Şimdi Ara

Araçlarımız park halindeyken kartvizit vs.bırakıyormuyuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
1.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese iyi yıllar dilerim.Hepimiz gün içerisinde araçlarımızı belli süreler için yol kenarlarına,mahalle aralarına vs.park etmek zorunda kalabiliyoruz.Peki park ettiğimiz yerde acil bir durum olduğunda bize ulaşabilecekleri telefon numaralarını aracımıza iliştiriyormuyuz?Bayramın ilk günü yaşadığım ilginç ve aslında sıkça rastlanan bir olayı paylaşayım,sanırım bayram ziyaretine gelmiş bir arkadaş arabasını özenle yolun kenarına park etmiş ama hesaplayamadığı şey park ettiği yerin çok dar ve dönmek isteyebilecek kamyonetlerin zorlanacağı bir yer olmasıÖzel nakliye şirketine ait büyük bir kamyon bula bula o sabah dönüş yapmak için geliyor ,tüm denemelere rağmen park eden araç yüzünden bunu başaramıyor hal böyle olunca araç sahibi yaklaşık 20-25 dakika tüm dairelerin ziline basılarak aranıyor herkesin bayram sabahı zehir trafik allak bullak...Korna sesinden geçilmiyor kamyon şöförü bir türlü dönemiyor en sonunda zorlayarak birazda park halindeki aracın fazlalıklarını alarak geçiyor...Ama bu sefer dakikalarca aranan araç sahibi geliyor gitti arabam diyerek...Haydi bir bağırış kıyamette ona kopuyorSonunda ne oluyor takip edemedim ama bu olayda can kaybı vs.yaşanmıyor...Sokağa girmeye çalışan nakliye aracı değilde ambulans,itfaiye vs.olabilirdi.(Olmadıda değil daha önce örnekleri yaşandı)Peki bunlar bilindiği halde araçların camına neden telefon numaraları yazılmaz?

• insanlar dusuncesız cunku senın donucegını dusunmez kı o kendı arabasına yer bulduysa tmm zaten dunya umrunda umrunda dııl
  • Daha once hic aklıma gelmemişti Hem kızlarda alır numarayı
  • Ben her zaman kartımı bırakıyorum malum Ankara da belli bölgelerde park yeri bulmak zor bu yüzden başka apartmanların park yerine istemeden de olsa bırakabiliyorum aracımı.Acil durumda veya park yerine asıl sahibi geldiğinde en azından beni bulmaları daha kolay oluyor

• quote:

Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..

Daha once hic aklıma gelmemişti Hem kızlarda alır numarayı
  • turkiye de kotu niyetli insanlarda var. dolandiricilar filan
  • hayır onu bırakmak problem değil bırakıyoruz icap ettiğinde de, bu kadarcık bi jestten bile hır çıkaracak medeniyetten yoksun öküzler çıkabiliyor. aracı oraya bırakmış ve üzerine de kartvizitimi koymuşsam ya hemen geleceğimdir yani uzun süreli park değildir hem de sağlam bi yer bulamayıp mecbur kalmışımdır. ama bu kadarına bile tahammülü olmayan öküzler, arayıp arabanın yanına çağırınca da sanki tüm dünya onların sırtında dönüyormuş gibi hır çıkarmaya kalkıyorlar. numaranızı bırakmamış olsanız paşa paşa başlarının çaresine bakacaklar, çünkü daha ötesini yapabilecek cesaretleri zaten yok (hırlayan köpek ısırmaz olayı). ama kartınızı bırakmışsınız ya, onlarda lütfedip sizi aramak zorunda kalmışlar ya, kıyamet kopuyor. büyük balık küçük balığı yutar misali, sizin numaranızı bırakmanızı medeniyet değil, pısırıklık ve korkaklık olarak algılayıp sindirme amaçlı ses yükseltiyorlar. siz de aynı yöntemle karşılık verir ve sert çıkarsanız, kuyruklarını kıstırıp oturuyorlar o da ayrı mesele ama olan yine karşı tarafı düşündüğünüz için size oluyor. onun için, kart bırakmak mı daha iyi yoksa kabadayı misali yolun ortasına bırakıp gitmek mi, arada bir onu da düşünmüyor değil insan... iyilikten maraz doğarmış zaten... medeniyetten anlayan bi millet olsak sorun değil de genelde medeniyet bize göre bi meziyet değil...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben arabayı park edrken çok dikkatli davranıyorum.aracımın önundeki veya arkasındakki aracın yerınden çıkmasına daima özen gösteriyorum.ancak benım gösterdıgım özenı başkları bana göstermiyor.
  • aslında güzel bi düşünce ama ben başkasının arkasına park edip gitmem o yüzden hiç kendi arabama koymayı düşünmedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: captain_turkiye

turkiye de kotu niyetli insanlarda var. dolandiricilar filan

MalesefMecbur bırakamıyoruz. Bıraksak dadancaklar sonra
  • sadece arabaların arkasına mesafe bırakarak park etmeyle vs.ilgili değilki bıraktığınız yerde yol çalışması vs.yapılıyorda olabilir örneğin...Tabi bırakmamakta mantıklı gelebilir(hoş bana hiç sapık dadanmadı daha) ama arabaya biri çarpsa etse aramak istese ne olcak...
  • Hırsızların adım adım profesyonelliğe ilerlediği , mahallelerde oturan insanların nufus sayıları ne iş yaptıkları hatta resimlerine ulaşmak için muhtar soyup bilgisayardan tüm bu bilgilere ulaşarak çalışmaya başlayacak kadar işi götürdükleri şu zamanda araç içine herhangi bir şahsi bilgimi bırakmayacağım gibi başka insanlara rahatsızlık ve engel teşkil edecek hal ve tavırlardan da uzak durmak deyimi yerindeyse karıncaya zarar vermemek hayat politikamdır.
    saygı sevgi
  • quote:

