Şimdi Ara

ARAS KARGO OLAYI (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
529
Cevap
8
Favori
113.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
548 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkes tarafından yanlış anlaşıldım. Konu tekrar düzenlenmiştir. Öyle konuyu bırakıp kaçtığım yok. Bazı arkadaşların ağır ithamlarıyla karşı karşıya kaldım. Konuyu yakından takip ediyorum. Yazdıklarımın hepsinin arkasındayım.
    EDIT

    Merhaba arkadaşlar. Konuyu açtığımdan beri ve gündemde olduğumuzdan beri Aras Kargo tarafından defalarca arandım. Bu konuşmaların sonucunda Aras Kargo tazmin bedelimi tarafıma ödeyeceğini yazılı bir belgeyle taahhüt etti. Bende kendilerine paranın veya bedelin peşinde olmadığımı, tüm mağdur olan arkadaşlarımızın ve bundan sonra firmayı kullanacak arkadaşlarımızın ileride böyle mağduriyetler yaşamaması için neler yapabileceklerini, nasıl bir yol izleyeceklerini, alınacak tedbirleri ve uygulanacak yaptırımları sordum.

    Firma yetkilileri; Öncelikle sizin probleminizi çözmek istiyoruz, bundan sonra tüm kargoların adresten ve kişiden başka kimseye verilmeyeceğini, başkası almaya gelse bile alıcının aranıp bilgilendirileceğini, tüm şubelere gerekli bilgilendirmenin yapıldığını söylediler.

    ŞUAN MAĞDURİYETİ OLAN ARKADAŞLAR: Benim sorunumun çözülmesinin önemli olmadığını diğer bütün mağdur olan arkadaşlarımın sorunları ile ilgili neler yapacaklarını sordum ve Aras Kargo üst yetkilisi mağdur olan arkadaşlarımın sorunlarıyla bizzat ilgilendiğini, ayrıca bu dolandırıcılıklar arasında bazı durumlarda hem alıcının hem de satıcının dolandırıcı olabildiğini, bu yüzden tüm dilekçelerin tekrar titizlikle inceleneceğini, mağdur olan tüm arkadaşların sorunlarını çözeceği hususunda söz verdi. Devamında mağdur olan arkadaşlarımla kendi kişisel numarasını paylaşabileceğimi, mağdur olan arkadaşlarla birebir çalışacağını söyledi.

    Başta DH forum ve tüm ekşi sözlük olmak üzere, bana ve seslerini duyuramayan tüm mağdur arkadaşlarımıza konunun duyurulması ve mağduriyetimizin giderilmesi için yardım eden , konumuzu üst sıralarda tutan tüm bilinçli ve ilgili değerli arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum.

    Bu süreçte sesimizi duyan, bundan sonra gerekli tedbirleri sonuna kadar alacağına dair çalışmalar başlatan Aras Kargo’ya teşekkür ediyorum.

    Son olarak bu dolandırıcılık çetesini ben, benim gibi mağdur olan arkadaşlar ve Aras Kargo üst yetkilileri ile beraber çalışarak ortaya çıkaracağız. Bununla ilgili ciddi sözler aldık. Bundan sonra kargo sektörü güvenliği ile ilgili somut adımlar atılmasını bizzat takip ediyor olacağız. Bu çetenin peşini bırakmayacağız.

    Herşey için, tüm destekleriniz için teşekkür ediyorum.



    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    EDIT (17:01) : Arkadaşlar konuyla ilgili aras kargoyla görüşmelerim sürüyor, iki günden önce sorunu çözeceklerini belirttiler, bütün belgelerimi istediler kendilerine gönderdim. Şimdilik beklemedeyim. Yorumlarınız sayesinde tarafıma ulaşım sağlandı çok teşekkür ediyorum.

