edecek. Kaybettiğimiz 2 aylık bir süre var. Yılbaşında bu inşaatı bitireceğiz. Bize inanmanızı ve destek olmanızı candan bekliyoruz'' diye konuştu.

Diğer yandan, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, çalışmalardaki duraklama nedeniyle stat inşaatının geldiği nokta hakkında bu ay bilgi veremeyeceklerini kaydederken, basında Galatasaray Kulübü'nün, inşaatın bir parçasıymış gibi gösterilmesine tepki göstererek, ''İhalenin sahibi TOKİ, üstlenici firması da Eren Talu-ALKE firmasıdır. İnşaat bittikten sonra stat Galatasaray'a devredilecektir. Oradaki Galatasaray bayrağını indirmek, yanlış adrese müracattır'' ifadelerini kullandı.

Aktar, üyelere yönelik konuşmasında, yapılan mali genel kurul toplantısına olan düşük katılımı gündeme getirerek, katılımın yüzde 10 civarında olmasından ve bütçenin de 100 civarında oyla kabul edilmek durumunda kalınmasından yakındı.

Bu arada, Divan Kurulu, kulübe üye alımı konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle, son 10 yıldaki üye alımlarını inceleyecek bir komisyonun kurulması konusunda üyelerden yetki aldı.

• quote:

Orjinalden alıntı: metinyurdaer

-ASLANTEPE YILBAŞINA KALDI-

Aslantepe'de Ali Sami Yen Spor Kompleksi çerçevesinde devam eden yeni stadın inşaatında yaşanan sıkıntılar, divan kurulu toplantısında da gündeme gelirken, Eren Talu'nun babası Erdem Talu, inşaatı yılbaşında bitireceklerini söyledi.

Güncel olaylar bölümünde söz alan, yüklenici firma sahibi Eren Talu'nun babası Erdem Talu, stat inşaatında mali sıkıntılar nedeniyle yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyduklarını belirtirken, daha önce 29 Ekim 2009'da bitirilmesi planlanan inşaatı, gecikmeler nedeniyle yılbaşında tamamlayacaklarını söyledi.

''Bir süredir yaşanan işçi hareketleri, bizi son derece rencide etmekte ve itibarımızı zedelemektedir'' diyen Talu, şunları söyledi:

''Maalesef buna basın da alet olmuştur. İşçiler, taşeronun sorumluluğunda. Biz her ayın 25'inde, hak ediş ölçüsünde para ödüyoruz. Şubat istihkakını eksik ödedik, mart ayında da ödeme yapamadık. Yani 1,5 aylık istihkak ödenmedi, ancak bugün ödemeler yapılıyor. Sebebi, bankalardan gereken finansmanın sağlanamaması. Bundan dolayı 1,5 aylık aksama oldu. Bizi asıl üzen, işçi denen bu insanların Galatasaray bayrağını indirmesi, 'para geldi mi, dekontunu bize yollayın' gibi taleplerle bizi aramaları. Bunlar, bir işçinin bilebileceği şeyler değil ve özel bir organizasyonla yapıldığını düşünüyoruz. Değil Galatasaray bayrağını, hiçbir kulübün bayrağını aşağı indirmek kimsenin hakkı değildir.''

Erdem Talu, stat inşaatı için bugüne kadar 71 milyon dolar sarf edildiğini ve 100 milyon dolara daha ihtiyaç duyulduğunu dile getirerek, ''Birkaç bankayla mutabık kalındı. Bugün Dubai'deki ortaklarımız geliyor ve yarın bankalarla gerekli temaslar yapılacak. 1 Nisan'dan itibaren de yeni bir anlayışla inşaat devam edecek. Kaybettiğimiz 2 aylık bir süre var. Yılbaşında bu inşaatı bitireceğiz. Bize inanmanızı ve destek olmanızı candan bekliyoruz'' diye konuştu.

Diğer yandan, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, çalışmalardaki duraklama nedeniyle stat inşaatının geldiği nokta hakkında bu ay bilgi veremeyeceklerini kaydederken, basında Galatasaray Kulübü'nün, inşaatın bir parçasıymış gibi gösterilmesine tepki göstererek, ''İhalenin sahibi TOKİ, üstlenici firması da Eren Talu-ALKE firmasıdır. İnşaat bittikten sonra stat Galatasaray'a devredilecektir. Oradaki Galatasaray bayrağını indirmek, yanlış adrese müracattır'' ifadelerini kullandı.

Aktar, üyelere yönelik konuşmasında, yapılan mali genel kurul toplantısına olan düşük katılımı gündeme getirerek, katılımın yüzde 10 civarında olmasından ve bütçenin de 100 civarında oyla kabul edilmek durumunda kalınmasından yakındı.

Bu arada, Divan Kurulu, kulübe üye alımı konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle, son 10 yıldaki üye alımlarını inceleyecek bir komisyonun kurulması konusunda üyelerden yetki aldı.

Bu talihsiz bir açıklama olmuş.Madem taşeron firma işçilerin parasını vermiyor.Hakedişten kesip direk işçiye vermek zorunda.Buna mecbur durumdalar.Yoksa olacaklardan onlarda sorumlu olmuş oluyorlar.Çünkü bile bile lades yapıp,bu üç kağıtçılığa müsade ediyorlar demektir.

• eren talu bu işe maliyeti hesaplamadan mı girdi acaba
    stadın maliyetinin 200milyondolar civarı olacağı belli sen niye girion 75milyondolarla işe
    kumarda mı kaybetti parasını napti yapamıcaktın niye girdin

Sanki Eren talu, TOKI gibi markalarda paraları kalacaktı. Dünyanın dört bir yanında herkes bu krizden kendine düşen payı alırken, onlar sebat etmeyi bilemediler.

lafa bak.kaldı işte arkadaşım 3 aydır maaş almıyor adamlar nerede yaşıyorsun sen ayda mı?3 ay insan eve para götüremezse ne olacağını biliyormusun hiç başına böyle birşey geldimi senin?inanılır gibi değil ya adam takım koruyacağım diye ettiği lafa bak...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.