Şimdi Ara

Artık dizelin de espirisi kalmadı diyenler (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
284
Cevap
0
Favori
31.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The@Thing

    Dizelde 120,150,160 gidersin saatlerce yakıtta en fazla 2-3 litre artar.Yine hatırı sayılır bir menzil gidersiniz.(Motor tipi önemli.).Benzinlide deneyin ister turbo ister atmosferik o depoyu gözünüzle bitişini izlersiniz.Benzinli araçlar afederseniz ehliyeti yeni almış bebeler gibi milleti kanser ede ede kullanırsanız az yakar ama dizelin böyle bir derdi yok kafana göre hızlan kafana göre gaza bas.

    Örnek verelim yazılımlı 150hp golf ile 1.4tsi leon fr ile tapagaz hız denemeleri yapıyoruz.

    Golf 1.6tdı 150hp sadece yazılımlı.

    Leon Fr 1.4TSI 150HP ekstra olarak son susturucu iptal.

    Golf'teki yakıt aşırı agresif kullanım sonucu 30-35 dakika basma sonucunda 7.4lt

    Leon Fr ise aynı kullanımda 15.1 litre gösteriyordu.

    İki araçta 40-45bin kmlerde.

    Bu fark %50 arkadaşlar.Bu çok ekstrem kullanım tabiki ama bu fark dizel ile benzinin farkıdır günlük hayattaki sürüşte fark bu kadar açılmasada dizelin ekonomisi şu an da performans,çekiş anlamında tartışılmaz.Günlük benzinli araçlar 150hp üstü değilse malesef gitmesi için gazı fazla kullanmak gerekiyor.
    bende dizel clio 3 var bundan öncede yine aynı aracın faz 1 olanı vardı 1 depo ile 1350km yol yaptım şehir dışı 55lt 100-110 geneli hiçbir turbo beslemeli benzinli araç bunu yapamaz.dediğin gibi arkadaşım 140-150 ortalama ile araç 7lt geçmiyor ama benzinli sömürüyor benzinli araçta turboluda olsa 150km hızlara çıktığında benzini sömürüyor ki aslında sorun şu turbo beslemeli araç ama motor hacmi düşük 1.0 yada 1.2 bu yüzden yakıyor.ben yıllarca benzinli araç kullandım kimse anlatmasın dizel gibi az yakmaz turbo beslemeli araçlar bile ben önce ki aracımda dizelle dingin kullansam bile 5'in altını görmedim şehir içi siz bide benzinli aracı düşünün 1.2 benzinli ile bile 8'in altına düşmedi.bakım masrafları pahalı değil aynı zaten değişen birşey yok,aracın bakımlarını muntazam yaptırırsan hiç sıkıntı çıkarmaz şu anda aracım 195000km'de ama tık yok maşallah,geçen bursadan dönerken baya dik bir rampa vardı önde bir araç var bmw delirtti milleti frenliyor hızlanıyor sağa sola geçiyor lan dedim şurda basayım benim araç ne ki kıçı kırık bir araç rampaya girdim 160 ile bu deyuzda sağımda adam mal ya basıyor ha bire gidemedi bir yere rampada o önde ben arkada demem o ki dizel çeker deli gibi gider,rampada çok araç gördüm düzde basıp yokuşta dökülen




  • Dizel işi bir gecede çıkacak kararnameye bakar. Dizel anavatanı olan Avrupada tukaka ilan edildi bile. Bir çok marka dizel üretimini durdurma kararı aldı. Bunu memelekete uyarlarsak veceleyin alınan bir kararla dizel kullananlara ek vergi getiriyoruz poşetteki gibi derlerse hiç şaşırmam. Poşet paralı oldu ne oldu millet iki dırdır etti sonra sesini kesti. Hükümet halkını çık iyi tanıyor. Çevreye aşırı zarar veriyor diyip vergiyi köklerler, ilk bir ay zırlayan lar çıkar. Sonra aracı zararına elden çıkartıp seslerini keserler. Devletin paraya ihtiyacı var. Yatırımlar durdu, zamlar arka arkaya geliyor. Memura, işçiye teklif edilen komik zamları gördünüz. Dizele çevrecilik maskesi altında vergi artışı yakındır. Bu kulak arkasının da ötesine geçmek olacak. Göreceksiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adana'da en ucuz dizel 5.28 TL, LPG de 2.59tl... Dizel araç kullanıyorum ama bir daha dizel almam. Güçlü evet ama LPG ile 5-6 litre yakan araçlar ekonomik. Sonuçta ekonomik olmak lazım. Benzine yapılan zam kadar maaşlara zam yapılmıyor. Malesef

