Şimdi Ara

Aracınız ne kadar yağ eksiltiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
122
Cevap
4
Favori
13.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çünkü sebebi castrollerin flash point dereceleri aşırı düşük. Castroll edgelerin 192derece civarı olması lazım. Bu durum motor içi kurum oluşumu için çok sıkıntılı bir durum.

Motulun 234c gibi bişeydi. shellde +250derece olan yağ var mesela
  • eskiden castrol iyi algısı vardı ama castrol iyi bir yağ falan değil,yağ özelliğini çabuk yitiriyor,motulu de çok abarttılar bir ara,şuan en iyi yağ bana göre her klasmanda liqui molyAracınız ne kadar yağ eksiltiyor? 

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • merhaba dostlar, araştırdığım kadarıyla formda daha önce böyle bir konu açılmamış ve uzun zamandır merak ettiğim bir konuydu.. aracınız bakım zamanına kadar ne kadar yağ eksiltiyor, hangi yağı kullanıyorsunuz ve tecrübeleriniz nelerdir.. bu konu hakkında bilgi sahibi olmayan arkadaşlar için yazdıklarımız faydalı olabilir. kendi aracımla başlamak istiyorum corolla 1.4d4d lukoil 5w30 yağ ile agresif kullanım 3bin km’de 700ml eksiltiyor.. şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

Orijinalden alıntı: mosasaurus

altta dikkatimi çeken 3 silindirli traktör oldu :) bizim de 3 silindir 1968 model massey ferguson marka bir traktörümüz var arada kullanırız.. motoru daha rektefiye görmemiş.. en son 7 yıl önce değiştirdik yağını.. bir kaç ay önce aklıma geldi en son ne zaman değiştik diye bi sordum 7 yıl olduğunu öğrenince hemen çektik çubuğu 7 yılda sadece 1lt yağ eksiltmiş inanılır gibi değil :) hemen castrol active 20w50 1lt yağ ekledim tamamlandı
    Benimki de kendi hatamız yüzünden rektefiye oldu 2006ydi sanirim.
    yoksa hala orijinal motorla saat gibi çalışacağından eminim.

Yağ lambası yanmış babam eve az kaldı yolda bırakmayayım diye devam etmiş. Ama eve gelememiş tabi

Meğer yağ pompası arızalanmış aslnda, fuzuli motor yatak sarmıştı.

Eski traktörler özellikle Ford, Fiat, Masseyler ömurluktur.

• Hic eksiltmiyor 1.6 vvti
    Üretici tavsiyesine uymakta fayda var. Flash point derecesi yüksek diye daha çok korur anlamına gelmiyor sadece buharlaşma fazla olur ve buharlaşan yağ kartele yeniden yollanır. Eksiltme cok yoksa 192c olsun bişey olmaz.

Valla büyük konusmak istemiyorum da 2019 model sıfır Corolla yağ eksiltecekse fabrikaya geri vereyim ayrıca bugüne kadar benzinli Era dizel Rio da kullandım onlar da hiç eksiltmezdi Almanları Avrupa araçları gozumuzde fazla mı büyütüyoruz acaba ...

• Sıfır kilometre olsa da eksiltebiliyor hocam eksiltmeyecek diye kesin bişey söyleyemez kimse. Benim bahsettiğim araçlar 3 alman üreticiden ve hepsi sıfır alındığından itibaren eksiltiyordu. Bu konuda japonlar daha iyi demekki. Arkadaşlar bagajda en az bir litre yağ ile dolaşıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 20 Haziran 2021; 1:18:58 >

Bu sene henüz 4000.kmde 500ml, 6500.km de ise bi 250ml yağ ekledim. Genelde uzun yolda kullandığım için çok sıkıştırdım.

Bu eklemenin sebebi de arabayı yokuşta park edince yağ azaldı uyarısı verdiği için. Düzgün zemine park edince yağ eksik demiyor.

İstanbula dönünce neden bu kadar yağ eksilttiğine baktıracağım.

Yağ eksiltmenin sebepleri
    1-kaçak
    2-buharlaşması
    3-yakması

Bende kaçak yok ama yukarıda yazdığım gibi 10000km de neredeyse 1lt yağ eksiliyor.

Öncelik süpap keçelerine baktırmak olacak

Bu arada bende yağ azaldı uyarısı verdiğinde yağ seviyesi aşağıdaki fotoğrafta F ile L’nin tam ortasında kalıyor. Yani pütürlü alanın yarısı yağlı yarısı yağsız.

