Bildirim
Araç hareket halindeyken kapılar kilitlenmeli mi?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Otomatik kilitleme yapan araçlarda kaza anında kapı kilitleri de otomatik olarak açılıyor. Problem yok yani
_____________________________ -
Büyük illerde şehir içinde gerekli bence. Zaten kaza anında otomatik olarak açılıyor kapılar. -
kapıları otomatik olarak kitlenen arabaların çoğunda, kaza anında kapıları otomatik olarak açan bir mekanizma vardır.
bence asıl önemli olan, kapıları otomatik kitleme mekanizması olmayan araçlarda kapıları manuel olarak kitlediğinde kaza anında neler olacağı..
benim aracım astra h. otomatik kitleme mekanizması yok. ama içerde kapıları kitleme düğmesi var. hepde kullanıyorum. kaza anında ne olacağı belli değil.._____________________________
-
bende kitleniyor gayet iyi memnunum malum istanbul 
anında herşey olabilir._____________________________ Privilège
-
Ben de kilitlemeyi tercih ediyorum çokta iyi bir özellik bence özellikle de büyükşehirlerde. _____________________________ -
Büyük şehirlerde özellikle İstanbul'da "süper kilitleme" de oldukça kullanışlı, tavsiye ederim. Bir çok araçta yok bu özellik.
Süper kilitleme : Arabayı kumandadan kilitleme düğmesi ile kilitliyorsunuz. Ardından kilitleme düğmesine bir kez daha bastığınızda süper kilitleme devreye giriyor. Bu noktadan sonra aracın içindeki kapı açma kolları, kilit açma düğmeleri de dahil kilitleme ile ilgili her şey devredışı kalıyor. Yani birisi camınızı kırsa, ya da siz camı aralık unutsanız bile elini içerideki kilit açma düğmesine ya da kapı kollarına uzatarak kapıları açamıyor, çünkü çalışmıyorlar.
İki kez kelebek camımı kırarak hırsızlık yapmaya teşebbüs ettiler, bu sayede arabama giremediler. İyi ki var dediğim bir özellik._____________________________ -
Arabam 2005 Symbol. Bu özellik mevcut. Ama istersem devre dışı bırakabiliyorum. Ama ben bu özelliği aldığımdan beri kullanıyorum. Hareket edince kapılar kilitleniyor. Arka kapılar eğer ben bu özelliği devreye sokan tuşa basmadığım sürece açılmaz. Önler tuşa basmaksızın açılıyor ama arka kapılar benim tuşa müdahale etmemle açılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 31 Ocak 2012; 11:25:10 >_____________________________ 2014 Toyota Corolla - 1.33 / 99 HP - İnci Beyazı
1975 (40 YAŞ) - İSTANBUL / MEKANİK TESİSAT TEKNİK RESSAM - GİTARIN AYETULLAHIDIR, ÇÜNKÜ ONUN ADI ERKİN KORAYDIR!! DAİMA ROCK VE DAİMA ERKİN BABA!!! -
quote:
Orijinalden alıntı: rstknksl
Büyük şehirlerde özellikle İstanbul'da "süper kilitleme" de oldukça kullanışlı, tavsiye ederim. Bir çok araçta yok bu özellik.
Süper kilitleme : Arabayı kumandadan kilitleme düğmesi ile kilitliyorsunuz. Ardından kilitleme düğmesine bir kez daha bastığınızda süper kilitleme devreye giriyor. Bu noktadan sonra aracın içindeki kapı açma kolları, kilit açma düğmeleri de dahil kilitleme ile ilgili her şey devredışı kalıyor. Yani birisi camınızı kırsa, ya da siz camı aralık unutsanız bile elini içerideki kilit açma düğmesine ya da kapı kollarına uzatarak kapıları açamıyor, çünkü çalışmıyorlar.
İki kez kelebek camımı kırarak hırsızlık yapmaya teşebbüs ettiler, bu sayede arabama giremediler. İyi ki var dediğim bir özellik.
Güzel bir özellikmiş. araç ne? Birde kaza anında otomatik açıyormu kilitleri yoksa o durumda bile süper kilitli mi kalıyor kapılar?_____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kızıl Baron
quote:
İki kez kelebek camımı kırarak hırsızlık yapmaya teşebbüs ettiler, bu sayede arabama giremediler. İyi ki var dediğim bir özellik.
Güzel bir özellikmiş. araç ne? Birde kaza anında otomatik açıyormu kilitleri yoksa o durumda bile süper kilitli mi kalıyor kapılar?
Araç 2006 Peugeot 307
Kaza anında otomatik açılıyor kilitler, kullanma kılavuzunda öyle yazıyor._____________________________
-
quote:
quote:
quote:
Güzel bir özellikmiş. araç ne? Birde kaza anında otomatik açıyormu kilitleri yoksa o durumda bile süper kilitli mi kalıyor kapılar?
Araç 2006 Peugeot 307
Kaza anında otomatik açılıyor kilitler, kullanma kılavuzunda öyle yazıyor.