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkan3156

    Dizel işi bir gecede çıkacak kararnameye bakar. Dizel anavatanı olan Avrupada tukaka ilan edildi bile. Bir çok marka dizel üretimini durdurma kararı aldı. Bunu memelekete uyarlarsak veceleyin alınan bir kararla dizel kullananlara ek vergi getiriyoruz poşetteki gibi derlerse hiç şaşırmam. Poşet paralı oldu ne oldu millet iki dırdır etti sonra sesini kesti. Hükümet halkını çık iyi tanıyor. Çevreye aşırı zarar veriyor diyip vergiyi köklerler, ilk bir ay zırlayan lar çıkar. Sonra aracı zararına elden çıkartıp seslerini keserler. Devletin paraya ihtiyacı var. Yatırımlar durdu, zamlar arka arkaya geliyor. Memura, işçiye teklif edilen komik zamları gördünüz. Dizele çevrecilik maskesi altında vergi artışı yakındır. Bu kulak arkasının da ötesine geçmek olacak. Göreceksiniz.
    İyi de o zaman dizel ekonomik olmaktan çıkar.
    Biz dizeli ekonomik olduğu icin tercih ediyoruz,
    Baska bir bahaneyle benzine ya da lpg ye ekstra vergi geldigini düşün?
    Herkez az yakan benzinli ya da ucuz diye lpg tercih ederken devletin daha fazla para kazanmak icin bu tercih edilen yakita ek vergi getirdiğini düşün?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Artık dizelin de espirisi kalmadı diyenler

    Varmı daha az yakan gel vatandaş...

    Geçen konu açtım 7500liraya komple motor yaptırdım.

    Aynı zamanda golf 1.4 TSI motor yaptılar 12500lira...

    Benim araç 190binde tsi golf 200bin deydi...

    Bizim 2 bakımda 1 değişen mazot filtresinden başka fazladan bakım masrafı yapacak parça yok. 100 lira filtre mesela yan sanayi alsam 50 lira ... Hadi geçtim citroende falan orjinali 50 lira ... Yeni fiestada mesela 50 lira...

    Yediremiyorlar arkadaş. Gaza bastıklarında 20lt yi görünce yediremiyorlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pilotaFerrari

    Kesin hepsi 4 litrenin altında yakıyordur. Kesin bilgi yayalım bunu. Ey gidi zamanında Veyron'a 16lt yakacak diyen dallamalar vardı bu forumda. Gözünüzle görmediğiniz şeye inanmayın. Neymiş bilmem kaç torku varmış da az yakıyomuş da gidiyomuş da bi kullanında o zaman göreyim sizi. Clio 1.5dci alırken de aynısını dediler bana yok uzun yolda kokluyor yok çok seri falan. La 6ltnin altında yaktığını görmedik dizel arabanın öyle serilik bi durumda yok. 170ten sonra zaten Allah'a yakınlaşıyorsun.

    Diyeceğim dizel yerine fındık motorlu benzin önerenlerin arabalardan gram anladığı yok.
    Ne diyor bu anlayan var mı? Varsa bana açıklasın biri. Gözümüzle görüyoruz işte aldık kullanıyoruzda. Bir kaç sayfa önceki mesajimda uzun yol yakıt tüketimimin yol bilgisayarı fotosu da var.