    EDIT (11:20) : Arkadaşlar bugün itibariye Adana Tüketici mahkemesine davam açılmıştır. Ayrıca konunun forumda ve ekşisözlükte yayılması ARAS KARGO'yu harekete geçirmiştir. 3-4 kere geri dönüş yaptılar ve 2 gün süre istediler, bende kendilerine çok yıprandığımı, benimle 25 gündür dalga geçtiklerini, en son dün görevlinin de dalga geçmesiyle beraber konuyu sosyal medyaya taşıdığımı ilettim ve kendilerine konunun acilen çözülmesi gerektiğini belirttim. Şuan beklemedeyim. Sizi gelişmelerden haberdar edeceğim. Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.

    EDIT(02:33): Arkadaşlar eksısozluk başlığı yazar arkadaşlarımız tarafından açılmıştır. Başlık linki budur.https://eksisozluk.com/2-ekim-2018-aras-kargo-rezaleti--5802145

    EDIT (03:24): Değerli yazar arkadaşlarım, bir arkadaşımız ürünü 11.500 e satacaktın bedeli neden 15.000 TL istedin diye cevap yazmış. Benim amacım bu olaydan para koparmak yada meşhur olmak değil bunu öncelikle anlamasını istiyorum, olayın hukuki boyutunu düşünürsek bir alacak davasında alacağının sıfır değerini yada sıfıra yakın değerini talep edersiniz yada belirsiz alacak davası açarsınız ki bilirkişi incelenmesinden sonra fiyat belirlerler ürünün fiyatı belli olur ve mahkeme bilirkişi değerine göre karar verir. Bu yüzden şuan ki fiyatına en yakın fiyat talep edildi, bu fiyat diyede üstelemiyorum. Sadece sorunumu çözmelerini karşılarında bir insan olduğumu anlamalarını ve insan gibi çözüm odaklı konuşmalarını istiyorum.

