|
Benim bildiğim kadarıyla en düşük memur maaşı 50.000-51.000 civarı. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

|
Benim bildiğim kadarıyla en düşük memur maaşı 50.000-51.000 civarı. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Özel sektörde çalışanların en az %70-75’i, en düşük memur maaşından daha az kazanıyor. Memurlar bu devletin sırtındaki kamburdur. 2025 yılındayız e devlet var teknoloji gelişti ama hala devlet daireleri memur dolu. En basitinden büyükşehirlerde muhtarlık denen şey neden var mesela? Vergi dairesine gidiyorsun örgü falan örüyor kadınlar kek börek günü yapıyor. Besim Tibük ün bu konuda çok doğru ifadeleri var. Aynı şekilde Vehbi koç 'un da. Memurların üçte birini atsalar hizmet olarak hiçbir şey etkilenmez, fark etmeyiz bile. Resmen istihdamı düşürmemek için bunları atmıyolar. 1965 de çıkarılan 657 devlet memuru kanunu artık günün ihtiyaçlarını karşılamıyor. |
|
garson tezgahtar falan asgari civarı alıyordur da en dandik beyaz yaka maaşı zaten 60 bin |
|
Özel sektörde çalışanların en az %70-75’i, en düşük memur maaşından daha az kazanıyor. Memurlar bu devletin sırtındaki kamburdur. 2025 yılındayız e devlet var teknoloji gelişti ama hala devlet daireleri memur dolu. En basitinden büyükşehirlerde muhtarlık denen şey neden var mesela? Vergi dairesine gidiyorsun örgü falan örüyor kadınlar kek börek günü yapıyor. Besim Tibük ün bu konuda çok doğru ifadeleri var. Aynı şekilde Vehbi koç 'un da. Memurların üçte birini atsalar hizmet olarak hiçbir şey etkilenmez, fark etmeyiz bile. Resmen istihdamı düşürmemek için bunları atmıyolar. 1965 de çıkarılan 657 devlet memuru kanunu artık günün ihtiyaçlarını karşılamıyor. |
|
|
sözde laik ülke ama diyanet bakanlığı var |
|
|
|
Ben memur olunmasin demiyorum performans sistemi getirilsin verimlilik artirilsin gereksiz kadrolar elimine edilsin diyorum. Özel sektorde üç kuruşa çalışanların ömür boyu saçı dökülüp psikolojisi bozuluyor + performans kaygısı var buna rağmen memurluktan az alıyor onu napicaz ? Ben şuan memurlardan fazla kazanıyorum zaten de konu bu değil. Yaptiğin itirazın konuyla alakasi bile yok hatta. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
2025 yılı devlet bütçemizde öngörülen kamu personel gideri 4 trilyon tl (3 trilyon 911 milyar türk lirası ) ülke nüfusumuz 85 milyon kişi 4 trilyon tl kamu personel giderini 85 milyon nüfusa bölünce kişi başına yıllık yaklasik 47.000 tl düşer. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Değilim hocam lakin halden anlamak lazım |
|
|
|
|
Ya orani bulamiyoruz. Tuike gore ulkenin %70 i asgari ucret aliyor. Ama biliyoruz ki bunlarin buyuk bir kismi maasi asgeri ucret yatip ustunu elden alanlar. Yani hicbir veri bu alanda dogru gostermiyor. 4-5 yil uzmanligi olan kisi, yeni memurla ayni maasi aliyor. Ancak sonrasinda ibre beyaz ve mavi yakaya donuyor. Ortalama calisma yili 30 desek, 10 yila kadar memur onde desek sonraki yil mavi beyaz yaka onde. Bu yuzden buyuk oranda isciler memurlardan fazla kazaniyor diyebiliriz. Cunku iscinin sirketlesme rtak, yatirim vs yapma sansi daha fazla. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|