    Fındık motorlu dediğin 1.2 Puretech(PSA),1.0 Ecoboost(Ford),1.0 TSİ yılın motoru ödülleri var. 1.2 Puretech piyasa sunulduğu günden beri aralıksız 4-5 yıldır üst üste yılın motoru ödülü aldı. Biz anlamıyoruz,sanayi ustaları anlamıyor(video paylaştım 1.önceki sayfada aç izle),yılın motoru ödülünü veren jüri de anlamıyor. Bir siz anlıyorsunuz arabadan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt
    He he kesin öyledir. Bi bıkmadınız şu dizeli karalamaktan. Adamlar yemiyor içmiyor dizeli nasıl bitiririz diye uğraşıyor elin gavuru da biz nasıl bu teknolojiyi geliştiririz diye uğraşıyor. Şunu aklınıza sokun öncelikle:

    SENEDE 15 BİN KM ÜSTÜNDE KULLANANLAR İÇİN DİZEL MANTIKLI. TİCARET İÇİN DİZEL, EKONOMİ İÇİN DİZEL, ZEVK VE AZ EMİSYON İÇİN BENZİN, DİZELE GÜCÜ YETMEYENLER İÇİN BENZİN.

    Ayrıca hala daha fındık motorluların sağlamlığı kanıtlanmış değil. 20 yıl sonra göreceğiz bakalım o öve öve bitiremediğiniz 1.2 pUrETEcH motor nasıl jilet oluyor. Şimdi diyecek ki yok o ödülü aldı yok bu ödülü aldı. Ben de kendime nobel ödülü veriyorum hadi bakalım.

    EDİT: Ben küçük motorları veya benzinli motorları sevmeyen biri değilim. Aksine dizelden daha çok severim fakat şuan ki şartlarım dizel kullanmaya el veriyor. Yoksa bekar hayatı yaşasaydım o traktör dizellerden ben de uzak dururdum. Benim sinirim dizele veya benzine değil. Umrumda da değil açıkçası. Şu bilmem neyi karalamaktan bezmemiş olmanızda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilotaFerrari -- 18 Ağustos 2019; 11:53:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • volkan3156 kullanıcısına yanıt
    beyinsiz vag markaları için saçmalıyorlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıl olmuş 2020 hala dizel mi benzinli mi.Bence mümkünse hibrit.Dizele gücü yetmeyen benzinli alır sonra onu över tabiki de.Bizimde bi arkadaş 1.2 motor hyundai i20 aldi iki yıl sonra satti her ay 500-600 tl(yıl 2016) yakita veriyom diye gitti 1.4 dizel i20 aldı.Diger bi arkadas ise yillarca bindigi dizeli överken sonrasında benzinli superb aldi başta iyi falan derken gitti sıfır araca 3bine atiker lpg taktirdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benzinli otomatik mazda ile yollara devam.

    ---

    Geçen gün yolun ortasında bir amca gidiyor, tam ortalamış, ben de onu görünce hali ile yavaşladım onu takip ettim 10 sn kadar, sonra adam döndü beni farketti.
    Dedi ki : Kusura bakma yeğen, arabanın sesini duymadım...

    Benzinli araçlar böyle sessiz gidiyor. Bazen ben bile çalışıp çalışmadığını farketmiyorum:)
  • Aynen bazı araç sahipleri birazdaha bir yerlerini sıkarsa araçlar neredeyse 0.5 lt. İle 100 km gidecek 100 km de 3 lt yakıyormus pehhhhh

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizele binip ettiğiniz tasarrufla ne yapıyorsunuz?
  • 1600cc 155hp turbo benzinli Citroen marka aracım var thp motora sahip. İnsan gibi kullandığım zaman 6-7 litre civarı benzin tüketimi var, insanlıktan çıktığım zaman 9-10 a çıkıyor. Ben bu aracı keyifle kullanıyorum + bakımları da uygun + çok keyifli ve performanslı. 1-2 litre az yakacak diye neden traktör gibi çalışan, bakımları pahalı olan, kullanımı keyif vermeyen dizelini alayım ki?