    03.09.2018 günüwww.sahibinden.com adlı siteye MSI GT62VR 7RE (Dominator Pro) 284TR marka modelli bilgisayarımı satmak için 11.500 TL'ye koydum. 04.09.2018 günü ismini Volkan Demir adıyla tanıtan şahıs (Gerçek ismi bu mu bilmiyorum) 05551768549 numaralı hattan beni arayarak bu ürünü satın almak istediğini ürünü İstanbul da kendisine gösterebilecek bir yakınım olup olmadığını sordu, bende kendisine eğer ciddi alıcıysanız ürünü kuzenime(Bayan) gönderirim sizi arar kuzenimim işyerine geçersiniz ürünü beğenirseniz parayı havale edersiniz daha sonra parayı ben hesabımdan gördüğüm takdirde kuzenim ürünü size teslim eder alışveriş bu şekilde tamamlanır dedim, kendisi de bana tamam öyle yapalım ancak ürünü bugün ARAS KARGO GÜNAYDIN uygulamasıyla gönderebilir misiniz? hem vakit kaybetmemiş oluruz 1 günde kargo gelir kuzeninize dedi, bende kendisine tamam dedim ve ürünümü 04.09.2018 tarihinde Adana Yamaçlı Aras Kargo şubesine teslim ettim. Teslim ederken orjinal kutusunda ve gönderirken de ürünün önemli bir bilgisayar olduğunu değerinin 15.000-20.000 TL olduğunu ürünün alıcının adresinden ve kendisinden başka kimseye verilmemesi gerektiğini söyledim. Kargo görevlisi de bana gülümseyerek alıcının kendisinden ve adresinden başka hiçbir kimseye verilmez zaten beyefendi merak etmeyin diyerek cevapladı. Ben bu şahsa ne gönderi takip numaramı, kuzenimin adresini nede adını ve soy adını vermedim. Ertesi gün bana kargomun kuzenime teslim edildiğine dair cep telefonuma mesaj geldi. Kuzenimi aradığımda sabırsızlıkla bekliyorum kuzen dedi ve orada başladı olaylar. Kuzenim şubeyi aramış sabah birisi geldi şubeden teslim aldı demişler, kuzenimde nasıl teslim edersiniz alıcı benim dediğinde valla hanımefendi kargonun üzerinde Samet Doğan'a da teslim edilebilir diye kurşun kalemle bir not düşmüşler bizde teslim ettik, demişler ve teslim etmişler. Biz karakola gidiyoruz sizde karakola gidin bir hata yaptık haklısınız ama karakola gidiyoruz şeklinde kuzenime söylemişler, kuzenim bana söyleyince ben bu şahsı aradım, kardeş dedim bilgisayarı Samet Doğan diye birisi almış ne iştir bu dedim allah allaah dedi abi ben şimdi Eminönündeyim bana hangi şubeye verildiğini söyler misin bende o şubeye geçeyim öyle birşey olamaz sen bana takip numarası ve kuzeninin adını soy adınıda bi ver dedi, bende kendisine sen bi bekle olduğun yerde dedim kuzenimi aradım, kuzenimde bana Nurol bu kargoyu Samet doğan adı altında şu TCKN lu şu telefon numaralı Volkan Demir almış dedi, tamam kapat dedim. Volkan Demir'i tekrar aradım telefonlarıma çıkmadı.
    Kargoyu aradım muhatap bulamadım, kargo görevlileri bilemeyiz beyefendi belkide siz bu ürünün bilgilerini paylaştınız birileriyle dediler, Adana Aras Kargo Genel Müdürlüğe tazmin talep dilekçesinde bulundum 27.09.2018 tarihinde Mazhar beyle görüştüm ürün bedelinizi araştırdım 10.700 TL 2. el bedeli tarafınıza cumaya kadar ödenecektir dedi, ancak bugün 01.10.2018 günü saat 11.00 'da Adana Bölge Müdürlüğünde bizzat yanına gittim ve bana İstanbul Genel Müdürlük ret verdi dedi nedenini sorduğumda bu kargo çalınmış dava sonucunu bekliyoruz ona göre karar verilecektir dedi, geçen hafta öyle söylemiyordunuz dedim valla böyle dedi pişkin pişkin, peki dedim tazmin talebimin ret olarak yazılı bir şekilde verebilir misiniz dedim, yok sözlü veriyorum dedi ret para yok dedi. Her neyse yaklaşık 1 aydır bu kargo firmasının hatasının hayatıma olumsuz etkileriyle uğraşıyorum, muhatap bulamıyorum, inanın kimse ilgilenmiyor zaten dava açarlar 7-8 ay sürer o zamana kadar da kim öle kim kala diye düşünüyorlar biliyorum. Aslında benim merak ettiğim bazı sorular var!!!


    1- Benim kargomun o şubeye gideceğini nereden öğrendi ?
    2- Kargo görevlileri kargonun üzerine kurşun kalemle Samet Doğan'a da verilebilir diye not düşülmüş diyorlar, fakat Adana Yamaçlı Şubesi çalışanları biz kesinlikle öyle bir not yazmadık Tophane Şubesi yalan söylüyor diyorlar ayrıca bu SAMET DOĞAN kim?
    3- Madem Samet Doğan'a da verilebilir yazıyor neden Volkan Demir'e kargoyu teslim ettiler?
    4- Aras Kargo içerisinde köstebek olabilir mi ? Benim kargo bilgilerimi nereden biliyor?
    5- Aras Kargo neden sorumluluğu üstlenmiyor da oyalama taktikleriyle beni geçiştiriyorlar?

    Ayrıca Benimle aynı gün Samsundan bir arkadaşı aramış bu şahıs ve o arkadaşı da benim gibi düşürmüş. Kargo görevlilerine de alıcının eşiyim demiş. Kargo görevlileri de teslim etmişler. O arkadaşın zararı da 28.000 TL'dir.

