Şimdi Ara

Asgari ücretle çalışan araba almalı mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
91
Cevap
2
Favori
2.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ülkeden asgari ücretlinin yaşamaya hakkı yok ki araba almaya olsun.
  • Arabanın en masraf çıkaracak yeri motorudur, almadan baktırır, iyiyse alır. Diğer kısımlarını da kendi bile yapar zamanla, iki vida sıkamayacakmı.

Geçen taksiyle köye mangal a gittim geldim, 60 lira yol tuttu, gazlı şahin olsaydı 20 lira yakmazdı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücretle çalışan biri olursam evlenmeyi bile düşünmüyorum.
  • ben sadece hayatın ne kadar pahalı olduğunu vurgulamak için o yorumu bıraktım yemek şundan bundan başka da çok ekstrem masraflarımda yok ama işte kalmıyor ay sonu para.
    Sadece içinde bulunduğumuz durumu özetledim - yağmış mesajıma
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensodrive

quote:

Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

Arkadaşlar,
    bu forum konuşmak dertleşmek aklımıza takılanları paylaşma yeri.
    elbette bana ne! fikirlerinizi öğrenmek istedim.ben almaması tarafıyım.
    şahin alcak şahin eski araç ve sürekli masraf çıkarır çünkü bütçesi 4.000 tl+3.000 tl de kredi çekecekmiş.
    muayene+vergi+sigorta+yakıt+bakım külfeti çok.çocuğunun rızkını arabaya vermek mantıklı değil.öylede dedim uygun dille.sadece 900 tl maaşı var.ikramiye yan geliri yok.kira vermiyor babadan ev.ailedende hiçbirşey gelmiyor.
    şahin ile ilgili tanıdığım bir komşumuz şahin aldı 6 ay sonra sattı hayırdır dedim bir araba bu kadar mı sorunlu olur dedi hiç bitmedi bakımı.hep hadi bu kadar masraf yaptım satmıyayım diyorum sürekli az az masraf çıkarıyor deyip zararına sattım kurtuldum demişti.

Alnının teriyle çalışıp kazanan biriyse kredi çekip haram'a bulaşmasın.

Haramla ne alakası var, borçlanmadan birşey alınabiliyormu, krediyle herkes ev araba alıyor, kredi kartı hepimiz kullanıyoruz borcumuzu kendimiz ödüyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Asgari ücretle çalışan insanlar

Asgari şartlarda yaşayabilmeli;

10 yaşında B sınıf araba alabilmeli

2+1 evin 500-600 liralık kirasını ödeyebilmeli

2 çocuğuna simit alacak harçlık verebilmeli

Lüks değil ama Ailesinin sağlıklı ve dengeli beslenmesini temin edebilmeli

Ayda bir ailece ziyafet çekebilmeli

Ayda 2 defa ailesini sinemaya götürebilmeli

Asgari ücretin 1600-1700 liranın altında olması milli iradeye zulümdür,işkencedir

İslamla,kul hakkıyla 180 derece zıttır zıttır.

İngiltere,Amerika,Fransa toplanıp ülkemizi işgal etseler millete asgari ücret olarak 900-950 lira yani 400 $ teklif etmeye utanırlar

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Ne alaka olduğunu kısa bir araştırmayla öğrenebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almasın kapının önünde yatar o araba .En az evde iki kişinin çalışması gerekir araba alacaksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technotronic -- 3 Şubat 2015; 9:23:18 >
  • Almaya hakkı olmalı.
  • Motorsiklet alsın, bir de yanına sele.. Çoluk çocuk binip gitsinler.. Tutumlu kişiymiş ki o maaşla 3000 lira biriktirmiş.. Helal olsun..
  • Ortaşekerli O kullanıcısına yanıt
    bende asgari üçrete çalışıyorum. babam olmasaydı hayata araba alamazdım sanırım. aldıktan sonrada cok şanslı çıkıtım her onbinde ( 5-6 ayda ) bi 200TL bakım ödüyorum mazot cok az yakıyor 1.3 dizel araç sorun da cıkarmıyor 11 senelik araba :-)
  • Bu hesabı ben biraz geç yaptım. 2011 1.4 TSI masrafları
    Yıllık Sabit giderler.
    MTV 709-TL
    Kasko 1.410-TL
    Periyodik Bakım 676-TL
    Toplam 2.795-TL
    Günlük 7.76-TL

