Yarbay
29 Temmuz 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme
Toplam: 82 (Bu ay: 1)
Gönderileri
Adam akıllı kurumsal firmalardan kiralayın... Hertz , Avis, Derindere , Sixt gibi firmalardan araç almaya bakın.. 10 kuruş fazla olur ama aklınız kalmaz...

Üfürük kurumsal firmalar var piyasada Rent a car kaskosu yaptık diyorlar.. Araç kaza yaptığı zaman diyor ki aracın serviste kaldığı gün kadar günlük bedel yansıtırım..
Değer kaybı yaşadığı için değer kaybı tazminatı alırım...

Düşünün karşı taraf tamamen kusurlu olsun gelsin kiralık araca çarpsın senin aracın tamponu değiştirmek için 3 gün serviste kalsın

Hele bi Yoyo diye bi firma var ki bildiğin düzenbaz... Aracı kirli götürdün diye yıkama parası talep ediyor herif....

Bu rent a car işi sakat iş.. Adam gibi bi firmadan alın kiralayın ki , 3 kuruş ucuza aldım derken bi kaza bela anında 300 kuruş girmesin...
2009-2011 model yılı aralığında Ceed CRDI Motion Manuel - Hyundai İ 30 Crdi 115 Ps Manuel - Fiat Bravo Multijet Manuel araçlar arasında kararsız kaldık.
Ceed için Motion , İ 30 için Mode Plus versiyonundan aşağı olmamak üzere Bravo içinde Dynamic veya Dynamic Plus bakıyoruz...

Özellikle iç mekan ve sürüş konforu ile birlikte yakıt tüketimi de bizim için önemli durumda... Bravo için biraz fazla yakıt tüketiyor diyorlar ve kullanıcılar şehir içinde 7 Lt lerden bahsediyor istanbul için... ancak incelediğimde iç mekan oldukça hoşumuza gitti... Ceed ve İ30 kardeş olmalarına rağmen Ceed in 6 ileri vitesi biraz daha onu öne çıkarıyor... Ceed ve İ30 kullanıcıları yakıt tüketiminde 6 Lt civarında olduklarını söyledi bir kaç görüşmemizde... ?

Sizler ne düşünüyorsunuz bu araçlar hakkında... Bu üç araç içerisinden tercihiniz hangi yönde olurdu... Tercih yapmanızdaki sebep ne olurdu...
Arkadaşlar ,

Bu tip Megane araçlar hakkındaki düşünceleriniz nelerdir..
2009 yılında Exception versiyon adı ile dış tarafında ufak tefek makyajlar ile piyasaya çıktığını hatırlıyorum.
İkinci el olarak 30-32 Bin fiyat aralığında makul km'lerde bu araçlardan bulmak mümkün...

Bu araca sahip olan , kullanan veya bilgisi olanlar ne düşünüyorlar.... ? Özellikle 6 ileri vites olması uzun yolda bence büyük rahatlık ve konfor sunar , yakıt tüketimini de olumlu yönde etkiler...

Diğer 100 Hp lik DCI motorlara göre bildiğiniz bir dezavantajı var mı ? Bana göre belki servis maliyetleri 85-100 Hp lik motorlara göre pahalı olabilir diye düşünüyorum...

Evet ne düşünüyorsunuz bu araç hakkında... ?
Ortalama 30-33 Bin TL civarında ikinci el az km yapmış HB Dizel Manuel şanzımanlı olarak yukarıdaki iki araç arasından tercih sebebiniz hangisi olurdu..
Punto özellik olarak biraz daha janjan lı olarak öne çıkıyor , ancak Clio nun da işçilik kalitesi bana göre Puınto dan daha iyi..

Motor gücü olarak Clio önde , İç hacim ve sürüş konforu olarak ikisine de baktım ama Clio sanki biraz daha iyi gibi geldi..

Siz olsanız bu iki araçtan hangisini tercih ederdiniz.. Tercih sebebinizi ne özellikleri etkilerdi ?
B sınıfı HB dizel araçlara bakarken bu iki araç arasında kaldık..
İki araçta da donanım olarak yok yok derecede... Fiyatları da birbirini çok yakın.
Rio yu 42.000 TL ye , Aveo yu ise 41.800 TL ye veriyorlar... İki aracıda kullandık test ettik.

Aveo nun 1.3 motoru sayesinde vergi avantajı var , ancak Rio nun da için Aveo ya göre çok daha güzel.. Aveo nun hele o gösterge tablosu ilk görüşte olumsuz düşüncelerimize sebep oldu , belki ilerde insan gözü alışır ama resmen çin malı motorların dandik gösterge tablosu gibi bir şey o ne öyle yaaaa..

Siz olsanın hangisini tercih ederdiniz..
Merhaba,

İkinci el aldığım Hyundai Getz aracımı Tramer den sorgulattığımda 3.650 TL civarında bir hasarın Radyo -Teyp çalınma olarak bir kayıt var. Hyundai Getz in araç teybinin bu kadar para eder mi .. ?? Yoksa bu işte bir yanlışlık mı var...
Fuar da iki araç arasında git gel yaşadık...

Hyudai İ20 CRDI Prime GP donanım seçeneği ile 36.700 Fiyat verdiler.. Punto Evo nun skydome harici tüm opsiyon paketlerini alarak fiyatı ise 36.500 TL

EVO da İ20 ye göre daha fazla donanım olduğunu gördük , araçlar arasında kalite ve kullanım olarak hangisini tercih ederdiniz.. ??
2007 - 2009 model PEUGEOT 207 1.6 HDI PREMIUM 90 BG - FİAT GRANDE PUNTO 1.3 90 BG araçlar arasında çok kararsızım. GP nni iç mekanının 207 ye göre büyük olması biraz avantajlı gözüküyor. Ama işçilik kalitesi olarak 207 nin de gözle görülür bir üstünlüğü var. aksesuar olarak neredeyse iki araç ta birbirlerinin aynısı. Eğer ekstra paketli bulabilirsem GP nin Hill- Holder - ESP donanımlısı ile biraz daha öne geçiyor 207 ye göre...

Yakıt tüketimi olarak 207 daha iyi , GP nin ise vergi avantajı var.

Valla kafam çok karıştı... Siz olsanız nasıl bir tercih yapardınız...
Merhaba,

Yaz başında Benzin fiyatlarının artmasından dolayı LPG kervanına katılma kararı verdim. Dizel araçların bakım fiyatlarının yüksek olması ve ülkemizdeki motorin kalitesinin belli olması nedeniyle dizel araçlara ait pek iyi fikirlerim yok. Araç olarak ta ALTEA veya LEON 1.6 düşünüyorum. LPG ye kolay uyumlu ve sorunsuz bir motor oldukları için Lpg de bir sorun olmayacağını düşünüyorum. İki aracın bir çok benzer yönleri var. Kullanım olarak ve performans olarak ta birbirlerine yakın araçlar sanırım. Kullanan ve bilenler araçlar hakkında ne düşüyor. Hangisini tercih etmek daha mantıklı olur.
Merhaba ,

Makinayı yeni aldım , içine yaklaşık 600 tane mp3 attım ancak bunları albüm olarak bi türlü düzenleyemiyorum. Yani pop diyim içine pop şarkılarını , slow yabancı diyip içine yabancı slowları oluşturamıyorum.

Yardım edebilirmisiniz , nasıl playlist oluşturabilirim...
Hakkında
Forum İmzası:
" Otomobil 100 yılı aşkın süredir kullanılan bir ulaşım aracıdır. Hindistan ineği muamelesi yapıp tapmaya gerek yoktur....!!! "
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.214
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 26.377 (Bu ay: 427)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.745 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.