Şimdi Ara

ARAS KARGO OLAYI (ÇÖZÜLDÜ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
529
Cevap
8
Favori
113.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
548 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • camsil C kullanıcısına yanıt
    Hiç sanmıyorum ve bence yakın zamanda bayrağı çekecekler ki gecen yıl da mali bozukluklarından dolayı kayyum atandığı haberini okumuştum. Batan geminin malları hesabı yapıyorlar belki de...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmis olsun.

    Fiyatta anlasinca tedbiri elden birakmayin.

    Kapora almadan hangi akla mantiga alacagina guvenip yoluyorsun.

    Cihaz kirildigi durumda sahis

    Abi pardon bana guvendin tamir ettir masrafini vereyim diyecekmiydi.

    Yine bu

    Bu devirde ortadogu ulkesinde ustelik bayan birini araya sokarak elektronik urun satisi yapmak soruna davetiye cikarmaktir.

    Uyanik gecinip milleti dolandirmayin ama safca hareket edip malinizida kimseye kaptirmayin.

    Sen uygar bir toplumda hata olmayacak bir davraniis bu ulkede uygulayarak hatali ve magdur olmussun.

    Hukuki sureci takip edersen ogorseldeki serefliyi ciktigi yere sokmaya razi edecek kadar surundurursun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam durumu az çok anladım....

    Sizin Hatanız
    1)Çakalın söylediği kargo firması yani Aras kargo ile gönderim sağlamak
    2)Kargoya sigorta yaptırmamak

    Muhtemelen yaptığı çakallık şu şekilde
    1)Sizin telefon numaranızı bildiği için sizde kargoya iletişim bilgisi olarak telefon numaranızı verdiğiniz için cep telefonu numaranızdan aras kargo daki bir çalışan vasıtasıyla kargo bilgilerinize ulaşmıştır
    2)Kargo aktarım merkezinde yine bir çalışan vasıtasıyla şu kişiye teslim edilebilir gibisinden not düşülmüştür

    Geçmiş olsun.Umarım davanız kısa sürede sonuçlanır...
    Kargo firmasından tüm bilgileri talep edin.Şubelerdeki ve aktarım merkezlerindeki kamera kaydı.Kargonun olduğu araç plakası.Hatta aracın mobese görüntülerine kadar isteyin...

    Düşük bir ihtimal ETHERNET ve WİFİ kartının MAC ID'leri ve Cihazın Seri numarası ile Çalıntı İhbarında Bulunun Polise




  • Suçlu kargo firması, fakat siz zarar görmemesi için kargonun değerli olduğunu söyleyip çakalları uyandırmışsınız1 ayrıca resimlerde ürünü kargoya verirken direk kendi kutusuyla kargolayıp MSİ marka laptop olduğunu aşikar göstererek olası bir hırsızlığa ve dolandırıcılığa davetiye çıkardığınız gözüküyor2 keşke üzerini dandik bir kapla kaplasaydınız ne olduğu belli olmasaydı. Geçmiş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yesilgozlux -- 2 Ekim 2018; 3:24:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Değerli yazar arkadaşlarım, bir arkadaşımız ürünü 11.500 e satacaktın bedeli neden 15.000 TL istedin diye cevap yazmış. Benim amacım bu olaydan para koparmak yada meşhur olmak değil bunu öncelikle anlamasını istiyorum, olayın hukuki boyutunu düşünürsek bir alacak davasında alacağının sıfır değerini yada sıfıra yakın değerini talep edersiniz ki bilirkişi incelenmesinden sonra fiyat belirlerler ürünün fiyatı belli olur ve mahkeme bilirkişi değerine göre karar verir. Bu yüzden şuan ki fiyatına en yakın fiyat talep edildi, bu fiyat diyede üstelemiyorum. Sadece sorunumu çözmelerini karşılarında bir insan olduğumu anlamalarını ve insan gibi çözüm odaklı konuşmalarını istiyorum.
  • büyük geçmiş olsun şu firmayı zerre sevmiyorum benim aklıma 2 seçenek geliyor ya adana daki şube bilgi sızdırıyor , 2.seçenek ise bu cihazı çalan kişi yani sizle irtibata geçen şahıs aras kargoda çalışıyor ve milletten böyle cihazları topluyor bu seçenek bana daha ağır basıyor çünkü adınızı soy adınızı bilmesi yeterli sistemden aratıp hangi şubeye gittiğini öğrenmek için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 2 Ekim 2018; 3:25:49 >
  • Bence birisi sahibinden gibi sitelerden bu tarz ürünleri takip ediyor.

