|
Merhabalar uzun zamandır potansiyel zararları merak ettiğim bi durumum var, Yaklaşık 3 senedir yoğun miktarda alkol tüketiyorum, nerdeyse her gün. En korktuğum nokta beyne bir zarar oluşmasıydı fakat bu düzende devam ederken sözelde derece yaparak bölümümü kazandım ve 1. sınıfta şu anda sözel çıkışlı olmama rağmen yazılım şirketim var. Şu an aynı anda Tübitak ve Teknofest projesi hazırlamakta ayrıca bir üniversiteye ödeme sistemi yazılımı yapmaktayım. Bu işleri hala aynı hatta daha yüksek bir performansla yapabilmemden dolayı en azından kısa vadede zihinsel bir zarar görmediğimi anlamış oldum. Bahsettiğim alkol tüketimi miktarı yaklaşık günlük 1.5 litre şarap veya 5 adet kırmızı Tuborg civarında. Fakat yavaş yavaş vücuduma gelebilecek zararlardan da endişe etmeye başladım. Alkolle ilişkim yaklaşık 6 sene önce başladı ve ilk 1-2 senede biraz fazla (1-2 bira civarı) içtiğimde bile karaciğerimde ağrı hissediyordum ama şu anda bu miktarlara rağmen akşamdan kalma bile olmuyorum. Gece 4.30'a kadar litrelerce alkol içmeme rağmen 8.30'da başlayan sınavda gayet normal uyanıp sınavdan fulle yakın yüksek puan aldım. Şu anda bu cümleleri yazarken de yaklaşık 6 saattir içmiş ve devam ediyor durumdayım fakat iletişim konusunda da ne kadar sarhoş olsam da düzgün şekilde iletişim kurabiliyorum hem sözlü hem yazılı olarak. Şu ana kadar bu düzende karaciğer yağlanmasının bile en ufak belirtilerini dahi hissetmedim. Vücudumda gözlemlediğim hiçbir yan etki yok. Kısa vadedeki bu duruma göre uzun vadede tamamen bu şekilde devam edersem ne kadar sürede ne tür etkiler gözlemlemeye başlarım? Hem tıp hem de psikoloji alanında ilgilenen arkadaşlar aydınlatabilirse çok sevinirim. Mental ve fiziki olarak. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aznareps ingo etaicsal -- 23 Kasım 2022; 3:55:30 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt