Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: SELAM VOLVO TUTKUNLARI

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Motorlu Araçlar Dünyası] >> Markalar >> Volvo >> Cevap: SELAM VOLVO TUTKUNLARI Sayfa: <<   < önceki  7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
hesheit

Sisteme Gözat

6 Kasım 2006; 0:25:47 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

evinc19,
Şu adreste eski araçların kitaplarını satıyorlar.
https://www.volvocarstechinfo.ford.com/vss/
İlk önce siteye üye olman gerekiyor. Sonra Product Kategory kısmından Owner's Manuel'i, sonra aracın modelini, sonra da kitabın dilini seçiyorsun. Ellerinde 38 adet Türkçe S40/V40 kitabı varmış. Ücreti 150 SEK, yani 30ytl. Sonra sıra kargo kısmına geliyor, o kısımda ilerlemedim. Sen bir bak, pahalı değilse yine ben gönderirim

[DH] VOLVO for LIFE
evinc19

6 Kasım 2006; 11:54:30 

tesekkurler hesheit, servisten bulamazsam mecburen buradan alıcam. Servis belki merkezden isteyebilirmiş.
kolaylıklar...

quote:

Orjinalden alıntı: hesheit

evinc19,
Şu adreste eski araçların kitaplarını satıyorlar.
https://www.volvocarstechinfo.ford.com/vss/
İlk önce siteye üye olman gerekiyor. Sonra Product Kategory kısmından Owner's Manuel'i, sonra aracın modelini, sonra da kitabın dilini seçiyorsun. Ellerinde 38 adet Türkçe S40/V40 kitabı varmış. Ücreti 150 SEK, yani 30ytl. Sonra sıra kargo kısmına geliyor, o kısımda ilerlemedim. Sen bir bak, pahalı değilse yine ben gönderirim

Hepimize kazasız günler.....
evinc19

7 Kasım 2006; 18:50:29 

Aracın kilometre ekranında bulunan "pin kod..." uyarısı için bugün servise gittim. Bilgisayara bağlayıp saatlerce denediler. Nedenini merkeze sordular. Hata kodları ile ilgili merkezden gelen yanıt " kilometre gösterge panosu değişecek" oldu. Beni aldı bir telaş.
Allahtan servisim iyi ve kendilerini olduğu kadar benide düşünüyorlar. Hemen pert araçların birinden çıkma bir kilometre saati ayarladılar benimkini çıkartıp yerine onu taktılar. Eskiyi elime verdiler. Beş kuruş almadan gönderdiler. Böylelikle beni yaklaşık 1500 YTL lik bir faturadan kurtardılar. Yeni takılan saat ne kadar idare eder bilemiyorum ama önemli olan bu kadar çaba sarfetmeleri. İyi niyetliler. Hoşuma gitti, paylaşayım istedim.

giriş?

7 Kasım 2006; 20:50:52 

126HP'lik motor daha uzun ömürlü ve çevreci bir makine. ayrıca emsiyon oranıda daha düşük olduğu için bir vergilendirme avantajı olabilir.

çeşitlilik iyidir

hesheit

Sisteme Gözat

8 Kasım 2006; 1:40:22 

quote:

Orjinalden alıntı: evinc19
Aracın kilometre ekranında bulunan "pin kod..." uyarısı için bugün servise gittim. Bilgisayara bağlayıp saatlerce denediler. Nedenini merkeze sordular. Hata kodları ile ilgili merkezden gelen yanıt " kilometre gösterge panosu değişecek" oldu. Beni aldı bir telaş.
Allahtan servisim iyi ve kendilerini olduğu kadar benide düşünüyorlar. Hemen pert araçların birinden çıkma bir kilometre saati ayarladılar benimkini çıkartıp yerine onu taktılar. Eskiyi elime verdiler. Beş kuruş almadan gönderdiler. Böylelikle beni yaklaşık 1500 YTL lik bir faturadan kurtardılar. Yeni takılan saat ne kadar idare eder bilemiyorum ama önemli olan bu kadar çaba sarfetmeleri. İyi niyetliler. Hoşuma gitti, paylaşayım istedim.

Ne diyeyim, çok şanslısın bence, böyle bir yetkili servisin olduğu kentte yaşadığın için. Dilerim ilişkiniz hep böyle sürer. Bu kadar iyi niyetli ve yardımsever servise her gün geçerken uğranır

quote:

Orjinalden alıntı: giriş?
126HP'lik motor daha uzun ömürlü ve çevreci bir makine. ayrıca emsiyon oranıda daha düşük olduğu için bir vergilendirme avantajı olabilir.
çeşitlilik iyidir

Düşüncende haklısın. Ama ben Avrupa'da yaşıyor olsaydım 1000 Avro farkı vererek yine de yüksek beygirli olanını alırdım. 2400 cclik bir motorda 185 bg hani hiç fena olmaz. 60 bg. fark var. Performanslı Volvo, hani, tadından yenmez.