    Sonra sen arkadaşına gönder deyip arkadaşından önce kargo firmasına uğrayıp kendisine böyle bir kargo geleceğini söylüyor.

    Kargo çalışanları akşama kadar kargoyu dağıtmakla yükümlü olduğu için önemsemeden herhangi birine teslim ediyor.

    Nasılsa gelen ürünü, nasıl geleceğini bilen birisi var karşılarında.

    Böyle biri var/yok, tcsi doğru/yanlış dikkat edilmiyor.

    Olan yine bizlere oluyor.

    Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şebeke işi kesinlikle. Sonuna kadar gidin davacı olun.
  • mfangx M kullanıcısına yanıt
    Hocam komple bi kargo düzenlemesi gerek , özellikle yerel firmalarda bu kargo çalma işleri çok fazla. Benim ismimi tc mi bilen herkes gönderimi alabilecek düzeyde şuan . Mutlaka düzenlenmesi gereken bir durum. Sahte kimlik işi zaten çok kolay hemen düzenleyebilirler . E-imza gibi şeyler de gelebilir. Umarım bu gibi düzenlemeleri getirebiliriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gamebook 'un şuanki sıfır fiyatı 17500 TL , vay be dolara bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de bu sıralar servise maddi değeri yüksek sayılacak bir ürün göndermem gerekiyor ama nasıl yapsam bilemedim. Servis çalışanı kargoya içeriği net bir şekilde belirtin falan dedi. Mng ile anlaşmalılar ama ptt den sigortalı göndersem sanırım en iyisi olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kargonun üzerine "falanca kişiye teslim edebilirsiniz" gibi bir ibarenin kanunen geçerliliği yoktur. Kargo firması, kimlik yoluyla ürünü alıcıya teslim ederek imza almak zorundadır. Suç duyurusunda bulunarak kargonun bedel tazminatını geri alabilirsin. Aras Kargo'nun itiraz hakkı yoktur ve dava ne kadar sürerse sürsün, geçen sürenin faiziyle birlikte lehinize sonuçlanır.
  • Geçmiş olsun

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kargo firmaları sürekli eleman değiştiriyor ve bu nedenle işe girenler pek araştırılmıyor olmalı

    yalnız bu yöntem daha önce kullanılmıştı (forumda konusu var yanlış hatırlamıyorsam)
    tabi bunlarda yöntemler bitmiyor ,bu akıllarını başka yerlerde kullansalar adam olacaklar ama nerdee ?
  • cups0 C kullanıcısına yanıt
    Konuyu düzgün oku

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VizigotAlaric

    Hocam haklısınız fakat olay farklı bir olay sadece konuyu detaylı anlatınca dolandırıcılık olayı daha yorumlanabilir oluyor. Olay aslında ARAS KARGO'nun ürünümü bir başkasına teslim etmesi ve sorumluluğu üstlenmemesi. Kargoya güvenmekle evet hata yaptım. Ancak benimle aynı durumda olan birçok arkadaş var. Bizimde tahminimiz bir çete var ve kargoda da bir köstebek var, bunu çözmeye çalışıyoruz. İnşallah dediğiniz gibi olur. Teşekkür Ederim.
    Oncelikle cok gecmis olsun. Umarim maddi manevi hakkiniz olani son kurusuna kadar alirsiniz.



    Hangi subeye gönderdigimi nereden biliyor demissiniz. Bildigim kadariyla kargolarin aktarim merkezleri oluyor. Kostebek dediginiz kisi yani kutunun ustune kursun kalemle not yazan kisi İstanbul aktarim merkezinde gorevli bir sahis olabilir. Sizin hangi subeden gonderdiginizi bilmiyorlarsa ve bu subede yazilmadi ise tek ihtimal bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yeni bir ARAKs kargo vakası mı
  • İşte rezalet budur. Saçma sapan şeylere rezalet yazanlar açsın okusun bu konuyu.

