Şimdi Ara

Asgari ücretle çalışan araba almalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
2
Favori
2.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Asgari ücretle çalışan kira ödemeyen biri araba almalı mıdır?bir tanıdığım şahin alıcam dedi, alma dedim,çünkü;vergi(vergsi düşük oluyor bunların neyse),sigorta,muayene,yakıt,bakım bunlar var.aldığın para belli bu parayı burada harcama.eski araba sürekli sorun çıkarır aylık olarak yakıt+bakım=100 tl minimum götürür dedim.
    Herkesin var özeniyorum çocuklarımı alıp sağa sola gitmek yazın pikniğe gitmek falan benimde hakkım dedi.

ne dersiniz?

• Almasa daha mantıklı olur.

Dediğiniz gibi tonla gideri var.

Sonunda iflas eder
  • net bi sorum olacak. Sana ne ? asgari ücretle çalışan birinin yaşamaya hakkı yokmu? Çok rahat alabilir.
  • Asgari ucretle calisan bi arkadasim var. Altinda 65 bin liralik araba var problem nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçesine güveniyorsa alsın. Fakat yarın o arabanın muayenesi geldiğinde muayene yaptırmayacak. sigorta yaptırmayacak. Trafik cezasını ödemeyecek. Aldığı parayı yakıta verecek. Nerden mi biliyorum. Geçmişte burda konusu oldu. Adamın arabasını bağladılar. Asgari ücretli olduğunu, muayeneyi sigortasını bu yüzden ödeyemediğini söylemişti.
  • Alabilir ama mantıken almamalı, araba masrafı yakıt vergi tamir derken parası kalmaz zaten kullanamazda ,kapıda yatar

• valla asgarı ucreti bilmemde araç sahibi olmak gercekten çok masraflı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: landscapee

Asgari ucretle calisan bi arkadasim var. Altinda 65 bin liralik araba var problem nedir ?

Aile desteği felan varsa olabilir, yoksa imkansız ,birde aile geçindirme mecburiyeti var ise buna rağmen alıp kullanabiliyorsa tebrik etmek lazım.

• quote:

Asgari ucretle calisan bi arkadasim var. Altinda 65 bin liralik araba var problem nedir ?

Aile desteği ya da illegal gelirleri olduğunu hesaba katmadan söylüyoruz.

Öyleyse istediğini alır zaten.
  • 2.5 lira gelirim var bekarım 22 yaşındayım almaya cesaret edemiyorum cünkü cebime 5 kuruş kalmıyor ay sonu:)
    sigaram ve içkimde yok
  • Asgari ücretlinin bu ülkede yaşaması bile mucize, arabaya gelene kadar...
  • Eğer birikmiş parasıyla krediye bulaşmadan alacaksa ve çalıştığı yer asgari ücretin yanında ikramiye de veriyorsa gayette güzel alabilir.

• Arkadaşlar,
    bu forum konuşmak dertleşmek aklımıza takılanları paylaşma yeri.
    elbette bana ne! fikirlerinizi öğrenmek istedim.ben almaması tarafıyım.
    şahin alcak şahin eski araç ve sürekli masraf çıkarır çünkü bütçesi 4.000 tl+3.000 tl de kredi çekecekmiş.
    muayene+vergi+sigorta+yakıt+bakım külfeti çok.çocuğunun rızkını arabaya vermek mantıklı değil.öylede dedim uygun dille.sadece 900 tl maaşı var.ikramiye yan geliri yok.kira vermiyor babadan ev.ailedende hiçbirşey gelmiyor.
    şahin ile ilgili tanıdığım bir komşumuz şahin aldı 6 ay sonra sattı hayırdır dedim bir araba bu kadar mı sorunlu olur dedi hiç bitmedi bakımı.hep hadi bu kadar masraf yaptım satmıyayım diyorum sürekli az az masraf çıkarıyor deyip zararına sattım kurtuldum demişti.
  • Ek bir geliri yok ise almasa daha iyi olur. Ailesiyle haftasonu dışarı çıkmak istemedi çok insancıl bir düşünce ancak Türkiye şartları insanı insanlıktan çıkaracak durumda maalesef.
  • Servis bakımı,muayenesi,sigortası,kaskosu,vergisi,yakıtı,biri gelir dokundurur al sana ekstradan masraf vs vs vs.Eğer masraflarına belli bir bütçe ayırırım diyorsanız ve başka geliriniz varsa alınabilir. Yok ama asgari ücretten kıt kanat geçiniyorsanız çok mantıksız olur.
  • Sürekli kullanmaz haftasonu ailesi filan gezmek istiyorsa alsın, sonuçta köle değiliz.
  • Ortaşekerli O kullanıcısına yanıt
    Adam haklı alsın... Karışmayın bence, çocuklarımı sağa sola pikniğe götüreyim diyor... Araba lüks değil günümüzde artık standart insani bir ihtiyaç oldu diyoruz ama sesimizi duyuramıyoruz... Kolay mı küçük çocukla toplu taşımada seyahat etmek? Çocuklarının yüzündeki bir gülümseme ve memnuniyet ifadesinin mali bir karşılığı yok, ana-baba olan bilir bunu... Yanlız kesesine göre araç bulur mu bilemeyeceğim...

• Almasa daha iyi olur. Ama adam da haklı iyi kötü çocuklarını eşini gezdirip soğuk sıcak göstermeyip mutlu etmek istiyor ailesini. Ülkemde adalet bu kadar işte be kimisi her gün s classla özel şoförle okula bırakılsın kimisinin babası bir şahin alamasın. Allah herkesin gönlüne göre versin.

• gitsin 3 kilo et alsın, evde mangal yapsın ailesi daha mutlu olur arabaya gelene kadar.

900 tl maaşla ne arabası allah aşkına. 4 kişilik ailenin açlık sınırı asgari ücretin 2 katı yahu. gitsin bir kurs bir meslek edinsin asgari ücretle yaşamasın zaten. çoluğun çocuğun var be kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 2 Şubat 2015; 13:35:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Aile desteği felan varsa olabilir, yoksa imkansız ,birde aile geçindirme mecburiyeti var ise buna rağmen alıp kullanabiliyorsa tebrik etmek lazım.

Ailesiyle yasiyor hic bi gideri yok sigara icki ole seylerede para vermez kazandigi para kendine

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.