Şimdi Ara

ARAS KARGO OLAYI (ÇÖZÜLDÜ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
529
Cevap
8
Favori
116.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
548 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu kargo firmalarına hükümet bir el atması lazım, bütün firmaları sıkı denetim yapılması lazım ama nerde, onlarda kççlarının keyfinde umurlarındamı vatandaş ölmüş bitmiş, malı mülkü gitmiş tehhh.

• Belliki gondericinin adi ve soyadindan kargo gonderimi aras kargo sistemlerinden takip edilmis. Arasin burada yapacagi, varsa log kayitlarindan bu kargonun takibini hangi personeller yapti. Alakasiz biri cikinca kostebekte ortaya cikar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kurşun kalem geyiği tamamıyla hikaye, öyle bir durum olsa şimdiye kadar benim gönderilerim ümraniye yerine levent e giderdi. Bizim cihazların kutu üzerinde 4 ayrı adres ve 4 ayrı muhattap var. Ayrıca kişinin neden Aras Kargo yu önerdiğini halen anlayabilmiş değilim ups standard ve yurtiçi de ertesi gün teslimat yapıyor.

Kargonun ulaştığı merkezde bir çalışan bir arkadaşını arıyor, durumu anlatıyor üzerine bulduğu ilk kalemle not düşüyor ve şahsa teslim ediyor. Bi'kaç güne letgo veya sahibinden de ortaya çıkar cihazınız.

• Benimde aras kargo ile başımdan şöyle bir olay geçti; bir gün internet üzerinden iki tane adidas ayakkabı sipariş ettim. Kargo günü geldi ve her zaman sabah 10 civarları alırdım, ve kesinlikle kimlik sormaz ve imza attırmazdı :) İşte o gün bayağı gecikti. Ben de şubeyi arayıp "hala kargom gelmedi. Bu saatlerde normalde gelmesi lazım..." gibi şeyler söyledim. Araç sahibinin telefonunu verdi. Araç sahibini aradım ve aynı şeyleri söyledim. Sonra isim soy isim istedi benden, daha sonra'da "senin ürünü ben bir kadına verdim" dedi. Dedim nasıl bir kadına verdin? Bu kadın kim oluyor ? "senin bakıcın olduğunu söyledi" dedim ne bakıcısı abi anlayamadım buraya gelir misin dedim. "orası tam olarak nerde" dedi bu sefer :) Neyse bi şekilde evime geldi. Sonra dedi ki "ben adrese gittim, adreste bir kadın vardı ve kadın -ali gül- (benim adım soyadım) ün bakıcısı olduğunu söyledi. Dedim abi sen daha adresi bilmiyorsun, sana verilen adres bu ve sen bir üst sokağa gidip elin kadınına ayakkabılarımı veriyorsun dedim...Sonra adam telaşlandı hemen bi hışınla arabaya binip "tamam abi burda bekle ben hemen halledicem" dedi. Gitti 2-3 saat sonra ayakkabılarımı getirdi :) İçi açılmıştı kargonun...Hiçbir imza almadıkları yetmiyor, üzerine başka insan çıkıp "ben o kişinin bakıcısıyım" deyip ürünü imza atmadan alabiliyor :D Bu herifleri 10 defa şikayet ettim Elazığ şubesini ama hala aynı disiplinsizliklerine devam ediyorlar.

• Hocam bu kargoyu bulması çok basit. Denemesi bedava.

Aras kargoyu veya herhangibi bir kargo şubesini arayın . Gönderici Adını verin. Bir kargom vardı alıcım teslim alıcak mı diye sorun ? Şubedeki kişi yok teslim olmamış der. Sonra sorun hangi şubeye gidecek saat kaçta teslim olur şubeden alıcaz not alın der. Bu arkadaşta bunu yapar telefonda kimlik vs bişe sormaz bile. Her bilgiyi öğrenebilir. Tek sorun şubedeki arkadaşın ürünü bu şekilde teslim etmemesi gerekmektedir. Özellikle durum şundan ibarettir. Laptop kutusu vs vs . olması ifade etmiyor. Kargoyu verirken sigorta yapıldı mı ? Yapıldıysa Laptop ve değeri belirtildiyse sorun yoktur. Kargocularda söyle bir durum vardır. Kutu açık veya orjinal değilse sigortasız gider. Bu şekilde gittiyse problem büyük
  • Ayrıca böyle durumlar için maddi değeri yüksek ürünler için . Tahsilatlı kargo olarak gönderiniz. 5 TL tahsilat yazın . 12 lira kargo ücreti var en azından garanti oluyor. Şubede teslim olmuyor. Sadece kişiye teslim ediyorlar. Fatura kesildiği için Kimlik vs istiyorlar.
  • Geçmiş olsun hocam.İnşallah haklı çıkar ve paranı alırsın. O Bu tarz dolandırıcıların isteklerini yerine getirmeden baya düşünmek lazım. Aras kago günaydına ver demesi biraz şüphe çekiyor. Muhtamelen kargonun içerisinde tanıdığı var. Dolandırıcı çetesi olmuşlar. Ama ortada senin bir suçun yok bu yüzden sonunda haklı çıkarsın.

• Bunlar çete belli ki. Pahalı şeyleri kargocular aracılığıyla çalıyorlar. Herkesin aklında bulunsun böyle değeri yüksek şeyleri gönderirken ya da satın alırken daha kurumsal şirketleri kullanın. Üstüne biraz para verirsiniz belki ama kafanız rahat eder.

Öbür türlü muz cumhuriyetinde muhatap bulamıyorsun zaten. Adamı dolandırıyorlar gasp ediyorlar polise gidiyor uğraşamam diyor, ee dava açsa aylarca yıllarca oyalanacak. Bir başına kalıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 2 Ekim 2018; 11:32:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

EDIT (11:20) : Arkadaşlar bugün itibariye Adana Tüketici mahkemesine davam açılmıştır. Ayrıca konunun forumda ve ekşisözlükte yayılması ARAS KARGO'yu harekete geçirmiştir. 3-4 kere geri dönüş yaptılar ve 2 gün süre istediler, bende kendilerine çok yıprandığımı, benimle 25 gündür dalga geçtiklerini, en son dün görevlinin de dalga geçmesiyle beraber konuyu sosyal medyaya taşıdığımı ilettim ve kendilerine konunun acilen çözülmesi gerektiğini belirttim. Şuan beklemedeyim. sizi gelişmelerden haberdar edeceğim. Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.

Edit gibi edit be, tabi konu yayılınca olayı kapatmaya çalışacaklardır
    Hocam bu yine kargo firmasinin sucu.. Bu sekil sonradan telefon ile bilgi degistirebilmesi... Kargo firmasın boyle sorumluluğun altina girmesi sacma... Zaten kullanici kisi bu durumu bilse bu politikadan haberi olsa gondermez...

Bir telefonla alici adi değistirebiliniyorsa ve bu istismara acik bir sorun... Kaldiki ayni yonten ile dolandiralan kisi cok.. Ve bu konuda hic birşey yapılmamış. En azından teslim eden kisi son kez arayip teyit etmesi gerek boyle bir durumda.

Kuzeninizin kargoyu neden sabırsızlıkla beklediğini anlamadım.

Birde üzerinde samet doğan a verilebilir diye not düşülmüş bir kargoyu volkan demir e nasıl teslim ettiklerini anlayamadım.

• Araskargo hb den aldiğim bir ürünü resmen kaybetti 21 gün sonra para iademi hb den aldim. Özetle, bu amatorlere allah düşürmesin. Takipçisi olduğun sürece sen de parani alirsin ama uğraştiracaklar.
  • Yine Aras kargo ve aynı tip kim bilir kaçıncı dolandırıcılık olayı? Benzer olayları çeşitli fotoğraf forumlarında okumuştum, bu çete pahalı fotoğraf ekipmanlarına da dadanıyor. Bir süredir ikinci el alışveriş yapmıyorum ama tekrar başladığımda elimde kullanmadığım bir ürünü satışa koysam kesinlikle çalışmayacağım tek kargo firmasıdır Aras. Tabi diğerleri de pek farklı değil, birçoğu kargom var dediğinizde sistemde o ad soyadı görüyorlarsa kimlik bile istemeden hemen çıkarıp teslim ediyorlar. Bu tür ürün göndermek zorunda kalacaklara önerim mutlaka kargoyu bir yakınınız üzerinden, en azından onun ismiyle gönderin. Dolandırıcı çete kargoyu hangi isimle gönderdiğinizi bilemeyeceği için alıcının ismini de bulamayacaktır, tabi alıcının ismini de o kargoyu teslim alana kadar kesinlikle kimseyle paylaşmayın.

• Hocam çok geçmiş olsun şimdi okudum da o kurşun kalemle kargo üzerine su kişiye teslim edebilirsiniz olayı tamamen kargoyu teslim eden elemanın kendini kurtarma çabası başka birşey değil.

• Geçmiş olsun , konuyu favorilere ekledim takip ediyorum. İnşallah kısa sürede çözersiniz sorununuzu.

• sen ürünü kuzenine yolluyorsun ve dolandırıcı aras kargo ile yolla diyor sende onun istediği gibi yapıyorsun neyse. 2 tl için dolandırıcılık yapmaya kalkan bu kadar insan varken azami dikkat gerekir herşeye.

Suç sende mi ? hayır tabi ki. ülkemizin en iyi olduğu konu hırsızlık dolandırıcılık.

Herkese örnek vererek anlattığım bi olay vardı. motorsikletli gaspçılar çantayı alıp kaçıyor o arada telefon çantadan düşüyor ve yolda yürüyen 2 kişi telefonu alıp kaçıyor. ee bunda ne var derseniz, diyeceğim şu ülkede herkes potansiyel hırsız

Bu kargo firmalarına kesinlikle yaptırımlar gelmeli.Bukadar laçkalık olmaz.

Son 1 ay içinde internet üzerinde bir siteden alışveriş yaptım.
    MNG kargo teslim almadıkları kargo için takip numarası açmış.Bende siparişim kargoya verildi diye oyalanıyorum.Şikayetlerime de pişkinlikle cevap veriyorlar.
    Gerekli bütün mercilere şikayetlerimi ilettim bende...

Kargo firmaları resmen kurallara uymayarak dolandırıcı ve hırsızlara yardımcı oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.