Aracınız ne kadar yağ eksiltiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi individual -- 20 Haziran 2021; 8:38:26 >

• Ben hala 5w30kullanmaya devam ediyorum. Bu yağ da ince olduğundan bir şekilde yanıyor ya da buharlaşıyor.

5w40 kullansam yağ eksiltme ortadan kalkabilir ama amacım 5w30’da da eksilmeyi önlemek.

Marka castrol edge
    castrol’ün son zamanlarda kaliteyi düşürdüğünü düşünüyorum ve özellikle sahtesi piyasada çok fazla motulun da öyle.. bir yağ alınacaksa direkt distribütöründen alınmalı ben hep öyle yapıyorum. şu an piysada neredeyse her marka yağın sahtesi nam yapmış durumda. gerçekten yazık günah.

Eksiltmeye dayanıklı ve dayanıksız olan tecrübe edilmiş yağları ayrı listeler olarak ilk mesaja ekleseniz hepsini bir arada görsek ne güzel olur değil mi?

@mosasaurus

• kocaballi kullanıcısına yanıt
    kesinlikle.. tarafımca bir çok yağ kullandım az çok tecrübe edindim bu konu hakkında, konu bitimine yakın hepsini tek tek artısı ve eksisi ile sıralayacağım
  • Normalde cok takigimdir yag konusuna ama su an emekli spec aile arabasina bindigim için biraz daha uygun diye Castrol kullanmistim. 2 dir yag eksiltiyor araba sürekli üstüne ekleme yapıyorum. Internetten videolari incelemeleri izlediğimde daha net anladım. Daha Castrol almam. Muhtemelen yine emektar Liqui Molly e geçeceğim. 10w40 mos2 akar. Bildiginden sasmayacaksin onu anladim tekrar...
  • Lee-on! kullanıcısına yanıt
    aynen öyle.. sanayiye bakım yaptırmaya gidiyorsun usta hemen yağcıyı arayıp oradan castrol magnatec kap gel diyor.. insanlardaki castrol aşkını bir türlü çözemedim oysa ki piyasada çok daha kaliteli yağlar mevcut.. ustaya motul kullanıyorum diyorum o hangi yağ diyor.. adını bile duymamış. onlara sorsan magnatec ilaç. tamam castrol koruyucu olabilir fakat buharlaşma, ısıya dayanabilme derecesi çok düşük soğuk iklimde sıkıntı çıkarmasa da yaşadığım şehir yazın 50-55 dereceleri görüyor ve bununla beraber fazlasıyla incelip ya buharlaşıyor ya da segmanlardan yanma odasına geçip eksiltmeye neden oluyor.

Önceki arabam 1.4 fire motor punto evoydu. 3 kez bakım yaptırdım. Lpg de olduğundan 9-9.500 olunca değiştirirdim. Ortalama 5-6 ayda bir bu km ye ulaştım. Hiç ekleme ihtiyacı duymadım. Sırasıyla 10w40 selenia, 5w40 mobil ve 5w40 opar olio kullanıldı. Opar da servisin koyduğu orijinal yağ. 140 bin kmye kadar bendeydi.

Bir önceki 1.6 hdi motor 301 di. 5w30 du sanırım orijinal yağı. 10-12 bin kmde bir değişti. Hep castol konuldu. Hiç eksiltmedi. 130-140 bin arasına kadar kullanmıştım.

Sanırım kısa sürede km dolduğundan ve çok zorlamadan kullanıldığından yağ eksiltme problemi hiç yaşamadım.
    eksiltme buharlaşma kaynaklı olabiliyo. Kullanım alışkanlıkları da baya etkili. Çok agresif kullanmam. Bu araçları km ve yılı aynı anda doldurarak kullanmadım hiç. Km ve yıl aynı zamanlarda dolsaydı, eksiltme olabilirdi. Özellikle, punto lpgden kaynaklı eksiltirdi diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scherzz -- 20 Haziran 2021; 16:58:48 >

• berkaybz27 B kullanıcısına yanıt
    crdi motor turbo yağ vermiyorsa kolay kolay yağ eksiltmez, eski aracım 1.5crdi accent era 217binde sattım castrolde 0.5lt yaz sıcağında sıkıştırdığım halde.. motula geçince ise bakımda ne kadar yağ koyduysam sonraki bakımda aynısını alıyordum.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.