    Aşağıdaki fotoğraf kuzenimin ARAS KARGO çalışanlarından ısrarla talep ettiği video görüntülerinden alınmış bir fotoğraftır. Videoyu Paylaşmadılar!!!Bilgisayarımı alan şahıs budur.
    ARAS KARGO OLAYI (ÇÖZÜLDÜ)

    Aras Kargoya teslim ederken ki fotoğrafım.
    ARAS KARGO OLAYI (ÇÖZÜLDÜ)ARAS KARGO OLAYI (ÇÖZÜLDÜ)

    Kargom teslim alındı mesajı geldikten sonra kargo ekranını sorguladığımda aşağıdaki teslim edilmiştir bilgisini gördüm, ancak kuzenime teslim edilmedi. Hatta bu bilgi 25 gündür her gün değiştirilerek teslim edilmedi bilgisi görünmektedir.
    ARAS KARGO OLAYI (ÇÖZÜLDÜ)ARAS KARGO OLAYI (ÇÖZÜLDÜ)ARAS KARGO OLAYI (ÇÖZÜLDÜ)

    Tüketici Başvuru Merkezi'ne yapmış olduğum gönderim.
    ARAS KARGO OLAYI (ÇÖZÜLDÜ)

    İlanımın Linki :https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-msi-gt62vr-7re-dominator-pro-oyun-canavari-601890297/detay

    Tarafımca Linkedin üzerinden Evrim Aras'a da konuyu ilettim ancak henüz cevap almış değilim.


    Bu işin peşini bırakmayacağım, sizden de ricam lütfen yakın çevrenizle ve çeşitli sosyal medya kanallarıyla benim bu mağduriyetimi paylaşırsanız çok memnun olurum. Aynı zamanda böyle bir mağduriyetin başka arkadaşlarımızın başına da gelmesini önlemiş oluruz. sahibinden'e de böyle bir dolandırıcı çetesinin olduğu ve siteleri üzerinden insanları dolandırdıkları şikayetini yaptım. Bu mağduriyetimin çözülmesi için Twitter'dan da çeşitli TT çalışmaları yapacağım. Aras Kargo mağduriyetimi giderene kadar bu işin peşini bırakmayacağım. Bu olayda tamamen sorumlu ARASKARGO'dur, gönderimi benimle ve alıcıyla alakası olmayan 3. bir kişiye teslim etmiştir.


    İyi Forumlar, yardımlarınızı bekliyorum.
    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VizigotAlaric -- 3 Ekim 2018; 1:8:48 >







  • Kargolar langır lungur çalışıyor genelde. Muhtemelen bir şekilde bilgi sızdırmış birisi var. O kurşun kalemle bilmem kime teslim edilebilir notu bana şüpheli geldi. Onun kimin tarafından yazıldığı bulunsa olay biraz daha açığa çıkar da. İmkansız gibi bir şey o da. Bu kargolara falan hiç güvenmiyorum. Umarım zararınız karşılanır hocam geçmiş olsun
    Ekşi'de de burada da konuyu silmişsin.amacın paranı kurtarmaktı istediğin oldu.bırak bu amacım para değil diğer mağduriyetleri de gidermek ayaklarını.konuyu silmen karşılığında paranı verecekler değil mi? Bir anda Aras sevici olmuşsun.o kadar rezil oldular bir nevi mecbur ödeyecekler.her yere rezillikleri yayıldı.



    Sosyal medyanın gücünü çıkarın için kullandın ve rahatladın. Artık rahat uyursun.yaptığın dürüstçe,mertçe bir davranış değil.



    Ben de 650 lira dolandırıldım ama dolandırıcı parayı ödeyeyim mahkemeyi geri çek demesine rağmen çekmedim.hatta konusunu da buraya açtım.biraz yürekli olun da başka insanlar zarar görmesin.
  • herkes dolandırıcı olmuş la günde iki tane dolandırıldım konusu açılıyor artık konu sahibine de geçmiş olsun