[DH] VOLVO for LIFE
decsan

8 Kasım 2006; 10:58:03 

hesheit bizi unutma
2000 s40 1.8 otomatik metalik gri Ankara

hesheit

Sisteme Gözat

8 Kasım 2006; 12:03:51 

Unuturmuyum dostum Bu ara, aracını satıyordun, ne oldu vaz mı geçtin, yoksa satılık mı hala?

quote:

Orjinalden alıntı: decsan
hesheit bizi unutma
2000 s40 1.8 otomatik metalik gri Ankara

...........
Forumdaki Volvo kullanıcıları:
colega............ : 2006, S40 1.6D, titanyum gri, Eskişehir
montsegur...... : 2006, S40 1.6D, metalik gümüş, İzmir
giriş?.............. : 2006, S40 1.6, metalik gümüş,
ertert............. : 2006, S40 1.6D, metalik gümüş, Ankara
sahin_k12345. : 2006, S40 1.6D, metalik gümüş, İstanbul
VolvoS40........ : 2006, S40 1.6D, metalik kül gri, Denizli
venividivici..... : 2005, S60 2.4D, siyah, Würzburg
hesheit........... : 2004, S40 Classic 1.6, siyah, İstanbul
evinc19.......... : 2002, V40, 1.6, gri, Bursa
Wartox........... : 2001, T4 2.0, gri, Ankara
decsan........... : 2000, S40, 1.8, metalik gri, Ankara
volvo850GLT... : 1996, 850GLT 2.0, Bordo, İstanbul

[DH] VOLVO for LIFE
poyrasimu

8 Kasım 2006; 18:03:52 

merhaba ,

bir yıldır 2001 model metalik gri s40 ım var.otomatik vites 2,0T . 91000 km de ...ama servisinden bayılmış durumdayım... 90000 bakımını tanyol da yaptırdım. gerçi aldığım günden beri aynı servise götürüyorum ...
ama bu adamların kibar kibar gülümsemeleri yine kazıklandım diye düşünmemi engellemiyor...özel volvo servisi var mıdır... varsa güvenilir mi... bu konularda yardımcı olursanız sevinirim...istanbuldayım....bu servis belası yüzünden arabamı satmayı bile düşündüm ama arabamı çok seviyorum....bir de arabayı alırken tek anahtar ve tek kumanda verdi eski sahibi...ama 3,5 yaşındaki oğlum sağolsun kumandam beni terk etmek üzere...volcarı arayıp fiyetını sordum kumanda 200 ytl + yazılım 100 ytl toplam 300 ytl...bu konuyla ilgili sorum da acaba arabama şu oto elektrikçilerinde kumanda taktırsam sorun yaşarmıyım? (sordum takarız kumanda dediler hem de 2 tane yedek 75 ytl ... bu kadar fark olunca şüphe düştü içime)

evinc19

9 Kasım 2006; 8:58:44 

poyrasimu sana Bursa da ki yetkili servis Volberk i önerebilirim. Eğer gelebilirsen bakımlarda, çok memnun kalırsın. İstanbuldan, İzmirden çok müşterisi var. Randevu alıp, günü birlik gelip gidiyorlar. İstanbul - bursa 2 saat sonucta. Ben memnunum.
Anahtara gelince bu arabalar yabancı parça kullanımını adeta red ediyor. En ufak bir sorunda arac kendini kilitliyor. (Benim yukarıda basıma geldiği üzere) Ama bukonuda da benim servisimden destek alabilirsin. Telefonla sorarsan da bilgi vereceklerdir.
Aramıza hoşgeldin...

quote:

Orjinalden alıntı: poyrasimu

merhaba ,

bir yıldır 2001 model metalik gri s40 ım var.otomatik vites 2,0T . 91000 km de ...ama servisinden bayılmış durumdayım... 90000 bakımını tanyol da yaptırdım. gerçi aldığım günden beri aynı servise götürüyorum ...
ama bu adamların kibar kibar gülümsemeleri yine kazıklandım diye düşünmemi engellemiyor...özel volvo servisi var mıdır... varsa güvenilir mi... bu konularda yardımcı olursanız sevinirim...istanbuldayım....bu servis belası yüzünden arabamı satmayı bile düşündüm ama arabamı çok seviyorum....bir de arabayı alırken tek anahtar ve tek kumanda verdi eski sahibi...ama 3,5 yaşındaki oğlum sağolsun kumandam beni terk etmek üzere...volcarı arayıp fiyetını sordum kumanda 200 ytl + yazılım 100 ytl toplam 300 ytl...bu konuyla ilgili sorum da acaba arabama şu oto elektrikçilerinde kumanda taktırsam sorun yaşarmıyım? (sordum takarız kumanda dediler hem de 2 tane yedek 75 ytl ... bu kadar fark olunca şüphe düştü içime)

poyrasimu

9 Kasım 2006; 12:19:16 

merhaba evinc19 ... cevap için teşekkürler .... bursa ya gelmek sorun değil (hatta bu duruma annemler çok sevinir çünkü orada yaşıyorlar ) ama işim ve çocuğum bu yolculukları sınırlı kılıyor... bir de ben aracımda sorun yaşadığım anlar için gidebileceğim özel volvo servisi var mı diye sormuştum...malum sorun olduğunda fazla uzun yol yapamıyorum...örnekleyeyim....geçen yağan yağmurların birinde ciddi bir su problemi yaşadım...aracımla yaklaşık 1,5 km suyun içinde gitmek zorunda kaldım....en sonunda park ettiğimde motor yönetim sistemi arıza ışığı yanıyordu...ertesi gün sorunsuz çalıştı ama sürüşte tekledi....sonuçta yazılım hatası oluşmuş sıfırladılar aracım topladı....bu ve bunun gibi anlık problemler için istanbul da bir servise ihtiyacım var hem de güvenilir olacak....iyi günler

WaRToX

Sisteme Gözat

9 Kasım 2006; 22:32:30 

quote:

Orjinalden alıntı: venividivici

Merhaba venividivici kardeşim :) Öncelikle aramıza hoşgeldin.. Sana birkaç sorum olacaktı..

Aracın gerçekten çok süper gördüğüm anda aşık etti beni :) Zaten bir S60 hayranıyım, seçmiş olduğun jant, aracının rengide güzel olunca ve birde Türkiye'de göremediğim o güzel LCD sistemini görünce aşık oldum :) Fakat aklıma ufak bir soru takıldı; Volvo'nun fıstık gibi orjinal radyosu dururken niye başka bir radyo kullandığını anlayamadım malesef birazcık görüntüyüde bozmuş? Almanya paketinde radyo olmaması gibi bir ihtimalin çok ufak olduğunu düşünüyorum ve tahminimce nedeni orjinal radyo nun kurmuş olduğun ses sistemiyle uyumlu olmaması veya verimli olmaması yada radyo yu kısmen lcd ekrana entegre etmiş olabileceğin olduğunu düşünüyorum.. Bunun dışında Windows sisteminin ne gibi bir yararı oldu aracına? Orjinalde navigasyon v.b. sistemler olmasına rağmen niye kurdun acaba merak ettim? (Güzel olmuş ama merak işte :)) Ekranı dokunmatik yapıp, ordan kumanda etme gibi bir olasılığın varmı, çünkü varsa süper olur arabada bilgisayar kullanmak gibi bişi.. Mp3 dinle, not al, navigasyon v.b. herşeyi yaparsın :) Birde şu kurmuş olduğun pc sistemi ve işlevleri konusunda biraz daha bilgilendirebilirsen ve ekran dokunmatik değilse, windows u ne şekilde kumanda ettiğini belirtebilirsen sevinirim.. Çünkü ta arkadaki sistemle, konsoldaki pc kontrol etmeye uğraşmıyorsun sanırım :) Bende S60R almayı düşünüyorum, bakarsın Türkiye'deki tek örneğide bizimki olur, bi köşesine venividivici kardeşim kardeşim saolsun yazarım artık :) Şimdiden tüm cevapların için teşekkür ederim..

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Beyler bu sorum acil lütfen bir bilen özellikle YİĞİTVOLVO bi el atıverin!!
Bizim S40 ların kumanda olmadan yani kumandayla açılmadan maximum 3 kere çalıştırılabildiğini duymuştum.. Yani kumanda olmadan 3 kere kapıyı anahtarla açabiliriz diye biliyorum bunun doğruluk payı nedir? Birde anahtar konusunda sorum olacaktı.. Bizim anahtarları herhangi bir çilingir kopyalayabilir mi? Kopyalarsa b