S

Binbaşı
14 Ekim 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme
Toplam: 57 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Herkese merhaba,

Eşim dün bir kaza yaptı çok şükür sürücülerde birşey yok. Ancak merak ettiğim suçun kimde olduğu. Bana göre karşı tarafta ancak arkadan gelen aracın eşime ait olması (takip mesafesi) nedeniyle tereddüt ediyorum.

Eşim normal hızda giderken hem yokuş hem viraj olan yolda yokuş-viraj bittiğinde U dönüşü yapan bir araç görüyor frenle kurtaramam diyerek karşı şeride kırıyor ancak araç diğer araç ön kapıdan giriyor.

Karşı taraf tutanağa yanlış yola girdiğimi fark ettim sağa yanaştım sinyal verdim dönüyordum (fotoğrafta fark ediliyor mu bilmiyorum ama toprak bir yol da var karşı tarafta anca U dönüşü yapıyormuş) kaza sırasında hareket etmiyordum durmuştum yazmış.

Bizimki de normal hızda seyrederken kör noktada olduğundan aracı göremedim sola kırdım kurtarmak için sonra kaza gerçekleşti yazmış.

Bu şartlarda sola dönüş-u dönüşüne uygun bir yol olmadığını düşünmekteyim ancak yine de takip mesafesi hususunda tereddüt ettiğimden bilgi sahibi olanlara sormak istedim kusur durumunu.

Merhabalar. Hiç anlamadığım bir konu olduğundan yardım almak istedim.

Geçenlerde mutfak ve salonun ortak duvarındaki tüm prizler çalışmamaya başladı. Sigortaları ve kaçak akım panosunu kontrol ettiğimde herşey normal görünüyordu. Yinede tüm sigortaları indirip tekrar kaldırdım bir işe yaramadı. Sonrasında sitenin görevlisi geldi prizlere baktı sigorta kutusunda birşeyler yaptı sigortada temazsızlık varmış dedi halletti. Ancak çok bilerek yaptığını düşünmüyorum her şeyi denemiş gibiydi.

15 gün sonra mutfakta karşı duvardaki prizler gitti. Ancak fark ettim ki öncesinde Dökümix marka tost makinesini giden tarafta kullanmıştım bu sefer bu tarafta kullanıyordum.Görevliyi çağırmadan sormak istedim. Tost makinesi olağan şüpheli gibi duruyor. Ancak bu durumda sigortayı attırması gerekmez mi? Sigorta atmıyor ama muhtemelen ilgili sigortaya bağlı tüm prizler gidiyor. Ben de birşey yapamıyorum anlamadığımdan . Tost makinesini 2-3 ay sorunsuz kullandım ancak şimdi böyle bir soruna yol açıyor gibi. Neden olabileceği yada ne yapmam gerektiği yönünde fikri olan bir arkadaş var ise dinlemekten memnun olurum.
Arkadaslar herkese merhabalar. Daha once parcalar icin konu acmistim, gelen tavsiyeler ve kampanyalar dogrultusunda anakart disinda kalan parcalari aldim. Biraz arastirdim ama konulara cok uzak kaldigim icin emin olamadim anakart konusunda. Kafami kurcalayan sey ise bios update olayi ile ssd'nin tam perforamans vermesi icin gerekli altyapinin olup olmamasi. Aslinda bana yetenden fazlasini aldim cunku vakit buldugum zamanlarda oynadigim oyunlar grafik istemeyen oyunlar. Parcalar soyle (su an ABD'deyim dolar olan parcalari buradan aldim fiyatlarda merak edildiginden ekledim);

Islemci: AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz 6-Core Processor ($175)
Ekran Karti: Asus Radeon RX 5700 8 GB Video Card ($299)
RAM: Corsair Vengeance LPX 16 GB (2 x 8 GB) DDR4-3200 Memory ($64)
SSD: Sabrent Rocket 1 TB M.2-2280 NVME Solid State Drive ($99)
Kasa: Thermaltake Versa J25 RGB ATX Mid Tower Case (500TL)
Guc Kaynagi: Corsair VS 650 W 80+ Certified ATX Power Supply (400TL)

Gordugum kadariyla onerilen MSI B450 TOMAHAWK MAX benim profilim icin. Bu anakart update gerektirmiyor degil mi? ve anladigim kadariyla m2 ssd de hiz kaybi olmuyor.

Sunlari da belirteyim OC yapmam, bozulana kadar kullanirim parcalari. Yani gelecekte sunu degistiririm soyle yaparim gibi bir niyetim yok. Simdiden tesekkur ederim tavsiyeler icin.
Herkese merhabalar. Bu rakamalara arac almak hic icimden gelmesede 1 yil sonra ev alma isine girecegimden kredi odemesi yuzunden araba almam mumkun olmayacak. Onumdeki 1 yilda kira-kredi gibi bir derdim olmayacagindan hali hazirda da aracim olmadigindan 0 yada 1-2 yasinda bir arac almak niyetindeyim.