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uff çok uzun yazmışsın kardeş,özeti dolandırılmışsın..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @koray.tekler kullanıcısına yanıt
    Evet uzun biraz ama başka arkadaşlarımızında başına gelebilir , o yüzden okumakta fayda var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kargolar langır lungur çalışıyor genelde. Muhtemelen bir şekilde bilgi sızdırmış birisi var. O kurşun kalemle bilmem kime teslim edilebilir notu bana şüpheli geldi. Onun kimin tarafından yazıldığı bulunsa olay biraz daha açığa çıkar da. İmkansız gibi bir şey o da. Bu kargolara falan hiç güvenmiyorum. Umarım zararınız karşılanır hocam geçmiş olsun
  • dj batuhan D kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam , araştırınca forum da yine böyle konulara denk geldim, aras kargo kendi haklılığını kanıtlamak için herşeyi yapacaktır ama ortada haklı olduğu bir konu yok, inşallah sorun çözülür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay çok basit aslında , daha önce böyle olaylar çok oldu forumda. Şimdi bunlar bir çete ve kargo firmasında çalışan tanıdıkları var.Olay kabataslak böyle ilerliyor.Büyük geçmiş olsun bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam inşallah çözüme ulaşırsınız. Çözüme ulaşırsınız ama uğraştırıcak gibi duruyor. Öne çıkardım artı verdim artık kargo firmaları patates. Hiçbirisi hiçbir haltı beceremiyor. Ben güvenemediğim için telefonumu garantiye göndermedim. Sağlam gidip haşat gelebilir diye. Artık konuyu okuyanlar kendilerini ve çevrelerin bilinçlendirsinler. Kargolar şuanda at sepeti tut sepeti şeklinde çalışıyor. Değerli hiçbir şeyinizi önemsediğiniz hiçbir şeyinizi bu firmalara güvenmeyin. Kaybolduğunda üzülebileceğiniz eşyalar bu insanların ellerine geçmesin hatta değmesin bile.

    Bizlerin sert tutumlu olması gerekiyor. Eğer batmaları gerekiyorsa batsınlar da kurtulalım. İlla ki bi başka firma gelir. Eğer herhangi bir kargo şirketi çalışanı temsilcisi hatta sahibi bile okuyorsa bunu konumu kullanıp harekete geçsin. Yoksa yediği kaba pislediğinin farkında değildir.

    Sevgiler ve saygılarla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam ben 500 liralık telefonumu kargoyla gönderirken bile çekiniyorum. Siz 15 bin liralık ürün göndermişsiniz. Üstteki arkadaşın dediği gibi çete oluyor veya kargocu tanıdığına haber verip çaldırıyor. İki defa iphone çalınan olaya denk geldim. Dikkatli olmak lazım. Çok geçmiş olsun. Paranızı alırsınız bir şekilde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dj batuhan D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Evet o not bana da şüpheli geldi ancak onu bilerek mi söyledi kargo görevlileri yoksa gerçekten doğruyu mu söyledi tam olarak bilemiyorum. Kendilerini sağlama almak için de söylemiş olabilirler. Peşini bırakmayacağım haftaya Haber kanalları vasıtasıyla durumu paylaşacağım bu dolandırıcılık çetesini çökerteceğiz...
  • benimde başıma gelmişti benzer olay, iphone 6 çalınmıştı. Bende kafama maske takıp kargoya girip 4-5 paket alıp kaçmıştım. Zaten güvenlikleri yok. Paketlerden dandik şeyler çıksada stressimi aldım
  • #Ramazan kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız fakat olay farklı bir olay sadece konuyu detaylı anlatınca dolandırıcılık olayı daha yorumlanabilir oluyor. Olay aslında ARAS KARGO'nun ürünümü bir başkasına teslim etmesi ve sorumluluğu üstlenmemesi. Kargoya güvenmekle evet hata yaptım. Ancak benimle aynı durumda olan birçok arkadaş var. Bizimde tahminimiz bir çete var ve kargoda da bir köstebek var, bunu çözmeye çalışıyoruz. İnşallah dediğiniz gibi olur. Teşekkür Ederim.
  • Benimki sizinkinin yanında bi anlam ifade etmiyor ama yazmak istedim. Biz de cezerye yollamıştık, paket açıldığında içinde cezerye yoktu adamlar 20 liralık cezeryeyi bile çalıyor, o eşyaya neler yapmazlar. Çok geçmiş olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeni_kullanıcı kullanıcısına yanıt
    Ben Adalet Bakanlığı personeliyim birde buradan düşünün, yani insanın başına ne kadar dikkat etseniz de gelince geliyor işte böyle olaylar. Kargo firmasına güvenme oraya güvenme buraya güvenme kime güveneceğiz ki? Ayrıca Kargodaki görevli diyor ki zaten alıcının adresinden ve kişiden başka kimse alamaz abicim rahat ol diyor, o kadar emin bir şekilde söylüyor arkasında da müdürü oturuyor gülümsüyor evet deyip destekliyor, yani burada hata bence bizde değil, yeter demek gerekiyor dediğiniz gibi bu konuyu inanın götürebildiğim yere kadar götüreceğim. Aras Kargo yetkilileri umarım bu yazılanları zahmet edip de tek tek okurlar ve çözüm bulurlar. Teşekkürler.
  • Hocam sıcak fırsatlar konu dışında buna benzer 1-2 konu daha vardı yanlış hatırlamıyorsam , böyle bir çete var hatta o olaylar da aras kargoda meydana gelmişti yanlış hatırlamıyorsam anlattığınız senaryonun benzeriydi araştırırsanız bulursunuz geçmiş olsun.
  • Fakirliğin alemi yok, DHL veya ups ile gönderin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun hocam, inşallah kısa bir süre içerisinde bulunur ürünün. Ben genelde böyle pahalı ki en fazla 3k 4k telefonları uzun da sürse (2-3gün) bedeli kadar sigortalı seçeneği ile PTT kargo ile gönderiyorum. Ürün bedelini kendiniz yazıyorsunuz, urünün başina birsey gelirse de dert etmiyorsunuz.

    http://ptt.gov.tr/ptt/#!ptt_yurt_ici_posta_hizmetleri_ozel_hizmetler

    2. DEĞER KONULMUŞ VEYA SİGORTALI ÖZEL HİZMETİ

    Gönderici tarafından kapsamının gerçek değeri esas alınarak beyan edilerek postaya verilmek istenen, mektup, basılmış kağıt, görme engellilere özgü yazı, yurt dışı varışlı küçük paket, posta koli ve kargoları ile kargo ve Turpex gönderileri, tebliğ evrakı, özel ambalaj veya kapama usulüyle kabul edilebilir.


    Kaybı, çalınması veya hasara uğraması halinde gönderici tarafından kabulde beyan edilen değere kadar tazminat ödenebilen gönderiye "Değer konulmuş veya sigortalı özel hizmeti" denir.


    İçlerinde, kağıt para, banknot veya elinde bulunduranın faydalanabileceği çek, yolculuk çeki, senet, tahvil, hisse senedi, bono gibi banka gişelerinde kolaylıkla paraya çevrilebilen değerli kağıtlarla, uçak, tren, vapur biletleri ile günü geçmemiş veya ikramiye isabet etmiş bulunan piyango biletleri gibi bir değer ifade eden kağıtlar, madeni para, işlenmiş veya işlenmemiş altın, gümüş, platin, değerli taşlar, mücevherler ve diğer değerli maddeler bulunan ve değeri gönderi ambalajı üzerinde gösterilen gönderiler mutlaka "değer konulmuş veya sigortalı" özel hizmeti ile postaya verilir.

    Bu ek hizmetin istenebilmesi için gönderinin kayıtlı gönderi türlerinden biri ile postaya verilmesi zorunludur.


    Bir değer konulmuş veya sigortalı özel hizmetini içeren gönderi için, içinde bulunan maddenin gerçek değerinden fazla bir değer gösterilmesi yasaktır. Ancak bunlara, içinde bulunanın gerçek değerinden daha az değer gösterilebilir.


    Yurt içinde uçakla gönderilecek gönderilere konulabilecek değer en fazla 20.000 TL'dir, yüzeyden gönderilecekler için ise limit yoktur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.