Vay be... 2010 model astraya bile koymamışlar böyle bir özellik..
quote:
Bahsedilen bu sistemi yolculuk sırasında değil araç park halindeyken kullanabilirsiniz o yüzden kaza olayıyla pek bağlantısı yok yani_____________________________ F20 SPORTLİNE
-
Bizde 95 Model Broadway var. Araçta merkezi kilit mevcut ancak hareket halinde otomatik kilitlenmiyor. Hareket halindeyken kapıları merkezi kilitle kilitlesem kaza olduğunda kendi açılır mı?
Hiç sanmıyorum ama
_____________________________ -
2006 Clio'da otomatik kilitleme var, arabanın tek işe yarayan özelliği :), kaza anında kapılar açılıyor diye biliyorum.
Cruze'da otomatik kilitleme yok, manuel kilitliyorum, kaza anında açılır mı bilmiyorum._____________________________ -
quote:
kapıları otomatik olarak kitlenen arabaların çoğunda, kaza anında kapıları otomatik olarak açan bir mekanizma vardır.
bence asıl önemli olan, kapıları otomatik kitleme mekanizması olmayan araçlarda kapıları manuel olarak kitlediğinde kaza anında neler olacağı..
benim aracım astra h. otomatik kitleme mekanizması yok. ama içerde kapıları kitleme düğmesi var. hepde kullanıyorum. kaza anında ne olacağı belli değil..
Hocam benim aracımdada aynı şekilde manuel olarak bir tuşla kilitleniyor. Sen yazınca merak edip kullanım kılavuzuna baktım.
"Belli bir hasarın üzerindeki bir kaza anında kapı kilitleri otomatik olarak açılır" yazıyor. Kilitleme manuel ama açılış otomatik
Bu arada aracım Cruze Hatchback_____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: _eRay
2006 Clio'da otomatik kilitleme var, arabanın tek işe yarayan özelliği :), kaza anında kapılar açılıyor diye biliyorum.
Cruze'da otomatik kilitleme yok, manuel kilitliyorum, kaza anında açılır mı bilmiyorum.
Hocam benim aracımdada aynı şekilde manuel olarak bir tuşla kilitleniyor. Sen yazınca merak edip kullanım kılavuzuna baktım.quote:
benim aracım astra h. otomatik kitleme mekanizması yok. ama içerde kapıları kitleme düğmesi var. hepde kullanıyorum. kaza anında ne olacağı belli değil..
"Belli bir hasarın üzerindeki bir kaza anında kapı kilitleri otomatik olarak açılır" yazıyor. Kilitleme manuel ama açılış otomatik
Bu arada aracım Cruze Hatchback_____________________________
-
2003 Megané aracımızda otomatik kilitleme var isteğe bağlı kolayca iptal edilebiliyor memnunuz kullanıyoruz ancak merkezi kilitleme olarak ister manuel (kendi elinizle) ister otomatik (belli bir hızı geçince) kilitleyin, arka kapılar da ön kapılar da içeriden açılıyor.
Aracı 2004'te aldık, o gün bugün hala mantığını çözemedim, servise de sorduk bu modellerde böyle dediler, arka koltuğa çoluk çocuk oturunca tedirgin oluyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 31 Ocak 2012; 11:43:27 >_____________________________ Notebook: Dell Latitude 3410
Mobil: iPhone 13 256gb | Kulaklık: JBL Live 2 Pro
Otomobil: 2025 Tesla Model Y Juniper Premium SR | 2023 Renault Megane 1.3 tCe EDC Touch | Bebek Koltuğu: Britax Römer Advansafix IV R | Britax Römer Trifix -
quote:
Orijinalden alıntı: crazyarif
2003 Megané aracımızda otomatik kilitleme var isteğe bağlı kolayca iptal edilebiliyor memnunuz kullanıyoruz ancak merkezi kilitleme olarak ister manuel (kendi elinizle) ister otomatik (belli bir hızı geçince) kilitleyin, arka kapılar da ön kapılar da içeriden açılıyor.
Aracı 2004'te aldık, o gün bugün hala mantığını çözemedim, servise de sorduk bu modellerde böyle dediler, arka koltuğa çoluk çocuk oturunca tedirgin oluyorum.
arka kapılarda çocuk kilidi yokmu? mutlaka vardır..._____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: anotherbrick55
quote:
Hocam benim aracımdada aynı şekilde manuel olarak bir tuşla kilitleniyor. Sen yazınca merak edip kullanım kılavuzuna baktım.
Bu arada aracım Cruze Hatchback
hmm... aracın kullanma kulavuzuna tekrar bakim bi o zaman... teşekkürler..._____________________________
-
başlığa cevap:evet kilitlenmeli..kaza anında cam kırıksa zaten kilit açılır deyilsede cam kırılıp açılır(kapı camı)...kilitlemenin çok faydaları var.özellikle zar-zor ilerleyen trafikte yanınıza koyduğunuz çanta cihaz ve benzerlerinin UÇMA DURUMU var......
- yaralanmalı trafik kazası tazminat alanlar yorumları
- ankara alanya yol tarifi
- erdek nasıl gidilir
- en iyi navigasyon uygulaması
- trafik cezasına itiraz dilekçesi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler