Şimdi Ara

Asgari ücretle çalışan araba almalı mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
2
Favori
2.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence sahin alana kadar temiz bi lada almasi daha mantikli olur hem daha yeni olur hem daha temiz ayni fiyata parcalarida ucuz bunu iletin arkadasiniza.4 kisilik bi ailede araba lux deil ihtiyactir otobusle 30 liraya gidicegi yere arabayla 10 liraya gider (aktarmali ulasim icin soyluyorum)en basitinden kendimiz icin ornek veriyim memlekete giderken otobus bileti 50 lira en az 4 kisi 200 liraya giderken araba 120-140 lira arasi birsey yakiyor rahatlik konforda cabasi istedigin zaman dur mola ver sonucu baglayamadim bak saygilar diye bitiriyim bari

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecen TV de bi hoca ( dinci ) evlenmesini bile dedi (: asgariysen pamuk helva yok kısaca.

Allah belasını versin bu sistemin

• Bakımlarını kendisi yaparsa otomobil kullanmak çok ucuza gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeytinbey

Adam haklı alsın... Karışmayın bence, çocuklarımı sağa sola pikniğe götüreyim diyor... Araba lüks değil günümüzde artık standart insani bir ihtiyaç oldu diyoruz ama sesimizi duyuramıyoruz... Kolay mı küçük çocukla toplu taşımada seyahat etmek? Çocuklarının yüzündeki bir gülümseme ve memnuniyet ifadesinin mali bir karşılığı yok, ana-baba olan bilir bunu... Yanlız kesesine göre araç bulur mu bilemeyeceğim...

Söylediklerinde Haklısın ama kaçırdığın bir nokta var bence. Bir yandan kredi+ trafik sigortası+ yakıt falan derken yeri gelecek bakım yapamayacak, olur da bir trafik cezası gelirse ödeyemeyecek.muayne yaptırmayacak. Mtv ucuz da olsa ödeyemeyecek. Git gide götürü arttıkça zaten Pikniğe falan gidecek para kalmayacak. Bir yandan aile var eğer eşi çalışmıyorsa mümkünü yok altından kalkamaz.

• Şahin değil taunus alsın.
  • Araba almayi dysunen arkadasin haberi suan var midir forumda bu isteginin tartisildigindan?? :)) bence haberdar edin okusun...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

Arkadaşlar,
    Asgari ücretle çalışan kira ödemeyen biri araba almalı mıdır?bir tanıdığım şahin alıcam dedi, alma dedim,çünkü;vergi(vergsi düşük oluyor bunların neyse),sigorta,muayene,yakıt,bakım bunlar var.aldığın para belli bu parayı burada harcama.eski araba sürekli sorun çıkarır aylık olarak yakıt+bakım=100 tl minimum götürür dedim.
    Herkesin var özeniyorum çocuklarımı alıp sağa sola gitmek yazın pikniğe gitmek falan benimde hakkım dedi.

ne dersiniz?

Arkadaşların da dediği gibi bence alması onu zorlar masraflardan dolayı fakat insanın içinde araba sevgisi varsa almasına mani olamazsınız.

• 3000 tl maaş ile 2005 model bir aracın bakım, onarım, yakıt , vergi, muayene vb. masraflarını karşılamakta oldukça zorlanıyorum.
  • Asgari ucretli adamin 2 ev aldigini duydum 15 senelik krediyle daha yeni.250bine patlamis 150bini kredi.vay arkadas tuglalari yiyecekler herhalde dedim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin arkadaş evli sanırım çocukta var eşi çalışıyorsa olabilir diğer türlü zor olur ha bekar olup aile ile kalsa 30binlik arabayada binilir asgari ücretle orası ayrı konu

• Alınmasına alınır lakin önemli olan yürütmek. alayım kapının önünde dursun hafla sonları veya <aruret olmadığında kullanmam deyip kendine hakim olabilirse sorun yok ama merete alışınca inmesi çok zor oluyor.
    Yoksa asgari ücretle bırakın araç yürütmeyi ek destek olmadığı sürece ancak karın doyuyor oda kıt kanaat.
  • almamalı
  • Kendi halinde,ayağını kesecek bir araba alınabilir.
  • Burası özgür bir ülke ise kendisi de özgür iradesi ile araç almak istiyorsa isterse müsteşar olsun isterse askeri ücret alsın kendi hesabına göre araç almakta serbesttir

• Alınır tabi ki de sadece her ay belli bir miktar para atsın kenera mtv falan için yeter

• Asgari ücretli yaşamasın,zamanında geçici işlerde asgari ücretle çalışırken insan otobüse bindiğine şükrediyordu.Yol parası,sigara,ekstradan yiyecek-içecek abur cubur vs. derken aylık net 300-400 tl sırf bunlara gidiyor.Arabanın giderini hiç düşünemiyorum hele ev geçindiren birisiysen çok zor.Birde hurda yasasıydı,eski araçların trafikten toplanmasıydı bilmem neydi...konusu vardı,ileride ne olur bilemem.Gariban arabaya binmesinde ne yaparsa yapsın mantığı güdülüyor.Allah sabır versin,hayat gün geçtikçe zorlaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyer_mig -- 3 Şubat 2015; 0:24:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

Arkadaşlar,
    bu forum konuşmak dertleşmek aklımıza takılanları paylaşma yeri.
    elbette bana ne! fikirlerinizi öğrenmek istedim.ben almaması tarafıyım.
    şahin alcak şahin eski araç ve sürekli masraf çıkarır çünkü bütçesi 4.000 tl+3.000 tl de kredi çekecekmiş.
    muayene+vergi+sigorta+yakıt+bakım külfeti çok.çocuğunun rızkını arabaya vermek mantıklı değil.öylede dedim uygun dille.sadece 900 tl maaşı var.ikramiye yan geliri yok.kira vermiyor babadan ev.ailedende hiçbirşey gelmiyor.
    şahin ile ilgili tanıdığım bir komşumuz şahin aldı 6 ay sonra sattı hayırdır dedim bir araba bu kadar mı sorunlu olur dedi hiç bitmedi bakımı.hep hadi bu kadar masraf yaptım satmıyayım diyorum sürekli az az masraf çıkarıyor deyip zararına sattım kurtuldum demişti.

Alnının teriyle çalışıp kazanan biriyse kredi çekip haram'a bulaşmasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ulkeyi bu hale kimler getirdiyse onlar utansin Ulan avrupada milletin cope attigi arabalara biz 2yillik memur maasi veriyoz ki,avrupadaki asgari ucret burda 2 memur maasi eder (arastirmadm bilesiniz) ordaki alim gucu burdaki alim gununun kac kati..Garibanin acliktan geberecegi zengininde kicini parayla sildigi bir doneme girdik iyicene,allah sonumuzu hayir etsin..

• sensodrive S kullanıcısına yanıt
    Cok guzel soylemissinz tebrikedyrm,ben idda oynayip 3 kurus kazansam bende bisekildre 30 kurus cikar,ama ne hikmetse millet basta devlet buyugu dedimiz zatlar,doldurcak kese bulamayana kadar calip cirpiyolar onlara hic bi halt olmuyo niyeyse?Simdi benmi.muslumanim onlarmi acep???

• Araba mı asgari ücretle çalışıyor anlamadım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.