Klima gazı(r410a)
Merhaba arkadaşlar;
Bir konuda teknik bilgi ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Yaklaşık olarak bir ay önce Mitsubishi 9000btu klima aldık. Yetkili servis tarafından takıldı. Denendi ve çalışıyordu. Havalar iyi olduğu için kullanmıyorduk ama geçenlerde çalıştırmak istediğimde klimanın ne sıcak ne de soğuk üflemediğini fark ettim. Kısa bir sürede bozulacağını zannetmiyorum. Benim tahminim muhtemelen montajdan kaynaklı ufak bir kaçak oldu ve içindeki gaz bitti. Şimdi servis gelince muhtemelen gaz(r410a) basacak ve klima çalışacak. Fakat benim hoşuma gitmeyen konu fabrika dolum gazı ile kendi basacakları gazın kalite, verimlilik, ve uzun süreli kullanım gibi konularda orijinal gazın yerini tutamayacağı. Yanlış mı düşünüyorum. Servislerin klimaya bastıkları gaz(r410a) nerden tedarik ediliyor, fabrikasyon olanın yerini tutar mı? Tıpkı arabalar gibi en az 4-5 sene sorunsuz çalışan orijinal klima artık 2 yıla bir gaz basımına ihtiyaç duyabilir. Bu konuda somut ve teknik tavsiyelerinize ihtiyacım var. Benim talebim montaj hatasından kaynaklandıysa dış ünite değişimini talep edeceğim.
Dizel ilk yağ değişimi(***)
|
Küçük esnaf kafası, ac gözlü patron Telekommm
|
Ttnet vs Superonline mi
|
modem vs menzil artırıcı???
|
Corsair 450D bittimi
|
Karar veremdim 3 modemden hangisi
|
wifi kart için hangi anten
anakarta mPCIe (wifi) takmak
|
wifi kart neden olmadı
|
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 350
İkinci El Bölümü Mesajları: 6
Konularının görüntülenme sayısı: 4.918 (Bu ay: 131)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 107 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware