Şimdi Ara

Sert granit ve anti rez çamaşır makinası altlığı:Yeniden.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
11
Favori
34.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun zamandan beri planladığım Siyah granit çamaşır makinası altılığı uygulamasını bende bugün gerçekleştirdim.
    4 adet granit kestirdim dün antirez lastiklerden aldım bauhaus tan.
    Önce lastikleri balkona atıp sabaha kadar beklettim kokuları gitsin diye sonra da ara ara üzerlerine glade oda parfümü sıktım.
    Bugün başladım işlemlere 2 adet subun altına 2 adet te frontların altına yerleştridim granit ve lastikleri.
    Granitlerin yanlarını parlattırmadığım için estetik olarak kötü göründü.

    Sonra çevirdiğim kontağı.
    Önce stereo.:Çok farkedilir bir şekilde sahne genişliği oldu.Ses resmen yayıldı odanın içine.Ortaseslerde ve tizlerde artış olduğunu gördüm.Basslar da toparlandı salonun içini doldurur hale geldi daha kontrollü daha net çalmaya başladı.Daha öncede bahsetmiştim arka odalarda duyduğum alt frekanslar salonun içinde kaldı.

    Subwooferların basları da stereo da dinlenilir hale geldi.(Normalde hiç zevk almıyorum stereo da sub açmaktan)

    Henüz film izleme fırsatım olmadı izleyince birkaç resimle beraber burda fikirlerimi paylaşmaya devam edicem.


    Sert granit ve anti rez çamaşır makinası altlığı:Yeniden.
    Sert granit ve anti rez çamaşır makinası altlığı:Yeniden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 29 Mart 2018; 21:16:20 >







  • Sakalımız yok ki! Anlatalım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknika

    Sakalımız yok ki! Anlatalım.



    Sağol teknika güzel teknik paylaşımlarından dolayı.

    Şİmdi sana bir uzman sorusu Granitlerin parlamayan köşelerini nasıl halledebiliirim
  • Halledemezsin.

    Çünkü, onu önce jet motoruyla güzelcene zımparalıyorlar ki bunu elle yapman çok zor. Çok sert olduğu için. Ondan sonra da sadece onlar da olan bir ciladan sürünce taşın köşeleri pırıl pırıl oluyor.

    Ama bir şeyi itiraf edeyim, benim de diğer tüm grantilerin kesim yerleri parlatılmış olmasına rağmen, bu uygulamayı ilk defa kolonlarla denemeye başladığım için, benimde acemiliğime geldi ve bende de taşın kesim yerleri mat. Daha da ilginci, ben de hoparlörlerin altında antirezonans zemin de yok. Çünkü o taşları bugün yarın bugün yarın etrafını parlatacağım diye diye, geçen seneden beri kaldı. Altlarına antirezonans zemini de koymak için bir kaç arkadaş daha . Çünkü bir tanesi 60 Kg'a yakın ve bu işlemi, taşın etrafını parlattıktan sonra ona göre kesip yapmak istiyorum.

    Sen de bir süre sonra aynı şeyi yaptırabilirsin. Hemen yaptırman şart değil bence. Hatta çok gerekli de değil. Ama yok yaptırayım dersen üşenme götür yaptır getir koy altına tekrar.




  • Vazgeçilmezim antirezonans zemin ve granit ikilisi. Hiç bir tweak'in bu kadar performans arttıracağını sanmıyorum.
  • Mermer ile aynı sonucu alabilirmiyiz acaba granit yerine
  • Kolon ve cihaz altlarına konulan granit bu tür tweak'lara sadece bir örnek.

    Granit'i şu durumlar da kullanmanızı tavsiye ederim.
    Eğer kolonlarınızın ya da subwoofer'inizin alt frekansları sizi rahatsız edici seviye sınırında ve yan odalara, alt üst katlara büyüyerek yayılım gösteriyorsa, ya da üst frekansların alt frekanslar yüzünden baskılandığını ve kaybolduğuna inanıyorsanız, granit çok uygun bir seçenek. Granit, doğada en çok bulunan ve kendiliğinden oluşmuş en sert doğal malzeme ve pahalı bir tercih değil. Ama etkileri müthiş! Granit'in en sert'i siyah küçük tanecikli hint graniti ve koyu bordo afrika graniti. Diğer tipleri daha yumuşak. Ama en yumuşak olanı bile, mermerden daha sert diyebiliriz. Belki bir iki istisna vardır. O kadarını bilemiyeceğim. Granitlerin standart kalınlıkları maalesef 2 Cm olarak işleniyor. Maalesef diyorum 3- Cm olsa süper olacak ama bulmak zor. Yine de işini çok iyi beceriyor diyebilirim.

    Kolon ve cihaz altlarında granitten farklı alternatif kullanılmaz mı? Elbette kullanılır.Sisteminize etkilerini kendiniz gözlemleyerek karar vermelisiniz.

    Önemli olan bir nokta da, kolonlarınızın Spiker'larını mutlaka altlarına montaj ederek, farklı zeminler de deneyin. Eğer sert zeminler de sonuç olumlu yönde değişiyorsa, Spike altına granit'i denemenizi tavsiye ederim. (Ek not! Alt frekanslarda yani bas sesler de toparlanma. Üst frekansların daha fazla detaylanması.) Sert zemin de olumsuz etkiler oluyorsa, (üst frekanslar aşırı parlıyor ve alt frekanslar cılızlaşıyor, gövdelenme hissi kayboluyorsa.) mermer, ahşap vs. gibi farklı alternatifleri denemelisiniz.


    Bazı detaylar hakkında kısaca bilgi vereyim.

    Kolonlarınızın Spike'ını takınca, sese olan etkileri.
    Alt frekanslar da dengelenme, üst frekansların alt frekansların altında ezilmeden ortaya çıkması. Diğer oda, alt ve üst kata giden titreşim ve alt frekanslar da belirgin azalmalar.

    Sertlik derecesine göre kolon ve cihaz altlarında kullanacağınız materyaller.

    Özellikle güçlü kolonlarını ehlileştirmek isteyenler ve rezonans sorunu yaşayanlar için! Alt frekanslar da ciddi toparlanma ve üst frekansları belirginleştirme etkisi.
    Koyu bordo afrika graniti. Yüzeyi büyük simlidir. (En sert seçenek bu!)
    Siyah küçük tanecikli Hint graniti. (Süper sert. Ben bunu tavsiye ederim. Bilhassa güçlü kolonlar için.)

    Orta güçte kolon kullananlar ve ufak rezonans sorunlarını gidermek için kullanmk isteyenler. Etkileri granite biraz yakın. Ama daha soft etkiler.)

    Kahverengi ve bej mermer. (Çok sert.)
    Beyaz mermer ve diğer seçenekler. (normal.)

    Daha ziyade küçük, gücü çok yüksek olmayan veya booshelf kolon kullananlar için öneririm. Tam tersine, alt frekansları şişirmek isteyenler için. Sesi daha gövdeli hale getirmek isteyenler için tavsiye ederim.
    Akçaağaç. (En sert ahşap türlerinden biri.)
    Diğer ağaç türleri (Daha yumuşak.)

    Bir de tüm bu kullandığınız materyallerin altına, özellikle de zemin ile materyal arasındaki boşluğu yumuşak bir şekilde doldurabilecek ve tamamlayıcı görev üstelecek bir malzeme daha kullanmanız gerekir. Bu konuda da geçen seneler de yazmıştım aslında. Muhtemelen bu forumda GUEST olarak okuduğunuz yazıların çoğunluğu benimdir heralde. Bauhause'lar da çamaşır makinesi altlığı olarak 9.9 Tl'ye satılan, Alman malı olan ve aslında, bazılarının üzerinde kalmış A4 boyutundaki kağıdı okuduğunuzda da göreceğiniz üzere Hi-Fi cihazları için de mükemmel bir antirezonans zemin olan bir seçenek. Ucuz olması, mükemmele yakın antirezonans yapıda olması ve uygun kalınlığa sahip olması, büyük bir şans. Başka bir malzeme olmaz mı? Olabilir. Ama bunu sizin araştırmanız ve incelemeniz lazım. Ben size sadece bir örnek veriyorum ki, aslında son 2 senedir herkes benim önerim doğrultusunda bu malzemeyi kullanıyor ve çok memnun. Bu malzemeyi tek başına da cihaz ve kolon altların da deneyebilirsiniz. Dediğim gibi, her türlü materyalin sisteme çok değişik etkileri olabiliyor. Tek bir doğru yok. Sadece bazı malzemeler ve öneriler size fikir verebilir.




  • Konu açılmışken, hiç üşenmeden antirezonans zeminleri gidip alan ve bana gönderen @Teknika ya bir kez daha teşekkür etmek isterim.
    Hem haberimiz dahi olmayan bir malzemeden bizi haberdar etti, hem de bizzat temin edip gönderdi.
    Aynı inceliği Hts5100 alışverişimde de gösterdi .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: väliaikaista

    Konu açılmışken, hiç üşenmeden antirezonans zeminleri gidip alan ve bana gönderen @Teknika ya bir kez daha teşekkür etmek isterim.
    Hem haberimiz dahi olmayan bir malzemeden bizi haberdar etti, hem de bizzat temin edip gönderdi.
    Aynı inceliği Hts5100 alışverişimde de gösterdi .


    teknika'nın inceliğine diyecek yok zaten :) de granitin sesi değiştirmesine ok ama sesi daha mekanikleştirdiğini de söyleyenler var...
  • arkadaşlar sizce resimdeki zemine granit koymanın faydası olurmu yada beton zemin yeterli olurmu spike larla birlikte.

    Sert granit ve anti rez çamaşır makinası altlığı:Yeniden.
  • Burada sorun daha büyük ve farklı.

    Zemine mutlaka halı koymanız gerekiyor. Odanın zeminine. Kolonların altı için demiyorum. Ayrıca kolonların arasını mümkün mertebe açın ve duvardan uzaklaştırın. Anladığım kadarıyla 2 kapı arası gibi bir yer de kolonlar. Ama yine de ya yer değiştirin. Ya da başka bir yerleşim yapın. Bu arada AVR ya da Amfi, HK'nın hangi modeli?

    Kolonlarınızın birbiri arasındaki ve size olan mesafesi, eşkenar üçgen oluşturacak şekilde olmalı. Hafifçe de içe dönük. Yani size doğru. Ayrıca her iki duvara da mümkün olduğunca uzakta olmalı. Hava çıkış portu önde dahi olsa, yan ve arka duvarlara uzak olması sahne oluşumu açısından ciddi önem arzediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MURGAYLI


    quote:

    Orijinalden alıntı: väliaikaista

    Konu açılmışken, hiç üşenmeden antirezonans zeminleri gidip alan ve bana gönderen @Teknika ya bir kez daha teşekkür etmek isterim.
    Hem haberimiz dahi olmayan bir malzemeden bizi haberdar etti, hem de bizzat temin edip gönderdi.
    Aynı inceliği Hts5100 alışverişimde de gösterdi .


    teknika'nın inceliğine diyecek yok zaten :) de granitin sesi değiştirmesine ok ama sesi daha mekanikleştirdiğini de söyleyenler var...

    Hiç öyle düşünmüyorum.Aksine daha doğallaştı gibi geldi bana.
    Ayrıca da bassların kolonların olduğu mekanda toplanması çok iyi oldu sağa sola dağılmıyor.




  • Kesinlikle çıplak zeminde ses patlama yapıyor.Ufak bir halı dahi sesi etkiliyor.

    Peki temperlanmış cam kullanılabilir mi speaker altına?

    Resmi ekleyemedim direk link veriyorum.Odam parke zemin.Sadece kolonların bulunduğu kısım ve odanın ortasında bir halı yaptım.Hem şık oldu hemde sesi topladı.Granitin etkisi azımsanmayacak ölçüde farkettirdi.Gerçi şu anda 9.6 lara granit kestirmedim ama

    Sn.teknika dan başka tweaklerde bekliyoruzHatta en önemlisi bu elektrik kabloları,hdmi lar,speaker kablolarını toplamanın,arka tarafta derli toplu durmasının ve elektrik kabloları ile hdmi ve speaker kablolarının birbirine temas etmeden yerleştirme konusunda yardımlar bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdegerli -- 4 Temmuz 2010; 23:40:36 >




  • Olabilir belki ama denemedim ve cam biliyorsunuz ki, çizilir ve kırılırsa da tehlikeli olur. O sebeple bence düşünmeyin. Ama camın ses titreşimlerine olumsuz etki ettiği zaten bilinen bir gerçek.

    Bu arada kendi sistemlerinde kullandığım granit ve antirezonans zeminlerin detayalı fotoları.