Orjinalden alıntı: SERKAN DENİZ

sadece arabaların arkasına mesafe bırakarak park etmeyle vs.ilgili değilki bıraktığınız yerde yol çalışması vs.yapılıyorda olabilir örneğin...Tabi bırakmamakta mantıklı gelebilir(hoş bana hiç sapık dadanmadı daha) ama arabaya biri çarpsa etse aramak istese ne olcak...

içinde sahibi yokken araca çarparlarsa üzerinde numarayı görünce arayacaklarını hiç sanmıyorum.özellikle geç saatlerde ve kalabalık olmayan bir yerse hiç mi hiç sanmıyorum.henüz o kadar medeni bi ülke değiliz ne yazıkki. inşallah birgün toplum olarak o düzeye geliriz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanisilak -- 5 Ocak 2007; 17:21:48 >
  • Ben bırakıyorum, özellikle mecbur kalıpda ters yerlere bırakınca. Öyle oluyorki park için yer bulamıyorsunuz, o şekilde bırakmaya mecbur kalıyorsunuz. Bu durumda mutlaka telefon numarası bırakmalısınız.

Acil durumlar olabilir,unutmayınız bir gün acil bi işiniz olupta park ettiğiniz yerden çıkarken mecbur kalıpda ters parketmiş bi araç yüzünden çıkamassanız işte o zaman anlarsınız telefon numarası bırakmanın güzel bişey olduğunu... İşte o zaman bu yazdıklarınızı düşünüp kızmayınız boşuna...

Böyle durumlarda telefon numarası bırakmak bence insanlık gereğidir, kimse sizin gelmenizi beklemez, kimseyi bekletmeye hakkınız yok. Efendice koyarsınız telefon numaranızı, böylelikle çıkmak isteyen beklememiş olur sizi, çıkacağı zaman arar sizi, sizde arabanızı çekersiniz. Doğru olan budur.

Telefon numarası yazmamak bu tarz ters durumlarda işe yarıyor, baksanıza kamyon çizmiş geçmiş, ondan sonra uğraş dur. En başta mis gibi telefonunu bıraksa bunlar olmayacak. Valla insan ne ederse kendisine ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 5 Ocak 2007; 17:41:51 >

• babamın kartviziti hep ön sürücü camı tarafında durur ama araba bendeyken bi işe yaramadığı kesin
    aracımızı çoğu zaman otoparklara bırakıyoruz acil durumlarda bize ulaşılabilecek bi numara şart gibi bazen..
  • Bayramın ikinci günü ablamlar, bir hödüğün yüzünden İzmir'de Üçkuyular'dan Bornova'ya taksi ile gelmek zorunda kaldılar, otomobillerini teyzenin otoparkında bırakarak...

Öküz adam otomobilini otoparkın girişine bırakmış ve gitmiş, camında da satılık ilanı ve cep telefonu var. Eniştem hemen aramış, gelsin çeksin diye, ama telefon çalıyor çalıyor, ama açılmıyor. 1 saat beklemişler. Onlarla beraber otoparktaki diğer 8 otomobil de otoparktan çıkamaz durumda. Sonrasında taksi ile eve dönmüşler.

Akşam adam aramış, "beni aramışsınız, çağrıyı gördüm" diye, eniştem de söylenmeye başlayınca kapatmış telefonunu.

Şehirlerde böyle öküzlerle de uğraşıyoruz ne yazık ki...
  • izim ordaki ... ların hiç biri bırakmıyo hatta bikeresinde adamı çağırdık diye kavga etti. apartmanın 5 araçlık bi yeri var tam olarak yerleştirirsen önüne illaki biri bırakıyo sonra araki bulasın mecburen herkez yarısını yola salıyo...
  • ben okulda eğer birinin arkasına koyarsam numaramı yazıyorum. ama şehiriçinde yapmam asla çünkü bir sürü hırsız uğursuz var herkesin benim tel numarasını almasını istemem ama şehir içinde de kimsenin arkasına da koymam gerekirse arabada beklerim park yeri boşalıncaya kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cance -- 5 Ocak 2007; 18:51:35 >
  • Hişşt, küfür etmek yok, peki hala küfür etmedende mesaj yazmanız , eleştiri yapmanız mümkün... Sonra neden bana uyarı verildi demeyin... Küfür yakışmıyor buraya... Lütfen dikkat edelim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi set -- 5 Ocak 2007; 18:55:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..

Daha once hic aklıma gelmemişti Hem kızlarda alır numarayı

arkadas haklı park ettgımız yerlere dıkkat etmelıyız
    şahsen benım bı yakınım rahatsızlansa ve yanlıs park etmıs bı arac yuzunden ambulans gecıkse benzın doker yakarım o arabayı
    son 1 haftasını gece gunduz ssk yogun bakım kapısının onunde kalmıs bırı olarak soyluyorum

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.