    Yukarda yazmışlar benzinli araç sahipleri en sağdan gidip gaza basmaya korkuyorlarmış da yanından keyifle basıp geçiyormuş. Yahu dizel araçlar acaba çok mu performanslı da basıp geçiyorsun o benzinli bassa seni ikiye katlar arabandan utanırsın güldürmeyin insanı :D Onu da geçtim keyifle basıp gitmek istiyorsan niye dizel aldın? Yada dizelciler diyor ya, yarış pistinde miyiz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem095 -- 18 Ağustos 2019; 12:58:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sucuk_Ekmek

    Hocam şu excel tablosunu paylaş yahu. Araç alırken kullanalım.

    Alıntıları Göster
    https://onedrive.live.com/redir?resid=9C80652D8F633352!924&authkey=!AOwvIYRPkVoPQbM&ithint=file%2cxlsx


    Tablo yapısı ve formulasyonda geliştirme yapılabilir, yeter ki bozmadan kullanalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aslinda çok da tartışmaya gerek yok çünkü motoru herkesin ihtiyacı veya kullanım durumu belirler.Yoksa dizel de turbo benzinlilerde güzel ve performansli motorlar.Her ikisinde de performans alirsin.Mesela yilda 5-6 bin km biniyorsundur dizel almak yine yanlış olmaz ama gereksiz olur.Aksine işin gereği yilda 15-20 km yol yapıyorsundur bu seferde benzinli seni üzer.Arkadas benim icin performansin hiç önemi yok bana sırf ekonomi yaptirsin dersen lpg li kullanırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunga83 -- 18 Ağustos 2019; 13:13:5 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öner kullanıcısına yanıt
    Gelişmiş ülkeler dizeli çevreye zararlı, geleceğimizi düşünmeliyiz diye bitiriyor biz de fakiriz cebimizden fazla para çıkmasın diye tercih ediyoruz. Vay be...
  • Hocam durum tamamen aracı kullandığın güzergah ve trafik yoğunluğuna bağlı ...

    Senin Thp ile ben İstanbul içi kullandığım güzergahta gidip geleyim 9 tl den aşağı düşmez ortalamam...

    Bu durumda o traktör dediğin dizel motor sesi bana ninni gibi geliyor. Hele ortalama tüketime bakıp 6 tl yi görünce o traktörün silindir kapaklarını öpesim geliyor...

    Ben de isterim ki yeni nesil turbo benzinli bir araç ile sessiz sakin ve basınca performans hissettirecek sürüşler yapayım. Ama bulunduğum şehir ve kullandığım güzergah ile bu yakıt fiyatları ile bu imkansız...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında konu tamamen matematiksel ve bilimsel verilerle açıklanabilecek, kişisel yorum va yargılara gerek olmayan bir konu, münakaşa edilecek birşey yok.
    sürücünün bulunduğu mekan, yaptığı km, gittiği güzergah, sürüş stili, sahip olduğu araç, değiştirmesi durumunda alacağı araç, fiyat farkı, finansman yöntemi gibi veriler değerlendirilir. hatta excelde bir tablo yaparsın, sana uygun olan seçeneği şak diye görürsün. yoruma da gerek kalmaz.
    dizel alınmaz diyen de benzinliye binilmez diyen de tartışma olsun, zaman geçsin diye yazan insanlar bence. bu hesaplamalara göre şu an benim aileme has olarak dizel uygun değil ama taşınırsam uygun olabilir mesela. kimine de benzinli değil dizel şarttır zira sürekli şehir içi ve yoğun kullanıyordur.
    anlamsız şekilde herkes kendi kararını yüceltme peşinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clio alıp uzun yolda +170 km/h lere çıkıyorsan zaten baştan yanlış araç seçimi yapmışın demektir...

    B sınıfı bi araç ile uzun yolda o dediğin süratler zaten amaçsız..

    Clio yakıt tüketimi olarak piyasadaki en az yakan ilk üç araç listesine girer... Nasıl 6 LT nin altına düşünemiyorsunuz?

    Ya aracınız da bir sorun var ya sürül stilinizde... Yoksa en baba İstanbul trafiğinde 5 lt ortalama ile geziyor Clio lar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 litre mazot nasıl yakıyorsunuz ? Şehir dışı en sakin kullanımımda 5.2 den aşağı düşüremedim. Normal kullanırsam şehir dışı 6 yakıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.