    Sert granit ve anti rez çamaşır makinası altlığı:Yeniden.


    Sert granit ve anti rez çamaşır makinası altlığı:Yeniden.


    Sert granit ve anti rez çamaşır makinası altlığı:Yeniden.


    Sert granit ve anti rez çamaşır makinası altlığı:Yeniden.


    Sert granit ve anti rez çamaşır makinası altlığı:Yeniden.



    quote:

    Orijinalden alıntı: Rdegerli

    Kesinlikle çıplak zeminde ses patlama yapıyor.Ufak bir halı dahi sesi etkiliyor.

    Peki temperlanmış cam kullanılabilir mi speaker altına?






  • quote:

    Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU


    quote:

    Orijinalden alıntı: teknika

    Sakalımız yok ki! Anlatalım.



    Sağol teknika güzel teknik paylaşımlarından dolayı.

    Şİmdi sana bir uzman sorusu Granitlerin parlamayan köşelerini nasıl halledebiliirim

    granitlerin yanları benimde aynı şekilde idi vazelini güzel bir şekilde yanlarına sürdüm en azından artık mat gözükmüyor belli bir zaman idare eder ben bu şekilde yaptım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rdegerli

    Kesinlikle çıplak zeminde ses patlama yapıyor.Ufak bir halı dahi sesi etkiliyor.

    Peki temperlanmış cam kullanılabilir mi speaker altına?

    Resmi ekleyemedim direk link veriyorum.Odam parke zemin.Sadece kolonların bulunduğu kısım ve odanın ortasında bir halı yaptım.Hem şık oldu hemde sesi topladı.Granitin etkisi azımsanmayacak ölçüde farkettirdi.Gerçi şu anda 9.6 lara granit kestirmedim ama

    Sn.teknika dan başka tweaklerde bekliyoruzHatta en önemlisi bu elektrik kabloları,hdmi lar,speaker kablolarını toplamanın,arka tarafta derli toplu durmasının ve elektrik kabloları ile hdmi ve speaker kablolarının birbirine temas etmeden yerleştirme konusunda yardımlar bekliyorum.



    Açıkçası elektrik hatları ile speaker veya interconnect hatlarının ayrılmasının da önemli olacağını tahmin ediyorum.

    Şöyle bir örnekle açıklayayım; geçtiğimiz günlerde ev içinde cep telefonumu kaybettim - çaldırmak için diğer bir telefonla aradığımda, ulaşılamadığını fark ettim. Birkaç saat sonra telefonu televizyon ünitesinin arkasında (muhtemelen benim ufaklık atmış) buldum. Yerinden oynatmadan baktığımda, hiç şebeke sinyali yoktu. O bölgeden uzaklaştırdığımda ise hemen yeniden sinyal almaya başladı. Bu da beni ortamda elektromanyetik kirlilik olduğunu düşündürdü…

    Tabii kaliteli kablolarda EMI için ne kadar yalıtım vardır veya mesafe olarak ne kadar uzakta tutmalı, tartışılır...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: reference 757


    quote:

    Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU


    quote:

    Orijinalden alıntı: teknika

    Sakalımız yok ki! Anlatalım.



    Sağol teknika güzel teknik paylaşımlarından dolayı.

    Şİmdi sana bir uzman sorusu Granitlerin parlamayan köşelerini nasıl halledebiliirim

    granitlerin yanları benimde aynı şekilde idi vazelini güzel bir şekilde yanlarına sürdüm en azından artık mat gözükmüyor belli bir zaman idare eder ben bu şekilde yaptım.

    Teşekkürler deneyeceğim.




  • teknika,

    7001 lerin altındaki granitler kaça kaç?
  • 7001'lerin altındaki Siyah Granitlerin ebatları 30 x 45 Cm.

    25 Mm'de kalınlıkları. Öyle bir taş den geldiydi kalınlığı. Normal de kalınlık hep 20 Mm oluyor.

    Diğer tüm cihazların ve Subwoofer'in altındaki granitlerin kalınlığı da 25 Mm. Onların hepsinin altında antirezonans zemin var.


    quote:

    Orijinalden alıntı: rgokdemir

    teknika,

    7001 lerin altındaki granitler kaça kaç?

  • Birazdan kesili parlatılmamış kenarlar için değişik bir uygulama resimleri loyucam
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.