Daha cok esim kullanacagindan cok buyuk bir arac dusunmuyorum, bir de uzun yillar kullanacagiz gibi gozuktugunden dolu bir arac bakiyorum. Bu son faiz indirimi sonrasi araclara bakayim dedim (yine fiyatlari gorunce icim acidi) en mantikli civic geldi (1 yasinda ikinci el de olabilir). Alternatif olarak da ikinci el 3008 mantikli geldi. Dizel benzinli gibi bir takintim yok.

Dedigim gibi belli ki uzun yillar kullanacagiz o yuzden keyif alabilecegimiz iyi bir arac olsun diyoruz. Farkli alternatif onerebilecek olan var mi cunku 2 yildir yurtdisinda oldugumdan hic takip etmedim piyasayi. Simdiden herkese tesekkurler.
Arkadaslar merhaba. Su an ABD`deyim ve birkac parca ile donmek istiyorum.
Gecen sene konu acmistim ama donus olmadi guncellenen modeller ve ihtiyacimdaki degisiklik nedeni ile tekrar actim konuyu.

Oyun olarak sadece strateji oyunlari-FM oynayacagim bir bilgisayar olacak. O nedenle o dogrultuda tavsiyelerinizi bekliyorum. ne kadar dusuk butce o kadar iyi benim icin.

Ekran karti-islemci ve ram tavsiye ederseniz sevinirim. Yanina ssd atarim buradan. Bu islere cok uzak kaldim. Kalan parcalari Turkiye`den hallederim.

Simdiden tesekkurler.
Arkadaslar herkese merhabalar.
Aradim ama tam tatmin edici cevap bulamadim soruma.

Su anda ABD`deyim yuksek lisans ogrencisi olarak ve okulun bitmesine daha 1 sene var. Malum black friday ayagina bir konsollara bakayim dedim. 199$ a xbox one s ve ps4 slim var. PS4 slim daha cazip geldi donerken satip pc parcalari getirecektim.

Sonra acaba xbox x alsam ve pcden vazgecsem nasil olur diye dusunmeye basladim. Sorun su ki su an elimde 1080p bir plazma var dandik 75 dolara ikinci el almistim. Muhtemelen TR`ye dondukten sonra 1 sene kadar daha 4k tv olmayacak elimin altinda. Kisaca xbox one x alsam 1080p tvde bariz bir sekilde ps4 slimden farki olur mu? Eger cok bariz fark olur ise pc fikrinden vazgecip xbox one x`i getirecegim trye. Ama bariz fark olmaz ise ps4 slim alip gelirken getiredebilirim satadabilirim.

Neden soruyorum yas 35 :) En cok oynayabilecegim zaman bu 1 sene. 1080p tvde degmez ise yari fiyatina ps4 slim almayi dusunuyorum. Tesekkur ettim
Arkadaslar merhabalar. Su an ABD`deyim birkac aya donecegim.
Kasa-monitor-guc kaynagi disindaki parcalari getirmeyi dusunuyorum. Ancak artik cok uzagim bu piyasaya en son 2008`de toplamistim bilgisayar.
Bilgisayari gunluk isler ve cok yogun olmamakla birlikte oyun icin kullanacagim. Oyun dedigimde oyle son cikan oyunlari full grafik oynayayim derdim yok. Zaten genelde strateji oyunlari-indie oyunlar ilgimi cekiyor. Bir de belki Battlefield tarzi oyunlar, ara sira bir ikisini orta seviye grafikte oynasam yeterli.

PS-XBOX dusundum ama strateji oynayamayacagim ve oyunlarin cok pahali olmasi nedeniyle vazgectim. Laptop kullanmayi da sevemedim bir turlu.

Bu dogrultuda bana dondugumde yetecek parca tavsiyelerinizi bekliyorum. $1000a kadar cikabilirim, oralara cikmadan oluyor ise mutlu olurum :) Simdiden tesekkur ederim.
Herkese merhabalar.
Annem için büyük ekranı olan ve ısınma sorunu olmayan uygun fiyatlı laptop önerisi olan var mı? Çok anlamıyorum laptoptan ancak sadece internet için kullanacağı için (video,facebook oyunları) büyük ekran ve ısınma sorunu olmaması yeterli. Tabi özellik aramadığımız için ne kadar uygun fiyat o kadar iyi.
Tavsiye veren olursa çok memnun olurum.
Şimdiden teşekkürler.
İkisi de yaklaşık 10 yaşında birisi dişi biri erkek sultan papağan verilecektir. Tabi ki ücretsiz. Bakabilecek olan pm atsın.

Kuşlar annemin şehir dışına gitmek durumunda kaldığından vermek istiyoruz.
Arkadaşlar Rusya aktarmalı Türkiye ye dönüyoruz uçuşumuzu iptal edip bir sonraki uçağa almışlar gece 1 gibi Atatürk Havalimanı nda olacağız ve Ankara uçuşumuzu kaçırıyonuz.

1 den sonra ne otobüs var ne metro. Ankaraya giden en yakın otobüse nasıl ulaşabilirim? Net gidip geliyor şimdiden teşekkürler
Hakkında
Hakkımda:
992AB15D00354A7C963E18386FCBBCC1.jpg992AB15D00354A7C963E18386FCBBCC1.jpg
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 12.226
İkinci El Bölümü Mesajları: 39
Konularının görüntülenme sayısı: 270.822 (Bu ay: 827)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 420 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.