Şimdi Ara

Vw arıza kodu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar dün aracımı çalıştırırken stop etti kızdırma buji ışığı yanıp sönerken hata şanzıman uyarısı verdi. Bugün aracı bilgisayara bağlattım P170100 ve P157000 Şanzıman ve motor beyni kitli diye hata kodları gösterdi. Anlık olan hata kontağı kapatıp geri açtığımda gitti. Bu arıza konusunda bilgisi olan var mıdır ?

araç passat 1.6 tdi dsg

Vw arıza kodu yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toxicated -- 26 Eylül 2022; 12:31:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

VW P1570 Arıza Kodu: Nedenleri ve Çözümleri

P1570 arıza kodu, Volkswagen araçlarında yaygın bir sorundur. Bu arıza kodu, genellikle yakıt enjektör sistemindeki sorunları gösterir.

P1570 arıza kodu aşağıdaki nedenlerle tetiklenebilir:

• Arızalı yakıt enjektörü
    • Kirli veya tıkalı yakıt filtresi
    • Yakıt basıncında sorun
    • Elektriksel sorunlar (örneğin, arızalı kablolar veya sensörler)

P1570 Arıza Kodunu Giderme

P1570 arıza kodunu gidermek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsin:

• Yakıt filtresini kontrol et ve gerekirse değiştir.
    • Yakıt enjektörlerini test et ve arızalı olanları değiştir.
    • Yakıt basıncını kontrol et ve gerekirse ayarlarını yap.
    • Elektrikli bileşenleri (kablolar, sensörler vb.) kontrol et ve gerekirse onar veya değiştir.

Uyarılar

Bu onarım işlemlerinin karmaşık olabileceğini ve özel araçlar ve bilgi gerektirebileceğini unutma. Yanlış onarımlar aracına zarar verebilir. Kendine veya aracına zarar verme riskiyle karşı karşıyaysan, profesyonel bir tamirciye başvurmanı öneririz.

Ek Bilgiler

P1570 arıza kodu, Volkswagen Jetta, Passat, Golf ve Tiguan gibi çeşitli modellerde görülebilir. Arıza kodu, "Yakıt Enjektörü Devresi Arızası" olarak da bilinir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kontağı kapatıp açınca düzelen şanzıman arızaları genelde mekatronik çıkıyor.

En son kuzenim başına geldi, hem böyle bir hata vardı hem de bazen 2. vitesi atlayıp 3'e geçiyordu. Bazen de geri vitese geçmiyordu.

Mekatronik içerisinde vites değiştiren kolun segmanı kırılmış, kırılan parça şanzıman içerisine kaçmış olabilir diyerek komple şanzıman değiştirdiler. İyi niyet kapsamında 22.000 liracık :/

Servis bakımlıysanız geç olmadan gösterin bence.

• ufak bir tavsiye kumanda pilini eski mi ? kısa bir kontrol ve değişim önereceğim...

mekatronik ile ilgili ufak bir yazılım güncellemesi yapılabilir... Yetkili Servis bakımlı ise servis üzerinden destek alınmalı...

Değil ise ve PM'den ulaşabilirseniz yönlendirme sağlayabilirim.

Şanzıman kartından bu hata alınabiliyor.

Olası Belirtiler

Motor çalışıyor ancak hemen duruyor mu ?

Olası Nedenler

- Anahtareşleşmedi

- Kadran grubu check hatası

- Motor Kontrol Ünitesi (ECU) eşleşmedi

- Motor Kontrol Ünitesi (ECU) Güç Kaynağı arızalı

Muhtemel çözümler ;

- İmmobilizerin kendisinde Arıza Kodlarını kontrol edin

- İmmobilizer Ölçüm Değerlerini Kontrol Edin

- Maç Anahtarları/Alet Kümesi/Motor Kontrol Ünitesi (ECU)

- Motor Kontrol Ünitesini (ECU) Kontrol Edin Güç Kaynağı (Röle)

• infinite kullanıcısına yanıt

Şöyle ki aracın bir anahtarı çalınmıştı o anın haliyle baska bir araçla eve gidip yedeği aldıgımda pili olmadığını fark ettim ve pil taktım içinden cıkan 2032 iken 2025 takmak zorunda kaldım. 3 gün önce de anahtar bir anda aracı kitleyip açmadı aracı da çalıştırmadı ancak direksiyon kolonuna dayayınca çalıştırdı. Pili değiştirince düzeldi tamamen. Dün arıza kendini tekrarladı bu sefer hata şanzıman uyarısınıda ekledi. Araç y.servis bakımlı değil ancak servisten beni motor güncellemesi için aramışlardı. Yarına bunun için randevu alırken P170100 hata kodunu verdiğini de aracın eklettim rapora.

olay ise Start stop tuşuna basıyorum marş alıyor tam faal çalışacağı an şak diye stop edip kızdırma bujisi yanıp sönüyor ve bu resimdeki arızayı veriyor. Hatta başka bir forumdaki arkadaşla sorunumuz ve araçlarımız tıpatıp aynı

• B.Avcı B kullanıcısına yanıt

Gündelik kullanımda bahsettiğiniz tarzda bir sıkıntı yaşamadım ancak seri kullanımda vites geçişleri hissedilir oluyor sport modda olmasa da gaza oturarak gidersem. Normali bu mudur bilmiyorum tabi de

• P1570 çok tipik bir arıza... Aracı Safe Moda'a alıyor ve bahsettiğin gibi çalışır çalışmaz stop ediyor.

New Beetle: How To - Engine Start Blocked by Immobilizer (P1570) - YouTube

• Toxicated kullanıcısına yanıt

Sizinki mekatroniğe benzemiyor o zaman. Bahsettiğiniz şekilde kullanımda vites geçişlerini hissetmeniz normal, problem yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.