Kısaca arabaya bineyim binmeyim sabahleyin 10-TL beni haraca bağladı.
    İşin komik kısmı yıllık 3.000-TL yakıt kullanmıyorumdur bile.
    Fakat evde 2 çocuk olunca arabasızda olmuyor.
  • dusau kullanıcısına yanıt
    Ana-baba olmayanlara yazdıklarımın anlamsız geleceğini bile bile yazdım... Ben arabanın insani asgari ihtiyaçlar içinde olduğundan bahsediyorum. Kaçırdığım bir nokta da yok. Bu ülkede yüzlerce model yılı eski, muayeneye girmemiş, vergisini trafik cezasını ödememiş, kaçak dolaşan araç mevcut. Eskiden kızardım bunlara ama asgari ücreti bu seviyede tutulan bir ülkede asgari ücretle asgari yaşam standartlarını yakalamaya çalışan bu insanlara bir şey diyemiyorum. Ben kendimden yana asgari ücretle geçinen bu insanlara hakkımı helal ediyorum, insanca yaşamak herkesin hakkı... Keşke toplu taşıma sistemi düzgün olsa da insanlar itiş kakış seyahat etmek zorunda olmasalar... Ancak bu şartlarda çocuklu bir aile için vasıta asgari yaşam standartıdır, gereklidir. At arabası dahi olsa... Asgari ücretin bu standartları karşılamaya yetmemesi hepimizin ayıbıdır.

• sigorta
    kasko
    muayene
    lastik
    vergi
    bakım
    yakıt
    ücretlerini hesaplayıp aylık maliyetine bakılıp alınabilir.

en son 40 bin liralık arabanın herşey dahil aylık maliyeti 500 civarıydı mazotla birlikte.
    10 binlik şahin alsa yakıt hariç herşeyin maliyeti düşer ve yakıt hariç aylık 70-100 arası masrafı olur durduk yerde.
    100-200 de gezse bence alınabilir.
    hayırlısı olsun.
  • Araba alirsa her ay en az 200 lira masrafı........,
    Vaz geçtim , arkadaşınızı bir matematik kursuna gitmeye ikna edin!

• Almak istiyorsa ve alabilecekse alsın derim. Yanız ben almıyorum. Asgari ücretle geçiniyoruz. Vergi ve benzin masrafını kaldıramayız. Hong Kong'ta falan yaşasam neyse, oralarda vergi, sigorta ve diğer harçlar yok, benzini de ucuz. Fakat Türkiye'de almam. Çevremdekilerden aylık masraflarıyla ilgili bilgi aldığımda cayıyorum almaktan. Ben de isterim arabam olsun, istediğimi gibi takılabileyim ama olmuyor. Şartlar buna uygun değil.
  • Bilen bilmeyen konuşmuş insanın halinden anlamayan insanlarla dolmuş burası.
    yok şu kadar masrafı var yok öyle yok böyle.
    Kardeşim benim arabam yok yeni evlendim, benim ailemi ziyarete gidip gelmek 40+40 km yol yapıyor. Eşimin ailesine gidip gelmek ise 500+500 km.

Toplu taşıma ile gidip gelmek 40+40 km= 72 tl + 5-6 saat. (3 defa indi bindi)
    Toplu taşıma ile gidip gelmek 500+500 km= 350 tl + 18-19 saat.

Birde küçük bebenizin olduğunu varsayarsanız.

Söyleyin bana şimdi araba almak mantıklı mı mantıksız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: StranqeRz

net bi sorum olacak. Sana ne ? asgari ücretle çalışan birinin yaşamaya hakkı yokmu? Çok rahat alabilir.

Bir aracın bakımı, yakıtı, sigortası,vergisi, lastiği, vırığı cırığı masrafı bitmez.. adam arkadaşını düşünerek bize sormuş, fikir almak istiyor.

asgari ücretlinin yaşamaya hakkı var ancak, elindeki üç beş kuruşu da arabaya yatırması çok da mantıklı gelmiyor.

astarı yüzünden pahalıya gelir.
  • Bu konu biraz beni anlatıyor. Clio-1 98 model aracım var. Asgari ücretten biraz fazla alıyorum, ev kiram yok ve 2 çocuğum var.
    Arabasız ailelerimize gitmek resmen eziyet oluyor. 3 otobüs değiştirmek gerekiryor ve doluluğuda çabası. Gidiş dönüşüm 25 tl civarına geliyor. Aracım benzinli olmasına rağmen daha ucuza geliyor, istediğim saatte gidip gelebiliyorum. Masrafları oluyor ama o kadar da olsun.

• Ortaşekerli O kullanıcısına yanıt
    bekar adam neyse de evli çocuklu insana öyle ya da böyle araba gerek.

Şimdi o vatandaşa araba alma desen motor alacak sonra çoluk çocuk doluşacak gerisini yazmaya gerek yok.

Ha araba serçe olur şahin olur reno 9 olur vs. doğru düzgün kullandıktan sonra arabanın geçmişte bir sıkıntısı yok ise aylık 100 tl götürmez götüreceği mtv+sigorta+lpg olur.

+ arkadaşlar konusu geçen asgari ücretli vatandaş muhtemelen modelli bir araç almayacak bu da muhtemelen,

kasko yaptırmayacak
    araç +16 yaş olacak
    1,6 motoru geçmeyecek
    lpg li olacak
    maks. 10 000 tl olacak

demektir, masrafları bu çerçevede düşünmek gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 3 Şubat 2015; 13:01:20 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.