    Ekşi sözlükte bu olayın nasıl olduğunu açıklayan bir yorum vardı onu paylaşıyorum. Altta yazılanlar bana ait değildir.

    olayı açıklıyorum...öncelikli olarak kargo dağıtım firmasının çok büyük bir suçu yok ve tazmin konusunda biraz sıkıntı çekebilirsiniz çünkü bu bir dolandırıcılık yöntemi,adli soruşturma net olarak gereklidir.

    gelelim olayın nasıl geliştiğine; ilgili dolandırıcı sahibinden üzerinden farklı şehirde pahalı ilanlara bakarak alıcı gibi arıyor ve kendisinin istanbul'da olduğunu belirterek ürünü buralara görebileceğim bir yakınız var mı diyerek soruyor ? işte bu soru seni dolandırıyorum bana yardımcı olabilir misin sorusudur.

    alıcı bulduğuna sevinen satıcı arkadaşımız dolandırıcının istediği kargo şirketine ürününü teslim ediyor ve ilgili dolandırıcı arkadaşta günaydın hizmeti ile sabahın erken saatlerinde iş başında olmak istediği için özellikle günaydın ile gönderilmesini talep ediyor herkesin uyuduğu veya da bu saatte kargoya mı gidilir dediği vakitte adam gerçek alıcısından önce orda olmak istiyor ve oluyor da.

    dolandırıcı sana kargo firmasını söyleyerek aslında işimi kolaylaştır diyor.farklı bir kargo şirketine verip bunu aslında ona söylemeseydin işi daha zor olabilirdi.

    gelelim senin sorularına adın ve soyadın numaran zaten ilan sitesi üzerinden belli göndericisi sen olduğunu bilen dolandırıcı arkadaşımız bu bilgiler ile bir çok şeye ulaşabilir.bilindiği üzere gönderici dediğimiz kişi bir telefonu yada maili ile kargosunu geri çekebilir ya da farklı teslim kişisini belirtebilir.bu her kargo firmasında geçerlidir.tutup size anne kızlık soy isminin ilk harfini soracak değiller.

    daha sonrasında dolandırıcı da günün herhangi bir saatinde çağrı merkezini arayarak '' bir kargom var göndericisi benimdir adım soyadım ve numara bilgilerim budur '' diyerek kargo sorguluyor ve temsilcide hangi şehirden şehir'e diyerek aramasını kolaylaştırmak ve teyit etmek için bilgisini alıyor ve kargo durumunu aktarıyor, hatta kargo takip kodumu kaybettim iletir misiniz diyerek de takip numarasını alabiliyor dolandırıcı kişisi.

    sonrasında göndericisi olarak şu kişiye teslimini de yapabilir misiniz diyerek ya şubeyi yada bölge müdürlüğünü arayarak bilgi geçiyor arkadaşlarda gönderici onayı olduğu için paket üzerine not yapıştırabiliyor ve teslim edilebilir onayı alınmış oluyor.

    ve gelen dolandırıcı kişisi de sahte kimlik ile kargodaki not da ismi ile uyuşup kargosunu teslim alıp gidiyor.şubedeki kuryelerin de herhangi bir şüphesi olmuyor çünkü her şey uyuşuyor ve kimliği ile de rahatlıkla güven duyuluyor.

    kargo firmasının rezaleti aslında yok hangi kargo firması olursa olsun bu işlemleri rahatlıkla gerçekleştirip kargonuzu yönlendirebiliyor.sizin en büyük hatanız kargo şirketini bildirmeniz ve günaydın olarak göndermeniz ki zaten site üzerinden alışveriş yapıyorsanız kendi şehrinizde de görüşerek yapın diyerek bangır bangır uyarılar ile karşılıyorsunuz satış sitelerinde.bunları suçlamak için değil okuyan arkadaşlarında farkındalık kazanması için yazıyorum.

    bu durumda aras kargo size çok yardımcı olamaz olursa da teslim eden şubenin kurye arkadaşlarının maaşlarından kesilir.bu konu adli bir vaka olduğu için suç duyurusundan bulunması gereklidir.




  • Benzer bir olay mng kargo ile yaşadım. Ürünü teslim alacak kişi iş hakimiydi. Önce kargo firması kayboldu falan dedi. Ama alacak arkadaş biraz uğraşınca hemen bulundu. Adamlar değerli ürünlerin üzerine yatmaya çalışıyorlar. Lütfen dikkatli olun. Saygılar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kurşun kalem ile böyle böyle yazışmış diyen şüpheli kesinlikle. Çünkü, o stickerlarda kime teslim edilmesi gerektiği yazıyor zaten. Kim öyle bir şeyi dikkate alır ki? Alsa bile teslim eden şube sorumlu kesinlikle. Saçmalığa bak. Demek Aras şehirler arası kamyon şoförü bütün kamyona öyle yazsa al git hepsini diyecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.